CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG
dzango wrote:Jedina Crkva u CG je Mitropolija crnogorsko primorska. Nekadašnja CPC je sadašnja Mitropolija crnogorsko primorska. Isto kao i nekadašnje Mitropolije Karlovačka i Beogradska. Sadašnja CPC je nevladina organizacija isto kao i nevladine organizacije Nataše Kandić i Sonje Biserko.RayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.
U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
Ima tu neki caka pravnih znaš. Ja bi ti to moga na sudu provuć jel ima jedan problem jer kod spajanja dviju pravoslavnih crkava a to je kod CPC bilo pravilo a taj zakon je da za odluku da se dvije crkve spoje dakle ova u Beogradu i ova u Crnoj Gori treba odluka crkvenog sabora pošto su pravoslavne crkve saborne a ne samo odluka mitropolita u ovom slučaju.
To ti je već sklisko na sudu i može se poništit vlasništvo SPC nad tim nekretninama u Cpc jer su stečene nepravomočno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Uglavnom poanta ti je ova : To ti je period kaosa od 1918 - 1920 , SPC je sklepana al ima puno rupa i onda ti na sudu možeš osporit to na način da nije pravno valjano dakle sud jednostavno poništi to i onda SPC nije vlasnik više al ne može sad doć Cg reč moje jer nije ona ni pravni nasljednik kraljevine Cg a kamo li neka novoosnavana crkva koje se samo nazvala tako a nikakve veze ni pravno ni ništa drugo nema s tom crkvom od prije sto godina.
Znači dobiješ situaciju da su te nekretnine ničije.
Znači dobiješ situaciju da su te nekretnine ničije.
2014-04-11
To me baš čudi od srba i SPCa kad se zna da su to sve same poštenjačine
Pa i ne triba im vratit. Dođeš na sud praznih ruku bez ikakve dokumentacije s tvrdonjom to je moja. Tamo su ti vrata i aj biži ća. Pa i ne triba in vratit kad su takvi.Šandor Winnetou wrote:To me baš čudi od srba i SPCa kad se zna da su to sve same poštenjačine
2014-04-11
Kad bi se tako svako ponaša pa dođe na sud s pričom to je moje i to je to a onda nam i ne triba ni pravo ni pravna država.
Proglasit ćemo anarhiju.
Proglasit ćemo anarhiju.
2014-04-11
Nek se malo igraju oni s njima. Cili svit studira pravo a oni upadajj ko padobranci : to je moje i gotovo.
Anarhija jebate čuk.
Nek se malo školuju. Nek unajme pravnike i angažiraju nekoga tko je završija neke škole za to i kuži nešto a ne oni ko neki banditi.
Problem je šta oni to oće prisvojit i onda ne vide kako se to može pravno nešto napravit da postigneš ono šta oćeš a to je da SPC skineš s vlasništva nekretnina.
Anarhija jebate čuk.
Nek se malo školuju. Nek unajme pravnike i angažiraju nekoga tko je završija neke škole za to i kuži nešto a ne oni ko neki banditi.
Problem je šta oni to oće prisvojit i onda ne vide kako se to može pravno nešto napravit da postigneš ono šta oćeš a to je da SPC skineš s vlasništva nekretnina.
2014-04-11
aj ne seri..sto glumisRayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.
U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ne glumim ništa. To ti je pravo. Ne možeš samo upast s pričom : To je moje.vuksadinare wrote:aj ne seri..sto glumisRayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
2014-04-11
pa to ti upravo srbi rade njihov izum...klin se klinom izbijaRayMabus wrote:Ne glumim ništa. To ti je pravo. Ne možeš samo upast s pričom : To je moje.vuksadinare wrote:aj ne seri..sto glumisRayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Vučina ne možeš ti samo banit negdje i reč to je moje i da sud presudi u tvoju korist. Znači nikakvi papir nemaš a tvrdiš da je neka nekretnina tvoja. Pa to je anarhija.
Oni mogu samo na sudu ić osporavat dal je samo ujedinjenje crkava u periodu 1918 - 1920 napravljeno po pravilima struke jer ako nije onda sud takav ugovor proglašava nevažećim jer je napravljen protupravno i SPC u tom slučaju ne može biti vlasnik nekretnina.
Konkretno , pravoslavne crkve su saborne i da bi se dvije crkve ujedinile mora postojat odluka crkvenih sabora o tome a koliko ja znam to nije bio slučaj kod Crne Gore.
Dakle ja ti to mogu na sudu poništiti jer si mi doša s nekim argumentima s kojima mi dokazuješ da taj ugovor nije napravljen pravovaljano.
Al ne mogu ti dat nešto jer si mi upao u sudnicu s pričom kako je to tvoje a nikakvi dokument nemaš.
To je anarhija pajdo.
Oni mogu samo na sudu ić osporavat dal je samo ujedinjenje crkava u periodu 1918 - 1920 napravljeno po pravilima struke jer ako nije onda sud takav ugovor proglašava nevažećim jer je napravljen protupravno i SPC u tom slučaju ne može biti vlasnik nekretnina.
Konkretno , pravoslavne crkve su saborne i da bi se dvije crkve ujedinile mora postojat odluka crkvenih sabora o tome a koliko ja znam to nije bio slučaj kod Crne Gore.
Dakle ja ti to mogu na sudu poništiti jer si mi doša s nekim argumentima s kojima mi dokazuješ da taj ugovor nije napravljen pravovaljano.
Al ne mogu ti dat nešto jer si mi upao u sudnicu s pričom kako je to tvoje a nikakvi dokument nemaš.
To je anarhija pajdo.
2014-04-11
Hrvatska nema ništa s tim šta je Đukanović donio onakav zakon. Ja san odma reka da je to staljinizam i nacionalizacija crkava i zašto to nije pravedno itd. Dakle to je klasična otimačina države crkvenih nekretnina.
Onda se diglo sve živo i ono šta ide i ne iđe u crkvu i ovaj popušio izbore knap s jednim mandatom manje.
Sad to ustoličenje a to jednom u 20 godina i sad će se to smirit. NATO proučava korištenje vojnih helikoptera i to je sad neka druga stavka.
Pošto smo mi NATO pozvali smo Đukanovica u Zagreb i dočekat će ga cijeli državni vrh. Dakle Hrvatska članica EU daje politički podršku Đukanovicu.
Ajmo dalje.
Onda se diglo sve živo i ono šta ide i ne iđe u crkvu i ovaj popušio izbore knap s jednim mandatom manje.
Sad to ustoličenje a to jednom u 20 godina i sad će se to smirit. NATO proučava korištenje vojnih helikoptera i to je sad neka druga stavka.
Pošto smo mi NATO pozvali smo Đukanovica u Zagreb i dočekat će ga cijeli državni vrh. Dakle Hrvatska članica EU daje politički podršku Đukanovicu.
Ajmo dalje.
2014-04-11
Da oni nisu koristili maskirne helikoptere koji su u osnovi vlasništvo vojske Cg vjerojatno se u Hrvatskoj ne bi ni neki alarm upalio. Da su koristili helikoptere s policijskim oznakama vjerojatno bi prošli lišo a ovo ne možeš ostat pasivan jer jednostavno ne možeš.
To se mora riješiti taj dio.
To se mora riješiti taj dio.
2014-04-11
Uglavnom sad zbog tog korištenja vojnih helikoptera u ovakve svrhe NATO članice koje su ujedno i velikom većinom EU članice podršku će dat samo Đukanovicu i to je poruka glasačima u Cg koja opcija je EU a koja neće biti.
Imaju klimavu koaliciji s tek jednim mandatom viška itd. Povratak Mile Đukanovica na političku scenu.
Život ide dalje.
Imaju klimavu koaliciji s tek jednim mandatom viška itd. Povratak Mile Đukanovica na političku scenu.
Život ide dalje.
2014-04-11
Šta se tiče te crkve to san objasnija i ne podržavam to kako su oni to krenili nego drš se prava i imaš ujedinjenje crkava u tom kaosu i postoje rupe po kojima to ujedninje nije napravljeno po pravilima struke i onda to sud poništi i tom odlukom SPC u Beogradu ne može pravno biti vlasnik tih nekretnina u Cg ( izuzev Boke kotorske jer ona nije pripadala pod Cpc prije sto godina ) itd.
Sad te nekretnine postaju ničija zemlja a mitropolije SPC imaju pravo prvenstva kao podstanari u manastirima dok same crkve nisu stambeni objekti pa se onda dogovora to između države tj suda i mitropolija tko će se koristiti s njima u smislu da se te nekretnine koje su sad ničije daju na korištenje tom i tom.
Sad te nekretnine postaju ničija zemlja a mitropolije SPC imaju pravo prvenstva kao podstanari u manastirima dok same crkve nisu stambeni objekti pa se onda dogovora to između države tj suda i mitropolija tko će se koristiti s njima u smislu da se te nekretnine koje su sad ničije daju na korištenje tom i tom.
