Korona novosti i spoznaje
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
a to je ta posve logična odluka? objektivna je "svakom dovoljno da donese logičnu odluku"?epikur37 wrote:ebenica wrote:znači za djecu nisi baš siguran? oko, jel bi cjepio svog brata ili sestru od 35 godina na osnovu toga da je "općenito manji rizik"?epikur37 wrote:ebenica wrote:da imaš dijete od 15 godina jel bi ga cjepio na osnovu toga što postoji "općenito manji rizik".epikur37 wrote:
Premda i on sam danas ponavlja da je cijepljenje općenito manji rizik od obolijevanja od covida.
Što je svakom dovoljno da posve logično donese odluku.
.
ili bi htio da razlika ipak bude značajna, tipa 99%.
kakvu bi ti logičnu odluku donio za svoje dijete? ili je to samo za tuđu djecu? druge ljude?
Pa glede djece, čekam rezultate istraživanja i daljih potvrda i uputa nadležnih znanstvenih tijela.
Neki druge prate savjete mehaničara i frizera na facebooku.
ili bi ipak htio da je taj postotatak ipak značajniji i da je riječ o "značajnoj" razlici a ne općenito manjoj?
daj nam posve logično to približi.
Ja sam se cijepio 43 god.
Moj brat 39 isto.
Cijela moja i ženina familija.
to su ti postoci "općenito manji rizik"? pa tak reci, komenitraj sebe a ne kaj je lauc ili netko rekao.
Guest- Guest
Ovdje je bitno fokus staviti na regulativu, jer je posve jasno da predmet rasprave nije cjepivo po sebi.
I tu se slažem s Laucom da cijepljenje ne smije biti obvezno, uostalom otpočetka tvrdim da će se većina ionako procijepiti a ostatak preboliti.
Nema smisla, revoltirati jedan krug ljudi koji ima svoja alternativna viđenja i pruža otpor.
Šteta po društvo je veća u radikalizaciji pojedinih skupina, opresiji nego epidemiološka dobit u slučaju obveznog cijepljenja.
Ali podržavam promociju cijepljenja i kamapnju koja se provodi, na dobrovoljnoj bazi.
I tu se slažem s Laucom da cijepljenje ne smije biti obvezno, uostalom otpočetka tvrdim da će se većina ionako procijepiti a ostatak preboliti.
Nema smisla, revoltirati jedan krug ljudi koji ima svoja alternativna viđenja i pruža otpor.
Šteta po društvo je veća u radikalizaciji pojedinih skupina, opresiji nego epidemiološka dobit u slučaju obveznog cijepljenja.
Ali podržavam promociju cijepljenja i kamapnju koja se provodi, na dobrovoljnoj bazi.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa normalno, ja nisam nikada bio rizična skupina i nisam se nikada planira cijepiti. pogotovo sada kada sam prebolio.ebenica wrote:odabiranje manjeg zla je logično za rizične skupine, taj odabir nema nikakvog smisla za mlade i zdrave, koji ne pripadaju rizičnim skupinama.AssadNaPodmornici wrote:
preporučava cijevio pogotovo za rizične skupine
i to je ono o čemu je ovdje riječ.
roditelji su mi se cijepili, što je OK ja se neću nikada
AssadNaPodmornici- Posts : 22269
2018-06-14
žalosno da ne shvaćaš da se tu ne radi o jalu, nego o moralu. MORALU!epikur37 wrote:ebenica wrote:Pravi čovjek ima tri zajednice:Noor wrote:.nije radio 3 mjeseca, plaća je išla i sad ide odmorit na mjesec i pol..i to od sezone
obiteljsku
radnu i
župnu
;)
jalnušima nekaj nije jasno...njah, da si radio pola kao ja manje bi kmečao..
ovako :p
to isto pravo imaju i svi ostali, ali ga ne zloupotrebljavaju ovako kao ti....tebi treba odmor od sezone - hop! roditeljski dopust, a na dopustu si cijelo ljeto, znači zanašanje jaja, a narod časti
u ostalom, takav dopust mora imati i neku zakonsku osnovu pri podnošenju zahtjeva...koju si ti naveo?
Noor wrote:žalosno da ne shvaćaš da se tu ne radi o jalu, nego o moralu. MORALU!epikur37 wrote:ebenica wrote:Pravi čovjek ima tri zajednice:Noor wrote:.nije radio 3 mjeseca, plaća je išla i sad ide odmorit na mjesec i pol..i to od sezone
obiteljsku
radnu i
župnu
;)
to isto pravo imaju i svi ostali, ali ga ne zloupotrebljavaju ovako kao ti....tebi treba odmor od sezone - hop! roditeljski dopust, a na dopustu si cijelo ljeto, znači zanašanje jaja, a narod časti
u ostalom, takav dopust mora imati i neku zakonsku osnovu pri podnošenju zahtjeva...koju si ti naveo?
