Denkverbot
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Denkverbot
Most users ever: 212,kic wrote:
ovo jučer kao da je bila bitka kod Borodina
čestitke preživjelima
27.9.2021.
Krvi do kolena
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:kic wrote:
čemu nas obožanstvenje(nje) prirode može podučiti?
Ničemu. Jer je nemoguće.
Ne možeš obožanstveniti prirodu. To je izvan tvojih i općenito ljudskih moći.
Možeš obožanstveniti jedino samoga sebe.
Usput rečeno: um + vrlina = sreća.
Također: obožanstvenje(nje) = oprirodnjavanje.
da, isto ko viola si rekao..
aben wrote:Most users ever: 212,kic wrote:
čestitke preživjelima
27.9.2021.
Krvi do kolena
Odmah iskrižaj jedno 150 Kicovih altera...:)
darth_vader-
2014-04-17
Noor wrote:Jednu poznanicu su roditelji jako usrecili ...zove se Svemirka :)jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:
Pozdrav Mojmire! :D
Bas smo te Kic i ja jucer spominjali. Zapravo, ne tebe, vise tvoj nick koji se nasao u jednako zanimljivom drustvu @GregoraOvce i @tukitukca. :D Danas vam se i @Olaf pridruzio. Zamislila sam vam jednako neobicna imena. Ti si, eto, Mojmir. Tuki je Malik, a GregorOvca -Jaroslav (inacica Jarila).
Ne znam treba li Olafa ostaviti nedirnutog? Olaf mi se cini kao - Olaf!
Kud baš Mojmir...
Ajd da sam barem Stanislav, Svetozar il' da je neko neko drugo muževno ime u pitanju...
Mah. Stanislav i Svetozar su poput Borisa i Ivana u americkim filmovima. Ne.
A gle, neckala sam se izmedju Neljuba i Strahinje. Sad Mojmir i nije los odabir, je l'?
Ma predivno je ime! Znas li da, za razliku od drugih kultura u kojima se bogovi i oruzja mogu pronaci u imenima, slavenska su prepuna zeljenih osobina/svojstava? Zdravka, npr. :)
----
Ime Mojmir u modernoj Hrvatskoj
Mojmir je muško ime, u Hrvatskoj gotovo isključivo hrvatsko. Ime Mojmir srednje je često ime u Hrvatskoj, gdje danas živi oko sto ovakvih imenjaka.
Rasprostranjenost
Ime Mojmir javlja se gotovo isključivo na jugu države. Većina osoba imena Mojmir žive u sljedećim gradovima odnosno općinama: Zadar (manje od deset), Zagreb (manje od deset), Split (manje od deset). Relativno gledano, najveći postotak imenjaka živi u gradu: Kukljica (0.17% ukupnog stanovništva).
https://actacroatica.com/hr/name/Mojmir/
Znači, dobro sam i proša...
Imam jednog sumještanina Mojmira...dugo sam mislio da je potpuni endem po imenu...doduše, Mojmira Pastorćić...malo mi pari onako...kako bismo mogli našem potomku ujebati život od početka? Znam. Nazvat ćemo ga Mojmir...:D
Mislim da je Mojmir iz Legena (i Kriesa) sasvim lijepo prosao, ne samo da je to ime istaknulo njegov sarm i karizmaticnost, vec je lako moguce da ga je i poguralo prema glazbi koju stvara. :)
Ma naravno...malo sprdnje u ime naše stare dobre stereotipne zatucanosti nikad naizmet...al doduše, neki ljudi baš pretjeruju s imenima koja daju djeci...
A pricala mi je mama, pred 50-ak godina u vrijeme velikog ruskog utjecaja, rodile su se blizanke, pa se djed...veliki rusofil, htio umijesati u djecja imena, ali su roditelji to ipak glatko odbili...odabrao im je imena Uralka i Vladivostočka
:D
darth_vader-
2014-04-17
Noor wrote:Mate je ipak njezna dusica, ne bi bilo u redu da sam koristila tesku artiljerijuviolator wrote:
Pa moram ti rec' da sam bila bas ponosna koliko si bila odmjerena, njezna i sucutna, unatoc vrlo grubim izjavama, bezobrazluku.
A i zabavila me :)
Molim te, zabiljezi negdje da sam i ja njezna, ako se ikada naljutimo jedna na drugu. Ali necemo jer nemam za drugove muske smutljivce poput Abenjunca. :)
Guest- Guest
Noor wrote:
Jednu poznanicu su roditelji jako usrecili ...zove se Svemirka :)
A pricala mi je mama, pred 50-ak godina u vrijeme velikog ruskog utjecaja, rodile su se blizanke, pa se djed...veliki rusofil, htio umijesati u djecja imena, ali su roditelji to ipak glatko odbili...odabrao im je imena Uralka i Vladivostočka
Oh kako je ovo senzualno ime..
Guest- Guest
jasambrend wrote:
Ma naravno...malo sprdnje u ime naše stare dobre stereotipne zatucanosti nikad naizmet...al doduše, neki ljudi baš pretjeruju s imenima koja daju djeci...
Otkad sam pocela proucavati slavensku mitologiju, naisla sam na niz lijepih imena koja mi imaju mnogo vise karaktera od ovih modernijih. A i redom iza njih stoji neka lijepa prica.
Uglavnom, upamtit cu te kao Mojmira i to je to. Oprosti. :D
____
Jeste li znali?
U pretkršćansko doba, stari Hrvati i Slaveni bi prvo dobivali privremeno ime koje bi nosili do sedme godine, a zatim bi dobili trajno ime nakon obreda prvog šišanja. Taj obred prvog šišanja se i na karlovačkom području zadržao sve do nedavnih vremena, a osoba koja bi dijete prvi puta ošišala nazivala bi se nastrižni kum.
Guest- Guest
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-policija-u-engleskoj-na-ulici-upucala-rijetkog-bijelog-jelena/2307119.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d
Is it just me, or does this seem deeply symbolic for the state of the nation? Rare white deer shot dead on Bootle street by police
Ubili su Vitoroga. :(
Bijeli jelen smatra se jednom od najljepsih bajki Vladimira Nazora. Guscarica Anka izgubila se u sumi i pronasla zaklon u lezaju jelena Vitoroga. Time je stekla cudesnu moc razumijevanja zivotinjskog jezika. Vladimir Nazor (1876. - 1949.)
Bijeli jelen smatra se jednom od najljepsih bajki Vladimira Nazora. Guscarica Anka izgubila se u sumi i pronasla zaklon u lezaju jelena Vitoroga. Time je stekla cudesnu moc razumijevanja zivotinjskog jezika. Vladimir Nazor (1876. - 1949.)
Guest- Guest
violator wrote:Noor wrote:Mate je ipak njezna dusica, ne bi bilo u redu da sam koristila tesku artiljerijuviolator wrote:
Pa moram ti rec' da sam bila bas ponosna koliko si bila odmjerena, njezna i sucutna, unatoc vrlo grubim izjavama, bezobrazluku.
Molim te, zabiljezi negdje da sam i ja njezna, ako se ikada naljutimo jedna na drugu. Ali necemo jer nemam za drugove muske smutljivce poput Abenjunca. :)
ma, fuckas takve muske, vole zakuhat' i pobjec' :)
pa jesi..i njezna i fina :)
ponekad, citajuci kako odgovaras na razne uvrede, mislim si... jace, jace opleti, osini bicem, sprzi hukom zmajskog plamena :)
da ostanes bez teksta i u soku od saznanja kakav bezocni krvolok je covjek :(kic wrote:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-policija-u-engleskoj-na-ulici-upucala-rijetkog-bijelog-jelena/2307119.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d
Is it just me, or does this seem deeply symbolic for the state of the nation? Rare white deer shot dead on Bootle street by police
mogli su ga sedirati i vratiti u staniste, prokleti bili!!
jasambrend wrote:aben wrote:Most users ever: 212,kic wrote:
čestitke preživjelima
27.9.2021.
Krvi do kolena
Odmah iskrižaj jedno 150 Kicovih altera...:)
"popularan forum, mnogo učesnika"
2014-04-16
Mojmir je odličan na stageu, mogu miiti ča bi bilo da se našuljati pa to doživiti..
Koliko mu je godin? Izgljedo malo potrošeno..
Koliko mu je godin? Izgljedo malo potrošeno..
2014-04-16
Noor wrote:violator wrote:Noor wrote:Mate je ipak njezna dusica, ne bi bilo u redu da sam koristila tesku artiljerijuviolator wrote:
ma, fuckas takve muske, vole zakuhat' i pobjec' :)
pa jesi..i njezna i fina :)
ponekad, citajuci kako odgovaras na razne uvrede, mislim si... jace, jace opleti, osini bicem, sprzi hukom zmajskog plamena :)
Vidi je! : ))
Smijem li na tebe, katkad, gledati kao na inspicijenta? Ali samo ako me neki forumas strasno naljuti...
Guest- Guest
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Page 29 of 50