Korona novosti i spoznaje
Page 2 of 50
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Zeko možeš izračunati šansu da umre troje od iste obitelji. To je jedino ako je nešto gadno...Eroo wrote:Sad su već u Leskovcu, jbte...zeko hop, zeko hop...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Bila je neka emisija o njima. Opet se ekipa čudi kako su preživili kataklizmu. Vele Amiši da su na poslovnom planu imali rekorde :)T. wrote:Ugledajmo se na amiše...
Kod njih nema ni bolesnih ni mrtvih...
Ni cijepljenih...
https://rumble.com/voaesh-znanstvenik-koji-je-razvijao-cjepiva-tvrdi-eka-nas-pomor-epskih-razmjera.html
violator wrote:jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:
Opći stav velikog dijela populacije da se radi o zavjeri farmaceutskog lobija, Gatesa i ostalih reptilijana, a sve ne bi li nas potaracali jer nas ima previše, a cjepivo je zapravo bilo cijelo vrijeme spremno, samo eto, trebalo je ubiti par milijuna ljudi ne bi li se stvorila umjetna potražnja za istim, a zapravo se radi o mikročipiranju i svi će onda cickrepnuti na Billov znak, odnosno kad se spuste preostali jahači apokalipse... Ne slušanje ljudi koji se pokušavaju boriti protiv pošasti dajući cijele sebe i izlažući se riziku, a koji i sami priznaju nemoć u borbi s virusom te svakodnevno promatraju užase koji isti ostavlja na dojučer doslovno zdravim ljudima. Ignorantima kojoma je normalno da umre mlad čovjek koji je od komorbiteta recimo imao astmu, kroničnu bolest s kojom se inače živi desetljećima... Ljudima koji su zabrijali da su neki supermeni koji imunitet riješe s režnjem luka i bićerinom rakije i sve štima... Nije bez razloga Danska civilizacijiski gdje je, a balkanske vukojebine razina Bantustana. Jer ovdje je općepoznato kako svi o svemu baš sve znaju, jedino u vlastitoj struci uvijek bude neki fušeraj. Al zato se barata stručnom medicinskom terminologijom sve u šesnaest i docira s visoka ljudima koji su cijeli jebeni život posvetili određenoj grani medicine. Ali što oni znaju, s tamo nekim doktoratima tobož steknutih s prestižnih sveučilišta kad Meho iz Vakufa ili Mile iz Doboja naštancaju takvih pedesetak dok si reko' otorinolaringolog... Za cijenu velikih ćevapa s kajmakom.
Brende, ja se spominjem tvojih momenata u kojima si pisao kako nece taj otrov u tebe... Zapravo i nisi bio dalje od tih sa cesnjakom i protivljenjem cjepivu. Pametan covjek mijenja misljenje u skladu s novim iskustvima i informacijama pa si se valjda tako i ti zaokrenuo na peti za 180°. Bas poput mene koja sam bila u redovima za cijepljenje. I rekose mi "stop". Ne ti. Na daljnje pretrage. Ne zbog alergijskih reakcija. Pa sam se upitala sto je s tim cjepivima, ako se redovito pikam zbog gripe i nema zaustavljanja i pretraga. Onda shvatis da nisu svi antivakseri tako bedasti, da nisu svi strucnjaci koji upozoravaju na cjepiva samo marginalci, onda uvidis da je slika maaalkice sira od onoga sto ti serviraju neprekidno. Onda shvatis da ovdje ima jos pokoji narativ koji se nastoji potisnuti.
Ok, bio sam više ogorčen načinom implementacije cjepiva i komunikacijom vlade i stožera, nego samom skepsom prema istom i više je tu bilo pomalo i djetinjeg revolta u odnosu na racionalno rezoniranje. Međutim, nikad niti u primisli nisam banalizirao sam virus i njegov učinak. Previše poznatih je od njega otišlo da bih to radio. Poštovao sam dosljedno sve moguće mjere, izbjegavao druženja na hrpi, nisam prvenstveno to sranje htio donijeti doma. Nisam uspio u potpunosti, ali sam barem siguran da nisam nikog zarazio. Jer ne hodam okolo s temperaturom i prehlađen u doba pandemije koju mnogi pametnjakovići uopće negiraju. Na njih sam zapravo i ogorčen, a ima ih more. Odluka o cijepljenju zalazi malo previše u intimu i slobodu čovjeka, slažem se, pogotovo zbog čudnih i opasnih nuspojava kod nekih... Ali izbacivati teorije da je cjepivo proizvedeno s ciljem depopulacije je jednostavno bolest... Da, sklepano je na brzinu, istina. Porijeklo virusa je potpuno čudno i to je istina. Međutim ipak djeluje na dobar dio populacije kao zaštita. I smanijio se donekle mortalitet, a kod cijepljenih pogotovo, osim ako su bili teško imunokopromitirani pa ni cjepivo nije moglo postići zaštitni učinak. I da, rizično je. Sve je u životu zapravo rizično. Razložno je ipak taj rizik nastojati umanjiti što je više moguće, a po svim dosadašnjim podacima ipak je manji rizik od izlaganja većoj količini virusa. Zapravo niti ne znam za nekog tko je imao nuspojave, a znam dosta cijepljenih pa i svoje roditelje koji imaju cijeli spisak rizičnih faktora. Na žalost onih podleglih toj bolesti znam i previše.
A sto si ocekivao da ce se dogoditi u atmosferi potpunog jednoumlja? Drugaciji pogledi, drugacija misljenja, upozorenja strucnjaka na posljedice masovnog cijepljenja u jeku pandemije, sve se to cenzurira, objave se promptno brisu, stranice i kanali nestaju, ukidaju! Jesi li u nekoj dnevnoj tiskovini ugledao barem neki clancic koji spominje nuspojave cjepiva!? Nisi! Jer im nije ni dopusteno o tome pisati.
S druge strane ljudi koji zele doznati vise, oni koji su skeptici prema sluzbenom narativu konstantno se ismijavaju i trolaju, proziva ih se bedacima, izvrcu se njihove rijeci, sve ih se trpa u istu kategoriju!
Koliko ljudi uopce cita ono sto Gnjec mjesecima objavljuje, a do cega je dosao tjednima i tjednima kopajuci jer ti clanci, te objave uopce i nisu indeksirane. Taj su posao nekoc obavljali istrazni novinari! Danas takvih novinara gotovo uopce nema, a mediji su kupljeni i/li financirani od (mega)korporacija protiv kojih se jasno ne pise. U takvom svijetu zivimo!
Jesi li se potrudio doznati sto sve Pfizer uopce financira, npr.? Nisi. Lakse je vjerovati da su neistomisljenici glupaci ispali iz picke u zadnjoj vukojebini spremni povjerovati u bilo kakvu nesuvislu storiju.
Ti nisi vidio nuspojave cjepiva. A gle, ako ti nisi vidio, onda definitivno toga nema, je l'? Eto, ja jesam. Prvi znak za uzbunu bilo je moje stopiranje cijepljenja, drugi znak za uzbunu pojavio se nakon sto mi je susjeda uspaniceno zakucala na vrata i pokazala nogu plavu od podljeva i potpuno izrazenih vena.
Ne osporavam ništa no i ne vjerujem više ikome. Svatko za sebe neka odluči, svoju kalvariju sam prošao, ne želim je nikome, a svatko je valjda dovoljno razuman da zna za sebe procijeniti rizike. Ne da mi se ni glumit Jehovinog svjedoka više iako mi je prestrašna ignorancija nekih da idu okolo sa izraženim simptomima svjesno širiti bolest kao da ih se to sve skupa ne tiče. Imao sam nekoliko slučajeva samo u firmi recimo. Dovela je do toga i loša komunikacija stožera, prvenstveno primjerom, ali i katastrofan mentalni sklop našeg kronično neukog i tupavo tvrdoglavog naroda. I rest my case glede teme i korone više. I da, vukojebina smo. Teška. Nevezano za koronu.
Pa nitko ti od lijecnika ne moze predvidjeti kako ce netko reagirati na virus. Moja mi veli da tkogod tvrdi drugacije, laze. Spomenula mi je slucaj 38gpdisnje pacijentice na kemoterapiji koja se zarazila, no gotovo ga nije ni osjetila.
Koliko se sjecam ti si imao temp. danima prije testiranja, sjecam se kad si spomenuo da ti je lijecnica dogovorila bas neki kasni termin. To mi je bilo jako cudno. I cini mi se da ti je to jako odmoglo.
