Korona novosti i spoznaje
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Hektorović wrote:[size=44]Slovenija zabranila točenje goriva vozačima koji nemaju covid-potvrdu[/size]
Prvi dan primjene pooštrenih protuepidemijskih mjera u Sloveniji protiče uz ponešto negodovanja nevakcinisanih, no bez incidenata, a najviše nezadovoljstva je među vozačima koji bez covid-potvrde ne mogu natočiti gorivo u svoje vozilo.
[size=32]Većina distributera, među njima i ljubljanski Petrol, s najvećim brojem pumpi i skoro 60-postotnim tržišnim udjelom u trgovini naftnih derivata, rigorozno primjenjuju pravila o PCT-uvjetu (preboljeli, cijepljeni, testirani), koja je vlada donijela u subotu, što znači da pumpu za punjenje goriva aktiviraju tek kad vozač dokumentima dokaže da je prebolio Covid-19, da je vakcinisan ili ima negativan test ne stariji od 48 sati, prenosi Hina.[/size]
[size=32]Kako prenose slovenski mediji, na pumpama je zbog takvog postupka dan pred uvođenje novih mjera promet bio veći, no radnici na pumpama kažu da nije bilo zastoja i da nije tačno kako je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere, kako bi se osigurali dok restrikcije traju.[/size]
[size=32]Jedini incident povezan s novim pravilima za točenje benzina, prenose Slovenske novice, dogodio se u srijedu ujutro u Brežicama, gdje je vozač, nezadovoljan objašnjenjem da bez covid-potvrde ne može do goriva, iz protesta zaključao vozilo na mjestu gdje je došao i tako blokirao ostale, zbog čega je pozvana policija, a pauk je vozilo odvezao.[/size]
[size=32]Vlada je na sam dan primjene novih pravila od obveznog PCT-uvjeta izuzela vozače u međunarodnom transportu pa oni do goriva i dalje mogu bez većih ograničenja, osim što kod plaćanja trebaju u unutrašnjosti benzinskog servisa nositi masku.[/size]
[size=32]Pravilo o obveznom PCT-uvjetu, uz rijetke izuzetke, za niz djelatnosti i privrednih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, vlada Janeza Janše donijela je zbog pogoršane epidemiološke situacije, a ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj vakcinisanih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitaliziranih nastavi rasti dosadašnjim tempom.[/size]
[size=32]U posljednja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2.800 novih zaraza koronavirusom. U posljednja 24 sata bilo je 1.364 novozaražena, a na testu je svaki peti bio pozitivan.[/size]
[size=32]Od posljedica bolesti umrlo je još šestero pacijenata, a u covid-bolnicama se broj hospitaliziranih i dalje povećava pa ih je sada 347, od čega 75 na intenzivnoj njezi, objavila je vlada, koja će o mogućim novim mjerama ponovo raspravljati u četvrtak.[/size]
Ovo je suludo, ali očito svijet kreće u tom smjeru. Miroljubiva sam ali kad sam ovo pročitala palo mi je na pamet sto načina građanskog aktivnog neposluha.
metilda- Posts : 5120
2021-02-20
Eroo wrote:Moj susjed nagazio 100.-u, a sin 82.violator wrote:Noor wrote:Gnječ wrote:Hektorović wrote:violator wrote:Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:nema ih da, pomrli su da, ali tu populaciju ero konstantno stavlja u korelaciju sa mladim ljudima pa i djecom iako kao i kod gripe te 3 skupine nemaju veze jedna s drugom... stari ljudi se svojevoljno cijepe u ruku, mala djeca ovisno o statusu u nos, ne sva, a odrasli mladi ljudi ukoliko nemaju nekakve teže bolesti ili komorbiditetne deficite se NE CIJEPE...i tu je kraj priči...
ja osobno nemam ništa protiv cjepiva kao sredstva za kakvo takvo preveniranje horizontalnog šrenja zarazne bolesti, pa i covida19, ali strogo ciljano na ugroženu populaciju, nikako ne na cjelokupnu populaciju....
Cijepljenje je OK, za ekipu od 70+, sa težim digajnozama, i koja u biti i živi na posuđenom vremenu.
Kakve su ovo gluposti? Od koga je to - posudjeno vrijeme!?
Od suvremene medicine.
Suvremena medicina uglavnom efikasno održava na životu stare i bolesne. Zato i imamo toliki rast starijih od 75, u razvijenim zemljama čak stogodišnjaka.
Tu je COVID jednostavno pomrsio račune.
Moja je pranona doživjela 102 godine a nikada u svom životu nije bila kod doktora niti pila ikakve ljekove. Moje none su doživjele preko 90 godina a kod doktora su bile možda par puta u cijelom životu.
tako i moj pradjed...on je u svojoj 96. pobjegao od kuće kroz prozor
Ha, ha, je li ponio i ruksakic kao moj mici susjed koji se sakrio ispod naseg prozora i rekao nam da sutimo jer je "pobjegao".
A njegova nona kod nas na kavi. :)
Ćaćaje nešto malo bio betežan pa mu je sin iz nove kuće nosio ručke i večere u staru kuću, di je još uvijek stanovao.
U znak zahvale, veli njemu ćaća: - Sine moj, šta će bit od mene kad tebe ne bude više.
:D Ovo su doslovno upitali, jos uvijek daleko od mirovine, jednu medicinsku sestru njezini prilicno stariji pacijenti (svako malo ispale taj komentar) pa im zna uzvratiti: a koliko vi mislite dugo zivjet'? :P
Guest- Guest
Noor wrote:violator wrote:[
Ha, ha, je li ponio i ruksakic kao moj mici susjed koji se sakrio ispod naseg prozora i rekao nam da sutimo jer je "pobjegao".
A njegova nona kod nas na kavi. :)
nije ponio ruksakić, nego je u 6 ujutro (!!!) štapom zakucao na naša vrata uz objašnjenje da ga njegovi hoće otrovati (snaha i sin su vodili brigu da uzima lijek za cirkulaciju) i zatražio da ga smjestimo u špital (bolnicu) da oni ne mogu do njega
stari je nazvao njegovog sina i snahu i rekao da je djed kod nas, da ne brinu :)
nakon toga je pozvao prijatelja liječnika iz hitne i zamolio da pradjeda u hitnim kolima provozaju 2 kruga po gradu (kao, vozi se u špital) i vrate doma....jer je to bilo lakše nego ga uvjeravati da mu nitko ništa neće, da nije za bolnicu i da treba ići doma..
tako je i bilo...kad su kola, nakon 2 kruga po gradu, stala pred njegovom kućom, otvorili su mu vrata i on je bez ikakvih pitanja što, zašto, kako.. izašao, ušao u kuću, veselo se javio sinu i snahi i legao da si malo odmori
Bubica. :) On si je, prosim lepo, prosao dva kruga i smireno se vratio spat'. :) Vjerojatno se sutradan nije niceg ni sjecao.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:violator wrote:
Nadam se da si sada puuuno bolje i da ces im s gustom u KB-u pokazati srednjak. :)
Oprosti, meni je takvo razmisljanje o "posudjenom vremenu" poprilicno bolesno jer kad ides takvom linijom zakljucivanja, onda to svoje "posudjeno vrijeme", od onih koji su nam ga "posudili", mozemo protegnuti, ne samo na suvremenu medicinu, ne samo na znanost, vec na svakog covjeka, zivo bice i dogadjaj koji je promijenio smjer naseg dotadasnjeg zivota. Dakle, ne govorim sad o cjepivima koje smo primili kao djeca ili antibiotike koje smo uzimali, govorim i o nasem svakodnevnom jelu, npr. Sto je hranjenje mesom, ako ne najizravnija posudba vremena? Doslovno prozdiremo neciji zivot da bismo trajali. ;)
gle, bez uvrede, djeluješ normalno samo se moraš još potražiti i naći... ti bi rado svijet, ljudsku interakciju u užem ali i uširem smislu gledala kroz prizmu idealnog, i uz romantiziranu primjesu, a to ne ide, u osnovi to ne postoji... današnja svjetska društvena oligarhija je bolje umrežena nego ikad do sada, čak su im i interesi istovjetni i podudaraju se u cijelosti... jedan od tih interesa je i više nego očito rješavanje balasta u vidu staračkog stanovništva i osoba zdravstveno kompromitiranih kroničnim bolestima... znači ja kad nešto i spomenem u tom kontekstu, a i još tu neki kolege forumaši, nije da se mi s tim slažemo ili da mi to potičemo nego samo smo svjesni te aktualne paradigme... a tvoje ili moje suze stotinama tisuća, tj nekoliko milijuna naprasno umrlih staraca od ili uz covid19 im nažalost ne može pomoći...
Gle, bez uvrede, ali fakat djelujes kao da si pinku ohol. Ne znam odakle ti pomisao da se jos trebam naci, odnosno da se nisam pronasla, jer s takvim romanticnim zamislima valjda ne vidim svijet kakav jest!? Oh... cuj, nisam ja neka balavica cija razmisljanja proizlaze iz nedovoljnih analiza i nedovoljnog iskustva. Svi smo dio sustava koji nas fino zanje. Ali! Ne moramo pristajati na pravila igre. Buduci da su rijeci jedno od glavnih oruzja manipulacije umovima, ne dopustam da mi se cak ni kroz jezik namece odredjeni svjetonazor, a ti, bistricu, domisljaj kakve si vrijednosti propustas u taj svoj intimni svijet onog trena kad si prihvatis frazu "zivjeti na posudjeno vrijeme". ;)
I sljedeci put, ako mi se uopce mislis obratiti, prije toga, svakako zatakni taj patronizirajuci stav na jedno fino mjesto. ;)
Guest- Guest
Samo dodaj da oni koji umru u roku dva tjedna nakon prve i druge injekcije vode se kao necijepljeni. Žana Lelas bi po toj metodologiji spadala u kategoriju necijepljenih.debotoijusto wrote:Među 51.000 umrlih u Engleskoj od siječnja do srpnja ove godine samo je 256 onih koji su imali punu zaštitu nakon dvije doze cjepiva i radilo se o osobama koje pripadaju kategoriji rizičnih osoba za razvoj virusa, poput osoba slabog općeg zdravstvenog stanja ili imunokompromitiranih osoba, prenio je BBC.
Zavod za statistiku ističe da ti podaci pokazuju visok stupanj zaštite koji pruža cjepivo protiv razvoja virusa i smrti. Određeni broj umrlih unatoč cijepljenju očekuje se jer cjepiva nisu sto posto učinkovita i za razvoj punog imuniteta treba proći nekoliko tjedana od druge doze.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/analiza-smrt-od-korone-rijetka-je-medju-cijepljenim-ljudima/2304048.aspx
Tajna vjere.
violator wrote:michaellcmacha wrote:violator wrote:
Nadam se da si sada puuuno bolje i da ces im s gustom u KB-u pokazati srednjak. :)
Oprosti, meni je takvo razmisljanje o "posudjenom vremenu" poprilicno bolesno jer kad ides takvom linijom zakljucivanja, onda to svoje "posudjeno vrijeme", od onih koji su nam ga "posudili", mozemo protegnuti, ne samo na suvremenu medicinu, ne samo na znanost, vec na svakog covjeka, zivo bice i dogadjaj koji je promijenio smjer naseg dotadasnjeg zivota. Dakle, ne govorim sad o cjepivima koje smo primili kao djeca ili antibiotike koje smo uzimali, govorim i o nasem svakodnevnom jelu, npr. Sto je hranjenje mesom, ako ne najizravnija posudba vremena? Doslovno prozdiremo neciji zivot da bismo trajali. ;)
gle, bez uvrede, djeluješ normalno samo se moraš još potražiti i naći... ti bi rado svijet, ljudsku interakciju u užem ali i uširem smislu gledala kroz prizmu idealnog, i uz romantiziranu primjesu, a to ne ide, u osnovi to ne postoji... današnja svjetska društvena oligarhija je bolje umrežena nego ikad do sada, čak su im i interesi istovjetni i podudaraju se u cijelosti... jedan od tih interesa je i više nego očito rješavanje balasta u vidu staračkog stanovništva i osoba zdravstveno kompromitiranih kroničnim bolestima... znači ja kad nešto i spomenem u tom kontekstu, a i još tu neki kolege forumaši, nije da se mi s tim slažemo ili da mi to potičemo nego samo smo svjesni te aktualne paradigme... a tvoje ili moje suze stotinama tisuća, tj nekoliko milijuna naprasno umrlih staraca od ili uz covid19 im nažalost ne može pomoći...
Gle, bez uvrede, ali fakat djelujes kao da si pinku ohol. Ne znam odakle ti pomisao da se jos trebam naci, odnosno da se nisam pronasla, jer s takvim romanticnim zamislima valjda ne vidim svijet kakav jest!? Oh... cuj, nisam ja neka balavica cija razmisljanja proizlaze iz nedovoljnih analiza i nedovoljnog iskustva. Svi smo dio sustava koji nas fino zanje. Ali! Ne moramo pristajati na pravila igre. Buduci da su rijeci jedno od glavnih oruzja manipulacije umovima, ne dopustam da mi se cak ni kroz jezik namece odredjeni svjetonazor, a ti, bistricu, domisljaj kakve si vrijednosti propustas u taj svoj intimni svijet onog trena kad si prihvatis frazu "zivjeti na posudjeno vrijeme". ;)
I sljedeci put, ako mi se uopce mislis obratiti, prije toga, svakako zatakni taj patronizirajuci stav na jedno fino mjesto. ;)
Miha, zapravo, lose smo zapoceli komunikaciju. Sad mi je zao zbog toga...Ne poznajes me, ne poznajem te, niti si ti shvatio mene, niti ja tebe. Vjerujem da nisi mislio nista lose.
Guest- Guest
Ovi su se nakrali par desetaka milijuna eura...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policija-traga-za-direktorom-instituta-za-javno-zdravlje-rs-branislavom-zeljkovicem/210915143
Policija traga za direktorom Instituta za javno zdravlje RS Branislavom Zeljkovićem
U akciji MUP-a Republike Srpske, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva uhapšeni su Slavko Bojić, Saša Marković i D. Dubravac.
Oni su uhapšeni zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.
Kako je za "Nezavisne novine" potvrđeno u Republičkom tužilaštvu akcijom je, osim tri privedene osobe, obuhvaćen i direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, koji je, kako je rečeno, u bjekstvu.
Kako navode, za njim se intenzivno traga i sumnja se da se on nalazi na teritoriji Banje Luke.
Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala izvršili su pretrese na više lokacija u Banjoj Luci.
Pretresi su izvršeni u Institutu za javno zdravstvo RS-a i nekoliko privatnih kompanija.
Nezvanično saznajemo da se pretresi vrše u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u procesima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, a riječ je o milionskim iznosima ugovora.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policija-traga-za-direktorom-instituta-za-javno-zdravlje-rs-branislavom-zeljkovicem/210915143
Policija traga za direktorom Instituta za javno zdravlje RS Branislavom Zeljkovićem
U akciji MUP-a Republike Srpske, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva uhapšeni su Slavko Bojić, Saša Marković i D. Dubravac.
Oni su uhapšeni zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.
Kako je za "Nezavisne novine" potvrđeno u Republičkom tužilaštvu akcijom je, osim tri privedene osobe, obuhvaćen i direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, koji je, kako je rečeno, u bjekstvu.
Kako navode, za njim se intenzivno traga i sumnja se da se on nalazi na teritoriji Banje Luke.
Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala izvršili su pretrese na više lokacija u Banjoj Luci.
Pretresi su izvršeni u Institutu za javno zdravstvo RS-a i nekoliko privatnih kompanija.
Nezvanično saznajemo da se pretresi vrše u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u procesima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, a riječ je o milionskim iznosima ugovora.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Lijepa vijest za eru:
https://twitter.com/PeterSweden7/status/1438222497351192582
(ne znam koliko je pouzdano ovo)
Slovoslagar-
2021-04-25
https://twitter.com/DarrenPlymouth/status/1438031225801822212
Svaka zemlja ima svoje ere.
Slovoslagar-
2021-04-25
Ulični rat u Ljubljani zbog ekstremnih korona mjera: Miran prosvjed eskalirao u žestoki sukob
Objavljeno: 15. rujan 2021. 21:31
Na Trgu Republike u Ljubljani se večeras okupilo više tisuća građana koji prosvjeduju protiv novih izrazito restriktivnih mjera u Sloveniji, javljaju tamošnji mediji.
Prosvjednike je na ulice izvuklo uvođenje, novog, rigoroznog PCT (preboljeli, cijepljeni, testirani) pravila koje u praksi znači da građani bez važeće covid potvrde nemaju pristup nizu djelatnosti i usluga (poput ulijevanja goriva na benzinskim crpkama). Vlada Janeza Janše tvrdi da je nove 'mjere' uvela zbog pogoršane epidemiološke situacije, a nije isključila ni dodatne restrikcije ako broj zaraženih nastavi rasti, a broj cijepljenih se brzo ne poveća.
Takve 'mjere' i stav vlade očito su razgnjevile dio ljudi koji du došli prosvjedovati pred zgradu slovenskog parlamenta i zahtijevati da novi PCT uvjeti ne budu obavezni, već da budu samo preporuka.
Iako je skup isprva prolazio u mirnom tonu, kasnije je došlo do incidenata. Tako je jedan od prosvjednika bacio teglu prema policajcu koji je čuvao ulaz u zgradu, ali ga je promašio. Nešto kasnije su drugi prosvjednici, prema pisanju RTV Slovenije, prema zgradi parlamenta bacili baklje, od kojih se jedna zaglavila na pročelju zgrade i tamo gorjela. Nakon toga je zapravo počeo pravi kaos.
Policija je na prosvjednike bacila suzavac i počela ih rastjerivati vodenim topom. To se potom pretvorilo u pravi ulični rat u kojem prosvjednici bacaju predmete prema policiji, a oni im odgovaraju jednakom mjerom. Situacija se još uvijek nije primirila, a N1 Slovenija javlja da su se prosvjednici u manjim grupama raspršili diljem grada. Navodno su se među prosvjednike uvukli i pripadnici navijačkih skupina, ali ta informacija zasad nije provjerena.
Uži centar grada je trenutno pun policije, a iznad Ljubljane već neko vrijeme leti i policijski helikopter. Zasad je privedeno nekoliko osoba, ali nije poznata koliko točno.
Prije nego je na skupu izbio kaos, nekoliko je prosvjednika održalo govore u kojima su tražili ukidanje mjera, ponajprije već spomenutog PCT pravila.
Jedan od govornika na skupu bio je Zoran Stevanović iz stranke Resni.ca ("istina", op.a.), koja je organizirala skup, a koji je poručio sljedeće:
- Vlast krade naš novac pod izlikom da štite naše zdravlje. Pola Slovenije ne može se kretati ako kod sebe nema PCT list (covid potvrdu, op.a). Želimo nazad svoj život, hoćemo slobodu, poručio je Stevanović i zatražio ukidanje propisanih mjera i ograničenja.
Anica Bidar iz inicijative Maske dol (Maske dolje, op.a.) poručila je da je ljudima dosta prisile i uvjetovanja s PCT-om. Ona traži da se ukinu sve mjere uz poruku da "smo slobodni ljudi koji žele živjeti u slobodnoj državi".
Među prosvjednicima je bio i dio onih koji uopće ne vjeruju u postojanje koronavirusa, već smatraju da je riječ o gripi. Također smatraju da cjepiva protiv koronavirusa zapravo štete ljudima.
Da je situacija vrlo ozbiljna, svjedoči i to da iznad Ljubljane leti policijski helikopter
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. rujan 2021. 21:31
Na Trgu Republike u Ljubljani se večeras okupilo više tisuća građana koji prosvjeduju protiv novih izrazito restriktivnih mjera u Sloveniji, javljaju tamošnji mediji.
Prosvjednike je na ulice izvuklo uvođenje, novog, rigoroznog PCT (preboljeli, cijepljeni, testirani) pravila koje u praksi znači da građani bez važeće covid potvrde nemaju pristup nizu djelatnosti i usluga (poput ulijevanja goriva na benzinskim crpkama). Vlada Janeza Janše tvrdi da je nove 'mjere' uvela zbog pogoršane epidemiološke situacije, a nije isključila ni dodatne restrikcije ako broj zaraženih nastavi rasti, a broj cijepljenih se brzo ne poveća.
Takve 'mjere' i stav vlade očito su razgnjevile dio ljudi koji du došli prosvjedovati pred zgradu slovenskog parlamenta i zahtijevati da novi PCT uvjeti ne budu obavezni, već da budu samo preporuka.
Iako je skup isprva prolazio u mirnom tonu, kasnije je došlo do incidenata. Tako je jedan od prosvjednika bacio teglu prema policajcu koji je čuvao ulaz u zgradu, ali ga je promašio. Nešto kasnije su drugi prosvjednici, prema pisanju RTV Slovenije, prema zgradi parlamenta bacili baklje, od kojih se jedna zaglavila na pročelju zgrade i tamo gorjela. Nakon toga je zapravo počeo pravi kaos.
Policija je na prosvjednike bacila suzavac i počela ih rastjerivati vodenim topom. To se potom pretvorilo u pravi ulični rat u kojem prosvjednici bacaju predmete prema policiji, a oni im odgovaraju jednakom mjerom. Situacija se još uvijek nije primirila, a N1 Slovenija javlja da su se prosvjednici u manjim grupama raspršili diljem grada. Navodno su se među prosvjednike uvukli i pripadnici navijačkih skupina, ali ta informacija zasad nije provjerena.
Uži centar grada je trenutno pun policije, a iznad Ljubljane već neko vrijeme leti i policijski helikopter. Zasad je privedeno nekoliko osoba, ali nije poznata koliko točno.
Prije nego je na skupu izbio kaos, nekoliko je prosvjednika održalo govore u kojima su tražili ukidanje mjera, ponajprije već spomenutog PCT pravila.
Jedan od govornika na skupu bio je Zoran Stevanović iz stranke Resni.ca ("istina", op.a.), koja je organizirala skup, a koji je poručio sljedeće:
- Vlast krade naš novac pod izlikom da štite naše zdravlje. Pola Slovenije ne može se kretati ako kod sebe nema PCT list (covid potvrdu, op.a). Želimo nazad svoj život, hoćemo slobodu, poručio je Stevanović i zatražio ukidanje propisanih mjera i ograničenja.
Anica Bidar iz inicijative Maske dol (Maske dolje, op.a.) poručila je da je ljudima dosta prisile i uvjetovanja s PCT-om. Ona traži da se ukinu sve mjere uz poruku da "smo slobodni ljudi koji žele živjeti u slobodnoj državi".
Među prosvjednicima je bio i dio onih koji uopće ne vjeruju u postojanje koronavirusa, već smatraju da je riječ o gripi. Također smatraju da cjepiva protiv koronavirusa zapravo štete ljudima.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
To od danas imamo i u Sloveniji. green-pass je uveden posvuda.Slovoslagar wrote:Lijepa vijest za eru:
Nemam s tim problema, slijedim znanost...
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
Nema svaka, samo one sretnije.Slovoslagar wrote:https://twitter.com/DarrenPlymouth/status/1438031225801822212
2016-07-22
Eroo wrote:To od danas imamo i u Sloveniji. green-pass je uveden posvuda.Slovoslagar wrote:Lijepa vijest za eru:
Slovoslagar-
2021-04-25
Hektorović wrote:Takve 'mjere' i stav vlade očito su razgnjevile dio ljudi koji du došli prosvjedovati pred zgradu slovenskog parlamenta i zahtijevati da novi PCT uvjeti ne budu obavezni, već da budu samo preporuka.(1)
Pola Slovenije ne može se kretati ako kod sebe nema PCT list (covid potvrdu, op.a).(2) Želimo nazad svoj život, hoćemo slobodu, poručio je Stevanović i zatražio ukidanje propisanih mjera i ograničenja.
1) ... koja glupa izjava.
2.) ...T(est) za 12€ i putuj igumane, kud te volja.
Virus nam galopira, covid odjelenja se pune, broj ljudi na respiratoru se stalno povećava...a love je sve manje.
Ovi što kao nešto predlažu, kao i obično ne nude rješenja.
Relevantnu znanost, za razliku od tebe koji slijediš twitter.Slovoslagar wrote:Eroo wrote:To od danas imamo i u Sloveniji. green-pass je uveden posvuda.Slovoslagar wrote:Lijepa vijest za eru:
2016-07-22
http://www.deliberationdaily.de/2021/05/is-the-most-common-side-effect-of-covid19-vaccinations-covid19/
Ima dosta toga, i dosta linkova. Kome se da neka pročita.
Slovoslagar-
2021-04-25
Ne pričaj gluposti ...Eroo wrote:Relevantnu znanost, za razliku od tebe koji slijediš twitter.Slovoslagar wrote:Eroo wrote:To od danas imamo i u Sloveniji. green-pass je uveden posvuda.Slovoslagar wrote:Lijepa vijest za eru:
Slovoslagar-
2021-04-25
Koliko je to pouzdano što piše, ocijeni brojem 1 do 10.Slovoslagar wrote:http://www.deliberationdaily.de/2021/05/is-the-most-common-side-effect-of-covid19-vaccinations-covid19/
2016-07-22
Neuljudnost ne pojačava dojam, već ga shodno izrečenim psovkama umanjuje.Slovoslagar wrote:Ne pričaj gluposti ...Eroo wrote:Relevantnu znanost, za razliku od tebe koji slijediš twitter.Slovoslagar wrote:Eroo wrote:To od danas imamo i u Sloveniji. green-pass je uveden posvuda.Slovoslagar wrote:Lijepa vijest za eru:
Doduše, ovisi kojim ljudima se želiš dopasti. Meni je odvratan takav način komunikacije.
2016-07-22
New York
Sve diplomate na Generalnoj skupštini UN-a morat će imati dokaz o vakcinaciji
Sala Generalne skupštine UN-a
Sve diplomate koje naredne sedmice budu prisustvovale Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku morat će imati dokaz o vakcinaciji, potvrdile su danas vlasti.
U saopćenju iz kancelarije gradonačelnika New Yorka navodi se da svi delegati moraju biti vakcinisani da bi ušli u salu za diskusije.
U New Yorku je od početka sedmice vakcinacija obavezna, neophodan je dokaz o prijemu najmanje jedne doze vakcine za veliki broj aktivnosti u zatvorenom prostoru, uključujući restorane i lokacije za rekreaciju.
Sala za diskusije UN-a klasifikovana je kao "konvencioni centar" što znači da svi prisutni moraju biti vakcinisani. Iz kancelarije gradonačelnika podsjećaju da je u državi New York obavezno i nošenje maske u javnom prevozu.
Sjednica Generalne skupštine UN-a počinje 21. septembra i trajat će do 27. septembra.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sve-diplomate-na-generalnoj-skupstini-un-a-morat-ce-imati-dokaz-o-vakcinaciji/210915164
Sve diplomate na Generalnoj skupštini UN-a morat će imati dokaz o vakcinaciji
Sala Generalne skupštine UN-a
Sve diplomate koje naredne sedmice budu prisustvovale Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku morat će imati dokaz o vakcinaciji, potvrdile su danas vlasti.
U saopćenju iz kancelarije gradonačelnika New Yorka navodi se da svi delegati moraju biti vakcinisani da bi ušli u salu za diskusije.
U New Yorku je od početka sedmice vakcinacija obavezna, neophodan je dokaz o prijemu najmanje jedne doze vakcine za veliki broj aktivnosti u zatvorenom prostoru, uključujući restorane i lokacije za rekreaciju.
Sala za diskusije UN-a klasifikovana je kao "konvencioni centar" što znači da svi prisutni moraju biti vakcinisani. Iz kancelarije gradonačelnika podsjećaju da je u državi New York obavezno i nošenje maske u javnom prevozu.
Sjednica Generalne skupštine UN-a počinje 21. septembra i trajat će do 27. septembra.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sve-diplomate-na-generalnoj-skupstini-un-a-morat-ce-imati-dokaz-o-vakcinaciji/210915164
2016-07-22
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje