Ode i Vojvodina
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ode i Vojvodina
‘89 se previđa, a toliko se toga desilo ‘89.
Slovenija i Srbija su donijele nove ustave, nastavno na temu - promijenjen je status Vojvodine i Kosova.
Dugo bi me odvelo objašnjavanje, ali Srbi su krivili Ustav SFRJ ‘74 za paralizu SR Srbije. To nije istina. Srbija je ‘75 donijela Ustav po kojem kad se odlučuje o pitanjima uže Srbije, pokrajina i čitave Srbije predstavnici pokrajina su u Narodnoj skupštini i glasuju.
Nakon što bi Narodna skupština nešto izglasala, onda bi to išlo na potvrdu skupštinama autonomnih pokrajina.
To su oni sami sebi napisali, sami izglasali, i sad se love Ustava SFRJ ‘74, gdje to nitko od njih nije tražio.
Slovenija i Srbija su donijele nove ustave, nastavno na temu - promijenjen je status Vojvodine i Kosova.
Dugo bi me odvelo objašnjavanje, ali Srbi su krivili Ustav SFRJ ‘74 za paralizu SR Srbije. To nije istina. Srbija je ‘75 donijela Ustav po kojem kad se odlučuje o pitanjima uže Srbije, pokrajina i čitave Srbije predstavnici pokrajina su u Narodnoj skupštini i glasuju.
Nakon što bi Narodna skupština nešto izglasala, onda bi to išlo na potvrdu skupštinama autonomnih pokrajina.
To su oni sami sebi napisali, sami izglasali, i sad se love Ustava SFRJ ‘74, gdje to nitko od njih nije tražio.
niels- Posts : 4797
2021-04-26
crvenkasti wrote:niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:Srbija se spojila s Vojvodinom nakon 2. svjetskog rata, što su im omogućili Tito i komunisti koje danas proklinju.
Naravno, do Prvog svjetskog rata, prostor Vojvodine je bio u Austro-Ugarskoj.
U Kraljevini su imali podjelu na banovine, a Srijem je izdvojen i pripojen Banovini Hrvatskoj.
Tek nakon Drugog svjetskog rata, etničkog čišćenja folksdojčera i vlakova bez voznog reda, Vojvodina kao SAP ulazi u sastav SR Srbije. Od 1988 Srbija kontinuirano smanjuje autonomiju Vojvodine.
Danas je taj prebogati kraj dio jedne sluđenog “rijaliti” vilajeta bez prava na posebnost koji je povijesno stoljećima uživao.
Za razliku od Srbije, Vojvodina ima perspektivu relativno brzo ući u EU.
Gdje si ti učio povijest, jebote?
Većinu ovoga što sam napisao vidjeo sam vlastitim očima.
Vojvodina je uklopljena u Srbiju potpuno, trajno i nedvosmisleno tek 1946, u sklopu FNRJ.
Dobro, 1848-49 bila je Srpska Vojvodina, ali malo smo zafrkavali Ugre tih dana.
Gdje si ti učio povijest?
A što si vidjeo, gdje je bila Vojvodina nakon 1918.?
U Kraljevini SHS, odnosno Kraljevini Jugoslaviji - ali ne u Srbiji.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dunavska_banovina?wprov=sfti1
niels-
2021-04-26
...prve zrtve velikosrpskog divljanja bili su hrvati u vojvodjanskom srijemu..kada su nakon zavrsetka mitinga 1988 godine..mitingasi prolazeci kroz vecinska hrvatska naselja u srijemu bacali razlicite predmeta na stambene objekte u kojima su zivjeli hrvati..uz obvezan tada 'folklor' dizuci tri prsta..pjevali su srpske nacionalisticke pjesme..a cule su se i otvorene prijetnje hrvatima u srijemu i ne samo u srijemu..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Čim Amerikanci i Britanci sagrade Ukrajincima flotu i čim oni pobijede Rusiju, Amerikanci će odmah nakon toga okupirati Srbiju.
Postavit će Šiptare i nas Hrvate da upravljamo i zapovijedamo Srbima koji ostanu živi.
crvenkasti-
2014-04-17
Gle, s pičkama se ne šaketam, ti i ja smo završili s bilo kakvom raspravom.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Čim Amerikanci i Britanci sagrade Ukrajincima flotu i čim oni pobijede Rusiju, Amerikanci će odmah nakon toga okupirati Srbiju.
Postavit će Šiptare i nas Hrvate da upravljamo i zapovijedamo Srbima koji ostanu živi.
niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:Srbija se spojila s Vojvodinom nakon 2. svjetskog rata, što su im omogućili Tito i komunisti koje danas proklinju.
U Kraljevini su imali podjelu na banovine, a Srijem je izdvojen i pripojen Banovini Hrvatskoj.
Tek nakon Drugog svjetskog rata, etničkog čišćenja folksdojčera i vlakova bez voznog reda, Vojvodina kao SAP ulazi u sastav SR Srbije. Od 1988 Srbija kontinuirano smanjuje autonomiju Vojvodine.
Danas je taj prebogati kraj dio jedne sluđenog “rijaliti” vilajeta bez prava na posebnost koji je povijesno stoljećima uživao.
Vojvodina je uklopljena u Srbiju potpuno, trajno i nedvosmisleno tek 1946, u sklopu FNRJ.
Kraljevina SHS tj Kraljevina Jugoslavija su bile Velika Srbija. Kralj je bio Srbin i dvor je bio u Srbiji.
crvenkasti-
2014-04-17
Šandor Winnetou wrote:Gle, s pičkama se ne šaketam, ti i ja smo završili s bilo kakvom raspravom.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Nemoj, opet ćeš se rasplakati.
crvenkasti-
2014-04-17
vuksadinare wrote:...prve zrtve velikosrpskog divljanja bili su hrvati u vojvodjanskom srijemu..kada su nakon zavrsetka mitinga 1988 godine..mitingasi prolazeci kroz vecinska hrvatska naselja u srijemu bacali razlicite predmeta na stambene objekte u kojima su zivjeli hrvati..uz obvezan tada 'folklor' dizuci tri prsta..pjevali su srpske nacionalisticke pjesme..a cule su se i otvorene prijetnje hrvatima u srijemu i ne samo u srijemu..
Pises nesto sto ne znas i siris propagandu. Sremci samo traze sa kime da se ispopickaraju i ako nisu Hrvati, onda se izmedju sebe posoraju. Sto ne vidis, niti znas, niti poznajes mentalitet i slicno. Istocna Srbija suprotna prica. Beograd isto. Nema to veze sa Veliko Srpskim ili kako vec si nazvao nacionalizmom, vec su uvek takvi. Samo traze kavgu, neradiska i kafanski provokator da te navuce na tucu.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
crvenkasti wrote:niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:Srbija se spojila s Vojvodinom nakon 2. svjetskog rata, što su im omogućili Tito i komunisti koje danas proklinju.
Kraljevina SHS tj Kraljevina Jugoslavija su bile Velika Srbija. Kralj je bio Srbin i dvor je bio u Srbiji.
I ja sam isto gotov s tobom.
niels-
2021-04-26
Šandor Winnetou likes this post
Bice srecni i Beogradjanina da namlate od batina a Sokac im je jos sladji da ga nalupaju, Albance i da ne spominjem, verovatno bi to na njivu i zlostavljali. Sremci su zajebani, iako to nije poznato, krije se. Nema to veze sa 1988, to je bilo takvo i ostalo. Sremska sela su za izbegavanje, mislim i oni tartufari da su bili Sremci.
2014-08-25
Imam neke podatke i da su se prilikom podele Radikala na Vuciceve i Seseljeve, neki neke skinuli na golo i setali ih tako po selu da svi vide. Nemam tacno info, ko je zavrsio iz koje stranke go, ali mogu saznati ako bas treba, inace bas zabole da se cimam, samo cuo od nekog odande, sta se desilo.
Ovi, Kostres, Canak, Comic i ta ekipa, tamo ne zalaze, mozda bi usli, pitanje i da li bi izasli. Opasno za neupucene.
Ovi, Kostres, Canak, Comic i ta ekipa, tamo ne zalaze, mozda bi usli, pitanje i da li bi izasli. Opasno za neupucene.
2014-08-25
ti si išao plakati, ne ja.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Gle, s pičkama se ne šaketam, ti i ja smo završili s bilo kakvom raspravom.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Sad odjebi.
Šandor Winnetou wrote:ti si išao plakati, ne ja.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Gle, s pičkama se ne šaketam, ti i ja smo završili s bilo kakvom raspravom.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Sad odjebi.
A-a. :)
Ignoriraj ga. Ne odgovaraj mu, da ti ne znam što napiše.
Htjeti će te zapričati tako da ti udara na ego.
niels-
2021-04-26
pa ignoriram ga, od zadnjeg njegovog kmečanja samo može dobiti ovoniels wrote:Šandor Winnetou wrote:ti si išao plakati, ne ja.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Gle, s pičkama se ne šaketam, ti i ja smo završili s bilo kakvom raspravom.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Tamo bi pomoglo samo da ih neka velika sila okupira, SPCu zabrani javno djelovanje i da im se na silu ugura u školski sustav neka druga povijest koja nema veze sa srpskom povješću koja je puna svakojakih mitova i gluposti.
Sad odjebi.
A-a. :)
Ignoriraj ga. Ne odgovaraj mu, da ti ne znam što napiše.
Htjeti će te zapričati tako da ti udara na ego.
I moj otac je isto četnik, pa sam ja, kao što vidiš, pravi Hrvat.
Nema to veze što ti je otac.
Bitno je kako se osjećaš i kako dišeš.
Zažmiriš i udahneš - izdahneš pet šest puta. Pa zastaneš.
Kroz glavu ti prođu valovi spokoja i ljepote i osjetiš tu duboku prazninu i ništavilo.
Hrvat.
Kroz glavu ti prođu valovi spokoja i ljepote i osjetiš tu duboku prazninu i ništavilo.
Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
a jel prvo skines sajkacucrvenkasti wrote:I moj otac je isto četnik, pa sam ja, kao što vidiš, pravi Hrvat.
Hrvat.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:a jel prvo skines sajkacucrvenkasti wrote:I moj otac je isto četnik, pa sam ja, kao što vidiš, pravi Hrvat.
Hrvat.
Najvažnije je potpuno se opustiti i ni na što ne misliti.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:prckov wrote:a jel prvo skines sajkacucrvenkasti wrote:I moj otac je isto četnik, pa sam ja, kao što vidiš, pravi Hrvat.
Hrvat.
to zaita ponekad vrijedi
naime da Mislosevic nije nista mislio postigo bi puno vise u miru i bez razmisljanja nego sto je u ratu di je to sve popusio
ali jebiga puno je mislio
dakle braco srbi potpuno se opustite i nemojte nista mislit, nije to za vas
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:a jel prvo skines sajkacucrvenkasti wrote:I moj otac je isto četnik, pa sam ja, kao što vidiš, pravi Hrvat.
Hrvat.
to zaita ponekad vrijedi
naime da Mislosevic nije nista mislio postigo bi puno vise u miru i bez razmisljanja nego sto je u ratu di je to sve popusio
ali jebiga puno je mislio
dakle braco srbi potpuno se opustite i nemojte nista mislit, nije to za vas
Mi Hrvati smo zato najbolje i prošli.
crvenkasti-
2014-04-17
crveni ne daj da te zajebava ova ustasija
ionako ti je lose, a s tendencijom pogorsanja
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:crveni ne daj da te zajebava ova ustasija
Kad se dalje više ne bude moglo, postat ću opet Srbin, Jugoslaven, tako nešto.
Boli me kurac.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Osvanuli grafiti širom Vojvodine: "Vojvodina = Katalonija"
» Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije
» Srbija se raspada: Vojvodina republika
» Konačno: Vojvodina ne želi Putina
» operwova i vojvodina baka slavi rođendan
» Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije
» Srbija se raspada: Vojvodina republika