Nije do liječnice, odmah mi je dala uputnicu, sustav je takav-kakav je i dobio sam termin kasno zbog... 850 stranaca koji su se svako jutro testirali za covid potvrde. Mogli su barem to razdvojiti i ljude sa simptomima uputiti na hitnu proceduru, a ne da se još miješamo sa zdravima čekajući red na testiranje... Dalje sam ja zakazao jer sam podcijenio sve i mislio da će proći s čajem i paracetamolima iako fibru desetak dana nisam mogao spustiti usprkos maksimalnim dozama. I očekujuć naivno poboljšanje, lijepo sam uspio zaraditi upalu oba plućna krila i vjerojatno u zadnji tren došao na kisik...o zdravstvenom osoblju ću samo pohvale, predani i fokusirani, nije im lako u onim skafanderima na +40, ali se ne žale. Posvećeni svakom pacijentu potpuno, dosta komuniciraju, motiviraju ljude, jedino su malo prerevni s čestim ubadanjima, imao sam osjećaj da nemam dio ruke koji nije izranjavan iglama. Problem je i poprilično podmuklo šuljanje te bolesti, disanje se polagano gasi bez nekih dramatičnih simptoma gušenja, a dok to skužiš, već si u problemu. Ne tako davno je lik pobjegao iz Fran Mihaljevca jer je zabrijao da je zdrav pa su ga našli sutradan mrtvog, a baš mi je danas kolega ispričao kako mu je jedan od prije potpuno zdrav znanc umro jer se nije dao nagovoriti da ode u bolnicu nakon početnih problema s disanjem i saturacija mu je samo odjednom pala na 50 i otkazali svi organi. Par sati prije uvjeravao svih da je dobro. Da je bio na ikakvom stabilnom protoku kisika, vjerojatno bi bio spašen. Otac tog kolege je uspio preživjeti takav pad u zadnji trenutak, u bolnici su ga stabilizirali i sad je dobro. Jebi ga, svi smo tvrdoglavi jer se ne čini na prvu tako opasno i lako ću ja to...
darth_vader-
2014-04-17
Još jednom hvala kolegi Jasambrend na iscrpnim opisima onoga šta je doživio i preživio.
Nadam se da to čitaju i još uvijek sumnjive Tome. Mada baš i nemam takav dojam...
Nadam se da to čitaju i još uvijek sumnjive Tome. Mada baš i nemam takav dojam...
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
evo malo materijala da ovaj luđak ima šta spamati u svoje slobodno vrijeme(a to je 22h dnevno a 2h kao spava)
ugl , s obzirom na više informacija, i par linkova(zadnji od gnječa) znamo da cijepivo nije 98% efikasno, nego tipa 70% u početku, a efikasnost već nakon par mjeseci pada značajno..
(ljudi koji su preboljeli imaju daleko najbolju zaštitu, naravno imamo primjera gdje neki uhvate koronu ali to je još na razini statističke greške)
eh nažalost dolaze nove verzije, i izgleda da ova prethodna cijepiva se biti od kurca još više.. pripremite se za treću i četvrtu dozu haha.
ja sam prebolio, pa mi je bolja polovica bila zaražena koronom ja sam sa njom proveo par dana, ništa fala bogu. to je bilo kraj 6mjeseca. njezina mater koja je cijepljena , posjetila je na par sekundi , donila juhu, i uhvatila koronu.. aj osrednji simptomi, dakle nije morala u bolnicu, ali nije baš bilo lagano..
vjerujem da cijepiva štite, ali protiv delte slabije, jer vidimo da cijepiva ne garantiraju zaštitu..
inače ovaj luđak stavlja mapu istočne i zapadne europe, to nema veze sa vezom. virus se prebacuje iz zapada europe na istok. svaki put u valovima. tako je luđak stavlja da u dalmaciji "nema discipline" hvalio zagreb i slavoniju, a onda tjedan-dva kasnije dalmacija pala a gore se pojačala situacija.
virus dolazi u valovima, te se geografski širi u valovima.
inače čini mi se da bi nova verzija , mogla doći opet, a ona će napadati ovaj put cijepljene koji nisu prebolili do sada.. a to bi moglo biti jebeno..
ugl , s obzirom na više informacija, i par linkova(zadnji od gnječa) znamo da cijepivo nije 98% efikasno, nego tipa 70% u početku, a efikasnost već nakon par mjeseci pada značajno..
