OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
Page 1 of 1
OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU
- naziv po strijeljanom vođi UZP
https://ossmeh.bih.net/o-skoli/biografija/
- naziv po strijeljanom vođi UZP
https://ossmeh.bih.net/o-skoli/biografija/
Last edited by Eroo on Fri 5 Jan - 17:38; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Re: OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
Do njegovo strijeljanja je Bosna bila pod brackom Turskom, a nakon dolaska Austrougarske desila se okupacija. I danas je Erdogan brat, pa makar smakao pola Turske.
Re: OŠ "ŠEJH MUHAMED EF. HADŽIJAMAKOVIĆ" U SARAJEVU - naziv po strijeljanom vođi UZP :-)
Ne znam postoji li i OŠ " GAVRILO PRINCIP" ?
Red bi bio da se tradicija nastavi.
- poturička posla
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Eroo wrote:Ne znam postoji li i OŠ " GAVRILO PRINCIP" ?
Naravno, Princip je okonča Austro-ugarsku okupaciju
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pa bilo je govora da će vratiti onu ploču i Principove stope.Eroo wrote:Ne znam postoji li i OŠ " GAVRILO PRINCIP" ?
Al niš od toga,iako strani turisti u sarajevskom muzeju najviše traže i gladaju baš te stope.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nema u Sarajevu ni OŠ "Husein Kapetanović", teroriste koji je rušio Osmanlijsko carstvo.jastreb wrote:Pa bilo je govora da će vratiti onu ploču i Principove stope.Eroo wrote:Ne znam postoji li i OŠ " GAVRILO PRINCIP" ?
Al niš od toga,iako strani turisti u sarajevskom muzeju najviše traže i gladaju baš te stope.
Ne bi bilo zgodno da to vidi brat Erdogan.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Similar topics
» Novi šejh u BiH: Nakon gubitka liderstva u SDP-u, Lagumdžija počeo tumačiti Kur'an
» Španjolska: vladajući se prijete katalonskom vođi sa smaknućem
» U Bijeljini otkrivena bista četničkom vođi Draži Mihajloviću
» Skoplje promijenilo naziv aerodroma
» Dok ideološke komunjare laju na crkvu Matija Posavec raskinuo sa SDP-om i priklonio se Velikom vođi
» Španjolska: vladajući se prijete katalonskom vođi sa smaknućem
» U Bijeljini otkrivena bista četničkom vođi Draži Mihajloviću
» Skoplje promijenilo naziv aerodroma
» Dok ideološke komunjare laju na crkvu Matija Posavec raskinuo sa SDP-om i priklonio se Velikom vođi
Page 1 of 1