jedini EU grad kojim vladaju komunisti. Gradonačelnica: Uzor mi je Tito
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: jedini EU grad kojim vladaju komunisti. Gradonačelnica: Uzor mi je Tito
Oho,evo stigo je i moj alter.jastreb wrote:Pa Juga je bila uzor mnigim kapitalist.zemljama i regijama i SVIM zemljama istocnog bloka.
Oni su nam zavidjeli na standardu,izgledu,kulturi.
Pogledajte mladica iz Jugoslavije u 80-tima. Nosio je rejbanke,mirisao na najfinije parfeme,nosio levisice i markuranu robu,dok su ovi iz Rumunjske hodali uokolo u smeđim balkanskim kaputima i transilvanijskim šubarama.
A Čehoslovaci? Smeđe ili sive demode hlače,oker čarape i sandale.
Za njih sve bili smo Kalifornija. Pa Zagreb i Beograd imali su kudikamo jači vozni park od Trsta.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Da se Juga ne smije raspasti pisao je i najeminentniji slovenski kulturni radnik i intelektualac Josip Vidmar koji je cesto bio optuzivan za slivenski nacionakizam.
On je rekao da bi odcjepljenje Slovenije bio koban korak,jer bi Slovenija automatski odbacila socijalizam,cime bi izgubila sve proizvodne kapacitete koje bi uzeli stranci i postala prelagan plijen za strane apetite. Isto je,ksze Vidmar i sa osamostaljenjem odtalih jugosl.republika.
Jeli u cemu pogrijesio?
On je rekao da bi odcjepljenje Slovenije bio koban korak,jer bi Slovenija automatski odbacila socijalizam,cime bi izgubila sve proizvodne kapacitete koje bi uzeli stranci i postala prelagan plijen za strane apetite. Isto je,ksze Vidmar i sa osamostaljenjem odtalih jugosl.republika.
Jeli u cemu pogrijesio?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Moj je dojam da sve bivse jugosl.republike žive u nekoj vrsti ograničenog,odnosno doziranog suvereniteta kojeg određuje netko drugi.
2014-04-22
On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2015-07-23
Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2014-04-22
Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2015-07-23
Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2014-04-22
A kako bi okarakterizirao ovu rapravu gdje ti,odnosno ja,raspravljam sam sa sobom ?jastreb wrote:Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2015-07-23
Kao perfidni pokušaj da nas obojicu baniraju i tako spriječe promoviranje (bolne)istine na forumu.IL Risorto wrote:A kako bi okarakterizirao ovu rapravu gdje ti,odnosno ja,raspravljam sam sa sobom ?jastreb wrote:Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2014-04-22
Komunistički monolozi
2014-04-16
Valjda administratori vide ip adresu,ali svejedno,odaje nas sintaksa.jastreb wrote:Kao perfidni pokušaj da nas obojicu baniraju i tako spriječe promoviranje (bolne)istine na forumu.IL Risorto wrote:A kako bi okarakterizirao ovu rapravu gdje ti,odnosno ja,raspravljam sam sa sobom ?jastreb wrote:Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
2015-07-23
Komunist.monolog je u stvari dijalog između dvije ili više mogućnosti.aben wrote:Komunistički monolozi
Dočim se sva pravaško-suterenska razglabanja u kojima može sudjelovati i 100 ljudi svode na jedno te isto.
2014-04-22
Kakove su to komunističke mogućnosti?jastreb wrote:Komunist.monolog je u stvari dijalog između dvije ili više mogućnosti.aben wrote:Komunistički monolozi
Dočim se sva pravaško-suterenska razglabanja u kojima može sudjelovati i 100 ljudi svode na jedno te isto.
Napr oćemo li svi nositi robu sivo smeđe ili smeđe sive kolure?
2014-04-16
aben wrote:Kakove su to komunističke mogućnosti?jastreb wrote:Komunist.monolog je u stvari dijalog između dvije ili više mogućnosti.aben wrote:Komunistički monolozi
Napr oćemo li svi nositi robu sivo smeđe ili smeđe sive kolure?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
IL Risorto wrote:A kako bi okarakterizirao ovu rapravu gdje ti,odnosno ja,raspravljam sam sa sobom ?jastreb wrote:Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
Podvojena, dvostruka, višestruka ličnost iliti disocijativni poremećaj identiteta.
Ne morate ''vas dvojica'' čak niti biti svjesni da ste u jednoj glavi.
Guest- Guest
IL Risorto wrote:Valjda administratori vide ip adresu,ali svejedno,odaje nas sintaksa.jastreb wrote:Kao perfidni pokušaj da nas obojicu baniraju i tako spriječe promoviranje (bolne)istine na forumu.IL Risorto wrote:A kako bi okarakterizirao ovu rapravu gdje ti,odnosno ja,raspravljam sam sa sobom ?jastreb wrote:Najsmjesnije rasprave tipa 'sam sa sobom' imao je Janez od Kriza,kad se svađao sa Francom Slamom i Boratom Poharom.IL Risorto wrote:Znaš li da kod mnogih forumskih kolega,ovo može izgledati kao da raspravljaš sam sa sobom.jastreb wrote:Ma jel-te?IL Risorto wrote:On nije ali ti,odnosno ja jesmo.jastreb wrote:
Jeli u cemu pogrijesio?
Je-li se piše odvojeno.
Daj ne kenjaj ... sve se to zrihta.
Guest- Guest
po uzoru na vaginine monologeaben wrote:Komunistički monolozi
.[size=33]Vaginini monolozi" poznato su djelo američke autorice [/size][size=33]Eve Ensler[/size][size=33] koje je nastalo prema dvjestotinjak stvarnih priča žena iz različitih dobnih i socijalnih skupina iz svih krajeva svijeta temeljenih na jednostavnoj ideji da [/size][size=33]vagina[/size][size=33] osim razuma ima i jezik pa može sama pričati o svojoj okolini ili nutrini.[/size]
Ohohooooo...
Pogledajte ovo.
I onda će netko reći da ja nemam pravo.
Malo prije spomenuh Vidmara. Upravo čitam njegovu knjigu "O slovenstvu i jugoslavenstvu". Posljednje poglavlje knjige čini intervju sa Vidmarom,kojeg je vodio hrvatski novinar Josip Šentija. Evo jednog jako zanimljivog dijela:
Dakle naprednjaštva(misli na slovenske naprednjake) više nema. Ali klerikalizam,znate mislim da ,ipak polagano diže glavu,u Sloveniji,a u Hrvatskoj je sav nacionalni pokret ,realno,u rukama crkve.
Pogledajte ovo.
Malo prije spomenuh Vidmara. Upravo čitam njegovu knjigu "O slovenstvu i jugoslavenstvu". Posljednje poglavlje knjige čini intervju sa Vidmarom,kojeg je vodio hrvatski novinar Josip Šentija. Evo jednog jako zanimljivog dijela:
Dakle naprednjaštva(misli na slovenske naprednjake) više nema. Ali klerikalizam,znate mislim da ,ipak polagano diže glavu,u Sloveniji,a u Hrvatskoj je sav nacionalni pokret ,realno,u rukama crkve.
2014-04-22
što je čudno u tome da vi komunjare za sve optužujete isključivo katoličku crkvu?jastreb wrote:Ohohooooo...
Pogledajte ovo.
Vidmar( u Partiju stupio tek 1948.nakon sukoba sa Staljinom)nije bio komunjara. Čak ni marksist. I sam to kaže.Šandor Winnetou wrote:što je čudno u tome da vi komunjare za sve optužujete isključivo katoličku crkvu?jastreb wrote:Ohohooooo...
Pogledajte ovo.
Nema tu nikakve optužbe.
Hrvatski nacionalistički,pače i nacionalni pokret u rukama je CUH-a.
S druge strane srpski nacionalistički,pače i nacionalni,ili bilo koji drugi pokret,nije u rukama SPC,već je SPC uvijek instrument u rukama vladajuće snage u Srbiji.
Što bi ovi potonji rekli,prosto ko pasulj.
Uglavnom povijesna je pouka ta,da su svi uspješni hrvatski pokreti ,i to:
-pravaški u vrijeme Starčevića
-seljačko-federaslističko-republikanski u vrijeme Radića
-komunistički u vrijeme Tita
bili uspješni upravo zbog antiklerikalizma,odnosno držanje crkve na manje ili više dugoj distanci.
2014-04-22
ma lupetaš bez veze i tražiš slamke spasa da bi pokušao opravdati svoja razmišljanja i spasio čast egu. Katolička crkva je tu od Branimira i zamjerila se mnogim vladarima, među njima i Pavelićevom režimu samo to nikada ne spominješ nego isključivo ono što paše tvom narativu. Crkva uvijek gura svoje stavove pa kom pravo kom krivo.
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Ovako HDZ-ova gradonačelnica pravda što grad nije naplatio 21 milijun kn dugova, među dužnicima su njezin otac i brat
» Zašto je Tito u Jugoslaviji vječito izbjegavao ovaj grad?
» Hit u Đakovu. Osnovali Poduzetnički centar koji plaća Grad, jedini projekt im je kafić, zbrinuli šogora gradonačelnika
» Sisacka gradonacelnica tesko optuzila Bandica da je licemjer(iza kulisa mu porucila da je nepozeljan u Sisku dok je ona gradonacelnica)
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Zašto je Tito u Jugoslaviji vječito izbjegavao ovaj grad?
» Hit u Đakovu. Osnovali Poduzetnički centar koji plaća Grad, jedini projekt im je kafić, zbrinuli šogora gradonačelnika
» Sisacka gradonacelnica tesko optuzila Bandica da je licemjer(iza kulisa mu porucila da je nepozeljan u Sisku dok je ona gradonacelnica)
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
Page 7 of 8