Teta, to jeste jal i tebi se počesto otme. Ali to je tvoj problem.
Nema tu navođenja, to je zakon. Po zakonu otac do navršene 8 godine djeteta ima pravo uzeti do 2 mjeseca roditeljskog dopusta kako bi bio uz dijete.
Nisam iskoristio s kćerkom, sin mi je sad krenuo u prvi razred, odlučio sam iskoristiti zakonsko pravo i pogurati ga na početku škole.
E da i odmoriti se od sezone, godišnji sam proveo radno. Ili ne smijem.
Sad kmeči :p
2015-08-06
kao kada je ona Miletić onaj ludi as iz Rijeke kmečao da želi veću plaću kao profesor vjeronauka, pa su im ljudi izračunali satnicu, pa ispalo da imaju puno veću satnicu nego ikakvi inžinjeri a rade lagan posao, a onda rekao da posao nije lagan, da je on "umoran svaki dan", a onda ispalo da posli posla ide raditi sa strane(što je uredu), ali kmeči da mu mi plaćamo veću satnicu(mi plaćamo) jer je on umoran. hah.
reci zajeba sam državu, varam zajednicu, i to je OK, to je normalno.
u jednu ruku pozivaš na lojalnost državi i sve to,(što je uredu) a sa druge strane gledaš je ti prvi zajebati gdje god uvatiš priliku
reci zajeba sam državu, varam zajednicu, i to je OK, to je normalno.
u jednu ruku pozivaš na lojalnost državi i sve to,(što je uredu) a sa druge strane gledaš je ti prvi zajebati gdje god uvatiš priliku
Miletić je opičen ali posao je težak, to da.
2015-08-06
vaša uhljebska opravdanja su smiješna, tko ti je kriv što si se ubio od posla na godišnjem, škola je krenula i mjesto ti je u njoj, imao si vremena za odmor, čak 3x više nego radni narodepikur37 wrote:Noor wrote:žalosno da ne shvaćaš da se tu ne radi o jalu, nego o moralu. MORALU!epikur37 wrote:ebenica wrote:Pravi čovjek ima tri zajednice:Noor wrote:.nije radio 3 mjeseca, plaća je išla i sad ide odmorit na mjesec i pol..i to od sezone
obiteljsku
radnu i
župnu
;)
Nema tu navođenja, to je zakon. Po zakonu otac do navršene 8 godine djeteta ima pravo uzeti do 2 mjeseca roditeljskog dopusta kako bi bio uz dijete.
Nisam iskoristio s kćerkom, sin mi je sad krenuo u prvi razred, odlučio sam iskoristiti zakonsko pravo i pogurati ga na početku škole.
nevirujem da je težak toliko, niti je morao učiti toliko u školi niti na fakultetu(haha fakultet vjere) da bi imao veću satnicu nego inžinjer građevine ili inžinjer softwarea ili inžinjer u tvornici.epikur37 wrote:Miletić je opičen ali posao je težak, to da.
ne sigurno ne zaslužuje imati veću satnicu, jer posao nije niti približno težak, odgovoran,
a umoran jer ispalo je da posli posla ide raditi sebi vikednicu(što je super) ali zahtjeva da mu mi to financiramo
pa to je poanta, tako i epikuracAssadNaPodmornici wrote:kao kada je ona Miletić onaj ludi as iz Rijeke kmečao da želi veću plaću kao profesor vjeronauka, pa su im ljudi izračunali satnicu, pa ispalo da imaju puno veću satnicu nego ikakvi inžinjeri a rade lagan posao, a onda rekao da posao nije lagan, da je on "umoran svaki dan", a onda ispalo da posli posla ide raditi sa strane(što je uredu), ali kmeči da mu mi plaćamo veću satnicu(mi plaćamo) jer je on umoran. hah.
AssadNaPodmornici wrote:nevirujem da je težak toliko, niti je morao učiti toliko u školi niti na fakultetu(haha fakultet vjere) da bi imao veću satnicu nego inžinjer građevine ili inžinjer softwarea ili inžinjer u tvornici.epikur37 wrote:Miletić je opičen ali posao je težak, to da.
ne sigurno ne zaslužuje imati veću satnicu, jer posao nije niti približno težak, odgovoran,
a umoran jer ispalo je da posli posla ide raditi sebi vikednicu(što je super) ali zahtjeva da mu mi to financiramo
i koliko sati dnevno odrađuje u školi? to je pravo pitanje
nije nitko od njih primirisao težak posao...najteže čega se uhvate je penkalo
Last edited by Noor on Sun 26 Sep - 15:52; edited 1 time in total
i epikur se ubio od posla na godišnjem. proveo ga je radno. drugi ljudi samo legnu i leže 3 tjedna a on je delao jer treba delati, delati, delati.AssadNaPodmornici wrote:
kamenjari uvijek delaju.
Guest- Guest
Noor wrote:vaša uhljebska opravdanja su smiješna, tko ti je kriv što si se ubio od posla na godišnjem, škola je krenula i mjesto ti je u njoj, imao si vremena za odmor, čak 3x više nego radni narodepikur37 wrote:Noor wrote:žalosno da ne shvaćaš da se tu ne radi o jalu, nego o moralu. MORALU!epikur37 wrote:ebenica wrote:Pravi čovjek ima tri zajednice:Noor wrote:.nije radio 3 mjeseca, plaća je išla i sad ide odmorit na mjesec i pol..i to od sezone
obiteljsku
radnu i
župnu
;)
Nema nikakvog opravdanja, koristim zakonsko pravo.
Ah vidi, mogao sam liječiti tvoje komplekse :p
2015-08-06
pa nisi u stanju izliječiti vlastite.....šta i koga bi ti "liječio"?epikur37 wrote:Noor wrote:vaša uhljebska opravdanja su smiješna, tko ti je kriv što si se ubio od posla na godišnjem, škola je krenula i mjesto ti je u njoj, imao si vremena za odmor, čak 3x više nego radni narodepikur37 wrote:Noor wrote:žalosno da ne shvaćaš da se tu ne radi o jalu, nego o moralu. MORALU!epikur37 wrote:ebenica wrote:Pravi čovjek ima tri zajednice:Noor wrote:.nije radio 3 mjeseca, plaća je išla i sad ide odmorit na mjesec i pol..i to od sezone
obiteljsku
radnu i
župnu
;)
Ah vidi, mogao sam liječiti tvoje komplekse :p
pa onda tak i reci, lažem i kradem, nemam morala jer mi zakon to omogućava...samo nemoj srat.epikur37 wrote:
Guest- Guest
Pa mislim da bi najbolje bilo izliječiti buteljicu dobrog vina, dosta prepirke :)
Lauc je za cijepljenje.
Lauc je za cijepljenje.
2015-08-06
ebenica wrote:pa onda tak i reci, lažem i kradem, nemam morala jer mi zakon to omogućava...samo nemoj srat.epikur37 wrote:
Roditeljski dopust je po novome krađa i kriminal...
Što čovjek neće doznati :)
Nije lako ni eri s vama koliko god ćoškast bio.
2015-08-06
Noor wrote:AssadNaPodmornici wrote:nevirujem da je težak toliko, niti je morao učiti toliko u školi niti na fakultetu(haha fakultet vjere) da bi imao veću satnicu nego inžinjer građevine ili inžinjer softwarea ili inžinjer u tvornici.epikur37 wrote:Miletić je opičen ali posao je težak, to da.
i koliko sati dnevno odrađuje u školi? to je pravo pitanje
nije nitko od njih primirisao težak posao...najteže čega se uhvate je penkalo
Imam puno prosvjetnih radnika u porodici, najbliži su mi sin i dvije sestre i to je puno teži posao od dizanja penkala, posebno u ovim vremenima kad je društvo srozalo autoritet prosvjetnim radnicima, a ovakvi upisi ga još više srozavaju
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda- Posts : 5122
2021-02-20
pa kaj ga nisi iskoristio preko ljeta? a da, nije se "delalo" u školi a ti voliš delati pa si ga uzeo kad se dela.epikur37 wrote:ebenica wrote:pa onda tak i reci, lažem i kradem, nemam morala jer mi zakon to omogućava...samo nemoj srat.epikur37 wrote:
jel bi ga uzeo tak kod privatnika? naravno da bi samo bi ti tad postao trajan.
i s ovim kaj ti radiš pljuješ u faci svim drugim hrvatima koji delaju kod privatnika i nemaju tu "zakonsku" mogućnost i kad već to radiš onda barem imaj obraza pa ili šuti o tome ili budi jebeno iskren.
al nitko od vas hercegbosanaca nema ni obraza ni srama.
p.s: a netko će tvoju satnicu umjesto tebe morat i odradit a kaj je to nego krađa i kriminal, tuđeg vremena i posla jer si se ti na godišnjem "nadelao".
Last edited by ebenica on Sun 26 Sep - 16:08; edited 1 time in total
Guest- Guest
ebenica wrote:pa kaj ga nisi iskoristio preko ljeta?epikur37 wrote:ebenica wrote:pa onda tak i reci, lažem i kradem, nemam morala jer mi zakon to omogućava...samo nemoj srat.epikur37 wrote:
Tad mi je godišnji...
Koji si ti tupko :D
2015-08-06
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje