Niste vjencani, a krstili biste dijete
Page 1 of 1
Niste vjencani, a krstili biste dijete
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ogorcena-majka-zivim-u-izvanbracnoj-zajednici-prvo-dijete-smo-bez-problema-krstili-a-drugo-nam-svecenik-ne-zeli-evo-sto-kazu-druge-majke-i-katolicki-strucnjaci-1133881
Odgovor iz prve ruke.
Odgovor iz prve ruke.
Re: Niste vjencani, a krstili biste dijete
Nije Crkva toliko isključiva koliko pojedini svećenici ostavljaju takav dojam..
darth_vader-
2014-04-17
Maggie19 likes this post
Pustite djecu da dolaze k meni-reko je Isus.
Popi bezveze em kompliciraju,em prave teški prestup.
Zasto kompliciraju ukoliko se netko po drugi put zeli vjencati?
I onda se cude sto masa katolika zivi nevjencano.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Maggie19 likes this post
[size=49]Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub. I ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga, čini preljub“. (Mk 10,11-12) „Tko god otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini preljub. I tko se god oženi otpuštenom, čini preljub“. (Lk 16,18) „Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu. A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub“. (Mt 5,31-32) „Tko otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – pa se oženi drugom, čini preljub“. (Mt 19,9)[/size]jastreb wrote:Pustite djecu da dolaze k meni-reko je Isus.
[size=49]To je što se tiče ženidbe.
[size=49]Što se pak djece tiče ja bi svakako dozvolio krštenje djeteta, nije dijete krivo što se rodilo u takvoj zajednici i nije u redu da ga svećenik zbog toga odbacuje.[/size][/size]
niels likes this post
Znam masu ljudi koji su ostavili žene jer su se kurvale,pa opet im ne daju razriješenje braka.Šandor Winnetou wrote:jastreb wrote: [size=49] osim zbog bludništva – [/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Šandor Winnetou wrote:[size=49]Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub. I ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga, čini preljub“. (Mk 10,11-12) „Tko god otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini preljub. I tko se god oženi otpuštenom, čini preljub“. (Lk 16,18) „Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu. A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub“. (Mt 5,31-32) „Tko otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – pa se oženi drugom, čini preljub“. (Mt 19,9)[/size]jastreb wrote:Pustite djecu da dolaze k meni-reko je Isus.
[size=49]Što se pak djece tiče ja bi svakako dozvolio krštenje djeteta, nije dijete krivo što se rodilo u takvoj zajednici i nije u redu da ga svećenik zbog toga odbacuje.[/size][/size]
Jebate ... ti si se fakat zaredil?
Inače nema tu nije dijete krivo jer tu nema nikakve krivice roditelja zato kaj živiju skupa nevjenčani.
Ak se voliju i poštuju sve pet.
Imaš crkveno vjenčane (moja daleka ''familija) pa si delaju takva sranja da je to za popizditi.
A križaju se pored svakog raspela polag kojeg projdu.
Ne znam kak ih grom još nije strefil?
Nego kaj se tiče krštenja .... za Crkvu tj. one ''ukorenite katolike'' ja sam u ''grijehu'' jer nemam crkveno vjenčanje, samo svjetovno pred matičarom.
Ili kak već oni na to gledaju.
Nikakvih problema niti pitanja nije bilo pri krštenju, pričesti i krizme potomstva mi ... ali niti jednih.
I svećeniki ne bi smjeli odbiti krštenje, a ako odbiju nek roditelji odeju s djetetom nekam drugdje, u neki drugi crkveni red ili kaj i obave krštenje djeteta.
Ima svećenika idiota, ali ima i razumnih.
A ovom šupku kaj je odbil krštenje otirač ispred vrata ''župnog dvora'' drekom namazati.
Guest- Guest
jastreb wrote:Znam masu ljudi koji su ostavili žene jer su se kurvale,pa opet im ne daju razriješenje braka.Šandor Winnetou wrote:jastreb wrote: [size=49] osim zbog bludništva – [/size]
Najpoznatiji ti je onaj kojeg pred ogledalom svaki dan sretneš?
Guest- Guest
Ma nisam se zaredio ali sam dostao tu tematiku čitao, tražio neke odgovore i tako to. Jastreb je isto to čitao ali on vuče neke svoje interese koje naginju ka pravoslavnim crkvama pa sam stoga i stavio odlomke evanđelista gdje se jasno isčitava stav crkve po tim pitanjima.Sovak wrote:Šandor Winnetou wrote:[size=49]Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub. I ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga, čini preljub“. (Mk 10,11-12) „Tko god otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini preljub. I tko se god oženi otpuštenom, čini preljub“. (Lk 16,18) „Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu. A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub“. (Mt 5,31-32) „Tko otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – pa se oženi drugom, čini preljub“. (Mt 19,9)[/size]jastreb wrote:Pustite djecu da dolaze k meni-reko je Isus.
Inače nema tu nije dijete krivo jer tu nema nikakve krivice roditelja zato kaj živiju skupa nevjenčani.
Imaš crkveno vjenčane (moja daleka ''familija) pa si delaju takva sranja da je to za popizditi.
Nego kaj se tiče krštenja .... za Crkvu tj. one ''ukorenite katolike'' ja sam u ''grijehu'' jer nemam crkveno vjenčanje, samo svjetovno pred matičarom.
Nikakvih problema niti pitanja nije bilo pri krštenju, pričesti i krizme potomstva mi ... ali niti jednih.
I svećeniki ne bi smjeli odbiti krštenje, a ako odbiju nek roditelji odeju s djetetom nekam drugdje, u neki drugi crkveni red ili kaj i obave krštenje djeteta.
A ovom šupku kaj je odbil krštenje otirač ispred vrata ''župnog dvora'' drekom namazati.
Što se tiče nevjenčanih govorim o stavu crkve da je to grijeh, ne iznosim svoj stav.
A da ima budaletina to nitko ne spori, ima ih u svim religijama svijeta i ima ih svugdje po svijetu pa tu ne vidim ništa neobično da ih ima i među kršćanima.
Dalo bi se sad tu zalipiti sada štošta oko mlakosti, studenosti ili topline vjernika no moram nešto ostaviti i za drugi put
ja živim u grijesima, a ono, bratbratu nekih 35g, na kraju će se obistinit tvoja izjava kada smo roštljali i lamentirali.
2014-12-30
ne bi to pop radio da s kaptola nema mig da tako radi.
sitting_bull-
2015-09-28
Netočno, kaptol s tim nema veze nego je ta odluka isključivo na lokalnom župniku.sitting_bull wrote:ne bi to pop radio da s kaptola nema mig da tako radi.
kaj god.Šandor Winnetou wrote:Netočno, kaptol s tim nema veze nego je ta odluka isključivo na lokalnom župniku.sitting_bull wrote:ne bi to pop radio da s kaptola nema mig da tako radi.
sitting_bull-
2015-09-28
Da je po naputku kaptola onda nijedno dijete čiji roditelji nisu crkveno vjenčani ne bi se mogli krstiti a to nije točno.sitting_bull wrote:kaj god.Šandor Winnetou wrote:Netočno, kaptol s tim nema veze nego je ta odluka isključivo na lokalnom župniku.sitting_bull wrote:ne bi to pop radio da s kaptola nema mig da tako radi.
sitting_bull wrote:kaj god.Šandor Winnetou wrote:Netočno, kaptol s tim nema veze nego je ta odluka isključivo na lokalnom župniku.sitting_bull wrote:ne bi to pop radio da s kaptola nema mig da tako radi.
Nije kaj god, neg je tak.
To su lokalni kreteni kaj su veći rimokatoliki od Pape.
Isto kak je netko veći ''peder'' od pravih pedera i više ''zelen'' od pravih zelenih.
Guest- Guest
veber wrote:ja živim u grijesima, a ono, bratbratu nekih 35g, na kraju će se obistinit tvoja izjava kada smo roštljali i lamentirali.
V grehu si nastal, v grehu živiš i v grehu buš nestal.
Guest- Guest
Šandor Winnetou wrote:Ma nisam se zaredio ali sam dostao tu tematiku čitao, tražio neke odgovore i tako to. Jastreb je isto to čitao ali on vuče neke svoje interese koje naginju ka pravoslavnim crkvama pa sam stoga i stavio odlomke evanđelista gdje se jasno isčitava stav crkve po tim pitanjima.Sovak wrote:Šandor Winnetou wrote:[size=49]Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub. I ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga, čini preljub“. (Mk 10,11-12) „Tko god otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini preljub. I tko se god oženi otpuštenom, čini preljub“. (Lk 16,18) „Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu. A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub“. (Mt 5,31-32) „Tko otpusti svoju ženu – osim zbog bludništva – pa se oženi drugom, čini preljub“. (Mt 19,9)[/size]jastreb wrote:Pustite djecu da dolaze k meni-reko je Isus.
Što se tiče nevjenčanih govorim o stavu crkve da je to grijeh, ne iznosim svoj stav.
A da ima budaletina to nitko ne spori, ima ih u svim religijama svijeta i ima ih svugdje po svijetu pa tu ne vidim ništa neobično da ih ima i među kršćanima.
Dalo bi se sad tu zalipiti sada štošta oko mlakosti, studenosti ili topline vjernika no moram nešto ostaviti i za drugi put
Aha ....
Guest- Guest
Similar topics
» NOVI OBITELJSKI ZAKON Niste obitelj ako nemate djecu, a niste obitelj ni ako vam je dijete umrlo
» Zoki uklonio sve biste
» Fratri zabranili postavljanje biste Kate Šoljić u crkvenom dvorištu
» "Koliko novaca biste voljeli zarađivati?"
» Da li biste dali glas na izborima ovoj pravašici?
» Zoki uklonio sve biste
» Fratri zabranili postavljanje biste Kate Šoljić u crkvenom dvorištu
» "Koliko novaca biste voljeli zarađivati?"
» Da li biste dali glas na izborima ovoj pravašici?
Page 1 of 1