Austrijska stranka Zelenih: Integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine centralno pitanje za Austriju
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Austrijska stranka Zelenih: Integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine centralno pitanje za Austriju
Zastupnica u Nacionalnom vijeću parlamenta Austrije, Dr. Ewa Ernst-Dziedzic, kazala je da je integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine centralno pitanje za Austriju i Evropu, te da je potrebno reagovati kada član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “nacionalističkim provokacijama pokušava posijati nemire u regionu”.
- Austrija je decenijama posvećena održavanju mira, stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Historijski, ekonomski i, prije svega, kroz lične odnose, usko smo povezani sa multietničkim Zapadnim Balkanom. Nije bez razloga to što Austrija u okviru mirovnog mandata UN-a pruža najveći kontingent vojnika u Bosni i Hercegovini - izjavila je Ewa Ernst-Dziedzic, portparol Zelenih za vanjsku politiku i ljudska prava, kako navodi austrijski distributer multimedijalnih informacija za štampu APA-OTS.
Ewa Ernst-Dziedzic osvrnula se i na izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.
- Integritet i suverenitet ove zemlje je centralno austrijsko i evropsko pitanje. To ide uz odgovornost koju moramo preuzeti kada radikalni političar poput Milorada Dodika – član državnog vrha – nacionalističkim provokacijama pokušava posijati nemire u regionu. Moramo podržati ujedinjujuće snage u Bosni i Hercegovini i ponuditi pouzdane evropske perspektive - rekla je ona.
Kritikovala je i ulogu Rusije koja, kako tvrdi, “podržava srpske nacionaliste prijeteći da će blokirati redovno odobrenje trupa EU od strane Savjeta bezbjednosti UN, te se zalaže za ukidanje institucije visokog predstavnika”.
- Umjesto da potpaljivačima predaje šibicu, Moskva bi, kao i EU, trebala nastojati da podrži umjerene snage u regionu kako bi spriječila da dođe do novog konklikta u ovoj krhkoj državi - kazala je.
Navodi se da će Ernst-Dziedzic uskoro putovati u Sarajevo kako bi u razgovorima sa diplomatama stekla predstavu o nestabilnoj političkoj situaciji, te da želi posjetiti i izbjegličke kampove u okolini Sarajeva.
https://avaz.ba/vijesti/bih/693686/austrijska-stranka-zelenih-milorad-dodik-provokacijama-pokusava-posijati-nemire-u-regionu
- Austrija je decenijama posvećena održavanju mira, stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Historijski, ekonomski i, prije svega, kroz lične odnose, usko smo povezani sa multietničkim Zapadnim Balkanom. Nije bez razloga to što Austrija u okviru mirovnog mandata UN-a pruža najveći kontingent vojnika u Bosni i Hercegovini - izjavila je Ewa Ernst-Dziedzic, portparol Zelenih za vanjsku politiku i ljudska prava, kako navodi austrijski distributer multimedijalnih informacija za štampu APA-OTS.
Ewa Ernst-Dziedzic osvrnula se i na izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.
- Integritet i suverenitet ove zemlje je centralno austrijsko i evropsko pitanje. To ide uz odgovornost koju moramo preuzeti kada radikalni političar poput Milorada Dodika – član državnog vrha – nacionalističkim provokacijama pokušava posijati nemire u regionu. Moramo podržati ujedinjujuće snage u Bosni i Hercegovini i ponuditi pouzdane evropske perspektive - rekla je ona.
Kritikovala je i ulogu Rusije koja, kako tvrdi, “podržava srpske nacionaliste prijeteći da će blokirati redovno odobrenje trupa EU od strane Savjeta bezbjednosti UN, te se zalaže za ukidanje institucije visokog predstavnika”.
- Umjesto da potpaljivačima predaje šibicu, Moskva bi, kao i EU, trebala nastojati da podrži umjerene snage u regionu kako bi spriječila da dođe do novog konklikta u ovoj krhkoj državi - kazala je.
Navodi se da će Ernst-Dziedzic uskoro putovati u Sarajevo kako bi u razgovorima sa diplomatama stekla predstavu o nestabilnoj političkoj situaciji, te da želi posjetiti i izbjegličke kampove u okolini Sarajeva.
https://avaz.ba/vijesti/bih/693686/austrijska-stranka-zelenih-milorad-dodik-provokacijama-pokusava-posijati-nemire-u-regionu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Austrijska stranka Zelenih: Integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine centralno pitanje za Austriju
Historijski, ekonomski i, prije svega, kroz lične odnose, usko smo povezani sa multietničkim Zapadnim Balkanom.
Jeste.
Jeste.
2014-04-11
Re: Austrijska stranka Zelenih: Integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine centralno pitanje za Austriju
Riječ Austrija , Oster rajh znači istočno carstvo. Istočno od čega ? Njemačke. Dakle njemačko istočno carstvo.
Bosna vam je centralno vanjsko pitanje ?
Bosna vam je centralno vanjsko pitanje ?
2014-04-11
Moramo podržati ujedinjujuće snage u Bosni i Hercegovini i ponuditi pouzdane evropske perspektive - rekla je ona.
---
Ne dam ja i sad odjebi u skokovima.
---
Ne dam ja i sad odjebi u skokovima.
2014-04-11
Poremećena kommie lezbača...
A vid stvarno je lezba.T. wrote:Poremećena kommie lezbača...
Dziedžić se vjenčao sa svojom partnericom Anjom Ernst 10. lipnja 2019. u sklopu EuroPridea Bilo je to 100. istospolni vjenčani par od 1. siječnja 2019. u Beču.
-
Ona će mi krojit politiku u BiH. Svašta.
2014-04-11
Na sastanku su učestvovali: Damir Mašić, Sef kluba poslanika SDP-a u parlamentu FBiH, Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Alma Kratina poslanica u parlamentu FBiH, Božo Skopljaković, predsjednik HS BiH, Denis Begić, poslanik u švedskom parlamentu, Bedrana Ribo, poslanik u austrijskom parlamentu, Ahmed Lindov, SDP Norveška, Edin Hajder, SDP Danska i Ahmed Husagić predstavnik Pokreta Snaga Domovine.
-
Saopćeno je da će Pokret Snaga Domovine inicirati ove aktivnosti i aktivno raditi na okupljanju probosanskih snaga i aktivno organizovati sastanke i susrete koji imaju za cilj dobijanje podrške za zemlju koja bi trebala biti primjer liberalne demokratije a ne srednjovjekovne etno-fašističke sagregacije.
---
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-sarajevu-odrzan-sastanak-predstavnika-bh-i-politickih-partija-iz-eu/211103138
--
Ne vrijedi. Treba ti potpis svih 27 članica EU a ja ti svoj ne dam. I ti i tvoja agenda odjebite u skokovima.
-
Saopćeno je da će Pokret Snaga Domovine inicirati ove aktivnosti i aktivno raditi na okupljanju probosanskih snaga i aktivno organizovati sastanke i susrete koji imaju za cilj dobijanje podrške za zemlju koja bi trebala biti primjer liberalne demokratije a ne srednjovjekovne etno-fašističke sagregacije.
---
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-sarajevu-odrzan-sastanak-predstavnika-bh-i-politickih-partija-iz-eu/211103138
--
Ne vrijedi. Treba ti potpis svih 27 članica EU a ja ti svoj ne dam. I ti i tvoja agenda odjebite u skokovima.
2014-04-11
U čije ime potpisuješ, GF ili RH?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Bedrana Ribo (rođena 25. studenog 1981. u Travniku, Bosna i Hercegovina je austrijska političarka Zelenih. Članica je Nacionalnog vijeća od 23. listopada 2019.
Bedrana Ribo je osnovnu školu pohađala u svom rodnom Travniku u Bosni i Hercegovini. Godine 1992. došla je u Austriju Nakon srednje škole u Grazu, diplomirala je na Monsbergergasse Commercial Academy, gdje je diplomirala 2003. godine. Potom je započela studij poslovne administracije na Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, koji je završila 2011. godine kao prvostupnica znanosti. Završila je naknadni magisterij iz globalnih studija 2015. kao magistar umjetnosti
Od 2008. do 2010. bila je zaposlena u uredu za arhitekturu, zatim 2011. u društvu za upravljanje nekretninama i od 2011. u mreži predstavnika za punoljetne predstavnike Udana je i ima dvoje djece.
politika
Ribo je od 2012. do 2013. bio kotarski vijećnik u četvrti Jakomini u Grazu i član Gradskog odbora Zelenih Graz od 2012. do 2015., od 2013. kao financijski referent. Godine 2015. postala je članica Gradskog vijeća Graza
Na izborima za Nacionalno vijeće 2019. kandidirala se za Zelene iza glavnog kandidata Jakoba Schwarza kao drugog na listi u štajerskoj izbornoj jedinici . Dana 23. listopada 2019. godine je početkom XXVII. Zakonodavno razdoblje kao član Austrijskog nacionalnog vijeća [1] U studenom 2019. naslijedio ju je Gerald Kuhn na mjestu vijećnice Zelenih u Grazu.
Bedrana Ribo je osnovnu školu pohađala u svom rodnom Travniku u Bosni i Hercegovini. Godine 1992. došla je u Austriju Nakon srednje škole u Grazu, diplomirala je na Monsbergergasse Commercial Academy, gdje je diplomirala 2003. godine. Potom je započela studij poslovne administracije na Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, koji je završila 2011. godine kao prvostupnica znanosti. Završila je naknadni magisterij iz globalnih studija 2015. kao magistar umjetnosti
Od 2008. do 2010. bila je zaposlena u uredu za arhitekturu, zatim 2011. u društvu za upravljanje nekretninama i od 2011. u mreži predstavnika za punoljetne predstavnike Udana je i ima dvoje djece.
politika
Ribo je od 2012. do 2013. bio kotarski vijećnik u četvrti Jakomini u Grazu i član Gradskog odbora Zelenih Graz od 2012. do 2015., od 2013. kao financijski referent. Godine 2015. postala je članica Gradskog vijeća Graza
Na izborima za Nacionalno vijeće 2019. kandidirala se za Zelene iza glavnog kandidata Jakoba Schwarza kao drugog na listi u štajerskoj izbornoj jedinici . Dana 23. listopada 2019. godine je početkom XXVII. Zakonodavno razdoblje kao član Austrijskog nacionalnog vijeća [1] U studenom 2019. naslijedio ju je Gerald Kuhn na mjestu vijećnice Zelenih u Grazu.
2014-04-11
Moje osobno kao general GF s pet zvjezdica.T. wrote:U čije ime potpisuješ, GF ili RH?
Ne moram za svaku pizdariju pitat galaktičko vijeće i natezat se s njima. To je samo kad koljem jako velik broj ljudi.
Npr kad sam odlučio da ću poklati 300 tisuća Bošnjaka jer otprilike toliko ih je glasalo za Komšića već treći put pa smo se dogovorili da ne radim to nego da će ih oni poćerat u Njemačku i tako ih maknit iz BiH da ih ja ne zakoljen.
2014-04-11
Ovo su licemjeri. Nije ih bilo ni vidit ni čut dok su Bošnjaci preglasavali Hrvate a kad je Hrvatska ustala jer se Komšić treći put uvalio na fotelju bošnjačkim glasovima onda sad kad ne mogu ništa onda vataj ove okolo zastupnike po članicama EU i u parlamentu a koji su il Bošnjaci il muslimani il ljevičari.RayMabus wrote:Na sastanku su učestvovali: Damir Mašić, Sef kluba poslanika SDP-a u parlamentu FBiH, Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Alma Kratina poslanica u parlamentu FBiH, Božo Skopljaković, predsjednik HS BiH, Denis Begić, poslanik u švedskom parlamentu, Bedrana Ribo, poslanik u austrijskom parlamentu, Ahmed Lindov, SDP Norveška, Edin Hajder, SDP Danska i Ahmed Husagić predstavnik Pokreta Snaga Domovine.
-
---
--
Gospodo draga ni u jednoj Americi PRESJEDNIK SE NEMA PRAVO KANDIDIRATI TRI PUTA.
ZAKLAT ĆU VAS.
2014-04-11
Ahmed Husagić
Dosadašnji koordinator za integraciju austrijske političke partije SPD i jedan od čelnih ljudi bh. dijaspore u Austriji Ahmed Husagić odlučio je napustiti ovu stranku i posvetiti se političkom angažmanu u Bosni i Hercegovini.
Kako je kazao odluku o svom daljnjem političkom angažmanu donio je pod uticajem toga da se "Bosna i Hercegovina nalazi u najtežoj situaciji od završetka rata i politički procesi koji se dešavaju su veoma zabrinjavajući, a destruktivne snage su sve agresivnije".
"Zbog svega toga sam odlučio da se u narednom periodu posvetim u punom kapacitetu našoj Bosni i Hercegovini. Prije dva mjeseca sam sporazumno dao otkaz u Socijal-demokratskoj partiji Austrije. Također sam u procesu predaje svih funkcija koje sam obnašao na kolegice i kolege za koje sam siguran da će taj posao raditi i bolje nego što sam ja radio. Oni će biti sigurno dobri predstavnici nas u Austriji", kazao je Husagić.
2014-04-11
Ukratko :
Tko je Ahmed Husagić ?
Mladi čovjek porijeklom iz Bosne a iz Austrije koji je član socijalističke partije Austrije i prije par mjeseci je dao otkaz u stranci i došao u Bosni jer je nešto ugroženo ( to nešto je Komšić ).
Tko je Nermin Nikšić ?
Predsjednik socijalističke partije BiH I UJEDNO PODRŽAVATELJ KOMŠIĆA.
ZNAČI NE SMETA IM ŠTA SE NETKO MOŽE TRI PUTA KANDIDIRATI KAO PREDSJEDNIK NEGO IM SMETA ŠTA NETKO ŽELI MAKNITI KOMŠIĆA KOJI TU DOLAZI GLASOVIMA BOŠNJAKA.
IMA DA VAS KOLJEM LICEMJERI I BOŠNJAČKI NACIONALISTI PRESVUČENI U LJEVIČARSKO RUHO.
Tko je Ahmed Husagić ?
Mladi čovjek porijeklom iz Bosne a iz Austrije koji je član socijalističke partije Austrije i prije par mjeseci je dao otkaz u stranci i došao u Bosni jer je nešto ugroženo ( to nešto je Komšić ).
Tko je Nermin Nikšić ?
Predsjednik socijalističke partije BiH I UJEDNO PODRŽAVATELJ KOMŠIĆA.
ZNAČI NE SMETA IM ŠTA SE NETKO MOŽE TRI PUTA KANDIDIRATI KAO PREDSJEDNIK NEGO IM SMETA ŠTA NETKO ŽELI MAKNITI KOMŠIĆA KOJI TU DOLAZI GLASOVIMA BOŠNJAKA.
IMA DA VAS KOLJEM LICEMJERI I BOŠNJAČKI NACIONALISTI PRESVUČENI U LJEVIČARSKO RUHO.
2014-04-11
2014-04-11
LIDER SDP-A BIH
Nikšić o ostavci premijera Sjeverne Makedonije: Zaev je direktna žrtva licemjerne politike EU u toj zemlji
Svojom ostavkom je potvrdio ono što sam o njemu oduvijek znao, a to je da je jedan od najmoralnijih političara-lidera na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je Nikšić
L. M.prije 8 sati
Nermin Nikšić i Zoran Zaev
FOTO: FACEBOOK
[size]
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić reagirao je na ostavku Zorana Zaeva na mjesto premijera Sjeverne Makedonije, kao i čelnu poziciju u SDSM-u navodeći da je tako preuzeo odgovornost za poraz na lokalnim izborima u Sjevernoj Makedoniji.
- Zoran Zaev, moj drug, u potpunosti je preuzeo odgovornost za poraz svoje stranke na lokalnim izborima, pa podnio ostavku na mjesto predsjednika SDSM-a i na mjesto premijera Sjeverne Makedonije - kaže predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.
Nikšić u komentaru epiloga makedonskih lokalnih izbora kaže kao je Zaev sve vrijeme pokazivao da mu je interes građana Sjeverne Makedonije na prvom mjestu, a nije propuštao priliku pokazivati koliko voli i cijeni Bosnu i Hercegovinu.
[/size]
Nikšić o ostavci premijera Sjeverne Makedonije: Zaev je direktna žrtva licemjerne politike EU u toj zemlji
Svojom ostavkom je potvrdio ono što sam o njemu oduvijek znao, a to je da je jedan od najmoralnijih političara-lidera na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je Nikšić
L. M.prije 8 sati
Nermin Nikšić i Zoran Zaev
FOTO: FACEBOOK
[size]
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić reagirao je na ostavku Zorana Zaeva na mjesto premijera Sjeverne Makedonije, kao i čelnu poziciju u SDSM-u navodeći da je tako preuzeo odgovornost za poraz na lokalnim izborima u Sjevernoj Makedoniji.
- Zoran Zaev, moj drug, u potpunosti je preuzeo odgovornost za poraz svoje stranke na lokalnim izborima, pa podnio ostavku na mjesto predsjednika SDSM-a i na mjesto premijera Sjeverne Makedonije - kaže predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.
Nikšić u komentaru epiloga makedonskih lokalnih izbora kaže kao je Zaev sve vrijeme pokazivao da mu je interes građana Sjeverne Makedonije na prvom mjestu, a nije propuštao priliku pokazivati koliko voli i cijeni Bosnu i Hercegovinu.
[/size]
Enlarge this image Click to see fullsize
Nikšić na Facebooku
FOTO: PRINTSCREEN
2014-04-11
Mnogi smatraju da će ova pobjeda opozicione VMRO-DPMNE zasigurno potaknuti antievropsko raspoloženje građana ne samo u toj zemlji već i cijeloj regiji Zapadnog Balkana, jer je ovo dokaz poraz politike EU, ne samo SDSM-a.
-
https://balkans.aljazeera.net/teme/2021/11/3/poraz-zaeva-i-politike-eu-sjevernoj-makedoniji-se-dodijeljuje-uloga-turske
--
Đeneral stiže.
-
https://balkans.aljazeera.net/teme/2021/11/3/poraz-zaeva-i-politike-eu-sjevernoj-makedoniji-se-dodijeljuje-uloga-turske
--
Đeneral stiže.
2014-04-11
Taman kad Hrvati konačno izbore pravo da biraju svog predstavnika u BiH, već će ionako svi završiti u Njemačkoj
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Nebitno. Hrvatski član predsjedništva je i jedan od tri zapovjednika oružanih snaga BiH.melkior wrote:Taman kad Hrvati konačno izbore pravo da biraju svog predstavnika u BiH, već će ionako svi završiti u Njemačkoj
AKO MI TO NE VRATE ZGAZIT ĆU IH KO CRVE A ŠTA I JESU.
2014-04-11
Oprosti, ali takva vojska je potpuno disfunkcionalna i u slučaju bilo kakve ugroze neće biti u stanju funkcionirati.RayMabus wrote:Nebitno. Hrvatski član predsjedništva je i jedan od tri zapovjednika oružanih snaga BiH.melkior wrote:Taman kad Hrvati konačno izbore pravo da biraju svog predstavnika u BiH, već će ionako svi završiti u Njemačkoj
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
I ? To uopće nije problem. To je poželjno.melkior wrote:Oprosti, ali takva vojska je potpuno disfunkcionalna i u slučaju bilo kakve ugroze neće biti u stanju funkcionirati.RayMabus wrote:Nebitno. Hrvatski član predsjedništva je i jedan od tri zapovjednika oružanih snaga BiH.melkior wrote:Taman kad Hrvati konačno izbore pravo da biraju svog predstavnika u BiH, već će ionako svi završiti u Njemačkoj
Predsjednik ima pravo veta. Bez svog predsjednika nemam pravo veta ako ovi drugi odluće dovest vojsku neke druge države npr Pakistana meni poviše glave iznad Dalmaciji.
Ponovit ću : NE VRATE LI MI TO NESTAT ĆE S LICA ZEMLJE.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Egzodus iz Bosne i Hercegovine
» Slijedi li Pirinejizacija Bosne i Hercegovine?!
» Njemačka i Hrvatska, sukob oko Bosne i Hercegovine
» Podrška austrijskih desničara secesiji Bosne i Hercegovine
» Kako je klala zlatna armija Bosne i Hercegovine
» Slijedi li Pirinejizacija Bosne i Hercegovine?!
» Njemačka i Hrvatska, sukob oko Bosne i Hercegovine
» Podrška austrijskih desničara secesiji Bosne i Hercegovine
» Kako je klala zlatna armija Bosne i Hercegovine
Page 1 of 2