"FRAJERU, NIJE NI TREBALO DA DOLAZIŠ"
Page 1 of 1
"FRAJERU, NIJE NI TREBALO DA DOLAZIŠ"
https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/hrvati-besni-na-srpskog-konobara-2021-09-12?utm_source=ShareMedia.rs&utm_medium=widget&utm_campaign=interna%2brazmena
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: "FRAJERU, NIJE NI TREBALO DA DOLAZIŠ"
Srbin je tokom leta radio na jednom hrvatskom ostrvu kao konobar u restoranu, a svoja iskustva opisao je pre nekoliko dana na popularnom forumu "Reddit" i privukao pažnju medija u regionu.
Korisnike foruma, podsetimo, najviše je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zato što je Srbin.
- Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Tomposonove pesme i uzvikivao: "Za dom spremni", ali je poslat kući sledeće nedelje. Ovako, što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi i svakog drugog stranca prihvatili, imao sam solidan smeštaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to - zaključio je mladić.
Mladić je naglasio da je na posao u restoranu na ostrvu došao bez skoro ikakvog iskustva i da se mnogo mučio dok sve nije savladao pošto niko nije hteo da mu se posveti i pokaže kako stvari funkcionišu. Zdravstveno osiguranje nije imao, a pored korektnog smeštaja imao je i uslove za pranje veša i "nestabilan internet".
- Hrana je bila sumnjivog kvaliteta, za doručak bismo svaki mogući dan imali krompir i meso u različitim formama, što je stvarno krajnje čudan način da započneš dan. Ručak je bio na istu foru, ali to se već moglo istrpeti. Isplaćen je svaki prekovremeni sat i tu stvarno nemam nikakve zamerke, jedino što se plaća isto kao običan radni sat. Poslodavci previše slatkorečivi, nisu želeli da rade sa mnom kao početnikom i pretežno su upućivali samo kritike. Kolege dosta iskvarene nažalost - iskreno je opisao uslove rada.
PUBBLICITÀ
Korisnike foruma, podsetimo, najviše je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zato što je Srbin.
- Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Tomposonove pesme i uzvikivao: "Za dom spremni", ali je poslat kući sledeće nedelje. Ovako, što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi i svakog drugog stranca prihvatili, imao sam solidan smeštaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to - zaključio je mladić.
Mladić je naglasio da je na posao u restoranu na ostrvu došao bez skoro ikakvog iskustva i da se mnogo mučio dok sve nije savladao pošto niko nije hteo da mu se posveti i pokaže kako stvari funkcionišu. Zdravstveno osiguranje nije imao, a pored korektnog smeštaja imao je i uslove za pranje veša i "nestabilan internet".
- Hrana je bila sumnjivog kvaliteta, za doručak bismo svaki mogući dan imali krompir i meso u različitim formama, što je stvarno krajnje čudan način da započneš dan. Ručak je bio na istu foru, ali to se već moglo istrpeti. Isplaćen je svaki prekovremeni sat i tu stvarno nemam nikakve zamerke, jedino što se plaća isto kao običan radni sat. Poslodavci previše slatkorečivi, nisu želeli da rade sa mnom kao početnikom i pretežno su upućivali samo kritike. Kolege dosta iskvarene nažalost - iskreno je opisao uslove rada.
2014-08-25
A što to nije bilo u redu od svega šta je naveo?
Eto, zaradio 10 000 evra za tri mjeseca, sad može natrag u najnapredniju ekonomiju svijeta da se pravi važan jer oni to ne vide ni za tri godine rada i hrani porodicu.
Jedino mora malo tomsona slušati jbg..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Amogli su mu povremeno pustit i "Svud su straže, svud su straže, generala Draže...".kaya wrote:Eto, zaradio 10 000 evra za tri mjeseca, sad može natrag u najnapredniju ekonomiju svijeta da se pravi važan jer oni to ne vide ni za tri godine rada i hrani porodicu.
Pa kakvi ste to ljudi, jbmu?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ma nismo u redu vakat.Eroo wrote:Amogli su mu povremeno pustit i "Svud su straže, svud su straže, generala Draže...".kaya wrote:Eto, zaradio 10 000 evra za tri mjeseca, sad može natrag u najnapredniju ekonomiju svijeta da se pravi važan jer oni to ne vide ni za tri godine rada i hrani porodicu.
Pa kakvi ste to ljudi, jbmu?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kod mene u Poreču konobari imaju 1.800 evra plus napojnica plus stan i hrana. Radno vrijeme 6 dana tjedno po 8 ili 9 sati dnevno. 8 sati jutarnja smjena, 9 sati večernja. Ove godine na pripomoći u sezoni imam međunarodnu ekipu dvije Talijanke, dva dečka iz Srbije, jedan Slovenac i jedna djevojka iz Bosne.
(Lorena, 12. septembar 2021 17:23)
# Link komentara
Preporučujem [size=15](+87)
Ne preporučujem (-6)[/size]
(Lorena, 12. septembar 2021 17:23)
# Link komentara
Preporučujem [size=15](+87)
Ne preporučujem (-6)[/size]
2014-08-25
Plata plus bakšiš na kraju meseca momak zaradi oko 2 500 e.
Ok...radi se 10-12 sati ali plaćen smeštaj I hrana.
Jedan dan nedeljno slobodno taj dan se kvalitetno može provesti na plaži a stigne se i tokom radnih dana okupati u moru barem na sat vremena.
Po meni je to super.
(3210, 12. septembar 2021 17:29)
# Link komentara
Preporučujem [size=15](+1)
Ne preporučujem (0)[/size]
Ok...radi se 10-12 sati ali plaćen smeštaj I hrana.
Jedan dan nedeljno slobodno taj dan se kvalitetno može provesti na plaži a stigne se i tokom radnih dana okupati u moru barem na sat vremena.
Po meni je to super.
(3210, 12. septembar 2021 17:29)
# Link komentara
Preporučujem [size=15](+1)
Ne preporučujem (0)[/size]
2014-08-25
Eroo wrote:A što to nije bilo u redu od svega šta je naveo?
Slusas li Tomsona u SLO?
2014-08-25
Jebi ga nema Corbe i Baje malog nindze. Trebao je traziti posao kod kolege Jastreba, zidic pivica i nema nacionalizma..... Normalno da ce neki papak cimati srbendu. MPT nije zabranjen (jos uvijek) i zacepi usi ili biz ca. Stari ne idi tamo raditi iducu godinu. Papaka ne nedostaje a i ti si papcina kad iz Srbije ides sljakati u DNRH. Bilo kako bilo iduce ljeto u Vrnjacku Banju, Banju Koviljacu i tako to. Nema MPT, nema nacionalizma (onoga sta decku smeta) i mirna Backa....Kila mozga.....
2014-04-14
mislim da nije toliko zaradio, ali dobro nek nosi kući koliko misli da ima...kaya wrote:Eto, zaradio 10 000 evra za tri mjeseca, sad može natrag u najnapredniju ekonomiju svijeta da se pravi važan jer oni to ne vide ni za tri godine rada i hrani porodicu.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Similar topics
» Zdovc: Možda nije trebalo da dođem na Dudinu sahranu
» Moskva: "Nemačka je prešla 'crvenu liniju'; Nije trebalo"
» Milanovicu nije trebalo petljanje oko Srebrenice.Kakve veze to ima sa pravima Hrvata u BiH?
» SOHV:EU nije jedina alternativa ako zele Srbiju neka je uzmu,mi skupa ne mozemi to bi trebalo biti jasno i vrapcima na grani
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» Moskva: "Nemačka je prešla 'crvenu liniju'; Nije trebalo"
» Milanovicu nije trebalo petljanje oko Srebrenice.Kakve veze to ima sa pravima Hrvata u BiH?
» SOHV:EU nije jedina alternativa ako zele Srbiju neka je uzmu,mi skupa ne mozemi to bi trebalo biti jasno i vrapcima na grani
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
Page 1 of 1