U Bijeljini otkrivena bista četničkom vođi Draži Mihajloviću
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
niels- Posts : 4797
2021-04-26
Maggie19 likes this post
niels-
2021-04-26
Re: U Bijeljini otkrivena bista četničkom vođi Draži Mihajloviću
Koji crni SUBNOR...morali bi imati 100 godina u prosjekuRayMabus wrote:Antifašisti BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sabnor-bih-najostirije-osudio-otkrivanje-biste-draze-mihailovica-u-bijeljini/210809032
Evo traže od Šmita da ovo zabrani.
Pa nije on u Hagu osuđen nego od Titove komunističke partije a dobio je i medalju od Amerike.
Sve je to poumiralo. Jedino je jos Manolic ziv, ali on je Hrvatskoj.
Da, ziv je i Branko Mamula. I on ima 100 godina.
I to je sav SUBNOR U bivsoj SFRJ.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
aj ti budalama nešto dokažimarcellus wrote:https://history.state.gov/historicaldocuments/frus1943CairoTehran/d381
Report From the Office of Strategic Services2
secret
Bari, Italy, 29 October, 1943.
Subject: Preliminary Report on a visit to The National Army of Liberation, Yugoslavia.
To: Major Louis Huot, OSS Advance Base, Bari
Linn M. Farish
Major, AUS.
The Chetniks under Col. Mihailovitch and other officers of the Yugoslav Army fought for a time against the occupying Axis troops in conjunction with the Partisans. But Mihailovitch made the fatal mistake of allowing his political beliefs and his plans for the future to overcome his better judgment. He feared Communism more than he feared the common enemy. He and his leaders were more concerned with their plans for themselves after the war than with the actual ending of the war by defeating the Axis. Acting upon these misconceptions, Mihailovitch ordered his Chetniks to attack the Partisan forces, and thus commenced the bitter civil war which has become so savage that it is difficult to see how a reasonable understanding can be brought about.
Not all the Chetnik leaders obeyed the order to attack the Partisans and some of them came over to the Partisans. Since then more have come and are coming over every day. The above is the story they tell. Unquestionably it will not be the story of Mihailovitch, but [Page 609]that the Chetniks are now fighting the Partisans is a fact to which the observer can personally testify. Furthermore, the Allied Mission has numerous captured Chetnik documents including routine correspondence, orders, pay books, pay rolls, etc. which afford ample concrete evidence that the Chetnik forces have been fighting with the Germans and Italians against the Partisans.
uvidio tile od kuda vjetar puše i nije čak ni međunarodnu tjeralicu za pavelićem izdao dočim čiču više ni zemlja ne pamti niti mu kosti može izbaciti.nakaza wrote:Bravar obesio Dražu i bacio ga svinjama da ga pojedu, a Pavelića nije ni tražio. Bednik.
Ćića nije osuđen u Hagu a ima i orden od Amerike. Njega se može slavit dok se za Ratka ide pola godine do pet godina u zatvor.
Živ je ćića.
Živ je ćića.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Je li ziv ili su se svinje najele, Sto je sada tu istina?
omni-
2014-04-12
Nisu bili fašisti, bili su antikomunisti. Ne treba pečat, može kokarda. Ali nema potrebe na čelu, to nam je na srcu i u genima.Sora wrote:a bili su fašistidzango wrote:Nije isto. Četnici nisu bili komunisti.jastreb wrote:I to na mjestu đe su stajale biste nar.heroja.
I onda neka mi neki filoustaša kaže da su partizani i četnici isto.
ajd gukni bre istinu
i sad nešto osobno, mene smeta kad od vas srba na forumu traže da se sramite zbog nečeg s čim niste imali izravne veze
ali da se javno deklarirate ko četnici i sljedbenici DRAŽE
ZNAŠ KAJ, MA NE SRAM, NEGO ..TREBA VAM doživotni pečat na čelo s natpisom četničko đubre
otprilike
imam i drugih , koljačkih , tog tipa, koje bi vam utetovirala pa da se svijet makne od vas čim dalje
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
U svim ratovima koje znam su se uvijek koristila sva sredstva, kako bi se sačuvali
vlastiti životi i pobijedilo neprijatelja. Ne vidim ja nikakve razlike između njih.
Rat nije dernek, ne vodi ga ako nemaš namjeru pobijediti.
vlastiti životi i pobijedilo neprijatelja. Ne vidim ja nikakve razlike između njih.
Rat nije dernek, ne vodi ga ako nemaš namjeru pobijediti.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
apsolutnodzango wrote:Nisu bili fašisti, bili su antikomunisti. Ne treba pečat, može kokarda. Ali nema potrebe na čelu, to nam je na srcu i u genima.Sora wrote:a bili su fašistidzango wrote:Nije isto. Četnici nisu bili komunisti.jastreb wrote:I to na mjestu đe su stajale biste nar.heroja.
I onda neka mi neki filoustaša kaže da su partizani i četnici isto.
ajd gukni bre istinu
i sad nešto osobno, mene smeta kad od vas srba na forumu traže da se sramite zbog nečeg s čim niste imali izravne veze
ali da se javno deklarirate ko četnici i sljedbenici DRAŽE
ZNAŠ KAJ, MA NE SRAM, NEGO ..TREBA VAM doživotni pečat na čelo s natpisom četničko đubre
otprilike
imam i drugih , koljačkih , tog tipa, koje bi vam utetovirala pa da se svijet makne od vas čim dalje
zato ste ljudožderi
kod vas samo se može neki velja nevolja time proslaviti
i vezama s vrhom države
Sto tebi smeta ako neko voli cevape od SrbetineSora wrote:
apsolutno
zato ste ljudožderi
i vezama s vrhom države
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
meni su super mješani od jove i laze, oni kineski od kerova su kurc od ovce za ove!!Ringo10 wrote:Sto tebi smeta ako neko voli cevape od SrbetineSora wrote:
apsolutno
zato ste ljudožderi
i vezama s vrhom države
Šandor Winnetou wrote:meni su super mješani od jove i laze, oni kineski od kerova su kurc od ovce za ove!!Ringo10 wrote:Sto tebi smeta ako neko voli cevape od SrbetineSora wrote:
apsolutno
zato ste ljudožderi
i vezama s vrhom države
meni želudac slab
povraća mi se i na pomisao na takve ćevape
još s lukom.. ((
baba tebi ošo u kurac smisao za sarkazam ali držim da bi rado kusala ćevape od hercegovaca spremljenih na baščaršijski način s puno luka narezanih handžarom svog daiđe!Sora wrote:Šandor Winnetou wrote:meni su super mješani od jove i laze, oni kineski od kerova su kurc od ovce za ove!!Ringo10 wrote:Sto tebi smeta ako neko voli cevape od SrbetineSora wrote:
apsolutno
zato ste ljudožderi
i vezama s vrhom države
meni želudac slab
povraća mi se i na pomisao na takve ćevape
još s lukom.. ((
ovo nije sarkazam
imam stvarno slab želudac
baba ne tjeraj me da psujem, toliko gadosti znaš sasuti da ti velja nevolja nije ravan a sad kao imaš slab želudacSora wrote:ovo nije sarkazam
omni wrote:Je li ziv ili su se svinje najele, Sto je sada tu istina?
Nakon svega, svinje sigurno nisu poštedeli.
nakaza- Posts : 318
2019-08-05
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Promocija filma o Draži Mihajloviću u Prijedoru
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Španjolska: vladajući se prijete katalonskom vođi sa smaknućem
» Bista Josipa Broza Tita na Pantovčaku
» OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Španjolska: vladajući se prijete katalonskom vođi sa smaknućem
» Bista Josipa Broza Tita na Pantovčaku
» OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
Page 3 of 3