ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd - Page 2 Empty Re: Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd

Post by immortal 10/10/2021, 08:27

Ringo10 wrote:
prckov wrote:zivilo se u tri picke materine  
sa 19 godina otiso u njemacku i spavo po podrumima  :^0
Tvoj problem

Ja sam studirao, završio strojarstvo, radio kao inženjer, vozio Golfa i imao svoj stan

A to što si ti bio sirotinja i jad ... tvoj problem
Ljevičarski bezobrazluk
Ne spominješ da sistem stvara sirotinju kao i danas

immortal

2014-04-16

Back to top Go down

Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd - Page 2 Empty Re: Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd

Post by Ringo10 10/10/2021, 08:27

Sora wrote:A i točno je da, je bilo malo hrane u jugi
Ali nije bilo gladi
NE znam zašto bi i bilo
Još je bila dobrim dijelom ruralna i tko na selu nema hrane taj je bedak
A ovo u gradu su itekako bilo povezanii s rodbinom na, selu
O nestašici hrane se može govoriti za nekih 10-15 g poslije rata,
tada se jelo meso 1 put tjedno i kod mesara upisivala u crnu knjigu
Kad sam ja završila škole jela sam što bih poželjela.
Dakle od 70.tih bilo je dovoljno hrane.
A sad ja vjerujem da su neki krajevi juge imali ZAOSTAJANJE u razvoju
Ali nemojte brte Prcko generalizirati
Kod tebe je ćaća bio pijanac ha?
Meso sam jeo skoro svaki dan

Ko je oskudijevao ne znam

U naselju Aneks smo imali cigansku mahalu... možda su oni oskudijevali
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Sora likes this post

Back to top Go down

Post by Sora 10/10/2021, 08:30

Ti si Ringo mlađi.
Ja pamtim kad je stvarno bila oskudica
Ali ne u razmjerima gladi
Ono, male porcije
Uglavnom variva. Krumpira, graha
A meso nedjeljom
Ali velim možda do 60 tih
Kasnije bilo svega dosta,
Osim banana.. Hehe

2014-04-29

Back to top Go down

Post by prckov 10/10/2021, 09:57

Ringo10 wrote:
Tvoj problem

Ja sam studirao, završio strojarstvo, radio kao inženjer, vozio Golfa Dvojku i imao svoj stan

A to što si ti bio podrumska sirotinja i jad ... tvoj problem

Najveći moj problem sa Srbima i muslimanima je bio ako mi neka Srpkinja ili muslimanka nije htjela dat pičke... događalo se ali ne prečesto

a gdje sam to ja napiso da to nije moj problem ili da je to tvoj problem
i nisam piso samo o sebi 
svi su u susjedstvu zivili isto, a ti si taj koji kaze da se dobro zivilo jer si eto ti kao dobro zivio
a ne ja, ja samo stavljam primjere da to nije bas tako bajkovito kako pioniori vole pricat 
a ti, kad vec trebam crtat, nisi cijeli narod niti tvoj standard ogledalo zivota cijelog naroda

btw tvoju godisnju placu sam zardjivo za mjesec kad sam se otisno od kuce, tako se nemoj meni kurcit sa lovom jebla te ona
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/10/2021, 11:04

Pokret Nesvrstanih vraća se u Beograd - Page 2 Tan2021-10-11_10237926_2
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/10/2021, 11:24

On je u obraćanju učesnicima zahvalio što je Rusija dobila status posmatrača i preneo poruku predsednika Rusije Vladimira Putina.
- Od sveg srca pozdravljam sve učesnike jubilarne sednice organizovane povodom 60-ogodišnjice Pokreta, pokreta koji pokazuje da želi konstruktivan dijalog svih zemalja u svetu. Danas kada situacija u svetu postaje sve turbulentija, kada se čovečanstvo suočava sa mnogim izazovima glavna načela Pokreta su za sve jako potrebna. Posebno za rešavanje konfliktnih situacija, izgradnju demokratskijeg državnog poretka i svih društava - preneo je Lavrov.

On je kazao da status posmatrača otvara Rusiji novu šansu da pomogne u rešavanju svih nerešenih pitanja, kako regionalnih, tako i svetskih u cilju osiguranja mira.
Pokret je pre 60 godina poslao poruku da nema alternative mirnom prevazilaženju izazova, podsetio je Lavrov, te dodao da se ne smeju zaboraviti principi UN i da se moraju izbegavati dvostruki standardi, kao i da je neophodno boriti se protiv neokolonijanizma.
Lavrov je naglasio da je neophodno boriti se za zaštitu ljudskih prava i terorizma.
- Nadamo se da će naše svojstvo posmatrača pomoći svim koordinisanim akcijama u interesu demokratizacije i boljeg odnosa u svetu - poručio je on.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/10/2021, 13:07

https://informer.rs/vesti/politika/643483/uzivo-uveren-sam-cete-imati-prilike-dok-ste-beogradu-vidite-novu-snaznu-moderniju-srbiju-Suljo-obratio-ucesnicima-samita-nesvrstanih
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/10/2021, 13:09

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3785025/pokret-nesvrstanih-beograd-godisnjica
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by niels 11/10/2021, 13:15

50-ih, 60-ih se živjelo vrlo skromno, ali gladi nije bilo. Ne mogu reći isto o zemljama članicama EU ili SAD.

Od 1970-ih krenuli smo u potpuno suludu monetarnu politiku, trošili što nismo zaradili, kupovali što nismo mogli i općenito krali sami od sebe.

Posljedično, nismo imali konvertibilnu valutu. Jugoslavija nije imala 22 milijarde dolara, niti načina da ih nabavi, jer ih nije mogla kupiti na svjetskom tržištu.

1980-ih je ojačao dolar, valuta zaduženja, a oslabila marka, valuta koju smo stjecali kroz turizam.

Početkom 1989 je stigla obveznica u dolarima na naplatu, Jugoslavija ju nije mogla otkupiti i te sekunde je bankrotirala.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/10/2021, 13:16

https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3402516-uzivo-u-beogradu-pocinje-samit-pokreta-nesvrtanih-zvanice-iz-citavog-svega-okupljaju-se-na-beograskom-sajmu
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by pizzon 11/10/2021, 13:20

nije yu pukla zbog dolara
pukla je zbog budala
berlinski zid preselio se u bg
a tudjman, prvo nije mogo
da poveruje, u hodu je to
kapitalizovao.
da je " sloba " imao realnu viziju
tudjman bi tropnuo.

Last edited by pizzon on 11/10/2021, 13:21; edited 1 time in total

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by niels 11/10/2021, 13:20

Inače, Pokret nesvrstanih je bio odlična ideja - do prve krivine.

Članice tog Pokreta su danas siromašnije i daleko brojnije populacijom nego što su tada bile. Afriku primjerice hrani Kina, kojoj je ova prepustila sirovine.

To je kao da krdo gazela bježi od lavova i dogovori se kako bježi od lavova i da trebaju nastaviti.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 11/10/2021, 13:21

Ringo10 wrote:Kaze budala da je narod bio gladan kruha.
Ne znam gdje u kakvoj vukojebini  je  ona zivjela ali ja i moja obitelj nismo oskudijevali u nicemu.
Kao ni bilo ko koga  sam poznavao.

Zato su milijuni zdimili van čim su mogli jer su imali svega i svačega ( o onima koji su divlje prešli granicu da i ne govorim)
Daj ne seri više svega ti.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 11/10/2021, 13:22

To zato jer je asketski život bio u modi, nikako zbog neimaštine!

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 11/10/2021, 13:25

pizzon wrote:nije yu pukla zbog dolara
pukla je zbog budala
kapitalizovao.
tudjman bi tropnuo.
Tuđman se pojavio kao posljedica srpske politike, ti konstantno mješaš uzroke i posljedice.

Male
2017-12-31

niels likes this post

Back to top Go down

Post by pizzon 11/10/2021, 13:25

yu je uz grcku bila na jaslima zapada.
ne tako kvalitetno kao grcka,
ali, bili smo zapad za rusku zonu.
nije yu bankrotirala, niko nije
trazio lovu na sunce.
bilo je puno predloga, ali budala
nista ne razume.
sto mu vide pruzazas on sve vise
odbija i veruje da je pamatan.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/10/2021, 13:26

Secam se tog zadnjeg velikog Samita u Beogradu tokom Jugoslavije. Komunisti su sve, samo ne bili Komunisti. To niko nije analizirao. Zna se sta su Komunisti i sta je Zapad. Tada su parkirali na stotine teget boje Audi 80 jaje, sve iz Sarajeva fabrike sklopljeni, plus mislim Pasati, ali se ne secam dobro za Pasate, pa me mogu da tvrdim. Galantno i siroko, nema to veze sa komunizmom ili Balkanci ne znaju sta je Komunizam. Realnija je opcija da nisu ni znali, iako su se etiketirali isti. Zatim su te sve Audije nakon Samita prodali, valjda preko licitacija, ne mogu da tvrdim. Inace, moj otac je ziveo dobro u Jugoslaviji, radio na Aerodromu Beograd, tako dobro da mu najbliza familija od ljubomore nije htela doci u novi trosobni stan na kredit, pustajuci price da prodaje drogu. Naravno, nisu svi ziveli dobro, ali neka mi neko navede zemlju gde svi zive dobro. Mozda Saudijska Arabija, gde plate studiranje u Americi i verujem da svi zive dobro, Libija Gadafijeva i slicno, ali ostale zemlje po Zapadu, nije svima dobro. Ostali i da ne trosim reci. Jedino Banana nije bilo, tj. bilo je, ali skupo. Italija je kao clan G8 bila ili je i dalje clan. Imas po radnjama kolica, gde mozes kupiti i ostaviti hranu za ljude bez posla i slicno. Nisam nikad slikao, ali cu postirati jednom prilikom. Postoje Socijalne kuhonje, gde ljudi idu da se hrane. Zatim socijalni besplatni stanovi, sto se cesto na TV moze cuti, kako se Italijani, zale na strance da im daju iste a Italijani nemaju prednost. Radi se o ekipi sa Juga Italije, koja je naucila sve gratis i kada nema, ajmo na TV. Amerika, ima vise bede nego po Jugi, barem to retko da neko porekne. Ima bogatijih, ali malo bogatih, vecina pod stresom da se dovuce do prvog u mesecu. Misljenje u Jugoslaviji da se na Zapadu zivelo ko u Dinastiji, daleko je od realnosti.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/10/2021, 13:35

pizzon wrote:yu je uz grcku bila na jaslima zapada.
ne tako kvalitetno kao grcka,
ali, bili smo zapad za rusku zonu.
nije yu bankrotirala, niko nije
trazio lovu na sunce.
bilo je puno predloga, ali budala
nista ne razume.
sto mu vide pruzazas on sve vise
odbija i veruje da je pamatan.

Jugoslavija je bila Zapad i za Zapad. Engleske automobile po Italiji nisi imao, ako ne gledamo Jaguar, Bentley, Mini i slicno. Bio je Austin, Morris Marina, sta li se vec vozilo. Masu TV Serija nije bilo, proveravao sam sa jednim pokojnim kolegom iz te price, sto se zanimao. Uglavnom, ljudi su bili na tripu da tano negde sve ima a kod tebe nista. Kompleks inferiornosti. Vlade Divac prica po TV kada je otisao u Los Andjeles, kako po Americi ima na stotine cokolada, raznih vrsta, dok kod nas ne toliko. Otisao ja u Ameriku, trazim te cokolade Vlade Divca, nema ih. Nekoliko istih cokolada po celoj Americi, Hershey crna i bela i jos ona jedna marka. Nemaju 5 cokolada, onaj siri laznu propagandu. Ima si vise cokolada u Jugoslaviji, nego u Americi, ali trava kod komsije je zelenija. Ljudi nisu isli u inostranstvo, nisu videli i pravili su iluziju, nesto sto ne postoji.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by niels 11/10/2021, 15:10

pizzon wrote:nije yu pukla zbog dolara
pukla je zbog budala
kapitalizovao.
tudjman bi tropnuo.

Jugoslavija je bankrotirala, tj. bila je nesposobna platiti dospjela dugovanja godinu i pol prije što je Tuđman izabran za predsjednika Predsjedništva SRH. Bilo je to i prije Miloševićevog govora na Gazimestanu.

Ali Jugoslavija se 15-ak godina hrvala da do tog dana ne dođe. Kad je on došao, krenuli su izbori u republičkim partijama, pripreme za XIV. izvanredni kongres SKJ, i uvođenje višestranačja. 1989 i Srbija i Slovenija donose svoje republičke ustave, Slovenija tada kreće u bezuvjetni izlazak iz Jugoslavije. Hrvatska relativno kasno ulazi u tu priču.

Misliš li da je SKJ poludjela za višestranačjem i tržišnim modelom? To je bilo u suprotnosti s njenim Statutom, svime u što je vjerovala.

To su bili uvjeti Londonskog i Pariškog kluba da se reprogramiraju dugovi, uvede konvertibilni dinar i zaključi novi standby aranžman. Marković je sve lijepo zamislio, samo nije računao da republikama zapravo ne pada napamet vraćati dugove.

I onda je tek Ante Marković shvatio zašto se 20 godina kupovao socijalni mir i praktički podmićivale republike, općine, SOUR-i, OUR-i, OOUR-i i obični ljudi. Zašto dinar nije bio konvertibilan i zašto je svaki službeni dug u dolarima bio fatalan za jugoslavensko gospodarstvo.

Bilo je imuno na dugove u dolarima kao bolesnik od side u terminalnoj fazi.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 11/10/2021, 15:14

Dobro Serbinho, ti si odrastao u Beogradu.

Beograd 70-ih, 80-ih je bio jedna velika duty free zona, nema tih cigareta, alkohola, automobila, traperica, parfema, krzna, nakita,  tehničke robe koja se u Beogradu uz male veze nije mogla nabaviti.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 11/10/2021, 15:19

Da je netko rekao 1975 pošteno govoreći ljudi mi živimo od doznaka gasterbajtera iz inozemstva, preko 70% saveznog budžeta nam ide na JNA, nismo platežno sposobni da se zadužujemo vani, hiperinflacija jest izbrisala unutrašnja dugovanja, ali je izbrisala štednju u domaćoj valuti, mirovinski fond…

Možda rata ne bi bilo. A možda bi izbio odmah po Titovoj smrti.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics