ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG - Page 2 Empty Re: CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG

Post by RayMabus 10/9/2021, 21:00

dzango wrote:
RayMabus wrote:
dzango wrote:Kome da vrate?
Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.

Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.

U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
Jedina Crkva u CG je Mitropolija crnogorsko primorska. Nekadašnja CPC je sadašnja Mitropolija crnogorsko primorska. Isto kao i nekadašnje Mitropolije Karlovačka i Beogradska. Sadašnja CPC je nevladina organizacija isto kao i nevladine organizacije Nataše Kandić i Sonje Biserko.

Ima tu neki caka pravnih znaš. Ja bi ti to moga na sudu provuć jel ima jedan problem jer kod spajanja dviju pravoslavnih crkava a to je kod CPC bilo pravilo a taj zakon je da za odluku da se dvije crkve spoje dakle ova u Beogradu i ova u Crnoj Gori treba odluka crkvenog sabora pošto su pravoslavne crkve saborne a ne samo odluka mitropolita u ovom slučaju.

To ti je već sklisko na sudu i može se poništit vlasništvo SPC nad tim nekretninama u Cpc jer su stečene nepravomočno.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG - Page 2 Empty Re: CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG

Post by RayMabus 10/9/2021, 21:09

Uglavnom poanta ti je ova : To ti je period kaosa od 1918 - 1920 , SPC je sklepana al ima puno rupa i onda ti na sudu možeš osporit to na način da nije pravno valjano dakle sud jednostavno poništi to i onda SPC nije vlasnik više al ne može sad doć Cg reč moje jer nije ona ni pravni nasljednik kraljevine Cg a kamo li neka novoosnavana crkva koje se samo nazvala tako a nikakve veze ni pravno ni ništa drugo nema s tom crkvom od prije sto godina.

Znači dobiješ situaciju da su te nekretnine ničije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 10/9/2021, 21:14

To me baš čudi od srba i SPCa kad se zna da su to sve same poštenjačine :blj :blj :blj :blj

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/9/2021, 21:23

Šandor Winnetou wrote:To me baš čudi od srba i SPCa kad se zna da su to sve same poštenjačine :blj :blj :blj :blj
Pa i ne triba im vratit. Dođeš na sud praznih ruku bez ikakve dokumentacije s tvrdonjom to je moja. Tamo su ti vrata i aj biži ća. Pa i ne triba in vratit kad su takvi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/9/2021, 21:26

Kad bi se tako svako ponaša pa dođe na sud s pričom to je moje i to je to a onda nam i ne triba ni pravo ni pravna država.

Proglasit ćemo anarhiju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/9/2021, 21:53

Nek se malo igraju oni s njima. Cili svit studira pravo a oni upadajj ko padobranci : to je moje i gotovo.

Anarhija jebate čuk.

Nek se malo školuju. Nek unajme pravnike i angažiraju nekoga tko je završija neke škole za to i kuži nešto a ne oni ko neki banditi.

Problem je šta oni to oće prisvojit i onda ne vide kako se to može pravno nešto napravit da postigneš ono šta oćeš a to je da SPC skineš s vlasništva nekretnina.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 11/9/2021, 05:17

RayMabus wrote:
Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.

Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.

U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
aj ne seri..sto glumis
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 06:11

vuksadinare wrote:
RayMabus wrote:

aj ne seri..sto glumis
Ne glumim ništa. To ti je pravo. Ne možeš samo upast s pričom : To je moje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 11/9/2021, 06:47

RayMabus wrote:
vuksadinare wrote:
RayMabus wrote:

aj ne seri..sto glumis
Ne glumim ništa. To ti je pravo. Ne možeš samo upast s pričom : To je moje.
pa to ti upravo srbi rade njihov izum...klin se klinom izbija
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 06:52

Vučina ne možeš ti samo banit negdje i reč to je moje i da sud presudi u tvoju korist. Znači nikakvi papir nemaš a tvrdiš da je neka nekretnina tvoja. Pa to je anarhija.

Oni mogu samo na sudu ić osporavat dal je samo ujedinjenje crkava u periodu 1918 - 1920 napravljeno po pravilima struke jer ako nije onda sud takav ugovor proglašava nevažećim jer je napravljen protupravno i SPC u tom slučaju ne može biti vlasnik nekretnina.

Konkretno , pravoslavne crkve su saborne i da bi se dvije crkve ujedinile mora postojat odluka crkvenih sabora o tome a koliko ja znam to nije bio slučaj kod Crne Gore.

Dakle ja ti to mogu na sudu poništiti jer si mi doša s nekim argumentima s kojima mi dokazuješ da taj ugovor nije napravljen pravovaljano.

Al ne mogu ti dat nešto jer si mi upao u sudnicu s pričom kako je to tvoje a nikakvi dokument nemaš.