(ljudi koji su preboljeli imaju daleko najbolju zaštitu, naravno imamo primjera gdje neki uhvate koronu ali to je još na razini statističke greške)
eh nažalost dolaze nove verzije, i izgleda da ova prethodna cijepiva se biti od kurca još više.. pripremite se za treću i četvrtu dozu haha.
ja sam prebolio, pa mi je bolja polovica bila zaražena koronom ja sam sa njom proveo par dana, ništa fala bogu. to je bilo kraj 6mjeseca. njezina mater koja je cijepljena , posjetila je na par sekundi , donila juhu, i uhvatila koronu.. aj osrednji simptomi, dakle nije morala u bolnicu, ali nije baš bilo lagano..
vjerujem da cijepiva štite, ali protiv delte slabije, jer vidimo da cijepiva ne garantiraju zaštitu..
inače ovaj luđak stavlja mapu istočne i zapadne europe, to nema veze sa vezom. virus se prebacuje iz zapada europe na istok. svaki put u valovima. tako je luđak stavlja da u dalmaciji "nema discipline" hvalio zagreb i slavoniju, a onda tjedan-dva kasnije dalmacija pala a gore se pojačala situacija.
virus dolazi u valovima, te se geografski širi u valovima.
inače čini mi se da bi nova verzija , mogla doći opet, a ona će napadati ovaj put cijepljene koji nisu prebolili do sada.. a to bi moglo biti jebeno..
usput , svima savjet bez obzira bili cijepljeni ili ne, preboljeli ili ne, coronafašisti poput ere, ili normalni poput ostalih
jačajte svoj imunitet. smanjite šećer, čak nije loše se prebaciti na keto ishranu barem tu i tamo čisto radi jačanja imuniteta, i ubacite postove(one postove što imamo u kršćanstvu gdje bi bilo super da se petkom ne jede ništa, pa u islamu, budizmu itd..) gdje nejedete ništa cijeli dan a pijete samo vodu ili eventualno čaj bez šećera. to vam je super stvar za jačanje organizma , ja ubacim tu i tamo post te preskočim doručak(ishrana 16:8), riješio sam se par stvari..
koga zanimaju detalji, postoji hrpa istraživanja na temelju toga, eto dijelim vam to otrkiće.. pogledajte video, i ako vam se sviđa kopajte imate dosta sličnih videa i istraživanja, izgleda da ovi klasični postovi nas rješavaju hrpe zdravstvenih problema i štite nas dugoročno protiv rakova itd.. (naravno ne pokušavajte ovo ako ste teško bolesni ili gutate hrpu tableta)
jačajte svoj imunitet. smanjite šećer, čak nije loše se prebaciti na keto ishranu barem tu i tamo čisto radi jačanja imuniteta, i ubacite postove(one postove što imamo u kršćanstvu gdje bi bilo super da se petkom ne jede ništa, pa u islamu, budizmu itd..) gdje nejedete ništa cijeli dan a pijete samo vodu ili eventualno čaj bez šećera. to vam je super stvar za jačanje organizma , ja ubacim tu i tamo post te preskočim doručak(ishrana 16:8), riješio sam se par stvari..
koga zanimaju detalji, postoji hrpa istraživanja na temelju toga, eto dijelim vam to otrkiće.. pogledajte video, i ako vam se sviđa kopajte imate dosta sličnih videa i istraživanja, izgleda da ovi klasični postovi nas rješavaju hrpe zdravstvenih problema i štite nas dugoročno protiv rakova itd.. (naravno ne pokušavajte ovo ako ste teško bolesni ili gutate hrpu tableta)
Pa ja sam odmah na početku poklonio vjeru njemačkim stratezima koji su napravili prije 10 godina solidnu analizu situacije kojoj evo već 2 godine ssvjedočimo. Trebalo je ipak proći nešto vremena da se bez ikikakvih dvojbi iskristaliziraju sad već kristalno jasne zakulisne igre, kojima kako se vidi iz priloženog neće biti lako doskočiti bez masovnog ali istovremeno i koordiniranog otpora.AssadNaPodmornici wrote:opet na kraju mi "luđaci koji smo preboljeli" ćemo biti najbolje zaštićeni..Gnječ wrote:The spike protein of SARS-CoV-2 variant A.30 is heavily mutated and evades vaccine-induced antibodies with high efficiency
In summary, A.30 exhibits a cell line preference not observed for other viral variants and efficiently evades neutralization by antibodies elicited by ChAdOx1 nCoV-19 or BNT162b2 vaccination.
Collectively, our results suggest that the SARS-CoV-2 variant A.30 can evade control by vaccine-induced antibodies and might show an increased capacity to enter cells in a cathepsin L-dependent manner, which might particularly aid in the extrapulmonary spread. As a consequence, the potential spread of the A.30 variant warrants close monitoring and rapid installment of countermeasures.
https://www.nature.com/articles/s41423-021-00779-5
drugim riječima, đaba ste krečili ustvari što više krečite više virus postaje imuniji na cjepiva.
ovdje je miha bio u pravu kada je rekao da će ovo sranje trajati i trajati..
Po meni ova bolest bi nakon ove zime trebala biti proglašena endemičnom, i s njom bi se zdravstveni sustav trebao baviti bolnički odjelno, i popratno imunizacijski spspram pojedinih rizičnih skupina unutar opće populacije...
2015-08-08
Malo pljucne livo-desno i...zeko hop, zeko hop...
2016-07-22
michaellcmacha wrote:Pa ja sam odmah na početku poklonio vjeru njemačkim stratezima koji su napravili prije 10 godina solidnu analizu situacije kojoj evo već 2 godine ssvjedočimo. Trebalo je ipak proći nešto vremena da se bez ikikakvih dvojbi iskristaliziraju sad već kristalno jasne zakulisne igre, kojima kako se vidi iz priloženog neće biti lako doskočiti bez masovnog ali istovremeno i koordiniranog otpora.AssadNaPodmornici wrote:opet na kraju mi "luđaci koji smo preboljeli" ćemo biti najbolje zaštićeni..Gnječ wrote:The spike protein of SARS-CoV-2 variant A.30 is heavily mutated and evades vaccine-induced antibodies with high efficiency
In summary, A.30 exhibits a cell line preference not observed for other viral variants and efficiently evades neutralization by antibodies elicited by ChAdOx1 nCoV-19 or BNT162b2 vaccination.
Collectively, our results suggest that the SARS-CoV-2 variant A.30 can evade control by vaccine-induced antibodies and might show an increased capacity to enter cells in a cathepsin L-dependent manner, which might particularly aid in the extrapulmonary spread. As a consequence, the potential spread of the A.30 variant warrants close monitoring and rapid installment of countermeasures.
drugim riječima, đaba ste krečili ustvari što više krečite više virus postaje imuniji na cjepiva.
Po meni ova bolest bi nakon ove zime trebala biti proglašena endemičnom, i s njom bi se zdravstveni sustav trebao baviti bolnički odjelno, i popratno imunizacijski spspram pojedinih rizičnih skupina unutar opće populacije...
Najprije procijepiti ukupno stanovništvo i tek tadabi se iskristaliziralo što i kako dalje s epidemijom.
Do tada lockdowni, covid-dozvole, testiranje itd...
2016-07-22
Eroo wrote:michaellcmacha wrote:Pa ja sam odmah na početku poklonio vjeru njemačkim stratezima koji su napravili prije 10 godina solidnu analizu situacije kojoj evo već 2 godine ssvjedočimo. Trebalo je ipak proći nešto vremena da se bez ikikakvih dvojbi iskristaliziraju sad već kristalno jasne zakulisne igre, kojima kako se vidi iz priloženog neće biti lako doskočiti bez masovnog ali istovremeno i koordiniranog otpora.AssadNaPodmornici wrote:opet na kraju mi "luđaci koji smo preboljeli" ćemo biti najbolje zaštićeni..Gnječ wrote:The spike protein of SARS-CoV-2 variant A.30 is heavily mutated and evades vaccine-induced antibodies with high efficiency
Najprije procijepiti ukupno stanovništvo i tek tadabi se iskristaliziralo što i kako dalje s epidemijom.
šta si obnevideo?
obnevideti:
Izgubiti sposobnost sagledavanja stvari u pravom svetlu zbog trenutne zaslepljenosti nečim.
pa nije procijepljeno ni 35% svjetske populacije a već su cjepiše iskemijali nove podvrste delta soja kojima cjepivo i antitijela od cjepiva ne predstavljaju nikakvu prepreku.
interesantno je da su se te nove mutirane podvrste delta soja pojavile u državama gdje ima najviše cijepljenih na broj stanovnika.
Guest- Guest
Delta soj nova podgrupa delta soja po lokacijama pojavljivanja:
As of August 2021, AY.4 to AY.11 are predominant in the UK, AY.12 in Israel, AY.2, AY.3, AY.13, AY.14, AY.25 in the US, AY.20 in the US and Mexico, AY.15 in Canada, AY.16 in Kenya, AY.17 in Ireland and Northern Ireland, AY.19 in South Africa, AY.21 in Italy and Switzerland, AY.22 in Portugal, AY.24 in Indonesia, and AY.23 in Indonesia, Singapore, Japan, and South Korea.
As of August 2021, AY.4 to AY.11 are predominant in the UK, AY.12 in Israel, AY.2, AY.3, AY.13, AY.14, AY.25 in the US, AY.20 in the US and Mexico, AY.15 in Canada, AY.16 in Kenya, AY.17 in Ireland and Northern Ireland, AY.19 in South Africa, AY.21 in Italy and Switzerland, AY.22 in Portugal, AY.24 in Indonesia, and AY.23 in Indonesia, Singapore, Japan, and South Korea.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Eroo wrote:michaellcmacha wrote:Pa ja sam odmah na početku poklonio vjeru njemačkim stratezima koji su napravili prije 10 godina solidnu analizu situacije kojoj evo već 2 godine ssvjedočimo. Trebalo je ipak proći nešto vremena da se bez ikikakvih dvojbi iskristaliziraju sad već kristalno jasne zakulisne igre, kojima kako se vidi iz priloženog neće biti lako doskočiti bez masovnog ali istovremeno i koordiniranog otpora.AssadNaPodmornici wrote:opet na kraju mi "luđaci koji smo preboljeli" ćemo biti najbolje zaštićeni..Gnječ wrote:The spike protein of SARS-CoV-2 variant A.30 is heavily mutated and evades vaccine-induced antibodies with high efficiency
šta si obnevideo?
obnevideti:
Izgubiti sposobnost sagledavanja stvari u pravom svetlu zbog trenutne zaslepljenosti nečim.
pa nije procijepljeno ni 35% svjetske populacije a već su cjepiše iskemijali nove podvrste delta soja kojima cjepivo i antitijela od cjepiva ne predstavljaju nikakvu prepreku.
interesantno je da su se te nove mutirane podvrste delta soja pojavile u državama gdje ima najviše cijepljenih na broj stanovnika.
Ne čitaš na ispravan način ono šta sam napisao, a sad jesi li ti obnevideo je drugi problem...
Na temelju rezultata u gornjoj tabeli i vezano na rezultate smrtnost u Portugalu i Danskoj,
zaključio sam šta bi bilo ispravno činiti SAD. Sačekati i vidjeti kako se to odrazilo na ovu situaciju
danas i tek onda donositi nove odluke. Nitko nema konačno znanje niti staklenu kuglu...
2016-07-22
Evo sad malo i 'vako - bez prof. Simpsona - dajem na razmišljanje.
Faktorisu puno veći, ali i ovo je dovoljno.
Za starosne skupine ispod 65 bi se moglo reći da uglavnom umiru samo necijepljeni.
Ima ovo logike itekako.
Faktorisu puno veći, ali i ovo je dovoljno.
Za starosne skupine ispod 65 bi se moglo reći da uglavnom umiru samo necijepljeni.
Ima ovo logike itekako.
2016-07-22
mutava baštarda wrote:Bila je neka emisija o njima. Opet se ekipa čudi kako su preživili kataklizmu. Vele Amiši da su na poslovnom planu imali rekorde :)T. wrote:Ugledajmo se na amiše...
Ni cijepljenih...
ako ima pravde Amiši će nas sve preživjeti i nastaviti neku bolju civilizaciju..
..ni kafića ni noćnih klubova...ni interneta, ni foruma, ni feeejzbuka.T. wrote:Ugledajmo se na amiše...
Ni cijepljenih...
2016-07-22
Ni korone. Ti bi trebao prvi ići tamo.Eroo wrote:..ni kafića ni noćnih klubova...ni interneta, ni foruma, ni feeejzbuka.T. wrote:Ugledajmo se na amiše...
Ni cijepljenih...
Usput ću ti komentirati i tablicu u kojoj je vidljivo da umire više ljudi koji su necijepljeni.
Kod Engleza, umire veći broj cijepljenih, ali kad vidiš da je veći broj procjepljenih u zemlji brojke im ne ispadaju tako loše, bar što se tiče cijepiva i korone, što je dobro primijetio PokerJocker.
U našoj zemlji je veći broj necijepljenih nego cijepljenih tako da bi i to trebao uzeti u obzir.
I kada bi zanemarili sve nuspojave cijepiva i dalje imaš "samo" dva tri puta benefit i bez spriječavanja širenja zaraze.
Pošto je kontrolna grupa procjepljena oni koji su ostali necijepljeni su sada kontrolna grupa u ovom eksperimentu u kojem ti želim mnogo sreće.
Ovo proljeće nakon što vidimo promet na grobljima po cijepnom statusu znati na čemu smo.
Velim, groblja će biti najbolji pokazatelj.
Evo za Epija umjesto 3. doze... I ne zbog protuupalnih svojstava.
____
Fluvoksamin se tradicionalno koristi za liječenje mentalnih poremećaja poput depresije i opsesivno-kompulzivnog poremećaja, a znanstvenici su ga za istraživanje odabrali zbog njegovih protuupalnih svojstava.
HAMILTON – Liječenje visokorizičnih pacijenata s covidom-19 antidepresivom fluvoksaminom moglo bi za trećinu smanjiti rizik od hospitalizacije, pokazali su rezultati opsežne studije objavljeni u četvrtak u britanskome medicinskom časopisu The Lancet Global Health.
Fluvoksamin se tradicionalno koristi za liječenje mentalnih poremećaja poput depresije i opsesivno-kompulzivnog poremećaja, a znanstvenici su ga za istraživanje odabrali zbog njegovih protuupalnih svojstava.
Njihovi rezultati upućuju na to da bi upotreba fluvoksamina mogla pojačati zaštitu od težih oblika bolesti, kao i od smrtnog ishoda od posljedica covida-19 u zemljama koje još nisu dobile adekvatne doze cjepiva u sklopu njegove iznimno neravnomjerne raspodjele.
Brojne probleme koji nastaju kao posljedica covida uzrokuje upala jer imunosni sustav na infekciju pretjerano reagira.
U radu objavljenom u Lancetu, znanstvenici s područja Sjeverne i Južne Amerike opisali su rezultate uočene u gotovo 1500 ambulantnih pacijenata s covidom-19 u desetak brazilskih bolnica, koji su zbog teške kliničke slike – zbog dijabetesa ili srčanih problema, bili su u većoj opasnosti od komplikacija.
Polovina ih je dobivala antidepresive, a druga polovina placebo tijekom četiri tjedna. Pritom ni liječnici nisu znali liječe li pacijenta placebom ili fluvoksaminom.
U grupi koja je uzimala tablete fluvoksamina 11 posto pacijenata bilo je dulje hospitalizirano, a od 756 onih koji su primali placebo hospitalizacija je bila potrebna za njih 16 posto.
I neke ranije provedene studije pokazale su da se fluvoksamin može koristiti za ublažavanje simptoma covida-19, no provedene su na manjem uzorku pacijenata, a zbog metodologije su zaključci tih istraživanja bili prilično nesigurni.
Autori studije su kazali da je primjena fluvoksamina u liječenju visokorizičnih pacijenata s covidom rezultirala relativnim smanjenjem hospitalizacija od ukupno 32 posto.
“Covid-19 još uvijek predstavlja rizik za pojedince u zemljama s niskim resursima i ograničenim pristupom cijepljenju”, rekao je glavni autor studije, dr. Edward Mills s kanadskog sveučilišta McMaster u Hamiltonu.
“Vjerujemo da bismo na ovaj način mogli spasiti brojne život”, kazao je.
Jedna tableta stoji četiri dolara, a usporedbe radi liječenje antitijelima stoji oko 2000 dolara. Merckova eksperimentalna antivirusna pilula za covid-19 stoji oko 700 dolara.
“Pronalazak jeftinih, široko dostupnih i učinkovitih načina liječenja covida-19 stoga je od velike važnosti, a prenamjena postojećih lijekova koji su široko dostupni i pokazali su se sigurnima, od posebne nam je važnosti.”
Premda smanjena smrtnost pacijenata nije bila u fokusu studije, ona je pokazala da je 12 pacijenata u placebo skupini na kraju umrlo, dok je samo jedan iz skupine koja je dobivala fluvoksamin podlegao virusu.
Autori su istaknuli da je potrebno provesti dodatne procjene jer fluvoksamin nije na popisu osnovnih lijekova Svjetske zdravstvene organizacije i može izazvati ovisnost.
“S obzirom na sigurnost, dobru toleranciju na lijek, jednostavnost upotrebe, nisku cijenu i široku dostupnost fluvoksamina, ovi bi rezultati mogli imati velik utjecaj na nacionalne i međunarodne smjernice o kliničkom liječenju covida-19”, rekao je Gilmar Reis, brazilski suautor studije.
Još uvijek ostaju otvorena pitanja o tomu koju je dozu najbolje primijeniti i bi li fluvoksamin mogli koristiti i ostali pacijenti, kod kojih rizik od hospitalizacije zbog posljedica covida nije tako velik....
https://www.novilist.hr/novosti/antidepresivom-protiv-hospitalizacije-znanstvenici-tvrde-da-to-moze-biti-korisno-u-brobi-protiv-covida/?fbclid=IwAR0sYeLmKXvPV3LEoQOcueUtAfsb_xD-bQxNKc1gBaW4XG1qBTLiWBvYTuU
_____
I sto iz ovoga mozemo zakljuciti?
Mozda odgovor lezi i u konstantnom (medijskom) zastrasivanju?
____
HAMILTON – Liječenje visokorizičnih pacijenata s covidom-19 antidepresivom fluvoksaminom moglo bi za trećinu smanjiti rizik od hospitalizacije, pokazali su rezultati opsežne studije objavljeni u četvrtak u britanskome medicinskom časopisu The Lancet Global Health.
Njihovi rezultati upućuju na to da bi upotreba fluvoksamina mogla pojačati zaštitu od težih oblika bolesti, kao i od smrtnog ishoda od posljedica covida-19 u zemljama koje još nisu dobile adekvatne doze cjepiva u sklopu njegove iznimno neravnomjerne raspodjele.
Brojne probleme koji nastaju kao posljedica covida uzrokuje upala jer imunosni sustav na infekciju pretjerano reagira.
U radu objavljenom u Lancetu, znanstvenici s područja Sjeverne i Južne Amerike opisali su rezultate uočene u gotovo 1500 ambulantnih pacijenata s covidom-19 u desetak brazilskih bolnica, koji su zbog teške kliničke slike – zbog dijabetesa ili srčanih problema, bili su u većoj opasnosti od komplikacija.
Polovina ih je dobivala antidepresive, a druga polovina placebo tijekom četiri tjedna. Pritom ni liječnici nisu znali liječe li pacijenta placebom ili fluvoksaminom.
U grupi koja je uzimala tablete fluvoksamina 11 posto pacijenata bilo je dulje hospitalizirano, a od 756 onih koji su primali placebo hospitalizacija je bila potrebna za njih 16 posto.
I neke ranije provedene studije pokazale su da se fluvoksamin može koristiti za ublažavanje simptoma covida-19, no provedene su na manjem uzorku pacijenata, a zbog metodologije su zaključci tih istraživanja bili prilično nesigurni.
Autori studije su kazali da je primjena fluvoksamina u liječenju visokorizičnih pacijenata s covidom rezultirala relativnim smanjenjem hospitalizacija od ukupno 32 posto.
“Covid-19 još uvijek predstavlja rizik za pojedince u zemljama s niskim resursima i ograničenim pristupom cijepljenju”, rekao je glavni autor studije, dr. Edward Mills s kanadskog sveučilišta McMaster u Hamiltonu.
“Vjerujemo da bismo na ovaj način mogli spasiti brojne život”, kazao je.
Jedna tableta stoji četiri dolara, a usporedbe radi liječenje antitijelima stoji oko 2000 dolara. Merckova eksperimentalna antivirusna pilula za covid-19 stoji oko 700 dolara.
“Pronalazak jeftinih, široko dostupnih i učinkovitih načina liječenja covida-19 stoga je od velike važnosti, a prenamjena postojećih lijekova koji su široko dostupni i pokazali su se sigurnima, od posebne nam je važnosti.”
Premda smanjena smrtnost pacijenata nije bila u fokusu studije, ona je pokazala da je 12 pacijenata u placebo skupini na kraju umrlo, dok je samo jedan iz skupine koja je dobivala fluvoksamin podlegao virusu.
Autori su istaknuli da je potrebno provesti dodatne procjene jer fluvoksamin nije na popisu osnovnih lijekova Svjetske zdravstvene organizacije i može izazvati ovisnost.
“S obzirom na sigurnost, dobru toleranciju na lijek, jednostavnost upotrebe, nisku cijenu i široku dostupnost fluvoksamina, ovi bi rezultati mogli imati velik utjecaj na nacionalne i međunarodne smjernice o kliničkom liječenju covida-19”, rekao je Gilmar Reis, brazilski suautor studije.
Još uvijek ostaju otvorena pitanja o tomu koju je dozu najbolje primijeniti i bi li fluvoksamin mogli koristiti i ostali pacijenti, kod kojih rizik od hospitalizacije zbog posljedica covida nije tako velik....
https://www.novilist.hr/novosti/antidepresivom-protiv-hospitalizacije-znanstvenici-tvrde-da-to-moze-biti-korisno-u-brobi-protiv-covida/?fbclid=IwAR0sYeLmKXvPV3LEoQOcueUtAfsb_xD-bQxNKc1gBaW4XG1qBTLiWBvYTuU
_____
I sto iz ovoga mozemo zakljuciti?
Mozda odgovor lezi i u konstantnom (medijskom) zastrasivanju?
Guest- Guest
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje