CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG
Evo sad će, samo šta nisu , pričekaj malo.
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/565753/sta-pise-u-zahtjevu-za-vracanje-cetinjskog-manastira-cpc
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/565753/sta-pise-u-zahtjevu-za-vracanje-cetinjskog-manastira-cpc
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: CPC traži da joj SPC vrati 650 crkava i manastira u CG
Mogu i ja tako isto otvorit neku firmu , nazvati je npr prava crnogorska pravoslavna crkva i onda upast s pričom da želim nekretnine neke druge crkve tu.
Pa ne ide to tako. To ni po civilnom zakonu ne možeš.
Pa ne ide to tako. To ni po civilnom zakonu ne možeš.
2014-04-11
nisi u pravu mabus
nekretnine nisu ni čisto srpske
2014-04-16
Jesu. Jesu ako pričamo o nekretnini koja je pripadala CPC od prije sto godina. SPC je pravni nasljednik toga a ne neka novoosnovana vjerska zajednica s tim nazivom CPC.mortal wrote:nisi u pravu mabus
Takvi je zakon.
2014-04-11
Znači, u sve ili ništa.
niels-
2021-04-26
Po toj tvojoj logici mogao bi doći čovjek koji se zove i preziva kao moj otac i tvrdit da su moje nekretnine koje nasljeđujem od oca njegove jer se on zove i preziva kao moj otac a nisu moje jer ja i moj otac imamo drukčija imena.
Šta bi ti tu presudila ?
Šta bi ti tu presudila ?
2014-04-11
I ovaj danas priča o 650 crkava i manastira.
https://avaz.ba/globus/svijet/680310/akademik-sreten-vujovic-za-avaz-ustolicenje-u-cetinjskom-manastiru-trebalo-je-pokazati-da-je-zemlja-osvojena
Ne mogu ovi to prežalit šta su im ovi to čopili.
https://avaz.ba/globus/svijet/680310/akademik-sreten-vujovic-za-avaz-ustolicenje-u-cetinjskom-manastiru-trebalo-je-pokazati-da-je-zemlja-osvojena
Ne mogu ovi to prežalit šta su im ovi to čopili.
2014-04-11
Ma ajd pusti ih u k. Uništili su im i poništili državu 1918 ili 1920, poništili crkvu i ukrali imovinu. Sada žele zadržati ukradeno. U prilog im ide što ih ima 50 % u cg pa ovi crnogorci ne mogu na kraj s njima.RayMabus wrote:Jesu. Jesu ako pričamo o nekretnini koja je pripadala CPC od prije sto godina. SPC je pravni nasljednik toga a ne neka novoosnovana vjerska zajednica s tim nazivom CPC.mortal wrote:nisi u pravu mabus
Takvi je zakon.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Moraš dokazati da su ti ukrali a CG taj papir nema.
Pravo je na strani SPC dok netko ne uspije na sudu dokazati drukčije.
2014-04-11
Pa tako su manastir krka ukrali. Nisu u stvari ukrali nego su im franjevci dali. Pa falsficiraju natpise na crkvi i govore da su tamo došli prvi s ambama, da kakvi franjevci. Nosi ih u kurac. Stvarno su mi na živce počeli ići s tom svojom ratnom propagandom.RayMabus wrote:Moraš dokazati da su ti ukrali a CG taj papir nema.
2015-08-15
Pa onu crkvu u ninu, krstionicu višeslava stavljaju na kuriru da to pravoslavna crkva iz 11 stoljeća.
To im ta popadija puni glave pizdarijama
To im ta popadija puni glave pizdarijama
2015-08-15
Ne mogu ulaziti u status svake nekretnine al ne možeš se ti pojavit na nekom sudu bez ikakve dokumentacije i s pričom to je moje i gotovo.
Mislim jednostavno to tako. Nemaš dokumente a tražiš nešto.
Mislim jednostavno to tako. Nemaš dokumente a tražiš nešto.
2014-04-11
Postoji pravo i kad bi ti tako presuđiva jer neka pravna strana upadne s pričom to je moje a nema ništa dokumentacije a onda tako može svak svakome kuću zapljenit na temelju izjave : To je moje.
Pa nastala bi anarhija.
Pa nastala bi anarhija.
2014-04-11
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:Kome da vrate?
Carobnjaku iz Oza.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.
U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
2014-04-11
Jedina Crkva u CG je Mitropolija crnogorsko primorska. Nekadašnja CPC je sadašnja Mitropolija crnogorsko primorska. Isto kao i nekadašnje Mitropolije Karlovačka i Beogradska. Sadašnja CPC je nevladina organizacija isto kao i nevladine organizacije Nataše Kandić i Sonje Biserko.RayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Ako oni mogu osporit pravno način na koji je SPC došla u posjed toga a ok ako to na sudu ima neku pravnu osnovu al čak ni u tom slučaju država Cg nema pravo na to jer nije sljedbenica kraljevine Cg ne socijalističke federativne republike Cg a kamo li ova novoosnovana CPC koja nikakve pravne veze nema s onom CPC od prije sto godina osim šta se isto zove al to na sudu ne igra.
U tom slučaju da to ospore te nekretnine prestaju biti vlasništvo SPC al ne prelaze u vlasništvo države il neke tamo novoosnovane crkve. Onda to postaje ničije.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Pirate likes this post
Taj period od 1918 do 1920 je ono glad , pljačke , pala carastva , rodila se nova , granice se prekrojile , u Mađarskoj , Grčkoj , Turskoj još se ratuje itd dakle jedan kaos i u tom kaosu je sklepana ta SPC i tu ima dosta rupa ako se gleda to crkveno pravo itd i sad tu bi se moga sporit s njima da tu odluku SPC da je ona vlasnik tih svih nekretnina poništiti.
Al u tom slučaju ne idu te nekretnine državama koje su u osnovi tek nakon drugog svjetskog rata nastale i nisu sljednenice tih od prije a pogotovo ne idu nekim novosonovanim crkvama koje ništa s njima nemaju pravno nego su samo uzele isto ime.
Ono te bi nekretnine praktički onda postale ničije.
Al u tom slučaju ne idu te nekretnine državama koje su u osnovi tek nakon drugog svjetskog rata nastale i nisu sljednenice tih od prije a pogotovo ne idu nekim novosonovanim crkvama koje ništa s njima nemaju pravno nego su samo uzele isto ime.
Ono te bi nekretnine praktički onda postale ničije.
Last edited by RayMabus on 10/9/2021, 20:54; edited 1 time in total
2014-04-11
Uz to valja naglasiti da je mitropolit mpc, ujedno bio i egzarh peckog trona a sama mcp je nastala iz zetske arhiepiskopije koju je osnovao sam sv. Sava kad je dobio tomoc od romjeskog cara u Niceji.dzango wrote:Jedina Crkva u CG je Mitropolija crnogorsko primorska. Nekadašnja CPC je sadašnja Mitropolija crnogorsko primorska. Isto kao i nekadašnje Mitropolije Karlovačka i Beogradska. Sadašnja CPC je nevladina organizacija isto kao i nevladine organizacije Nataše Kandić i Sonje Biserko.RayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
dzango wrote:Jedina Crkva u CG je Mitropolija crnogorsko primorska. Nekadašnja CPC je sadašnja Mitropolija crnogorsko primorska. Isto kao i nekadašnje Mitropolije Karlovačka i Beogradska. Sadašnja CPC je nevladina organizacija isto kao i nevladine organizacije Nataše Kandić i Sonje Biserko.RayMabus wrote:Ovako kako su se ovi u CG postavili odgovor je nikome. Ja prvi nema veze šta sam Hrvat ne bi im to da. Dođeš mi na sud praznih ruku s pričom to je moje. Ajde bježi.dzango wrote:Kome da vrate?
Ima tu neki caka pravnih znaš. Ja bi ti to moga na sudu provuć jel ima jedan problem jer kod spajanja dviju pravoslavnih crkava a to je kod CPC bilo pravilo a taj zakon je da za odluku da se dvije crkve spoje dakle ova u Beogradu i ova u Crnoj Gori treba odluka crkvenog sabora pošto su pravoslavne crkve saborne a ne samo odluka mitropolita u ovom slučaju.
To ti je već sklisko na sudu i može se poništit vlasništvo SPC nad tim nekretninama u Cpc jer su stečene nepravomočno.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Rusija traži da se Aja Sofija vrati Pravoslavnoj crkvi
» AfD traži da Njemačka svake godine vrati najmanje 200.000 migranata
» Srpski mitovi i krivotvorenje povijesti manastira Krka
» Pobjedu na Poljudu je uz KGK slavila cijela Hrvatska, od Bijelog Manastira do Cavtata :)
» London: 500 zatvorenih crkava, 423 nove dzamije, 100 serijetskih sudova
» AfD traži da Njemačka svake godine vrati najmanje 200.000 migranata
» Srpski mitovi i krivotvorenje povijesti manastira Krka
» Pobjedu na Poljudu je uz KGK slavila cijela Hrvatska, od Bijelog Manastira do Cavtata :)
» London: 500 zatvorenih crkava, 423 nove dzamije, 100 serijetskih sudova
Page 1 of 2