To je anarhija pajdo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 07:25

Hrvatska nema ništa s tim šta je Đukanović donio onakav zakon. Ja san odma reka da je to staljinizam i nacionalizacija crkava i zašto to nije pravedno itd. Dakle to je klasična otimačina države crkvenih nekretnina.

Onda se diglo sve živo i ono šta ide i ne iđe u crkvu i ovaj popušio izbore knap s jednim mandatom manje.

Sad to ustoličenje a to jednom u 20 godina i sad će se to smirit. NATO proučava korištenje vojnih helikoptera i to je sad neka druga stavka.

Pošto smo mi NATO pozvali smo Đukanovica u Zagreb i dočekat će ga cijeli državni vrh. Dakle Hrvatska članica EU daje politički podršku Đukanovicu.

Ajmo dalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 07:44

Da oni nisu koristili maskirne helikoptere koji su u osnovi vlasništvo vojske Cg vjerojatno se u Hrvatskoj ne bi ni neki alarm upalio. Da su koristili helikoptere s policijskim oznakama vjerojatno bi prošli lišo a ovo ne možeš ostat pasivan jer jednostavno ne možeš.

To se mora riješiti taj dio.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 07:56

Uglavnom sad zbog tog korištenja vojnih helikoptera u ovakve svrhe NATO članice koje su ujedno i velikom većinom EU članice podršku će dat samo Đukanovicu i to je poruka glasačima u Cg koja opcija je EU a koja neće biti.

Imaju klimavu koaliciji s tek jednim mandatom viška itd. Povratak Mile Đukanovica na političku scenu.

Život ide dalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 08:04

Šta se tiče te crkve to san objasnija i ne podržavam to kako su oni to krenili nego drš se prava i imaš ujedinjenje crkava u tom kaosu i postoje rupe po kojima to ujedninje nije napravljeno po pravilima struke i onda to sud poništi i tom odlukom SPC u Beogradu ne može pravno biti vlasnik tih nekretnina u Cg ( izuzev Boke kotorske jer ona nije pripadala pod Cpc prije sto godina ) itd.

Sad te nekretnine postaju ničija zemlja a mitropolije SPC imaju pravo prvenstva kao podstanari u manastirima dok same crkve nisu stambeni objekti pa se onda dogovora to između države tj suda i mitropolija tko će se koristiti s njima u smislu da se te nekretnine koje su sad ničije daju na korištenje tom i tom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 08:11

Isti takvi recept se može upotrijebiti i u Hrvatskoj no ja jednostavno nisam Crna Gora i iman neke svoje druge poglede geostrateške na cijelu tu priču i onda to ne želim aktivirati nego nek stoji sa strane itd a ako se ne budu ponašali kako treba onda ću ih klepnit po prstima.

No uglavnom ja nisam Cg i stoga kod mene neke druge geostrategije igraju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 08:34

Hrvatska je neka druga priča. Ne možeš uspoređivat kruške i jabuke. Meni je bitno samo da se ponašaju normalno i to je sve.

Slovenija i Hrvatska su ipak većinski katoličke države itd i KC imaju svoje crkve i vjernike po Srbiji i RS i oni neće to dirat tek tako.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 09:03

U Hrvatskoj se nećemo s tim bavit a to ti isto vrijedi i za Sloveniju a rekao bih i za BiH jer tamo uz katolike i KC imaš i muslimane tj islamsku zajednicu u BiH a i oni imaji neke đamije po Sanđaku i Beogradu tako da oni nisu zainteresirani da se s tim bave a posebno šta i ta priča tu nemaju nikakve koristi jer su te crkve pravoslavne kako god okreneš tako da oni nikakvog interesa tu nemaju.

A CG i Makedonija itd , to su neke druge relacije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 09:15

Ono šta mene zanima je situacija u Ukrajini jer njima je vraćena autokefalnost itd i sad između ostaloga jer to velika zemlja imaš tu Bukovicu u jugozapadnoj Ukrajini i tu su samo Ukrajinci itd i sad je tu tranzicija u ukrajinsku crkvu itd.

Oni su bili nadležni za župe u Dalmaciji i Boki kotorskoj i praktički kao mitropolija mogu se sporit sa SPC oko toga ako Srbija prizna Krima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2021, 09:21

Uglavnom to ti je nekakva geostrategija jer onda bi oni mogli doć SPC i uletit s tom pričom ako ovi pokušaju priznat Krim il nešto takvo i to bi onda poruka bila : Nemoj ti meni radit pizdarije , neću ni ja tebi.

Otprilike ti je to to. Normalno za tako šta moraju pitat i Hrvatsku itd al generalno sve bi se svodilo na to da ne idu priznavati aneksiju Krima od strane Rusije nit taj model primjenjivat na autonomnu pokrajinu Vojvodinu ( aneksijom Krima Putin je ukinijija i autonomiju tako da ne bi slučajno SPC palo na pamet igrat se s time i msilt da su oni Rusija pa će i oni tako ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics