Korona novosti i spoznaje
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
veber wrote:ti si dete kreten.epikur37 wrote:mativka wrote:Epi, čitam i ne vjerujem....
Tko si uopće ti u smislu uvjerenja?
Katolički konzervativac i umjerena desnica.
Znači HDZ.
Glede cijepljenja posve dijelim stavove Crkve koja podržava cijepljenje, ali nije za obvezu i prisilu po tom pitanju.
ko i safet, sutra ćeš biti che geuvara, po potrebi
Baljezgaš, nedjeljom na uranak.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I da kad dođe treća doza ili opcija koju struka preporučuje, držat ću se toga.
Za sve druge postoje savjeti vulkanizera i frizerki po društvenim mrežama.
Last edited by epikur37 on Sun 19 Sep - 7:51; edited 1 time in total
2015-08-06
i daj kresni onu malu prije mise.
možeš odmah tražiti razrješenje, ne čekati slijedeću nedjelju.
zakaj HDZovci varaju žene u nedjeljno jutro?
pa dobiju otpust grijeha isto jutro.
sve vas treba pobit ili u sloveniju poslat.
možeš odmah tražiti razrješenje, ne čekati slijedeću nedjelju.
zakaj HDZovci varaju žene u nedjeljno jutro?
pa dobiju otpust grijeha isto jutro.
sve vas treba pobit ili u sloveniju poslat.
2014-12-30
[quote="veber"]i daj kresni onu malu /quote]
Samo da kupim juneće rebro za juhu, javim kad obavim.
2015-08-06
a, koja struka?epikur37 wrote:I da kad dođe treća doza ili opcija koju struka preporučuje, držat ću se toga.
bosanska?
ili liječnička?
ajd za nedjeljno jutro, ionako ne buš jebal, kao razmišljanje.
zakaj njemačka popušta sve mjere?
zašto obiteljski liječnici odbijaju cijepiti?
zašto je zaustavljeno cijeplenje općenito, nije zaustavljeno, ali je totalno usporeno.
ukinute stanice za cijepljenje pa možeš, ako želiš u prvi veći grad?
kaj bute svirali za mjesec-dva?
i što ti znači savjet vulkanizera ili frizerke?
veber-
2014-12-30
ne zaboravi krunicu sa sobom ponesti.epikur37 wrote:veber wrote:i daj kresni onu malu /quote]
štiti od svih boleština.
u njemačkoj je netko poduzetan pa prodaje mirise u raznim oblicima krunica. katolički križ, pravoslavni križ, muslimanski grah, židovski.
na svakom mirisu imaš i upute za koju je vjeru.
bum tebi i safet kupil, pravoslavni. ionako ne kužite razliku.
veber-
2014-12-30
jasambrend wrote:Virus nitko ne može zaustaviti i suluda je priča da je to iole moguće, međutim vidim da je na djelu banaliziranje posljedica tog istog virusa na zdrave ili relativno zdrave mlade pojedince...e pa...ovako iz prve ruke, ne igrajte se. Baš nitko nije siguran, ovo je doslovno zlo od virusa i ako mislite da ste ga relativno lako preboljeli kao prehladu varate se...i ja sam tako mislio dok me nije zakačila delta varijanta...zimus sam imao koronu, uvjeren sam 100% u to jer barem pet dana po temperaturi nisam razlikovao slatko i slano, nikakve okuse. Žena ju je nakon tri tjedna imala nakon potvrđenog kontakta...Imala je nešto teže simptome, vrućicu u trajanju desetak dana, pritisak i bol u plućima, suhi kašalj, a ja cijelo vrijeme s njom i ništa mi nije bilo...uglavnom, mislio sam da sam to odradio i to je to...Međutim nakon intezivnijeg i stresnog proljeća zbog potpune renovacije stana koju sam u velikoj mjeri uz posao sam odradio jer kad sam dobio par "povoljnih" ponuda, prva stvar koju sam napravio, bila je narudžba dobre štemalice i macole...naravno, paralelno je išlo prevrtanje cilog grada/weba za što povoljnijim ponudama svega potrebnog za to jer cijene su potpuni horor...Uz to sve je moralo zadovoljavati kvalitetu (dakle Bauhaus, Pevex zaobići u što širem luku) što je uz poprilično stisnute mi rokove iziskivalo i nemalu količinu stresa uz sve druge poslovne i obiteljske obaveze te sam u ljeto jednostavno ušao emocionalno iscjeđen kao limun (intro je u kontekstu kako smo svi u datom trenutku potencionalno ranjivi te narušenog imuniteta)...I kao i svako ljeto počeo odmah od početka plivati da se barem donekle povratim u ravnotežu i relativno sam brzo ušao u formu odrađujući svojih 1500 metara kraula plus nekoliko sprinteva što je za rekreativca 40+, čisto solidno...Počeo se stvarno odlično osjećati, posao mi preko ljeta nikad lakši bio i rekoh...super...međutim, početkom Kolovoza na posao mi kolega dolazi prehlađen. Nekoliko puta kihnuo blizu...I niti za tjedan dana počeo i ja šmrcati, lagana fibra 37,5, rekoh ništa strašno...par dana ću odležati, ionako je vikend i dobro... treći dan fibra 36,9, rekoh super je, prošlo...Budim se četvrti dan za ići na posao kad ono 38 pa za pola sata 38,5...zovem doktoricu, šalje me na testiranje, ali tek za 4 dana...Dotle sam zakurija i preko 39 pa do 39,5...E sad, već i nije više svejedno...pijem paracetamole, dnevno nekoliko litara čaja. preznojavam se svaka dva sata, ali ne popušta skoro ništa...I naravno, pozitivan...temperatura se nakon toga još više razjarila i brzo sam kroz par dana onemoćao već. Odlazim do šatora za trijažu covid pacijenata, stavlja me na infuziju, slika pluća, mjeri plinove...Ostajete. Pa kako? Obostrana upala pluća, morate na kisik...e, tek tad sam postao svjestan ozbiljnosti situacije. 11 dana provedenih na kisiku, kortikosteroidima, antikoagulansima te zbog novodijagnosticiranog predijabetičnog stanja i inzulinu (ne, nisam pretio), su bili sve samo ne zabavni. Zapravo, nemoguće je i opisati tu razinu nemoći. Odlazak u WC je postao poput penjanja na Velebit...smršavio desetak kila...tonus mišića opao skroz, listovi, bicepsi nestali, uvukla mi se ramena...sličio sam si na logoraša, izbjegavao se upće i gledati na ogledalo...I konačno, 11. dan me bez obzira na lošu saturaciju zbog ipak prihvatljivog rezultata ABS pretrage u kojoj se gleda razmjena plinova iz arterijske krvi, puštaju me doma, ipak bez kisika...Tjedan dana nako toga mi je trebalo samo da procesuiram i probavim sve što mi se dogodilo. Nisam se uopće htio nikome javljati ni odgovarati na poruke...konačno, na prvoj kontroli upitah doktoricu smijem li pomalo početi plivati s obzirom na sve. Mogu, dapače...I evo nakon desestak dana laganog plivanja i svakodnevne šetnje pomalo nadolazim sebi. Saturacija raste, sporo, ali ipak se stabilizirala donekle, tlak isto premda je ludovao, puls konačno normalan, a nije mi danima bio ispod 100 nikako...još uvijek se poprilično lako umaram, ali barem sam vratio dio snage i mišićni tonus na prihvatljivu razinu za relativno normalno funkcioniranje. Pod ručnom, jasno. Inače ne boli skoro ništa, nema nikakvih dramatičnih Dr. House simptoma, samo jedan dan skužiš da se ne možeš dići iz kreveta. Potpuna nemoć. Horor. Eh da, Yoda...nisam vegan...:)
U bolnici sam imao za cimere puno više mlađih ljudi od sebe, nego staraca, čisto za drugi primjer...naravno da neću sad postati ortodoksni vakser i propagirati masovno cijepljenje jer način na koji se to nastoji implementirati je jednostavno preužasan, ali svakako vrijedi razmisliti. No, ne i pod svaku cijenu jer znam iz pouzdanih izvora od ljudi koji rade po covid odjelima da su nuspojave kod nekih užasne i da nisu rijetki ni infarkti...Taj dio se loše odradio i jednostavno ljudi koji imaju određene rizične predispozicije su trebali biti barem pregledani prije cijepljenja...analiza krvi pa tek onda. Međutim, kao i sve, lakše je na ho-ruk i glumiti silu nametanjem imperativa, patronizrajući ljudma usput kao da se radi o debilima. Što je naravno, kod velikog dijela ljudi proizvelo kontraefekt i otpor prema istome...a jedina istina je da je rizik prisutan svakako...I umjesto da se to možda kvalitetnije iskomuniciralo, krenulo se s histeričnim i bjesomučnim kampanjama propagiranja cjepljenja pod svaku cijenu. Ljudi su očigledno razložno skeptični prema istom, ali mora se priznati da je alternativa puno gora, međutim nije u redu zataškavanje očiglednih brojnih nuspojava pa i fatalnih po neke...
Jedino u što sam siguran nako svega je to da od ovog sranja nema nedodirljivih. Zimus moj kum, vršnjak prebolio, isto izgubio desetak kila, temperatura preko 40, jedva živ...ni kila taj nije imao viška, zdrav ko dren, u izvrsnoj formi, iščupao bi ruku iz ramena barem 95 posto populacije bez ikakvog napora koliko je snažan, visok 2 metra...Izjavio je da kad dođe cjepivo da će se svaki dan ići cjepiti. Pa vi vidite...nema jednostavnog odgovora na ovo...samo nemojmo banalizirati...Razni Lauci, Bakići...su jednostavno idioti. Jebeni wannabe eugeničari. Kao i svi koji banaliziraju potencijalnu strahovitu štetu koju ovaj virus radi organizmu i to doslovce sistemski...nađe vam slabu točku, a koje možda niste niti svjesni...jednostavno nema instant rješenja kao niti mogućeg potpunog opuštanja. Nema razloga ni za neku osobitu paniku doduše...ali cijeli svijet nije u protekle dvije godine stao baš potpuno bez razloga. Ne vidim da su mi posebno uskraćene slobode zato što moram deset minuta dnevno nositi masku...ili odreći se lokanja u gluho doba noći. Zapravo od kad su se prorijedile lokalne feštice namjenjene prvenstveno zabavi lokalnih debila te radi zadovoljenja sujete i forme rada lokalnih TZ-a, preko lita se noću konačno normalno spava...a turista ima, ne možeš se obraniti od upita...tako da...odjeb s propagandom. Ičijom.
