Zagreb vs. Beograd , od tikvice do paprike
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zagreb vs. Beograd , od tikvice do paprike
debotoijusto wrote:ako tekst istinit ispada da bolja kupovna moc po trznicama srba s 500€ od nas s 1 000€
najbolja mi je fora kada se netko kurchi ovdje kako je prosjechna placa u Cro veca i kako se bolje zivi..Kako se moze bolje zivjeti kada jedete uvozno smece .Ja chak u ovim tropskim predjelima imam svoj vrt vec 20 godina pa znam razlikovati pravo voce i povrce od GMO...Srbija i Rusija su josh jedine zemlje u Europi gdje je zabranjen GMO..Pogledajte samo po Zagrebu pretile ljude ...debeli kao stoka...Toga nekada nije bilo jer su se ljudi hranili zdravo..Sjecam se kada sma prvi puta doshao nakon rata u Zagreb i moja glupa sestra iako sam je pokuushao educirati i objasniti joj da nije bogat onaj koji ima puno love nego onaj koji se zdravo hrani...rekla mi je ajde da te odvedem u trzni centar da vidish kako samo vi to nemate nego imamo i mi..Doshlo mi je da joj polomim noge i odvrnem glupu glavu ali sam se sjetio da nije ona kriva shto zivi u takvom primitivnom okruzenju..Elem ..odem ja na trznicu..u zegeju i proshecem se ..pitam nekuu dalmatinku je l' vam pomidor iz Dalmacije...Veli a gospe ti shjor nego da shta je..pomirishem..nishta i tako redom od tezge do tezge..vidim jednu bakicu ima neshto vrhnja ,,sira...par krastavaca i rajchitze..Pmirishem ..i oduzmem se od sjecanja na djetinjstvo..Koliko je to sve pitam..veli karikiram 100 kuna ...ja joj dam 200 a ona me u chudu gleda pa joj objasnim da ce ona zivjeti josh sto godina jer se zdravo hrani a oni koji se hrane iz trznih centara nece dochekati ni 50_setu i velim joj ..gospodjo vi ste bogatiji od pola Zagreba...gleda me u chudu i ne razumije nishta..Toliko o jebenom standardu ..cijenama i placama..Kako ono davno Arsen pjeva u pjesmi Kuca na rubu grada ..moj susjed ima 2 auta a ja nemam ni jedan ali u prosjeku imam i ja jedan auto...Jebla vam statistika mater glupu..(isprichavam se ali poludim kada chujem kretene kako se nadjebavaju statistichkim podatcima) .bavite se zivotom a ne brojevima...Dakle ...nije vazno koliko zaradish nego je vazno koliko ti ostane u dzepu i da li za to mozesh kupiti kvalitetnu hranu..ma...neda mi se..pametni su davno shvatili a idiotima mozesh prichati milijun godina i opet ce te pitati a shta si zelio sa time reci..
mentalitet- Posts : 5249
2020-07-05
mentalitet wrote:debotoijusto wrote:ako tekst istinit ispada da bolja kupovna moc po trznicama srba s 500€ od nas s 1 000€
najbolja mi je fora kada se netko kurchi ovdje kako je prosjechna placa u Cro veca i kako se bolje zivi..Kako se moze bolje zivjeti kada jedete uvozno smece.
jebote koji si ti indijanac... pa nizozemsko i njemačko voće i povrće je deset puta kvalitetnije i zdravije od svega što ćeš ti uzgojit u tom svom vrtu, jednostavno nisi agronom nego diletant jebeni...
i naravno da se bolje živi, ono što vi jedete su govna uzgojena na ultrazagađenom tlu koje je 50 godina impregnirano socijalističkom teškom industrijom... istina nije zagađeno kao hrvatsko, ali je odmah do.
što se mene tiče, ja ne kupujem ništa domaće jer znam kako ti mali opg-ovi rade i kako posluju. Daj mi bilo što švapsko radije. Zdravije je 1/1, a obično i osjetno jeftinije.
marcellus wrote:mentalitet wrote:debotoijusto wrote:ako tekst istinit ispada da bolja kupovna moc po trznicama srba s 500€ od nas s 1 000€
najbolja mi je fora kada se netko kurchi ovdje kako je prosjechna placa u Cro veca i kako se bolje zivi..Kako se moze bolje zivjeti kada jedete uvozno smece.
jebote koji si ti indijanac... pa nizozemsko i njemačko voće i povrće je deset puta kvalitetnije i zdravije od svega što ćeš ti uzgojit u tom svom vrtu, jednostavno nisi agronom nego diletant jebeni...
i naravno da se bolje živi, ono što vi jedete su govna uzgojena na ultrazagađenom tlu koje je 50 godina impregnirano socijalističkom teškom industrijom... istina nije zagađeno kao hrvatsko, ali je odmah do.
što se mene tiče, ja ne kupujem ništa domaće jer znam kako ti mali opg-ovi rade i kako posluju. Daj mi bilo što švapsko radije. Zdravije je 1/1, a obično i osjetno jeftinije.
Da krelac ,,ta zagadjenost zemljishta (ali krelac poljoprivrednog zemljishta koje je godinama tretirano raznim pesticidima) se ne nalaze u urbanim sredinama sa malim parcelama .A ako hocesh da znash (a vidim da pojma nemash kao inache o bilo chemu o chemu pishesh) onda morash uchiti i biti dovoljno inteligentan da to primijenish u zavisnosti od klimatskih uvjeta..Pa tako krelac morash da znash da je sunchano podneblje sa suhom klimom najpogodnije za povrtlarstvo kao shto su recimo nekada bili Ravni Kotari..a valjda su i sada ali sumnjam da se netko bavi time kao prije.Dakle...morash uchiti...seljaci su kod nas to znanje naslijedjivali od svojih djedova i ocheva..i nije im bilo teshko se baviti time jer su imali dvije tri kulture koje su obradjivali.Ja sam u ovim klimatskim uvjetima doveo svoj vrt do savrshenstva..jer sam promatrao prirodu i tlo u kojem zive puzevi a tamo krelac gdje zivi puz zemlja sigurno nije zagadjena.Dodushe sve je danas zagadjeno ali se sada govori o tome gdje je manje zagadjeno..Naravno da na poljima kod Velike Gorice nece rasti puzevi a ti pomisli zashto..Ti samo jedi..ne bi se ni trudio da te razuvjeravam jer si ionako glup da upopce dodirnesh a kamo li shvatish taj problem koji je jedan od najvecih zbog kojega krivim takozvanu civilizaciju..Ovdje se ljudi vracaju ishrani svojih djedova i pradjedova pa chak i u jebenim MD u koje nikada nisam ushao da neshto pojedem sluze organsku hranu iako im ja ne vjerujem jer na zapadu je novac LAZ..odnosno ona srpska_hrvatska ...lazi mazi drpi i bezi bre u pichku materinu da te ne uvate..Svojevremeno sam mislio josh kao dijete kada sam prochitao kako onaj grchki brodovlasnik shalje svaki dan helikopter na neku planinu po kruh da je bolesni idiot..A sada znam da to nije bio bogatashki hir nego je vec tada chovjek shvatio problem zagadjenosti prirode...hocu da kazem..a to sigurno znam da se i danas bogati ne snabdijevaju u marketima u kojima ti kupujesh nego imaju svoje povjerljive dobavljache za sve shto jedu..U Hrvatskoj sirotinja i nema novca za pesticide pa samim tim hvala bogu ne koristi ih za zashtitu bilja .Danas obrazovani poljoprivrednici koriste prirodna sredstva za zashtitu bilja pa je recimo industrija za proizvodnju korisnih kukaca u USA teshka par milijardi dolara..Uzima se analiza tla..itd itd..Nije to kao prije da se ishlo napamet i sa grlom u jagode..Ja proizvedem sebi (sezona mi traje osam mjeseci pa dobrim prorachunima imam i po tri berbe recimo krompira a da ne govorim o salati i ostalim povrtlaricama) dovoljno i josh dijelim frendovima koji kada probaju odmah popizde i dobiju voljuu da imaju svoj vrt..Vec sam dosta ljudi "zarazio"time i drago mi je kada vidim kako su zadovoljni i kako se raduju svome uspjehu..Bivsha formula koja je vazila u USA i josh vazi kod vecine nepismenih ljudi je...prvo te udebljamo sa jeftinom hranom onda ti uzimaju lovu doktori i razni drugi koji te mrshave..to ste i vi dobili u Cro..pa samo jedite...meni drago ...bit ce manje budala na svijetu..
P.S.samo da ti dam jedan podatak..na zapadu svaki stanovnik godishnje pojede 4.5kg pesticida..e sad samo pomisli da to i ti jedesh..Nekada je YU izvozila BUVACH u isnosu od 100 miliona godishnje (vjerojatno ne znash shto je to) a danas jedina zemlja na svijetu koja ne upotrebljava vjeshtachke pesticide je Japan pa zato oni otkupe svu godishnju proizvodnju te biljke i tretiraju svoje povrce samo time..Nauchi neshto seljo ..ako nishta zbog svoje djece..da ih ne trujesh..
Last edited by mentalitet on 27/10/2021, 06:18; edited 1 time in total
nikakvim urbanim sredinama, zemlja i voda su ekstremno zagađene na području svih ex socijalističkih kozojebina, a naročito ex-yu
švabe paze na sve, i nizozemljani, najkvalitetnije meso i povrće, i najmanje zagađeno, iz te dvije zemlje. Tamo poljoprivrednici znaju što rade i kako, a država kontrolira sve i nema mita.
a seljaci su kod nas i dalje seljaci sa "znanjem naslijeđenim od očeva i djedova" koje danas vrijedi koliko i znanje proizvodnje kočija za konje.
Ti si budala koja nema pojma,,Ja sam zivio 10 godina u Njemachkoj pa bog te jebo tamo ni cvijece ne mirishe a kamo li paprika ili rajchia.Konju...za dobro vino je potrebno sunce ..popij neko vino iz rajnskog podruchja pa cesh vidjeti razliku,,,Dodushe vjerojatno ti pijesh neka delanca pa i nemash pojma shto je vino...Za hranu i njeno konzumiranje treba kultura koju ti zasigurno nemash..Tak da ti je vjerojatno dobro svako schwapsko vino..vazno je da se napijesh...Je l' tak'?marcellus wrote:švabe paze na sve, i nizozemljani, najkvalitetnije meso i povrće, i najmanje zagađeno, iz te dvije zemlje. Tamo poljoprivrednici znaju što rade i kako, a država kontrolira sve i nema mita.
Jedini forumash koji neshto zna o svemu ovome shto sam na brzinu napisao je Epikur...chovjek je na pravom tragu i zato mu chestitam na tome..A vi koji ne znate razlikovati artichoku od paradajza ...idi bre srchi pesak iz Dunav::))
marcellus wrote:a seljaci su kod nas i dalje seljaci sa "znanjem naslijeđenim od očeva i djedova" koje danas vrijedi koliko i znanje proizvodnje kočija za konje.
Pa ja si dam kurac odjec da oni o proizvodnji hrane znaju vishe od tebe 100 puta zato takve i preveslaju dok si reko kekes a vi mislite kako su seljaci glupi..Znash chim potcjenjujesh njihovo znanje u poljoprivredi je dokaz da si glup ko kurac...
Evo za tvoj mali skucheni mozak..Ajde mi reci da li si ikada naishao u nekom ducanu na crvljivu jabuku??
Naravno da nisi..E pa da ti otkrijem jednu jednostavnu tajnu..Ono shto crv nece ne jedi ni ti..Je li ti sad jasno?
Dodushe i ja sam svojevremeno vjerovao u Njemachku drzavu i kako nisu potkupljivi dok nisam smislio formulu i rekao sebi koji si ti glupan bog te jebo vjerujesh njemachkoj propagandi..Pa oni i danas svojom samo hvalom zaradjuujuu na budalama veliku lovu posebno u auto industriji zahvaljujuci peterocilindrichnom dizel motoru koji je oborio sve Ginisove rekorde ali kvaka je samo u jednoj maloj stvari ..materijalu od kojih se pravila glava motora ..Eto danas su bolji Japanci u kvalitetu od nijemaca..i ta nihova navikana tehnoloshka superiornost nije nishta drugo do propaganda..Cijelu tu jebenu automobilsku industriju i danas drzi Bosch koji je bio zidov i kojega je Hitler dao ubiti pa mu oteo svu imovinu i znamje .patente,Dodushe vi 'rvati i jeste glupi zato shto ste popushili tu schwapsku propagandu..Kada bi malo zagrebao po tim njihovim patentima i tko ih je izmislio vidio bi da tu nema ni 10% schwaba..Schwabo i hrana...o boze dragi ima li te.../??Inache im je svinja kao i rvatima glavni izvor proteina..Imao sam jednog frenda digica koji je imao na shanku keramichku svinju koja lezi na ledjima...Schwapski kreteni ulaze u restoran i ni jedan ne promashi a da tu keramichku figuru ne pogladi po trbuhu..Schwabe su svinje kada je u pitanju hrana...daj mu svinjskog mesa i odma je zadovoljan...oni srbi i hrvati koji su drzali gore restorane ubili se od para prodavajuci im raznjice...i cevape od svinjetine...a tek krushkovac ..to su lokali kao idioti...dodusje sve shto je dzabe njima je lekaaa..Sad mi je jasno zashto si toliko glup ::))))
Naravno da nisi..E pa da ti otkrijem jednu jednostavnu tajnu..Ono shto crv nece ne jedi ni ti..Je li ti sad jasno?
Dodushe i ja sam svojevremeno vjerovao u Njemachku drzavu i kako nisu potkupljivi dok nisam smislio formulu i rekao sebi koji si ti glupan bog te jebo vjerujesh njemachkoj propagandi..Pa oni i danas svojom samo hvalom zaradjuujuu na budalama veliku lovu posebno u auto industriji zahvaljujuci peterocilindrichnom dizel motoru koji je oborio sve Ginisove rekorde ali kvaka je samo u jednoj maloj stvari ..materijalu od kojih se pravila glava motora ..Eto danas su bolji Japanci u kvalitetu od nijemaca..i ta nihova navikana tehnoloshka superiornost nije nishta drugo do propaganda..Cijelu tu jebenu automobilsku industriju i danas drzi Bosch koji je bio zidov i kojega je Hitler dao ubiti pa mu oteo svu imovinu i znamje .patente,Dodushe vi 'rvati i jeste glupi zato shto ste popushili tu schwapsku propagandu..Kada bi malo zagrebao po tim njihovim patentima i tko ih je izmislio vidio bi da tu nema ni 10% schwaba..Schwabo i hrana...o boze dragi ima li te.../??Inache im je svinja kao i rvatima glavni izvor proteina..Imao sam jednog frenda digica koji je imao na shanku keramichku svinju koja lezi na ledjima...Schwapski kreteni ulaze u restoran i ni jedan ne promashi a da tu keramichku figuru ne pogladi po trbuhu..Schwabe su svinje kada je u pitanju hrana...daj mu svinjskog mesa i odma je zadovoljan...oni srbi i hrvati koji su drzali gore restorane ubili se od para prodavajuci im raznjice...i cevape od svinjetine...a tek krushkovac ..to su lokali kao idioti...dodusje sve shto je dzabe njima je lekaaa..Sad mi je jasno zashto si toliko glup ::))))
Nisam nikad mislio da cu se slozit sa mentalnim ali ovaj put da...zivio sam tri godine u nizozemskoj i stvarno kad jedes nase povrce i voce i nizozemsko...razlika nebo i zemlja narocito po okusu...o mesu da ne govorimmentalitet wrote:Ti si budala koja nema pojma,,Ja sam živio 10 godina u Njemačkoj pa bog te jebo tamo ni cvijeće ne mirishe a kamo li paprika ili rajchia.Konju...za dobro vino je potrebno sunce ..popij neko vino iz rajnskog područja pa cesh vidjeti razliku,,,Dodushe vjerojatno ti pijesh neka delanca pa i nemash pojma sto je vino...Za hranu i njeno konzumiranje treba kultura koju ti zasigurno nemash..Tak da ti je vjerojatno dobro svako schwapsko vino..vazno je da se napijesh...Je l' tak'?marcellus wrote:švabe paze na sve, i nizozemljani, najkvalitetnije meso i povrće, i najmanje zagađeno, iz te dvije zemlje. Tamo poljoprivrednici znaju što rade i kako, a država kontrolira sve i nema mita.
Jedini forumash koji neshto zna o svemu ovome sto sam na brzinu napisao je Epikur...chovjek je na pravom tragu i zato mu chestitam na tome..A vi koji ne znate razlikovati artichoku od paradajza ...idi bre srchi pesak iz Dunava: :))
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Beograd ili Zagreb -?
» Večeras u 20 sati Beograd plješće za Zagreb
» Gradit će se nova pruga Zagreb-Beograd!
» za boga miloga , beograd rammstein zagreb don stojic
» Mihajlović: Protokol o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb biće potpisan 5. marta
» Večeras u 20 sati Beograd plješće za Zagreb
» Gradit će se nova pruga Zagreb-Beograd!
» za boga miloga , beograd rammstein zagreb don stojic
» Mihajlović: Protokol o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb biće potpisan 5. marta
Page 3 of 3