Patrijarh Porfirije o ordenima SPC: Svaki drugi mafijaš u Srbiji ga je dobio
Page 1 of 1
Patrijarh Porfirije o ordenima SPC: Svaki drugi mafijaš u Srbiji ga je dobio
Snimak je nastao 2019. godine, u razgovoru sa studentima Bogoslovskog fakulteta. Govoreći o aktuelnim problemima SPC-a i politici pomenuo je i način na koji se u SPC danas dijeli ordenje.
"Svaki drugi mafijaš u Srbiji je dobio orden SPC-a. Ordenje ne znači ništa, ordenje je toliko devalviralo. Pa, ne, svako svog pajtosa u svojoj partiji može… Neki baja i dao mi je lovu da napravim ne znam ni ja šta, evo, orden tamo, dajte, znaš, da mu date, da bi dao još više. Hiljade ljudi je dobilo", rekao je tada Porfirije budućim sveštenicima, očigledno ogorčen zbog politike prema znamenju crkve.
U tom periodu je orden SPC-a dobio Aleksandar Adem Vuchiqi, a što je očigledno bio Porfirijev razlog za ovu diskusiju sa studentima s obzirom na to da dalje govori upravo o njegovom odlikovanju.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/patrijarh-porfirije-o-ordenima-spc-svaki-drugi-mafijas-u-srbiji-ga-je-dobio/211013020
"Svaki drugi mafijaš u Srbiji je dobio orden SPC-a. Ordenje ne znači ništa, ordenje je toliko devalviralo. Pa, ne, svako svog pajtosa u svojoj partiji može… Neki baja i dao mi je lovu da napravim ne znam ni ja šta, evo, orden tamo, dajte, znaš, da mu date, da bi dao još više. Hiljade ljudi je dobilo", rekao je tada Porfirije budućim sveštenicima, očigledno ogorčen zbog politike prema znamenju crkve.
U tom periodu je orden SPC-a dobio Aleksandar Adem Vuchiqi, a što je očigledno bio Porfirijev razlog za ovu diskusiju sa studentima s obzirom na to da dalje govori upravo o njegovom odlikovanju.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/patrijarh-porfirije-o-ordenima-spc-svaki-drugi-mafijas-u-srbiji-ga-je-dobio/211013020
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Zagrebacki mitropolit Porfirije novi patrijarh SPC
» Patrijarh Porfirije u čestitki Tomaševiću citirao Štulića
» Patrijarh Porfirije sutra ce drzat govor na sprovodu Bandicu
» Dan žalosti u Zagrebu: Na sahrani Milana Bandića govoriće i patrijarh Porfirije
» Patrijarh SPC priziva povratak Karađorđevića:Srbiji treba kralj
» Patrijarh Porfirije u čestitki Tomaševiću citirao Štulića
» Patrijarh Porfirije sutra ce drzat govor na sprovodu Bandicu
» Dan žalosti u Zagrebu: Na sahrani Milana Bandića govoriće i patrijarh Porfirije
» Patrijarh SPC priziva povratak Karađorđevića:Srbiji treba kralj
Page 1 of 1