krvio si shvatio mene i bakića i lauca i druge.
ja nisam nigdje rekao da bih ljudima zabranio cijepljenje, dapače sam govorim da bih se cijepio(čak i ovim rizičnim cijepivom) u slučaju da smatram da mi je to potrebno.
nije mi potrebno, jer sam na sreću prebolio sa minimalnim simptomima i pri tome razvio odličan imunitet koji sam potvrdio vađenjem krvi te bio sam u istom stanu za zaraženom osobom više dana a nije mi bilo ništa.
samo želim slobodu izborima, ako ljudi sami odlučuju biti pretili, ne trenirati, jesti junk food, piti alkohol, pušiti, onda i mi ostali pogotovo koji smo mlađi i preboljeli imamo pravo odbiti rizično cijepivo koje ne pruža baš sto posto zaštitu, da nam pri tome ne oduzimaju ljudska prava.
neka se cijepi tko hoće, rekao sam, da sam rizična skupina cijepio bih se, ovako niti u ludilu droge. ja vama ne bih zabranio cijepvio, niti bi vam oduzimao ljudska prava zato što ste ste cijepili, niti vam ograničava kretanje, liječenje, putovanje, itd.
što se tiče ostaloga ono "popustimo malo šta ima veze" - počelo je sa "dva tjedna da se izravna krivulja" a ide se na trajne lockdowne i trajna ograničenja, a konačni cilj je ekonomska angeda koju je isplanirala elita - "you will own nothing and be happy " pa nema tu popuštanja .
osim toga, žao mi je , maske ne pomažu. lockdown pomaže kako je lauc rekao, smanjuje spread, dakle odgađa zarazu virusa , a svi ćemo doći u kontak sa njime a čak niti to, jer više manje zemlje i koje su imale i nemale lockdown imaju slične rezultate.
samo želim slobodu i to je to. jebe me se tko će se cijepiti, ja znam da neću pogotovo jer sam prebolio, a vidiš moji roditelji su se cijepili i to je to.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
michaellcmacha and Hektorović like this post
veber wrote:
i što ti znači savjet vulkanizera ili frizerke?
pa rezimo ti dođeš kao vulkanizer a gnječ frizerka
2015-08-06
Josunbrend,
Kako subti dijagnosticirali predijabetes? Hba1c?
Kako subti dijagnosticirali predijabetes? Hba1c?
2014-04-16
O... Pa ima dobar film od Kaurismakija, "boemi"epikur37 wrote:veber wrote:i daj kresni onu malu /quote]
Lik pokupio žensku i doveo je kući za kresnit, ide je ponuditi nečim, a ono sve prazno, frižider,.police, nigdi ništa.
Ugleda svog pasa kako glođe kost i pita malu hoće li juhu :)
Ja ću na svom primjeru. Materi nisam htio zadnji put kad se cijepila ništa savjetovati jer je to njen izbor. A sada ću joj reć ako bude treća, da se ostavi toga.AssadNaPodmornici wrote:jasambrend wrote:Virus nitko ne može zaustaviti i suluda je priča da je to iole moguće, međutim vidim da je na djelu banaliziranje posljedica tog istog virusa na zdrave ili relativno zdrave mlade pojedince...e pa...ovako iz prve ruke, ne igrajte se. Baš nitko nije siguran, ovo je doslovno zlo od virusa i ako mislite da ste ga relativno lako preboljeli kao prehladu varate se...i ja sam tako mislio dok me nije zakačila delta varijanta...zimus sam imao koronu, uvjeren sam 100% u to jer barem pet dana po temperaturi nisam razlikovao slatko i slano, nikakve okuse. Žena ju je nakon tri tjedna imala nakon potvrđenog kontakta...Imala je nešto teže simptome, vrućicu u trajanju desetak dana, pritisak i bol u plućima, suhi kašalj, a ja cijelo vrijeme s njom i ništa mi nije bilo...uglavnom, mislio sam da sam to odradio i to je to...Međutim nakon intezivnijeg i stresnog proljeća zbog potpune renovacije stana koju sam u velikoj mjeri uz posao sam odradio jer kad sam dobio par "povoljnih" ponuda, prva stvar koju sam napravio, bila je narudžba dobre štemalice i macole...naravno, paralelno je išlo prevrtanje cilog grada/weba za što povoljnijim ponudama svega potrebnog za to jer cijene su potpuni horor...Uz to sve je moralo zadovoljavati kvalitetu (dakle Bauhaus, Pevex zaobići u što širem luku) što je uz poprilično stisnute mi rokove iziskivalo i nemalu količinu stresa uz sve druge poslovne i obiteljske obaveze te sam u ljeto jednostavno ušao emocionalno iscjeđen kao limun (intro je u kontekstu kako smo svi u datom trenutku potencionalno ranjivi te narušenog imuniteta)...I kao i svako ljeto počeo odmah od početka plivati da se barem donekle povratim u ravnotežu i relativno sam brzo ušao u formu odrađujući svojih 1500 metara kraula plus nekoliko sprinteva što je za rekreativca 40+, čisto solidno...Počeo se stvarno odlično osjećati, posao mi preko ljeta nikad lakši bio i rekoh...super...međutim, početkom Kolovoza na posao mi kolega dolazi prehlađen. Nekoliko puta kihnuo blizu...I niti za tjedan dana počeo i ja šmrcati, lagana fibra 37,5, rekoh ništa strašno...par dana ću odležati, ionako je vikend i dobro... treći dan fibra 36,9, rekoh super je, prošlo...Budim se četvrti dan za ići na posao kad ono 38 pa za pola sata 38,5...zovem doktoricu, šalje me na testiranje, ali tek za 4 dana...Dotle sam zakurija i preko 39 pa do 39,5...E sad, već i nije više svejedno...pijem paracetamole, dnevno nekoliko litara čaja. preznojavam se svaka dva sata, ali ne popušta skoro ništa...I naravno, pozitivan...temperatura se nakon toga još više razjarila i brzo sam kroz par dana onemoćao već. Odlazim do šatora za trijažu covid pacijenata, stavlja me na infuziju, slika pluća, mjeri plinove...Ostajete. Pa kako? Obostrana upala pluća, morate na kisik...e, tek tad sam postao svjestan ozbiljnosti situacije. 11 dana provedenih na kisiku, kortikosteroidima, antikoagulansima te zbog novodijagnosticiranog predijabetičnog stanja i inzulinu (ne, nisam pretio), su bili sve samo ne zabavni. Zapravo, nemoguće je i opisati tu razinu nemoći. Odlazak u WC je postao poput penjanja na Velebit...smršavio desetak kila...tonus mišića opao skroz, listovi, bicepsi nestali, uvukla mi se ramena...sličio sam si na logoraša, izbjegavao se upće i gledati na ogledalo...I konačno, 11. dan me bez obzira na lošu saturaciju zbog ipak prihvatljivog rezultata ABS pretrage u kojoj se gleda razmjena plinova iz arterijske krvi, puštaju me doma, ipak bez kisika...Tjedan dana nako toga mi je trebalo samo da procesuiram i probavim sve što mi se dogodilo. Nisam se uopće htio nikome javljati ni odgovarati na poruke...konačno, na prvoj kontroli upitah doktoricu smijem li pomalo početi plivati s obzirom na sve. Mogu, dapače...I evo nakon desestak dana laganog plivanja i svakodnevne šetnje pomalo nadolazim sebi. Saturacija raste, sporo, ali ipak se stabilizirala donekle, tlak isto premda je ludovao, puls konačno normalan, a nije mi danima bio ispod 100 nikako...još uvijek se poprilično lako umaram, ali barem sam vratio dio snage i mišićni tonus na prihvatljivu razinu za relativno normalno funkcioniranje. Pod ručnom, jasno. Inače ne boli skoro ništa, nema nikakvih dramatičnih Dr. House simptoma, samo jedan dan skužiš da se ne možeš dići iz kreveta. Potpuna nemoć. Horor. Eh da, Yoda...nisam vegan...:)
U bolnici sam imao za cimere puno više mlađih ljudi od sebe, nego staraca, čisto za drugi primjer...naravno da neću sad postati ortodoksni vakser i propagirati masovno cijepljenje jer način na koji se to nastoji implementirati je jednostavno preužasan, ali svakako vrijedi razmisliti. No, ne i pod svaku cijenu jer znam iz pouzdanih izvora od ljudi koji rade po covid odjelima da su nuspojave kod nekih užasne i da nisu rijetki ni infarkti...Taj dio se loše odradio i jednostavno ljudi koji imaju određene rizične predispozicije su trebali biti barem pregledani prije cijepljenja...analiza krvi pa tek onda. Međutim, kao i sve, lakše je na ho-ruk i glumiti silu nametanjem imperativa, patronizrajući ljudma usput kao da se radi o debilima. Što je naravno, kod velikog dijela ljudi proizvelo kontraefekt i otpor prema istome...a jedina istina je da je rizik prisutan svakako...I umjesto da se to možda kvalitetnije iskomuniciralo, krenulo se s histeričnim i bjesomučnim kampanjama propagiranja cjepljenja pod svaku cijenu. Ljudi su očigledno razložno skeptični prema istom, ali mora se priznati da je alternativa puno gora, međutim nije u redu zataškavanje očiglednih brojnih nuspojava pa i fatalnih po neke...
Jedino u što sam siguran nako svega je to da od ovog sranja nema nedodirljivih. Zimus moj kum, vršnjak prebolio, isto izgubio desetak kila, temperatura preko 40, jedva živ...ni kila taj nije imao viška, zdrav ko dren, u izvrsnoj formi, iščupao bi ruku iz ramena barem 95 posto populacije bez ikakvog napora koliko je snažan, visok 2 metra...Izjavio je da kad dođe cjepivo da će se svaki dan ići cjepiti. Pa vi vidite...nema jednostavnog odgovora na ovo...samo nemojmo banalizirati...Razni Lauci, Bakići...su jednostavno idioti. Jebeni wannabe eugeničari. Kao i svi koji banaliziraju potencijalnu strahovitu štetu koju ovaj virus radi organizmu i to doslovce sistemski...nađe vam slabu točku, a koje možda niste niti svjesni...jednostavno nema instant rješenja kao niti mogućeg potpunog opuštanja. Nema razloga ni za neku osobitu paniku doduše...ali cijeli svijet nije u protekle dvije godine stao baš potpuno bez razloga. Ne vidim da su mi posebno uskraćene slobode zato što moram deset minuta dnevno nositi masku...ili odreći se lokanja u gluho doba noći. Zapravo od kad su se prorijedile lokalne feštice namjenjene prvenstveno zabavi lokalnih debila te radi zadovoljenja sujete i forme rada lokalnih TZ-a, preko lita se noću konačno normalno spava...a turista ima, ne možeš se obraniti od upita...tako da...odjeb s propagandom. Ičijom.
ja nisam nigdje rekao da bih ljudima zabranio cijepljenje, dapače sam govorim da bih se cijepio(čak i ovim rizičnim cijepivom) u slučaju da smatram da mi je to potrebno.
nije mi potrebno, jer sam na sreću prebolio sa minimalnim simptomima i pri tome razvio odličan imunitet koji sam potvrdio vađenjem krvi te bio sam u istom stanu za zaraženom osobom više dana a nije mi bilo ništa.
samo želim slobodu izborima, ako ljudi sami odlučuju biti pretili, ne trenirati, jesti junk food, piti alkohol, pušiti, onda i mi ostali pogotovo koji smo mlađi i preboljeli imamo pravo odbiti rizično cijepivo koje ne pruža baš sto posto zaštitu, da nam pri tome ne oduzimaju ljudska prava.
neka se cijepi tko hoće, rekao sam, da sam rizična skupina cijepio bih se, ovako niti u ludilu droge. ja vama ne bih zabranio cijepvio, niti bi vam oduzimao ljudska prava zato što ste ste cijepili, niti vam ograničava kretanje, liječenje, putovanje, itd.
što se tiče ostaloga ono "popustimo malo šta ima veze" - počelo je sa "dva tjedna da se izravna krivulja" a ide se na trajne lockdowne i trajna ograničenja, a konačni cilj je ekonomska angeda koju je isplanirala elita - "you will own nothing and be happy " pa nema tu popuštanja .
osim toga, žao mi je , maske ne pomažu. lockdown pomaže kako je lauc rekao, smanjuje spread, dakle odgađa zarazu virusa , a svi ćemo doći u kontak sa njime a čak niti to, jer više manje zemlje i koje su imale i nemale lockdown imaju slične rezultate.
samo želim slobodu i to je to. jebe me se tko će se cijepiti, ja znam da neću pogotovo jer sam prebolio, a vidiš moji roditelji su se cijepili i to je to.
Ja sam pribolio bez problema, a ulovilo me kad i brenda kad sam imao neke radove pa mi se srušio imunitet. Zato Epi pamet u glavu ...
AssadNaPodmornici likes this post
Ja se cijepimo i docjepljuje... stres rješava sportom i vinom... Grizem dalje.
2015-08-06
lijepo si to napisao.epikur37 wrote:Ja se cijepimo i docjepljuje... stres rješava sportom i vinom... Grizem dalje.
izgleda da je vinski brat s tobom od jutra.
veber-
2014-12-30
kaja bu te zatukla i ponudit će nam ćevapemutava baštarda wrote:O... Pa ima dobar film od Kaurismakija, "boemi"epikur37 wrote:veber wrote:i daj kresni onu malu /quote]
Lik pokupio žensku i doveo je kući za kresnit, ide je ponuditi nečim, a ono sve prazno, frižider,.police, nigdi ništa.
Ugleda svog pasa kako glođe kost i pita malu hoće li juhu :)
veber-
2014-12-30
veber wrote:lijepo si to napisao.epikur37 wrote:Ja se cijepimo i docjepljuje... stres rješava sportom i vinom... Grizem dalje.
izgleda da je vinski brat s tobom od jutra.
Ne volim tipkati na telefonu, a ne popravljanju mi se tipfeleri
2015-08-06
jasambrend wrote:Virus nitko ne može zaustaviti i suluda je priča da je to iole moguće, međutim vidim da je na djelu banaliziranje posljedica tog istog virusa na zdrave ili relativno zdrave mlade pojedince...e pa...ovako iz prve ruke, ne igrajte se. Baš nitko nije siguran, ovo je doslovno zlo od virusa i ako mislite da ste ga relativno lako preboljeli kao prehladu varate se...i ja sam tako mislio dok me nije zakačila delta varijanta...zimus sam imao koronu, uvjeren sam 100% u to jer barem pet dana po temperaturi nisam razlikovao slatko i slano, nikakve okuse. Žena ju je nakon tri tjedna imala nakon potvrđenog kontakta...Imala je nešto teže simptome, vrućicu u trajanju desetak dana, pritisak i bol u plućima, suhi kašalj, a ja cijelo vrijeme s njom i ništa mi nije bilo...uglavnom, mislio sam da sam to odradio i to je to...Međutim nakon intezivnijeg i stresnog proljeća zbog potpune renovacije stana koju sam u velikoj mjeri uz posao sam odradio jer kad sam dobio par "povoljnih" ponuda, prva stvar koju sam napravio, bila je narudžba dobre štemalice i macole...naravno, paralelno je išlo prevrtanje cilog grada/weba za što povoljnijim ponudama svega potrebnog za to jer cijene su potpuni horor...Uz to sve je moralo zadovoljavati kvalitetu (dakle Bauhaus, Pevex zaobići u što širem luku) što je uz poprilično stisnute mi rokove iziskivalo i nemalu količinu stresa uz sve druge poslovne i obiteljske obaveze te sam u ljeto jednostavno ušao emocionalno iscjeđen kao limun (intro je u kontekstu kako smo svi u datom trenutku potencionalno ranjivi te narušenog imuniteta)...I kao i svako ljeto počeo odmah od početka plivati da se barem donekle povratim u ravnotežu i relativno sam brzo ušao u formu odrađujući svojih 1500 metara kraula plus nekoliko sprinteva što je za rekreativca 40+, čisto solidno...Počeo se stvarno odlično osjećati, posao mi preko ljeta nikad lakši bio i rekoh...super...međutim, početkom Kolovoza na posao mi kolega dolazi prehlađen. Nekoliko puta kihnuo blizu...I niti za tjedan dana počeo i ja šmrcati, lagana fibra 37,5, rekoh ništa strašno...par dana ću odležati, ionako je vikend i dobro... treći dan fibra 36,9, rekoh super je, prošlo...Budim se četvrti dan za ići na posao kad ono 38 pa za pola sata 38,5...zovem doktoricu, šalje me na testiranje, ali tek za 4 dana...Dotle sam zakurija i preko 39 pa do 39,5...E sad, već i nije više svejedno...pijem paracetamole, dnevno nekoliko litara čaja. preznojavam se svaka dva sata, ali ne popušta skoro ništa...I naravno, pozitivan...temperatura se nakon toga još više razjarila i brzo sam kroz par dana onemoćao već. Odlazim do šatora za trijažu covid pacijenata, stavlja me na infuziju, slika pluća, mjeri plinove...Ostajete. Pa kako? Obostrana upala pluća, morate na kisik...e, tek tad sam postao svjestan ozbiljnosti situacije. 11 dana provedenih na kisiku, kortikosteroidima, antikoagulansima te zbog novodijagnosticiranog predijabetičnog stanja i inzulinu (ne, nisam pretio), su bili sve samo ne zabavni. Zapravo, nemoguće je i opisati tu razinu nemoći. Odlazak u WC je postao poput penjanja na Velebit...smršavio desetak kila...tonus mišića opao skroz, listovi, bicepsi nestali, uvukla mi se ramena...sličio sam si na logoraša, izbjegavao se upće i gledati na ogledalo...I konačno, 11. dan me bez obzira na lošu saturaciju zbog ipak prihvatljivog rezultata ABS pretrage u kojoj se gleda razmjena plinova iz arterijske krvi, puštaju me doma, ipak bez kisika...Tjedan dana nako toga mi je trebalo samo da procesuiram i probavim sve što mi se dogodilo. Nisam se uopće htio nikome javljati ni odgovarati na poruke...konačno, na prvoj kontroli upitah doktoricu smijem li pomalo početi plivati s obzirom na sve. Mogu, dapače...I evo nakon desestak dana laganog plivanja i svakodnevne šetnje pomalo nadolazim sebi. Saturacija raste, sporo, ali ipak se stabilizirala donekle, tlak isto premda je ludovao, puls konačno normalan, a nije mi danima bio ispod 100 nikako...još uvijek se poprilično lako umaram, ali barem sam vratio dio snage i mišićni tonus na prihvatljivu razinu za relativno normalno funkcioniranje. Pod ručnom, jasno. Inače ne boli skoro ništa, nema nikakvih dramatičnih Dr. House simptoma, samo jedan dan skužiš da se ne možeš dići iz kreveta. Potpuna nemoć. Horor. Eh da, Yoda...nisam vegan...:)
Josunbrend di ti je kolega sa posla? Cijepljen necijepljen asimptomatski spreader ?
Meni ne treba maska iako ju nosim samo nekoliko puta zakašljem i i u radijusu od 5 metara nema nikog.
Josunbrend svaki dun soda bikarbona će ti pomoć.
Guest- Guest
Fauci: “Heck, No, I Haven’t Been Vaccinated”
Published on September 18, 2021
The Deep State’s primary Covid-19 vaccine peddler, Dr. Anthony Fauci, boasted to colleagues at the NIH that he has not taken and will not take the Covid jab, according a former NIH employee who claims Fauci personally fired him in June for “violating or considering to violate non-disclosure agreements” pertaining to vaccination protocols.
“At least once a week, Fauci made rounds through the departments. He liked to stick his nose in everyone’s business, belittle and ridicule people for no good reason. Anyway, on February 15, 2021, about two months after the FDA gave emergency use authorization to Pfizer’s vaccine, Fauci strolls into our department and tells us that we ought to encourage our friends and family to get vaccinated at the earliest possible date. But he tells us lab workers—there were about 9 in the lab at that moment—to delay getting vaccinated until, as he put it, ‘we see what happens,’” Stowers said.
A long, uncomfortable silence followed Fauci’s statement, our source added.
According to him, one lab worker asked Fauci why the vaccine was safe for friends and family but not for NIH employees.
“Fauci’s face turned red. He was clearly angered by the question. He started berating us, telling us we weren’t qualified to question his judgement. If we didn’t follow his guidance, we’d be jeopardizing the health of our friends and family, Fauci told us. He was on a tirade for like 5 minutes, and cussing like a sailor,” Stowers said.
Then Stowers asked Fauci, respectfully, whether he had been vaccinated.
“What kind of question is that? Not that it’s any business of yours, but, no, heck no, I haven’t been vaccinated. And I don’t plan to be, at least not for a long time, if at all…If I take the vaccine and get sick from it, then what? I’m too important here to take that risk. You all are, too—that’s why I’m telling you to wait. But you can be replaced; I’m irreplaceable. The administration needs me to helm this response,” Fauci reportedly said.
Four months later, unexpectedly, Stowers received a termination letter claiming he had violated the Institute’s confidentiality clause. The notice bore Fauci’s handwritten signature.
“I knew fighting would be pointless. I got 6-month’s severance package and figured that would be enough to hold me until I found new work, and I have,” Stowers said.
In closing, Stowers said Fauci never wore a mask inside NIH facilities, only when, in Fauci’s words, “outsiders and interlopers and media” were nearby.
See more here: trusttheq.com
https://trusttheq.com/dr-fauci-heck-no-i-havent-been-vaccinated/
Hahaha...o jebote...
Published on September 18, 2021
The Deep State’s primary Covid-19 vaccine peddler, Dr. Anthony Fauci, boasted to colleagues at the NIH that he has not taken and will not take the Covid jab, according a former NIH employee who claims Fauci personally fired him in June for “violating or considering to violate non-disclosure agreements” pertaining to vaccination protocols.
“At least once a week, Fauci made rounds through the departments. He liked to stick his nose in everyone’s business, belittle and ridicule people for no good reason. Anyway, on February 15, 2021, about two months after the FDA gave emergency use authorization to Pfizer’s vaccine, Fauci strolls into our department and tells us that we ought to encourage our friends and family to get vaccinated at the earliest possible date. But he tells us lab workers—there were about 9 in the lab at that moment—to delay getting vaccinated until, as he put it, ‘we see what happens,’” Stowers said.
A long, uncomfortable silence followed Fauci’s statement, our source added.
According to him, one lab worker asked Fauci why the vaccine was safe for friends and family but not for NIH employees.
“Fauci’s face turned red. He was clearly angered by the question. He started berating us, telling us we weren’t qualified to question his judgement. If we didn’t follow his guidance, we’d be jeopardizing the health of our friends and family, Fauci told us. He was on a tirade for like 5 minutes, and cussing like a sailor,” Stowers said.
Then Stowers asked Fauci, respectfully, whether he had been vaccinated.
“What kind of question is that? Not that it’s any business of yours, but, no, heck no, I haven’t been vaccinated. And I don’t plan to be, at least not for a long time, if at all…If I take the vaccine and get sick from it, then what? I’m too important here to take that risk. You all are, too—that’s why I’m telling you to wait. But you can be replaced; I’m irreplaceable. The administration needs me to helm this response,” Fauci reportedly said.
Four months later, unexpectedly, Stowers received a termination letter claiming he had violated the Institute’s confidentiality clause. The notice bore Fauci’s handwritten signature.
“I knew fighting would be pointless. I got 6-month’s severance package and figured that would be enough to hold me until I found new work, and I have,” Stowers said.
In closing, Stowers said Fauci never wore a mask inside NIH facilities, only when, in Fauci’s words, “outsiders and interlopers and media” were nearby.
See more here: trusttheq.com
https://trusttheq.com/dr-fauci-heck-no-i-havent-been-vaccinated/
Hahaha...o jebote...
Guest- Guest
Nekad je bio haesesovac, katolik reda radi, a hdz mu je bio mrska stranka...veber wrote:ti si dete kreten.epikur37 wrote:mativka wrote:Epi, čitam i ne vjerujem....
Tko si uopće ti u smislu uvjerenja?
Katolički konzervativac i umjerena desnica.
Znači HDZ.
Glede cijepljenja posve dijelim stavove Crkve koja podržava cijepljenje, ali nije za obvezu i prisilu po tom pitanju.
ko i safet, sutra ćeš biti che geuvara, po potrebi
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Champion show jumper, 22, who suffered 'extremely rare' reaction to Moderna vaccine may never ride again as doctors say blood clots that formed on her lungs after she had Covid jab could have been triggered by taking the combined contraceptive pill
She said: 'I was always wary of something happening, and it just shows that I had every right to be, because look at me now.'
Ms Allen was diagnosed with a bilateral pulmonary thromboembolism after collapsing while on a family holiday with her boyfriend Joe, 24, last month.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9993515/Show-jumper-22-suffered-extremely-rare-reaction-Moderna-vaccine-never-ride-again.html
She said: 'I was always wary of something happening, and it just shows that I had every right to be, because look at me now.'
Ms Allen was diagnosed with a bilateral pulmonary thromboembolism after collapsing while on a family holiday with her boyfriend Joe, 24, last month.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9993515/Show-jumper-22-suffered-extremely-rare-reaction-Moderna-vaccine-never-ride-again.html
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:Ja ću na svom primjeru. Materi nisam htio zadnji put kad se cijepila ništa savjetovati jer je to njen izbor. A sada ću joj reć ako bude treća, da se ostavi toga.AssadNaPodmornici wrote:jasambrend wrote:Virus nitko ne može zaustaviti i suluda je priča da je to iole moguće, međutim vidim da je na djelu banaliziranje posljedica tog istog virusa na zdrave ili relativno zdrave mlade pojedince...e pa...ovako iz prve ruke, ne igrajte se. Baš nitko nije siguran, ovo je doslovno zlo od virusa i ako mislite da ste ga relativno lako preboljeli kao prehladu varate se...i ja sam tako mislio dok me nije zakačila delta varijanta...zimus sam imao koronu, uvjeren sam 100% u to jer barem pet dana po temperaturi nisam razlikovao slatko i slano, nikakve okuse. Žena ju je nakon tri tjedna imala nakon potvrđenog kontakta...Imala je nešto teže simptome, vrućicu u trajanju desetak dana, pritisak i bol u plućima, suhi kašalj, a ja cijelo vrijeme s njom i ništa mi nije bilo...uglavnom, mislio sam da sam to odradio i to je to...Međutim nakon intezivnijeg i stresnog proljeća zbog potpune renovacije stana koju sam u velikoj mjeri uz posao sam odradio jer kad sam dobio par "povoljnih" ponuda, prva stvar koju sam napravio, bila je narudžba dobre štemalice i macole...naravno, paralelno je išlo prevrtanje cilog grada/weba za što povoljnijim ponudama svega potrebnog za to jer cijene su potpuni horor...Uz to sve je moralo zadovoljavati kvalitetu (dakle Bauhaus, Pevex zaobići u što širem luku) što je uz poprilično stisnute mi rokove iziskivalo i nemalu količinu stresa uz sve druge poslovne i obiteljske obaveze te sam u ljeto jednostavno ušao emocionalno iscjeđen kao limun (intro je u kontekstu kako smo svi u datom trenutku potencionalno ranjivi te narušenog imuniteta)...I kao i svako ljeto počeo odmah od početka plivati da se barem donekle povratim u ravnotežu i relativno sam brzo ušao u formu odrađujući svojih 1500 metara kraula plus nekoliko sprinteva što je za rekreativca 40+, čisto solidno...Počeo se stvarno odlično osjećati, posao mi preko ljeta nikad lakši bio i rekoh...super...međutim, početkom Kolovoza na posao mi kolega dolazi prehlađen. Nekoliko puta kihnuo blizu...I niti za tjedan dana počeo i ja šmrcati, lagana fibra 37,5, rekoh ništa strašno...par dana ću odležati, ionako je vikend i dobro... treći dan fibra 36,9, rekoh super je, prošlo...Budim se četvrti dan za ići na posao kad ono 38 pa za pola sata 38,5...zovem doktoricu, šalje me na testiranje, ali tek za 4 dana...Dotle sam zakurija i preko 39 pa do 39,5...E sad, već i nije više svejedno...pijem paracetamole, dnevno nekoliko litara čaja. preznojavam se svaka dva sata, ali ne popušta skoro ništa...I naravno, pozitivan...temperatura se nakon toga još više razjarila i brzo sam kroz par dana onemoćao već. Odlazim do šatora za trijažu covid pacijenata, stavlja me na infuziju, slika pluća, mjeri plinove...Ostajete. Pa kako? Obostrana upala pluća, morate na kisik...e, tek tad sam postao svjestan ozbiljnosti situacije. 11 dana provedenih na kisiku, kortikosteroidima, antikoagulansima te zbog novodijagnosticiranog predijabetičnog stanja i inzulinu (ne, nisam pretio), su bili sve samo ne zabavni. Zapravo, nemoguće je i opisati tu razinu nemoći. Odlazak u WC je postao poput penjanja na Velebit...smršavio desetak kila...tonus mišića opao skroz, listovi, bicepsi nestali, uvukla mi se ramena...sličio sam si na logoraša, izbjegavao se upće i gledati na ogledalo...I konačno, 11. dan me bez obzira na lošu saturaciju zbog ipak prihvatljivog rezultata ABS pretrage u kojoj se gleda razmjena plinova iz arterijske krvi, puštaju me doma, ipak bez kisika...Tjedan dana nako toga mi je trebalo samo da procesuiram i probavim sve što mi se dogodilo. Nisam se uopće htio nikome javljati ni odgovarati na poruke...konačno, na prvoj kontroli upitah doktoricu smijem li pomalo početi plivati s obzirom na sve. Mogu, dapače...I evo nakon desestak dana laganog plivanja i svakodnevne šetnje pomalo nadolazim sebi. Saturacija raste, sporo, ali ipak se stabilizirala donekle, tlak isto premda je ludovao, puls konačno normalan, a nije mi danima bio ispod 100 nikako...još uvijek se poprilično lako umaram, ali barem sam vratio dio snage i mišićni tonus na prihvatljivu razinu za relativno normalno funkcioniranje. Pod ručnom, jasno. Inače ne boli skoro ništa, nema nikakvih dramatičnih Dr. House simptoma, samo jedan dan skužiš da se ne možeš dići iz kreveta. Potpuna nemoć. Horor. Eh da, Yoda...nisam vegan...:)
Ja sam pribolio bez problema, a ulovilo me kad i brenda kad sam imao neke radove pa mi se srušio imunitet. Zato Epi pamet u glavu ...
Treba delati konstatno tako da radom jacas imunitet , a ne da padne cim se malo oznojis:)
dijagram-
2015-08-09
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje