Cvijanović u Washingtonu prca Escobara u glavu
Page 1 of 1
Cvijanović u Washingtonu prca Escobara u glavu
Cvijanović je na sastanku izrazila podršku inicijativi "Otvoreni Balkan", kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.
Sastanak sa Escobarom (Foto: RTRS)
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Washingtonu sa specijalnim predstavnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthewom Palmerom.
.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cvijanovic-razgovarala-sa-escobarom-u-washingtonu-trazila-balansiraniji-pristup/211104160
Sastanak sa Escobarom (Foto: RTRS)
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Washingtonu sa specijalnim predstavnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthewom Palmerom.
.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cvijanovic-razgovarala-sa-escobarom-u-washingtonu-trazila-balansiraniji-pristup/211104160
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Cvijanović u Washingtonu prca Escobara u glavu
Oni su za mir nisu za rat hajde da svi radimo jednu lepu ekonomsku uniju u kojoj će Beograd bit glavni.
Živa komedija. I imaju podršku Zagreba jer ujkići znaju da je to ovima u Sarajevu, CG i Kosovu crvena krpa da im Vučic bude šef.
Smijeh.
Živa komedija. I imaju podršku Zagreba jer ujkići znaju da je to ovima u Sarajevu, CG i Kosovu crvena krpa da im Vučic bude šef.
Smijeh.
2014-04-11
o.balkan nema glavni grad.
srbija ne moze da nestane
jar je takva kakva jeste.
pravila su jednaka za sve
clanice.
inace, ja sam protiv,
jer, sustinski ne znam
o cemu se radi, detalje.
cim tirana to prihvata,
znaci, ja sam kontra.
srbija ne moze da nestane
jar je takva kakva jeste.
pravila su jednaka za sve
clanice.
inace, ja sam protiv,
jer, sustinski ne znam
o cemu se radi, detalje.
cim tirana to prihvata,
znaci, ja sam kontra.
2020-04-21
Zašto oklijeva ostatak regije?
Kada je riječ o oklijevanju ostalih zemalja regije da se priključe toj inicijativi, Beširi primjećuje da „ni promjena vlasti u Crnoj Gori nije dovela do toga da se ona priključi toj inicijativi. Način kako se Srbija odnosi prema Crnoj Gori, a dijelom i prema Bosni i Hercegovini, te zemlje sprječava da budu dio nečega gdje se Srbija vidi kao nekakav rukovoditelj te inicijative. Problem je, dakle, odnos Srbije prema državnom suverenitetu Crne Gore, a što se tiče Bosne i Hercegovine, mislim da problem leži u tome da se Srbija ne suočava sa svojom ratnom prošlošću.“
Beširi smatra da je „'Otvoreni Balkan' podignut na previsoku državničku i medijsku razinu, i da se kao takav može promatrati i kao propagandna inicijativa. Ako se zaista htjelo nešto ozbiljnije uraditi po pitanju granica, carina, slobodnog kretanja ljudi, kapitala, robe i usluga, time bi se mogla bavi odgovarajuća ministarstva i stručne agencije. Ako se to stalno drži na ovoj visokoj razini, onda se to doista može vidjeti kao politička propaganda kako ste vi glavni u regiji“, zaključuje Naim Leo Beširi.
-
https://www.dw.com/hr/otvoreni-balkan-inicijativa-s-premalo-plodova/a-59726479
Kada je riječ o oklijevanju ostalih zemalja regije da se priključe toj inicijativi, Beširi primjećuje da „ni promjena vlasti u Crnoj Gori nije dovela do toga da se ona priključi toj inicijativi. Način kako se Srbija odnosi prema Crnoj Gori, a dijelom i prema Bosni i Hercegovini, te zemlje sprječava da budu dio nečega gdje se Srbija vidi kao nekakav rukovoditelj te inicijative. Problem je, dakle, odnos Srbije prema državnom suverenitetu Crne Gore, a što se tiče Bosne i Hercegovine, mislim da problem leži u tome da se Srbija ne suočava sa svojom ratnom prošlošću.“
Beširi smatra da je „'Otvoreni Balkan' podignut na previsoku državničku i medijsku razinu, i da se kao takav može promatrati i kao propagandna inicijativa. Ako se zaista htjelo nešto ozbiljnije uraditi po pitanju granica, carina, slobodnog kretanja ljudi, kapitala, robe i usluga, time bi se mogla bavi odgovarajuća ministarstva i stručne agencije. Ako se to stalno drži na ovoj visokoj razini, onda se to doista može vidjeti kao politička propaganda kako ste vi glavni u regiji“, zaključuje Naim Leo Beširi.
-
https://www.dw.com/hr/otvoreni-balkan-inicijativa-s-premalo-plodova/a-59726479
2014-04-11
Odavno smo graničari stari...
Similar topics
» U Briselu i Washingtonu se hvataju za glavu,Hrvatska blokadom Srbije gura ju prema Rusiji
» Ambasador Italije u BiH se smijao tvrdnjama Željke Cvijanović
» Dramolet Matije Babića Prča
» Vaso žestoko prca Plenkija
» Umro Mišo Cvijanović-Cvijo
» Ambasador Italije u BiH se smijao tvrdnjama Željke Cvijanović
» Dramolet Matije Babića Prča
» Vaso žestoko prca Plenkija
» Umro Mišo Cvijanović-Cvijo
Page 1 of 1