Rade
Page 1 of 1
Rade
https://www.braniteljski-portal.com/mrznja-mentalnih-jugoslavena-prema-svemu-hrvatskom-u-svom-nemocnom-bijesu-postaje-necivilizirana-i-groteskna?fbclid=IwAR1W9RhYtFvN6LrCfa1K4ccfsD56n4WvvOp6Ljq8t7I6jvvgdu-YnopLyzg
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Rade
Rade Šerbedžija (na fotografiji, Prag, 19. siječnja 2020.) je Vinkovcima, gradu svog djetinjstva i mladosti, posvetio i pjesmu koja započinje stihovima: "O kako smo se voljeli one davne jeseni, na obalama Bosuta. Staza lišćem posuta, lišćem starih hrastova...".
Podijelite
[size]
Pogledajte komentare
Odštampaj[/size]
Velik dio hrvatske javnosti ostao je šokiran odlukom vinkovačkih gradskih vlasti da koncert Rade Šerbedžije, zakazan za 15. studenog, odgode za prosinac, jer je ovaj termin preblizu obljetnici pada Vukovara u ratu u Hrvatskoj 1991. godine - 18. studenog.
Šerbedžija je odluku nazvao politikantskom, ali je pristao na novi termin, kaže - zbog vinkovačke publike. Šerbedžija je, inače, odrastao u Vinkovcima.
-
https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska-koncert-vinkovci-rade-serbedzija/31535793.html
-
Iskreno prvi put čujem da drži i koncerte. Da Đežulovic je reagirao zbog njega. To je meni odma bilo jasno.
A inače Đežulovic je kreten na kojeg nema smisla trošit riječi. Nit na ikoga tko je potpisao deklaraciju o zajedničkom jeziku.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dva klatarala, kako vuk kaze...od ljubljane do skoplja
Preskočit ću kategoriju umova koji spadaju pod nekakvu kategoriju umjetnici. Bila su dva projekta te Srboslavije pa nisu uspijela zbog srpskog nacionalizma. Gurat treći je iluzorno. Kad nešto ne ide ne ide, neće ić ni treći put pa onda mislim jel.
Ipak je to nakon svega kretenizam a ne neka viša ideja jer je to tako koliko god ti umjetnički umovi vidjeli nešto više al ne možeš glavom kroz zid.
Ipak je to nakon svega kretenizam a ne neka viša ideja jer je to tako koliko god ti umjetnički umovi vidjeli nešto više al ne možeš glavom kroz zid.
2014-04-11
Tri vrste uma il osobnosti koje ne možeš zarobit u okove su umjetnici, genijalci i kriminalci.
Posjedujem sve tri osobine.
Mogu i ubiti čiste umjetnike koji nisu genijalci. Vaše tlapnje me ne zanimaju.
2014-04-11
Ili te mogu osakatiti.
Npr mogu ti iščupati jezik tj svima vama koji ste potpisali tu deklaraciju i napravit od tih jezika jednu lijepu ogrlicu koju ću nosit oko vrata.
ZAJEDNIČKI JEZIK.
Npr mogu ti iščupati jezik tj svima vama koji ste potpisali tu deklaraciju i napravit od tih jezika jednu lijepu ogrlicu koju ću nosit oko vrata.
ZAJEDNIČKI JEZIK.
2014-04-11
Od vaših bolesnih ideja koje su se već dvaput pokazale užasno loše ...čak se ni galaktička federacija ne bi usprotivila jer sam spriječio još jedan pokolj nakon raspada takve ideje i treći put.
Bolje je da ja vama te jezike išćupam pa ćete vi bit mutavi a ja imat ogrlicu koju ću nosit oko vrata i bit će moj umjetnički prikaz te koncepcije zajedničkog jezika.
Bolje je da ja vama te jezike išćupam pa ćete vi bit mutavi a ja imat ogrlicu koju ću nosit oko vrata i bit će moj umjetnički prikaz te koncepcije zajedničkog jezika.
2014-04-11
Umjetnici jer žive u svom svijetu i ne ograničavaju ih fizičke prepreke na mentalnom planu.RayMabus wrote:Tri vrste uma il osobnosti koje ne možeš zarobit u okove su umjetnici, genijalci i kriminalci.
Genijalci jer su isuviše inteligentni i nađu rješenje kako da riješe te fizičke prepreke i/il probleme koji im se nađu na putu.
Kriminalci jer ne poštuju zakone koji su drugi napisali nego imaju svoje.
2014-04-11
Čupanje fizičkih jezika onima koji se zalažu za zajednički jezik i negiranje narodnih i stvaranjem nekog novonarodnog a nakon već dva neuspjeha tog projekta su u suštini debili i zanesenjaci pa fizičko ostavljanje njih na životu al bez jezika dakle mutavih je hodajući primjer svima okolo šta će se desit takvima koji o toj ideji nastave pričat a nošenje takve ogrlice oko vrata je umjetnost kojom pokazujem surovost i poruku da ima bujnu umjetničku maštu koja piše svoje zakone a ne one koji su drugi donijeli.RayMabus wrote:Umjetnici jer žive u svom svijetu i ne ograničavaju ih fizičke prepreke na mentalnom planu.RayMabus wrote:Tri vrste uma il osobnosti koje ne možeš zarobit u okove su umjetnici, genijalci i kriminalci.
Genijalci jer su isuviše inteligentni i nađu rješenje kako da riješe te fizičke prepreke i/il probleme koji im se nađu na putu.
Kriminalci jer ne poštuju zakone koji su drugi napisali nego imaju svoje.
Ovo vam je čistokrvni primjer uma koji posjeduje sve tri ove osobine : umjetnik, kriminalac i genije.
Problem je učinkovito riješen na vrlo umjetnički način i nekovencionalni brutalno kriminalni način.
2014-04-11
No nećemo im išćupati ništa , nek laju slobodno jer je hrvatski jezik uveden kao jedan od službenih jezika EU a upali su s incijativom da uđemo u EU s nekakvim zajedničkim jezikom.
Zamisli ti to. S takvim bolesnicima imat posla koji ne znaju razliku između srodnog i zajedničkog.
Ukratko s kretenoidom Đežulovićem i slićnima se ne mislim bavit. Spending my time.
Zamisli ti to. S takvim bolesnicima imat posla koji ne znaju razliku između srodnog i zajedničkog.
Ukratko s kretenoidom Đežulovićem i slićnima se ne mislim bavit. Spending my time.
2014-04-11
ti nisi cuo da zlocini ne zastarjevaju..upravo ti je to eu parlament i komisija objasnila kroz trazenje da se otvore arhivi kos-a i udbe..hocete ti i pajtosi njima prodat price i floskule o 'letovima u svemir' i 'mislima 19 stoljeca' sa kojim hocete od odgovornosti za inkriminirajuca djela pobjeci..procitani stedebotoijusto wrote:mentalni jugoslaven u doba turistickog leta u svemir
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
» sta ovi rade?
» kaj rade "službe"..??
» Džango bre, šta vam ovo rade ustaše? :D
» Prvi penzioneri već rade
» sta ovi rade?
» kaj rade "službe"..??
» Džango bre, šta vam ovo rade ustaše? :D
» Prvi penzioneri već rade
Page 1 of 1