Orban pozvao Dodika na konzultacije
Page 1 of 1
Orban pozvao Dodika na konzultacije
Dodik sa Orbanom 23. septembra (VIDEO)
Dodik-OrbanFoto: RTRS
Dodik je za Radio televiziju Republike Srpske rekao da neće prisustvovati predstojećem samitu o bezbjednosti "Brdo-Brioni", jer je tamo pozvan i Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, iako to nije.
On je istakao da Slovenija ima pravo da odlučuje koga će pozvati.
- Јa tu ništa ne mogu da odlučujem, ali mislim da se Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik i ja neću prisustvovati samitu lidera zapadnog Balkana Brdo-Brioni - rekao je Dodik.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je dobio poziv da 23. septembra u Mađarskoj razgovara sa premijerom ove zemlje Viktorom Orbanom.
Dodik-OrbanFoto: RTRS
Dodik je za Radio televiziju Republike Srpske rekao da neće prisustvovati predstojećem samitu o bezbjednosti "Brdo-Brioni", jer je tamo pozvan i Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, iako to nije.
On je istakao da Slovenija ima pravo da odlučuje koga će pozvati.
- Јa tu ništa ne mogu da odlučujem, ali mislim da se Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik i ja neću prisustvovati samitu lidera zapadnog Balkana Brdo-Brioni - rekao je Dodik.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Orban pozvao Dodika na konzultacije
Sredio mu Vučic sastanak u Budimpešti. To je samo nastavak stare politike no ovaj put Fides nije na vlasti u EU jer je izbačen iz EPP.
Uglavnom to je saveznik Srbije u regionu al sad sa slabim utjecajem u Briselu.
Ono razina Mučki.
Uglavnom to je saveznik Srbije u regionu al sad sa slabim utjecajem u Briselu.
Ono razina Mučki.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Budimpešta ima za cilj povrtatit staru slavu ili barem dio iste i da postane neki centar politike u srednjoj Europi itd al šta ja znam meni je to iz moje točke gledišta malo nekako isuviše preambiciozan plan s obzirom na njihove kapacitete.
I njima je demografija u padu tako da to sve ograničuje to šta bi oni tili.
I njima je demografija u padu tako da to sve ograničuje to šta bi oni tili.
2014-04-11
Sad su kupili jeftiniji plin u Putina jer su oni sad kompići a ovi je sad ko neki trojanski konj u Briselu itd
https://www.geopolitika.news/vijesti/madarska-i-rusija-dogovorile-uvjete-isporuka-plina-jeftinije-i-vise/
Samo već sama činjenica da oni moraju kupovat energente znači da su oni ovisni a žele biti neki centar. Znači nemaš energente , nemaš ljudske resurse a imaš jako ambiciozne planove.
A šta ja znam , možda njima dosadno u onoj ravnoj Panonskoj nizini pa oće da se nešto dešava kod njih.
https://www.geopolitika.news/vijesti/madarska-i-rusija-dogovorile-uvjete-isporuka-plina-jeftinije-i-vise/
Samo već sama činjenica da oni moraju kupovat energente znači da su oni ovisni a žele biti neki centar. Znači nemaš energente , nemaš ljudske resurse a imaš jako ambiciozne planove.
A šta ja znam , možda njima dosadno u onoj ravnoj Panonskoj nizini pa oće da se nešto dešava kod njih.
2014-04-11
A moguće i dosada. I to može biti pokretač isto. Nekome je dosadno i onda želi nešto napraviti da se tu dešava i tako. Vjerojatno i to ih pokreće da Budimpešta bude neki centar tu uz ono standardno šta žele povratit ako ne svu onda barem dijelić stare slave.
Jedino možda ta dosada podatak koji mi fali jer realno ovako gledajući to su dosta ambiciozni projekti za jednu Mađarsku.
Jedino možda ta dosada podatak koji mi fali jer realno ovako gledajući to su dosta ambiciozni projekti za jednu Mađarsku.
2014-04-11
Meni nije dosadno. Sad se završava most na Savi a to će se gorit spojit poviše Osijeka s autocestom koja točno ravno vodi do Budimpešte.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/A5_(Croatia)
Mislim to su neke stvari s kojima Budimpešta može ostvariti veći utjecaj jer to doslovno autocesta Budimpešta Osijek Doboj Sarajevo.
Nema bez dobrog puta te priče da si centar.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/A5_(Croatia)
Mislim to su neke stvari s kojima Budimpešta može ostvariti veći utjecaj jer to doslovno autocesta Budimpešta Osijek Doboj Sarajevo.
Nema bez dobrog puta te priče da si centar.
2014-04-11
A ovo ti je njihova vidiš ;
I to ti je ključ kako se postaje centar. Bez toga ti je za kurac.
I to ti je ključ kako se postaje centar. Bez toga ti je za kurac.
2014-04-11
Nek se oni igraju. Meni nije toliko dosadno. Oslanjam se ipak na obavještajne podatke.
Poput ovih :
Poput ovih :
2014-04-11
Razočarat će se oni malo u neke stvari jer jasno da cupkaju nožicama jer su od Putina dobili jeftiniji plin koji ne ide preko Ukrajine nego Austrije i Srbije a onda će sutra u Višegradskoj skupini di je Poljska koja puše na taj plinovod tražit od Poljske šta ?
Ima sve svoje ajmo tako nazvat neželjene posljedice.
Ima sve svoje ajmo tako nazvat neželjene posljedice.
2014-04-11
Sad će Poljska al i ostale članice Višegradske skupine pojačat svoju suradnju s Rumunjskom a posebno Poljska jer imaju istu ugrozu i onda imaš to da upravo ostale članice Višegradske skupine više drže do tvog tradicionalnog neprijatelja nego do tebe.
I ti sad soliraš i imaš potpuno suprotan učinak od onog da ti budeš neki politički centar tu. Eto sve ima svoje.
I ti sad soliraš i imaš potpuno suprotan učinak od onog da ti budeš neki politički centar tu. Eto sve ima svoje.
2014-04-11
A Rumunjska je nastala tako da je u Krimskom ratu Francuska spojila vlašku kneževinu i još neku i proglasila Rumuniju. Dakle tampon zona ruskom prodoru na Balkan i latini ko i Francusi. Dakle tradicionalni saveznici.
Poljska radi sjevernog toka kupuje američke a ne njemačke tenkove. Poljska je s jedne strane a Francuska s druge i u suštini su saveznici kad je Njemačka u pitanju.
To je baš fin trokut pa si se posvadio s Ukrajincima pa sad taj tvoj potez je sumnjim i Slovacima itd.
Rekao bih vojno da si se upravo okružio neprijateljima a da toga nisi ni svjestan.
Skup ti je taj ruski plin.
Poljska radi sjevernog toka kupuje američke a ne njemačke tenkove. Poljska je s jedne strane a Francuska s druge i u suštini su saveznici kad je Njemačka u pitanju.
To je baš fin trokut pa si se posvadio s Ukrajincima pa sad taj tvoj potez je sumnjim i Slovacima itd.
Rekao bih vojno da si se upravo okružio neprijateljima a da toga nisi ni svjestan.
Skup ti je taj ruski plin.
2014-04-11
Čak mi se čini da taj plin neće biti rezerviran za građane nego je to za njemačke ( i druge firme ) i da su taj paket upravo Njemci sredili kako bi se kupovao njihov plin tj ruski al preko njih.
Lijepo je to sve i divno na prvi pogled al nisi razmislio o lančanoj reakciji koja će usljedit oko tebe.
Jako skup plin.
Lijepo je to sve i divno na prvi pogled al nisi razmislio o lančanoj reakciji koja će usljedit oko tebe.
Jako skup plin.
2014-04-11
Ja ga ne bi kupio. Isuviše mi je riskantan taj potez da se Poljska baš radi mene približi mom tradicionalnom neprijatelju ( Rumunjska ) a onda i Slovačka jer će postat sumnjičava a na kraju i Češka , dakle cijela Višegradska skupina a onda još i s Ukrajinom nisam na ti pa sam u osnovi persona non grata na cijelom tom sjeveru i istoku oko sebe i još mi tradicionalni neprijatelj dobio moje saveznike koje sam mu poklonio.
Nisam toliko glup.
Nisam toliko glup.
2014-04-11
Ovo nije suverenistička politika.
Napravit nešto s čime ćeš svoje gotove saveznike poklonit tradicionaonom neprijatelju svakako ne spada u suverenisam.
Mađarska je u raljama njemačkog kapitala i nekih svojih računica za koje misli da će je napravit nekom silom tu u centru Europe.
O ne ne.
Napravit nešto s čime ćeš svoje gotove saveznike poklonit tradicionaonom neprijatelju svakako ne spada u suverenisam.
Mađarska je u raljama njemačkog kapitala i nekih svojih računica za koje misli da će je napravit nekom silom tu u centru Europe.
O ne ne.
2014-04-11
Lipo lipo, nešto se doista valja....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Višegradska skupina će vjerojatno ostat ako ništa drugo onda kao proforma i radi nekih ekonomskih povezivanje al vojska je nešto drugo.
Profitirat će Rumunji.
Profitirat će Rumunji.
2014-04-11
Hrvati još od Zrinskij i Frankopana ne kuže tko im glavu nose i naivni su ko opatica iz samostana kad ju pop..
Baš bedast narod
Još daju ovim bosanlerosima da govore umjesto njih
Ma odjeb
Baš bedast narod
Još daju ovim bosanlerosima da govore umjesto njih
Ma odjeb
Mađarska je mala zemlja koja je i sama ovisna o drugima tako da sasvim sigurno ni Hrvatskoj ni Hrvatima nije uzor.
Eto ovi se kao bori protiv trpačine i Brisela no razlog je to šta on želi biti centar ovdje.
Eto ovi se kao bori protiv trpačine i Brisela no razlog je to šta on želi biti centar ovdje.
2014-04-11
Meni je uzor galaktička federacija na ovoj planeti kad bi morao birati to bi bile skandinavske zemlje.
Mađarska sa svojom spregom krupnog kapitala i politike te oživljavanjem ideje o velikoj Mađarskoj da se privuće biračko tijelo mi jednostavno nije uzor. Daleko su oni meni od uzora.
Mađarska sa svojom spregom krupnog kapitala i politike te oživljavanjem ideje o velikoj Mađarskoj da se privuće biračko tijelo mi jednostavno nije uzor. Daleko su oni meni od uzora.
2014-04-11
Similar topics
» erdogan pozvao brkica na konzultacije
» Orban dočekao Dodika na najvišoj razini
» Orban pozvao europske patriotske čelnike na pobunu
» Orban podržao Dodika uz skandalozne poruke: RS je počasni susjed Mađarske, Bog blagoslovio Srbe
» Viktor Orban pozvao Europu da se vrati svojim kršćanskim korijenima: Spasimo europski kontinent od migranata
» Orban dočekao Dodika na najvišoj razini
» Orban pozvao europske patriotske čelnike na pobunu
» Orban podržao Dodika uz skandalozne poruke: RS je počasni susjed Mađarske, Bog blagoslovio Srbe
» Viktor Orban pozvao Europu da se vrati svojim kršćanskim korijenima: Spasimo europski kontinent od migranata
Page 1 of 1