Zastupnik Suverenista: Prikupili smo 157 tisuća potpisa za referendum o uvođenju eura
Page 1 of 1
Zastupnik Suverenista: Prikupili smo 157 tisuća potpisa za referendum o uvođenju eura
"U ovom trenutku smo zadovoljni dinamikom prikupljanja potpisa, pogotovo nakon prvog dana i medijske prisutnosti koju smo dobili. Ljudima je puno jasnije za što se zalažemo i koji je naš cilj s ovom referendumskom inicijativom, a to je veća demokracija u Hrvatskoj", rekao je Milanović Litre.
Ocijenio je da se vladajući ignorantski odnose prema njihovoj inicijativi te ustvrdio kako Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem će trenutku prihvatiti euro.
"Oni mogu ponavljati svoje mantre da je to već odlučeno na referendumu za ulazak u EU, što nije istina. To je polovična istina. Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem trenutku će prihvatiti euro. To ne smije biti dekret jedne osobe i njegovih interesa, već odluka hrvatskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini", izjavio je, uz ostalo, Milanović Litre.
"Mi ćemo se boriti da kuna ostane jer se trenutno nalazimo u najvećoj ekonomskoj krizi u povijesti čovječanstva i ne možemo srljati u novu monetarnu uniju koja će imati svoje interese", rekao je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Milanović Litre.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-suverenista-prikupili-smo-157-tisuca-potpisa-za-referendum-o-uvodjenju-eura/2314689.aspx
Ocijenio je da se vladajući ignorantski odnose prema njihovoj inicijativi te ustvrdio kako Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem će trenutku prihvatiti euro.
"Oni mogu ponavljati svoje mantre da je to već odlučeno na referendumu za ulazak u EU, što nije istina. To je polovična istina. Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem trenutku će prihvatiti euro. To ne smije biti dekret jedne osobe i njegovih interesa, već odluka hrvatskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini", izjavio je, uz ostalo, Milanović Litre.
"Mi ćemo se boriti da kuna ostane jer se trenutno nalazimo u najvećoj ekonomskoj krizi u povijesti čovječanstva i ne možemo srljati u novu monetarnu uniju koja će imati svoje interese", rekao je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Milanović Litre.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-suverenista-prikupili-smo-157-tisuca-potpisa-za-referendum-o-uvodjenju-eura/2314689.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Zastupnik Suverenista: Prikupili smo 157 tisuća potpisa za referendum o uvođenju eura
157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na nevidjeno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Zastupnik Suverenista: Prikupili smo 157 tisuća potpisa za referendum o uvođenju eura
Opet snivasdebotoijusto wrote:157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na neviđeno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Debotoijusto je u pravu, a budite bez brige HDZovci koje ludi vuksadinare brani gdje god stigne će "provjeriti" i naći će vam nevažećih koliko god bude trebalo. Nije im prvi put
debotoijusto wrote:157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na nevidjeno
ako sv. lovro apiski pregledava potpise, onda sigurno
bed je što ga uapsilo
marcellus wrote:debotoijusto wrote:157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na nevidjeno
bed je što ga uapsilo
A baš će se u kradezeu satrti da nađu isto takvo đubre… :)
niels-
2021-04-26
niels wrote:marcellus wrote:debotoijusto wrote:157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na nevidjeno
bed je što ga uapsilo
A baš će se u kradezeu satrti da nađu isto takvo đubre… :)
ae, i to što kažeš, ubili se od traženja...
I to što kažeš, šta ovce imaju odlučivat o bilo čemu...debotoijusto wrote:157 od toga 1/3 nevazecih... biljezim neuspjeh referenduma na nevidjeno
Bolje da odlučuju čobani umjesto njih...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
To je vec odluceno referendumom o pristupanju u EU.
Nema potrebe trositi pare i ulaziti u rizik hira svjetine.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:To je vec odluceno referendumom o pristupanju u EU.
Dakle, zbilja je odlučeno.
Ono što nije odlučeno, jest KAD će RH usvojiti euro kao službenu valutu.
Što je nekome hir svjetine drugome je izravna demokracija.
I dalje sam za euro, ali ako se većina opredijeli za kunu, onda ok, ali treba koristiti monetarnu suverenost kako bi podignuli gospodarstvo i izvoz. Tečaj eura mi sigurno nećemo kreirati.
niels-
2021-04-26
niels wrote:epikur37 wrote:To je vec odluceno referendumom o pristupanju u EU.
I dalje sam za euro, ali ako se većina opredijeli za kunu, onda ok, ali treba koristiti monetarnu suverenost kako bi podignuli gospodarstvo i izvoz. Tečaj eura mi sigurno nećemo kreirati.
Ako je odlučeno, nema smisla uvoditi referendum o tome kad ćemo usvojiti. Usvojit ćemo kad ispunimo uvjete, kao i schengensku granicu.
To je sve pristupanje EU o kojem su se građani već izjasnili.
Ja sam također za EURO bez dileme a nemam ništa protiv referenduma kada je on zbilja potreban.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Da, ali ovo bi bio drugi puta da vlade AP odbijaju referendum.epikur37 wrote:niels wrote:epikur37 wrote:To je vec odluceno referendumom o pristupanju u EU.
Ako je odlučeno, nema smisla uvoditi referendum o tome kad ćemo usvojiti. Usvojit ćemo kad ispunimo uvjete, kao i schengensku granicu.
To je sve pristupanje EU o kojem su se građani već izjasnili.
Ja sam također za EURO bez dileme a nemam ništa protiv referenduma kada je on zbilja potreban.
Građani pojma nisu imali o euru, referendumsko pitanje je bilo jeste li da pristupite EU ili ne? Rezultati referenduma, a i odaziv, nisu za pohvaliti se.
Referendum se ne smije eskivirati, razumijem da AP puca na visoke dužnost u Briselu ali
monetarna suverenost je iznad toga. Ako ćemo je koristiti, za što treba solidan vritnjak i HNB-u.
niels-
2021-04-26
Similar topics
» Sindikati: Skupili smo više od 600 tisuća potpisa za referendum
» ''Konzervativni zastupnik predložio novi referendum o Brexitu''
» Grmoja otkrio koliko su potpisa za referendum dosad skupili
» Provjera je gotova, potpisa za referendum o mirovinama ima dovoljno. Nezgodno pitanje za HDZ je – što sad?
» Propao referendum protiv Istanbulske, nisu skupili dovoljno potpisa
» ''Konzervativni zastupnik predložio novi referendum o Brexitu''
» Grmoja otkrio koliko su potpisa za referendum dosad skupili
» Provjera je gotova, potpisa za referendum o mirovinama ima dovoljno. Nezgodno pitanje za HDZ je – što sad?
» Propao referendum protiv Istanbulske, nisu skupili dovoljno potpisa
Page 1 of 1