ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

0rban najavio izlazak Madjarske iz EU?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

0rban najavio izlazak Madjarske iz EU? - Page 2 Empty Re: 0rban najavio izlazak Madjarske iz EU?

Post by RayMabus 21/8/2021, 20:36

Nizozemska je blokirala Albaniju u pristupnim pregovorima za EU radi korupcije. Sad ako to tako pogledaš a mi blokiramo radi Komšića, bez obzira na različitost stavova i jedni i drugi ćemo blokirati BiH ka EU svaki iz svog razloga.

Na neki svoj način igrom slučaja tu su nam čak i saveznici.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

0rban najavio izlazak Madjarske iz EU? - Page 2 Empty Re: 0rban najavio izlazak Madjarske iz EU?

Post by RayMabus 21/8/2021, 20:51

Šta se tiče nekih drugih stvari, oni su nastali kao trgovačka republika tako da su oni od početka orijenitrani na more ( zato se i zovu Nizozemska ) a s unutrašnjosti su povezani rijekama dakle jedino Dunav a ni to nema nikakve veze s BiH tako da njih Bosna jednostavno ne zanima. Nije nikad i niti će. To je njima van ruke i njihovih trgovačkih ruta.

Ne bi ja nešto trošio riječi na njih kad je BiH u pitanju. Nevažni su i oni i njihovo mišljenje po tom pitanju a s obzirom da blokiraju pristup novim članicama radi korupcije tu smo na istom tragu kad je BiH u pitanju iako iz različitih razloga.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/8/2021, 21:24

Hrvatska spada u one članice EU koja bi bila totalno nezainteresirana da ovi izađu iz EU. Nit Hrvati tamo idu radit nit bi se išta tu promjenilo. Ovi bi i dalje dolazili kao turisti na more ljeti i to je to. Ništa se tu u praksi ne bi promjenilo šta se nas tiče.

To bi bio udarac centralističkim silama u Briselu a posebno ljevičarima i liberalima te Njemačkoj da iz jednog ureda u Briselu komandira cijelim evropskim kontinentom jer bi ovo imalo utjecaj na proširenje te EU i na odnosima prema članicama na istoku EU.

Nas ta priča ne zanima jer ovdje se Mađari bore da Budimpešta ponovo bude centar ovog dijela Europe a ne Brisel. Zato se oni svađaju. Mi nismo taj film.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by abraham 22/8/2021, 07:50

Podrska Orbanu... Kako god...

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 22/8/2021, 09:25

na mjestu mađarske nebih imao ništa protiv da izađe iz EU.. oni su samostalna država, sa pazi ovo industrijom koja izvozi 100milijardi $ izvoza a imaju samo 2x više stanovnika od RH.. a izvoze 650milijardi kuna industrije :D

i onda ovdje neki koji su usput najveći podržavatelji desnih lopova misle da mi možemo bez EU.. pa krepali bi sutra od gladi, EU je najbolja stvar što se desila ovoj državi zadnji 100godina.. jer smo se zajebali svaki put.. 1918 ušli u Yugu, pa 1941 ustaše, pa 1945 druga juga, pa čak i 1991 smo se zajebali(iako je to više greška miloševića ali mogli smo pametnije igrati i odgađati ili čak ostati dio labave yuge)..
i sada još izlaziti iz EU.. nemoj me jebati.. sva sreća imamo Plenkovića koji je EU birokrat, kada EU naredi prihvati talibane - prihvaćamo. kada EU naredi pederske parade i uskoro pederski odgoj u školama - morat ćemo. ali bez EU smo gladni jer bi nas "domoljubi i katolici" tipa škore, penave, te HDZove "tvrde desnice" ,bandići, mamići i takvi opljačkali , da bi hrvatu ostale gaće na štapu... drž se EU , živio Plenki

2018-06-14

Back to top Go down

Post by epikur37 22/8/2021, 09:39

AssadNaPodmornici wrote:
i sada još izlaziti iz EU.. nemoj me jebati.. sva sreća imamo Plenkovića
koji je EU birokrat, kada EU naredi prihvati talibane - prihvaćamo. kada EU naredi pederske parade i uskoro pederski odgoj u školama - morat ćemo. ali bez EU smo gladni jer bi nas "domoljubi i katolici" tipa škore, penave, te HDZove "tvrde desnice" ,bandići, mamići i takvi opljačkali , da bi hrvatu ostale gaće na štapu... drž se EU , živio Plenkix

x
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Slovoslagar 22/8/2021, 10:21

AssadNaPodmornici wrote:i sada još izlaziti iz EU.. nemoj me jebati.. sva sreća imamo Plenkovića koji je EU birokrat, kada EU naredi prihvati talibane - prihvaćamo. kada EU naredi pederske parade i uskoro pederski odgoj u školama - morat ćemo. ali bez EU smo gladni jer bi nas "domoljubi i katolici" tipa škore, penave, te HDZove "tvrde desnice" ,bandići, mamići i takvi opljačkali , da bi hrvatu ostale gaće na štapu... drž se EU , živio Plenki
Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u ne jako dalekoj budućnosti.

Ali po mom skromnom mišljenju ta trampa (mi radimo "sve" što želite, vi dajete pare) gledano na duljii rok najvjerojatnije nije vrijedna toga i može biti apsolutno pogubna za ovaj narod i državu.

Ipak, nekakav dojam koji ja imam je da ovi naši pokušavaju balansirati koliko se može i učiniti tek apslutni minimum kako bi nas se pustilo na miru i kako ne bismo došli na tapetu u Bruxellesu. Što nije nužno loša taktika.

Međutim, nemojmo zaboraviti da je upravo ulazak u EU omogućio produljenje ovog kanceroznog statusa quo u Hrvatskoj.
Hrvatska je tamo negdje 2011. godine ključala - Kosorica je bila premijerka. Imali smo prosvjede, ljudi su bocama i ciglama (!) gađali policiju u Zagrebu na masovnim prosvjedima i fizički se bacali na kordone policijaca. Sve je to bila mlađa ekipa kojoj je bio pun kurac svega. Nije to bilo dva dana rekreativnih prosvjeda. Društvo je počelo laganini pucati po šavovima.

I taj problem se morao riješiti ovako ili onako. Do nekakvog unutarnjeg preslagivanja je moralo doći jer je bilo jasno da to ne može više tako.

Na našu žalost, problem se riješio tako što se nije riješio, nego su ljudi ubrzo dobili priliku bez ikakvih prepreka poslati sve u pičku materinu i otići u EU.
Velik dio naše mladosti je otišao i tu je HDZ-u i SDP-u pala sjekira u med. Nastavili su po starom jer je naše društvo dobilo veliki sigurnosni ventil u vidu jednostavnog i neometanog iseljavanja. A ljudi koji generiraju promjene su mladi, naročito revoltirani mladi ljudi, koje su ovi naši lopovi "iselili" da ne remete domoljubnu idilu.

Srbi i raznorazni levičari ovdje prodaju priče o tome kako Hrvati šute i sve trpe a oni su kurčeviti junaci koji znaju kako treba, ali mi smo zapravo bili najrevoltiranija zemlja u "regionu" nakon krize 2008. I motivacija tih prosvjeda je bila praktički isključivo ekonomske prirode.

Nikada nećemo saznati do kakvih bi promjena došlo unutar našeg društva da je politička klasa kojim slučajem bila primorana zaista riješiti problem i adresirati ambiciju mlađe populacije da ne budu nezaposleni ili potplaćeni i ubijani od posla od strane lopovskih "poduzetnika" i umreženih kumova i rodijaka.

A problem ne da se nije riješio, nego je Milanovićeva vlada donijela onaj zakon o ovrhama i ovršnom postupku.
Stotine tisuća ljudi popljačkano do kostiju preko arbitrarnih ovasti javnobilježničkih ureda.
Onda ova ekipa došla s Agrokorom i sve što je slijedilo iz toga.

Kome se to ne sviđa može iseliti, nije problem, ne treba se mlatiti s policijom.

Ali pitam ja što bi bilo da je ljudima jedina opcija bila mlatiti se s policijom ili početi bacati molotovljeve koktele na političarske kuće i vikendice? Nećemo nikada saznati ...  :W
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

RayMabus and darth_vader like this post

Back to top Go down

Post by Eroo 22/8/2021, 11:16

Ako će vratit svu lovu koju su povukli iz EU za sve ovo vrijeme, onda mi je to prihvatljivo. 
Jes' da mi je pomalo kurvinjski, jer se mi malo stariji dobro sjećamo kako su Mađari svojevremeno
(pred raspad CCCP) stali uz austrijsku granicu  i u graničnoj žičanoj ogradi pravili rupe...
Kako ono kažu "Pomozi sirotu na svoju sramotu".
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 22/8/2021, 11:26

RayMabus wrote:

Nas ta priča ne zanima jer ovdje se Mađari bore da Budimpešta ponovo bude centar ovog dijela Europe a ne Brisel. Zato se oni svađaju. Mi nismo taj film.
Beč, Budimpešta, Beograd...
Beograd "gradi" Mali Šengen,  Budimpešta crta karte Velike Mađarske, a Kurtz  još ne crta karte, ali javno zaokružuje A bez U...
Svi oni vole Hrvatsku, ali neki bez Hrvata. Hrvatska je upravo taj film, samo da to ne vide velikohrvatski dodrinaši.

PS: Ima tu i Erdogana, ali sam ga za sada isklopio iz priče.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/8/2021, 13:26

orban izadje odmah nakon sto se dodo ujedini sa srbijom
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/8/2021, 13:50

Eroo wrote:
RayMabus wrote:

Beč, Budimpešta, Beograd...
Beograd "gradi" Mali Šengen,  Budimpešta crta karte Velike Mađarske, a Kurtz  još ne crta karte, ali javno zaokružuje A bez U...
Svi oni vole Hrvatsku, ali neki bez Hrvata. Hrvatska je upravo taj film, samo da to ne vide velikohrvatski dodrinaši.

PS: Ima tu i Erdogana, ali sam ga za sada isklopio iz priče.
Pa naravska stvar. To samo naši desničari zadrti ne vide. Na svu sreću i tim Mađarima je natalitet doživija slom pa mogu oni kmećat koliko oće al nemajj sučime počet rat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Brain32 22/8/2021, 14:26

Slovoslagar wrote:Stotine tisuća ljudi popljačkano do kostiju preko arbitrarnih ovasti javnobilježničkih ureda.
Kako su to popljačkani preko javnobilježničkih ureda?
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Slovoslagar 22/8/2021, 15:01

Brain32 wrote:
Slovoslagar wrote:Stotine tisuća ljudi popljačkano do kostiju preko arbitrarnih ovasti javnobilježničkih ureda.
Kako su to popljačkani preko javnobilježničkih ureda?
Pa u postupcima ovrha iznosi tih odvjetničkih naknada i troškova ovršnog postupka uopće nisu razumni.
Ishodište tog nereda je naravno vlada.

Zakon je to trebao urediti razumno i pravedno, a nije .... zašto nije, znaju oni koji su slagali pravila igre.

Ako duguješ 100 kuna, ovrše te, platio si 120 kuna. Ajde, to bi bilo OK.

A ne da platiš 1000 kuna na ime duga od 500 kuna.
Ma u biti bilo je i dosta ekstremnijih slučajeva. Pa bilo je po medijima da su ljudi zbog nekoliko stotina kuna, plaćali iznose u tisućama. Odvjetnici su tu fino omastili brk u tim prljavim rabotama.

A čak mislim da se na te naknade plaća i PDV. Ono ... :|

E da, pa šta nemamo nekakve otkupe dugova pa onda lihvare ljude kao Camorra.

Možda netko tko je upućeniji u ovo može reći više.
Nisam odvjetnik, a nisam srećom nikada imao nikakvog posla s blokadama i ovrhama.
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

Back to top Go down

Post by Slovoslagar 22/8/2021, 15:08

Evo primjer na što sam mislio:

https://www.dw.com/hr/ovrhe-igre-bez-granica/a-55369794

„Koliko znamo, slične ovršne zakone imaju samo još Rusija i Sjeverna Koreja. No hrvatske vlade su ta pravila donijele uz pristanak Bruxellesa i advokatskih te financijaških lobija“, uvjeren je Danijel Galović, predsjednik Udruge Ovršni. Takav sistem naziva krvožednim, jer dug postaje znatno manji od ukupnog iznosa za naplatu. Udruga Ovršni dalje će pravdu tražiti u Bruxellesu.
„Nemamo gdje drugo. Bio sam u Ministarstvu financija RH, bio s ministrom pravosuđa, pa ništa. Kako može kazna za parking sa stotinu kuna narasti, doslovno preko noći, na 800? Kako može dug od nekoliko stotina eura doći na 10 tisuća eura? Ne dovodim u pitanje zatezne kamate, kamoli samu obavezu vraćanja duga. Ali našu zemlju predvode vlade tehnokrata, analnih u psihološkom smislu, koje se bespogovorno klanjaju kapitalu. Nikakvog nema osjećaja za četiri milijuna ljudi koji ovdje žive ili životare. Nekoliko tisuća povlaštenih osoba živi fenomenalno od te pljačke, bolje nego elite u Njemačkoj i Engleskoj. Ovdje nema načina za brže bogaćenje, to ne može ni kolumbijska mafija“, drži Galović.
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

Back to top Go down

Post by abraham 22/8/2021, 15:13

Madjarska je prilikom pristupanja potpisala pristupanje ekonomskoj uniji uz postivanje okvirnih ljudkih prava. Madjarska se toga pridrzava . Sad st ce im Fred ili Suica nesta srati i nije bas nesta pozitivno za Eu. Madjari ako hoce neka izidju, nacionaliziraju sve Lidle, i pizde materine i raskinu ugovore sa Eu citaj svapskim firmama. Mislim da se ovima drugima ne bi isplatilo. Bilo kako bilo ali Eu jos uvijek nije drzava i jos uvijek Fred (ili netko iz njega) ne odlucuje. To je bit. Da , na projektu Eu su zaradile "zapadne" ekonomije i to rade i danas. Sve ostalo je glasna glazba, bljeskalice i cupkanje nogicama.... 
Kila mozga...

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 22/8/2021, 15:14

Jebem ti zivot, sta uradi pauza. Ispricavam se za eventualne greske u pisanju....

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo 22/8/2021, 15:14

Veoma je važno sjediti za stolom u dobrom društvu.
Ako imaš izbor  onda izaberi najbolje od mogućeg.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by abraham 22/8/2021, 15:17

Tko je tu najbolji???? Svabe????? Kolega , uskoro cete dobiti po picki od svedskih zelenih i vlade i od Austrije takodjer jer cete ,kao, graditi nuklarku. Upamtite moje rijeci i ne mijenjajte stajaliste kada budete ribani od zelenih. Kada budete fasisti, nacisti i sl jer hocete gospodariti sa svojim resursima na vama najpovoljniji nacin.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 22/8/2021, 15:20

0rban najavio izlazak Madjarske iz EU? - Page 2 200.gif?cid=0679c7acmgm38xeavg2frpe3oidepemiigzfz5cqbs9ofvlv&rid=200

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics