Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije
Page 1 of 1
Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije
http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/198318/Vojvodina-se-nikad-nece-oporaviti-od-Jogurt-revolucije.html
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije
ovih dana pocelo je kotrljanje 'jogurt revolucije' prije 3o godina...dobro se sjecam toga makar tada bio u srednjoskolskoj dobi...sjecam se brda alkoholiziranih ljudi koja se valjala ulicama novog sada i drugih vojvođanskih gradova...dolaska vlakova sa pijanim i nabrijanim demonstrantima koji su pjevali..'tko to kaze tko to laze'..sjecam se i preplasenog vojvođanskog rukovodstva koji su morali izaci pred razularenu masu i podnjeti ostavke a iza njih su stajale namrhođene kolovođe prosvjeda mozda i sa necim u ruci..
2015-09-08
inace bas sam ne tako dugo citao jednu knjigu-monografiju o jogurt revoluciji i srpskim mitinzima krajem osamdesetih...primjerice u backoj palanci odakle je bila pocela jogurt revolucija i inicijalna kapisla rusenja legalnog vojvođanskog rukovodstva...da su organizatori u backoj palanci mahom bili porijeklom srbi iz hrvatske i bh-a.. ...
2015-09-08
Zanimljiv feljton o tome je napisala svojevremeno i Tanja Torbarina koja se nasla tada u Novom sadu tih dana kada je ruseno legalno vodstvo Vojvodine...pisala je Tanja sjedoh da popijem kavu u jednoj novosadskoj slasticarni kad upadose nekoliko bradatih i alkoholiziranih podrtina i spodoba masuci toljagama na kojim su bili transparenti i zastave deruci si 'gde je vlasnik šiptar' da mu se mame najebu...kako je pisala tanja bilo je svega par gostiju u slasticarnici koji su ostali skamenjeni pred pecinskim ljudima koji su bazdili na alkohol sve do beocina.. ..a zadnji put su se okupali na vidovdan..
2015-09-08
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Sjećam se i ja, takozvana JOGURT REVOLUCIJA je bila dio šire takozvane ANTIBIROKRATSKE REVOLUCIJE.vuksadinare wrote:ovih dana pocelo je kotrljanje 'jogurt revolucije' prije 3o godina...dobro se sjecam toga makar tada bio u srednjoskolskoj dobi...sjecam se brda alkoholiziranih ljudi koja se valjala ulicama novog sada i drugih vojvođanskih gradova...dolaska vlakova sa pijanim i nabrijanim demonstrantima koji su pjevali..'tko to kaze tko to laze'..sjecam se i preplasenog vojvođanskog rukovodstva koji su morali izaci pred razularenu masu i podnjeti ostavke a iza njih su stajale namrhođene kolovođe prosvjeda mozda i sa necim u ruci..
U stvari riječ je bila o dobro organiziranom pohodu velikosrpskih snaga na prekrajanju SFRJ prema velikosrpskoj unitarističkoj koncepciji.
Sve je eskaliralo do općeg rata i krvoprolića kao što znamo. Jer vrlo je naivno bilo misliti da će nesrpski narodi tek tako pasti na koljena pred agresijom i voždom koji je doveden da zaludi srpske mase i bude osoba koja treba biti personifikacija cijelog tog pokreta.
Ne znam jesu li autori svega toga pomišljali kako će to sve neslavno propasti i završiti na njihovu štetu, ali ja mislim da nisu.
Sjećam se njihove samouvjerenosti, bahatosti i euforičnosti. Da su mogli proniknuti u budućnost vjerojatno bi izabrali drukčiju taktiku i redefinirali svoje ciljeve.
Takozvana ANTIBIRKORATSKA REVOLUCIJA je označila samrtno opijelo Jugoslaviji.
Oni koji su se verbalno ubijali od zaklinjanja u SFRJ zapravo su je i uništili.
A to ni danas neće da priznaju i vrlo nemoralno optužuju sve oko sebe.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
kako da se oporavi
vi ste je oporavili da ne moze biti bolje.
vojvodina ja danas nasa dika.
vi ste je oporavili da ne moze biti bolje.
vojvodina ja danas nasa dika.
Last edited by pizzon on 9/10/2018, 13:10; edited 1 time in total
Guest- Guest
Moja susjeda Obrenija je u to doba nakon poziva Slobinog, izbacila potpuno ispravan štednjak Gorenje iz kuhinje i zamijenila ga za "kombinovani šporet" Sloboda-Čačak.
Prokleti Slovenci doživjeli sankcije od Obrenije.
Prokleti Slovenci doživjeli sankcije od Obrenije.
Guest- Guest
nema da se posvetis bh hrvatima koji mogu slobodno da stave magarece maske nakon
svakih izbora.
tebi pred ocima vojvodina. imas nesanicu jer je svakog dana sve vise srpska.
narod se seli, prilicno.
sa juga prelaze u beograd i vojvodinu.
svakih izbora.
narod se seli, prilicno.
sa juga prelaze u beograd i vojvodinu.
Guest- Guest
Ogromna vecina proteranih iz hrvatske i bhf su u bg i vojvodini.
plus, unutrasnje migracije.
plus, unutrasnje migracije.
Guest- Guest
Koga kurac zaboli za to.pizzon wrote:
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Koga kurac zaboli za to.pizzon wrote:
pa vucka
njemu se obracam
njega boli vojvodina
Guest- Guest
Similar topics
» Nikolić nikad jasniji:'Srbija će ući u EU cjelovita-ili nikako neće ući
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» JOGURT JEDAN SVI ĆE PITI, NITKO HRVAT NEĆE BITI: Ceo internet se SPRDA sa Kolindom posle serije njenih izjava o SFRJ!
» AEK: Ti što su to napisali NEĆE VIŠE NIKAD ući na naš stadion
» MOZEMO nece nikad suradjivati sa ustasama i ekstremistima iz HDZ,MOST,DP
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» JOGURT JEDAN SVI ĆE PITI, NITKO HRVAT NEĆE BITI: Ceo internet se SPRDA sa Kolindom posle serije njenih izjava o SFRJ!
» AEK: Ti što su to napisali NEĆE VIŠE NIKAD ući na naš stadion
» MOZEMO nece nikad suradjivati sa ustasama i ekstremistima iz HDZ,MOST,DP
Page 1 of 1