2014-04-11
Isti takvi recept se može upotrijebiti i u Hrvatskoj no ja jednostavno nisam Crna Gora i iman neke svoje druge poglede geostrateške na cijelu tu priču i onda to ne želim aktivirati nego nek stoji sa strane itd a ako se ne budu ponašali kako treba onda ću ih klepnit po prstima.
No uglavnom ja nisam Cg i stoga kod mene neke druge geostrategije igraju.
No uglavnom ja nisam Cg i stoga kod mene neke druge geostrategije igraju.
2014-04-11
Hrvatska je neka druga priča. Ne možeš uspoređivat kruške i jabuke. Meni je bitno samo da se ponašaju normalno i to je sve.
Slovenija i Hrvatska su ipak većinski katoličke države itd i KC imaju svoje crkve i vjernike po Srbiji i RS i oni neće to dirat tek tako.
Slovenija i Hrvatska su ipak većinski katoličke države itd i KC imaju svoje crkve i vjernike po Srbiji i RS i oni neće to dirat tek tako.
2014-04-11
U Hrvatskoj se nećemo s tim bavit a to ti isto vrijedi i za Sloveniju a rekao bih i za BiH jer tamo uz katolike i KC imaš i muslimane tj islamsku zajednicu u BiH a i oni imaji neke đamije po Sanđaku i Beogradu tako da oni nisu zainteresirani da se s tim bave a posebno šta i ta priča tu nemaju nikakve koristi jer su te crkve pravoslavne kako god okreneš tako da oni nikakvog interesa tu nemaju.
A CG i Makedonija itd , to su neke druge relacije.
A CG i Makedonija itd , to su neke druge relacije.
2014-04-11
Ono šta mene zanima je situacija u Ukrajini jer njima je vraćena autokefalnost itd i sad između ostaloga jer to velika zemlja imaš tu Bukovicu u jugozapadnoj Ukrajini i tu su samo Ukrajinci itd i sad je tu tranzicija u ukrajinsku crkvu itd.
Oni su bili nadležni za župe u Dalmaciji i Boki kotorskoj i praktički kao mitropolija mogu se sporit sa SPC oko toga ako Srbija prizna Krima.
Oni su bili nadležni za župe u Dalmaciji i Boki kotorskoj i praktički kao mitropolija mogu se sporit sa SPC oko toga ako Srbija prizna Krima.
2014-04-11
Uglavnom to ti je nekakva geostrategija jer onda bi oni mogli doć SPC i uletit s tom pričom ako ovi pokušaju priznat Krim il nešto takvo i to bi onda poruka bila : Nemoj ti meni radit pizdarije , neću ni ja tebi.
Otprilike ti je to to. Normalno za tako šta moraju pitat i Hrvatsku itd al generalno sve bi se svodilo na to da ne idu priznavati aneksiju Krima od strane Rusije nit taj model primjenjivat na autonomnu pokrajinu Vojvodinu ( aneksijom Krima Putin je ukinijija i autonomiju tako da ne bi slučajno SPC palo na pamet igrat se s time i msilt da su oni Rusija pa će i oni tako ).
Otprilike ti je to to. Normalno za tako šta moraju pitat i Hrvatsku itd al generalno sve bi se svodilo na to da ne idu priznavati aneksiju Krima od strane Rusije nit taj model primjenjivat na autonomnu pokrajinu Vojvodinu ( aneksijom Krima Putin je ukinijija i autonomiju tako da ne bi slučajno SPC palo na pamet igrat se s time i msilt da su oni Rusija pa će i oni tako ).
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Rusija traži da se Aja Sofija vrati Pravoslavnoj crkvi
» AfD traži da Njemačka svake godine vrati najmanje 200.000 migranata
» Srpski mitovi i krivotvorenje povijesti manastira Krka
» Pobjedu na Poljudu je uz KGK slavila cijela Hrvatska, od Bijelog Manastira do Cavtata :)
» London: 500 zatvorenih crkava, 423 nove dzamije, 100 serijetskih sudova
» AfD traži da Njemačka svake godine vrati najmanje 200.000 migranata
» Srpski mitovi i krivotvorenje povijesti manastira Krka
» Pobjedu na Poljudu je uz KGK slavila cijela Hrvatska, od Bijelog Manastira do Cavtata :)
» London: 500 zatvorenih crkava, 423 nove dzamije, 100 serijetskih sudova
Page 2 of 2