ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska, fenomenalno mjesto za život

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Go down

Hrvatska, fenomenalno mjesto za život  - Page 28 Empty Re: Hrvatska, fenomenalno mjesto za život

Post by prckov 4/10/2021, 13:16

violator wrote:Ala, vas dvojica. scratch

Iako mislim da si Prcku jako drag, stalno pokusava zapodjenuti razgovor s tobom. Nema veze, nek' je i grubo, bitno da si fino ispricate sto vas tisti tog dana. :)
ah da ti imas ista u toj tikvi znala bi da on moze bit drag samo svojoj materi
a i to je pitanje
nego sutiram ga iz dosade
ko i tebe uostalom  :D

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Hrvatska, fenomenalno mjesto za život  - Page 28 Empty Re: Hrvatska, fenomenalno mjesto za život

Post by prckov 4/10/2021, 13:16

osimoron  :D

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:18

violator wrote:
Mozda. :) A mozda ljudi i dalje nisu dovoljno kognitivno napredovali pa bez boga ili Boga kao zamisljenog stupa moralnosti misle da je svijet osudjen na kaos .. u neka drevnija vremena, to je i imalo smisla, neces se vladati bescutno, potpuno sebicno i destruktivno, ako postoji mocno bice ili bica koja te motre i koja ti mogu nauditi zbog takvog ponasanja.  Mozda i u tome lezi ta nevjerica o djeci bez pojma "boga"? Kako je moguce odgajati dijete bez da ga se korijeni uz moralnost "viseg reda"? :)

a možda ti nisi kognintivno napredovala pa ne mreš objasnit zakaj je dete koje spada u 3% najnaprednije po čak tri kategorije (matemetičko logička inteligencija, vizualno prostorna, verbalno lingvistička) ima potrebu bit vjernik, makar to nije dobila od mene i mame (mi doma ne vodimo teološke rasprave, ali ima knjige i priče koje je zanimaju, čula je jasno za biblijske motive) a debil poput ebenice i tebe ima potrebu uvjeravat sve oko sebe kako su vjernici glupi ljudi?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:19

Sovak wrote:
violator wrote:
marcellus wrote:
violator wrote:
marcellus wrote:
violator wrote:
Ja sam o bogu, bogovima, Bogu prvi put cula od svojih skolskih prijateljica.

znači nisi išla u vrtić, nisu te slali baki, i nisu te zanimale knjige koje ste imali doma ili ih niste imali

Isla u vrtic, imali smo mnogo knjiga, odlazila baki, noni .. :) I sto cemo sad? Sto ces sad izmislit'?

u vrtiću djeca nisu nikad spominjala boga, knjige ga nisu spominjale, baka ga nije spominjala?

Ne, Marcellus. Mozda je vama to strasno neobicno, ali "bog" nije bas bio bitna stavka u zivotima ljudi..  posebno djece.. barem ne u mojoj sredini. S druge strane, ono fantastično, oku nevidljivo bilo je prisutno u razmisljanjima i igri.

To je normalno za djecu.

Ona funkcioniraju po jednostavnim načelima vida, mirisa i opipa i kaj im je na umu to im je na drumu.

Zato i znaju reći da su klinci ''vrlo okrutni'' u nekim odnosima.

Ova mala od Marca bu u opatice prešla ak bu tak nastavila.

Fala Perunu :) , moji su se više uvrnuli na realu ... ne zanosiju se preveć onozemaljskim.

Tvoji su sad vec starijeg uzrasta? :)

Ima jedan fenomenalan ilustrator koji obradjuje pucka vjerovanja. Mislim da je nedavno objavio Moguta, a Sjeverozapadni vjetar je pravi dragulj!

https://planetopija.hr/kategorija/djecja-knjiga/tema/romani-za-djecu/sjeverozapadni-vjetar?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=11092530395&adgroupid=119123427049&device=m&gclid=CjwKCAjwzOqKBhAWEiwArQGwaFT4p7-nbRrRhxi1s8BgS0fEDvo_DhZH7pJNv1HbPsFWG1_vlXbdmRoCLCcQAvD_BwE

(Ajme linka!)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:20

ebenica wrote:kasnije odsjecanje udova, javna pogubljenja.

Praksa jakobinaca, nacista i komunista (od čega su prvi i treći bili radikalni ateisti a oni u sredni pogani)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:25

marcellus wrote:
violator wrote:
Mozda. :) A mozda ljudi i dalje nisu dovoljno kognitivno napredovali pa bez boga ili Boga kao zamisljenog stupa moralnosti misle da je svijet osudjen na kaos .. u neka drevnija vremena, to je i imalo smisla, neces se vladati bescutno, potpuno sebicno i destruktivno, ako postoji mocno bice ili bica koja te motre i koja ti mogu nauditi zbog takvog ponasanja.  Mozda i u tome lezi ta nevjerica o djeci bez pojma "boga"? Kako je moguce odgajati dijete bez da ga se korijeni uz moralnost "viseg reda"? :)

a možda ti nisi kognintivno napredovala pa ne mreš objasnit zakaj je dete koje spada u 3% najnaprednije po čak tri kategorije (matemetičko logička inteligencija, vizualno prostorna, verbalno lingvistička) ima potrebu bit vjernik, makar to nije dobila od mene i mame (mi doma ne vodimo teološke rasprave, ali ima knjige i priče koje je zanimaju, čula je jasno za biblijske motive) a debil poput ebenice i tebe ima potrebu uvjeravat sve oko sebe kako su vjernici glupi ljudi?

Ja sam se osvrnula na tvoju nevjericu, ne na zanimanje tvoje kceri! Ne uvjeravam nikoga ni u sto, prepricala sam vlastito iskustvo, a ti si se iscudjavao tome kao pura dreku.

Ne ulazim u razloge, uzroke i motive tvog poboznog djeteta.. niti me zanima koliko je napredno. :roll
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 4/10/2021, 13:26

pak ovi sto su kognitivno napredovali stvore woke pokret

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:29

prckov wrote:pak ovi sto su kognitivno napredovali stvore woke pokret

sjw

2014-04-16

Back to top Go down

Post by prckov 4/10/2021, 13:32

marcellus wrote:
prckov wrote:pak ovi sto su kognitivno napredovali stvore woke pokret

sjw

ateisti  :D
neki ljudi ne znaju da religioznost nije vezana samo za religije
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:33

curo tulava

ne iščuđavam se ja ničem malo sam prestar da bi me nešto čudilo

a i rasprava s tobom je praktički razina vrtića, ali eto čisto podjebavam

2014-04-16

prckov likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:34

marcellus wrote:

Praksa jakobinaca, nacista i komunista (od čega su prvi i treći bili radikalni ateisti a oni u sredni pogani)
imali su od koga učit ;)
daj maloj da lista malo inkviziciju. možda joj se svide sprave...s inteligentne strane, naravno, kao mehanička čuda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:35

prckov wrote:

Iako mislim da si Prcku jako drag, stalno pokusava zapodjenuti razgovor s tobom. Nema veze, nek' je i grubo, bitno da si fino ispricate sto vas tisti tog dana. :)
a i to je pitanje
jašta i dabome.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:36

prckov wrote:

a i to je pitanje

A ti to nas kao sutiras? :^0

Aha! Dobro da si mi napomenuo. Evo ja cu sada malo izmasirat' ono podrucje oko sljepoocnica cisto da ti ne propadne trud.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:36

marcellus wrote:ali eto čisto podjebavam
ni ti nisi tai. niente.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:39

marcellus wrote: a debil poput ebenice i tebe ima potrebu uvjeravat sve oko sebe kako su vjernici glupi ljudi?
ne uvjeravam ja nikoga..ti vjeruj da su pametni.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:40

ebenica wrote:
marcellus wrote:

imali su od koga učit ;)
daj maloj da lista malo inkviziciju. možda joj se svide sprave...s inteligentne strane, naravno, kao mehanička čuda.

inkvizicija je organizirala suđenja, i čak ona španjolska prva u svijetu nakon rima uvela da imaš pravo na branitelja, pravog. No to je za tebe prekomplicirana priča, bile su tri inkvizicije, najpoznatija je ona španjolska koju ni nije osnovala crkva i sudila je židovima i muslimanima koji su prešli na kršćanstvo. Protivnici crkve kad su došli na vlast par stoljeća kasnije se nisu previše zamarali s tim da nekom sude nego bi samo glava išla na giljotinu. Jebo sudit

srednjovjekovne sprave za mučenje jesu zabavne, ali su srednjovjekovne. Malo je licemjerno kad znamo tko je koristio mučenja u 20. stoljeću i zašto.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by prckov 4/10/2021, 13:41

violator wrote:
prckov wrote:

a i to je pitanje

A ti to nas kao sutiras? :^0

Aha! Dobro da si mi napomenuo. Evo ja cu sada malo izmasirat' ono podrucje oko sljepoocnica cisto da ti ne propadne trud.

ma ne bona
oksimoroniram te  :D
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:44

marcellus wrote:
ebenica wrote:
marcellus wrote:

imali su od koga učit ;)

inkvizicija je organizirala suđenja, i čak ona španjolska prva u svijetu nakon rima uvela da imaš pravo na branitelja, pravog.
fabula atellana.

marcellus wrote:srednjovjekovne sprave za mučenje jesu zabavne, ali su srednjovjekovne. Malo je licemjerno kad znamo tko je koristio mučenja u 20. stoljeću i zašto.
ne broji se jer je prastaro? pa isus je još stariji od toga pa se kao broji?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 4/10/2021, 13:46

ebenica wrote:
marcellus wrote:
ebenica wrote:
marcellus wrote:

imali su od koga učit ;)

inkvizicija je organizirala suđenja, i čak ona španjolska prva u svijetu nakon rima uvela da imaš pravo na branitelja, pravog.
fabula atellana.

marcellus wrote:srednjovjekovne sprave za mučenje jesu zabavne, ali su srednjovjekovne. Malo je licemjerno kad znamo tko je koristio mučenja u 20. stoljeću i zašto.
ne broji se jer je prastaro? pa isus je još stariji od toga pa se kao broji?

idu ti poredjenja ko i tvojoj drugarici  :D
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 4/10/2021, 13:46

nije skonto poantu

čak se ni ne pravi blesav nego je

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2021, 13:47

marcellus wrote:Malo je licemjerno kad znamo tko je koristio mučenja u 20. stoljeću i zašto.
znamo tko koristi još dan danas. in god we trust. malo je licemjerno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics