Krenuli su u zoru, 4:30, ali već je bilo okupirano!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Krenuli su u zoru, 4:30, ali već je bilo okupirano!
[size=44]U Tučepima u zoru počinje bespoštedni rat za komad mjesta u hladu, turisti su zgroženi: ‘Navili smo sat u 4.30 i krenuli na plažu, ali već je sve bilo okupirano!‘[/size]
adranske plaže, umjesto da budu mjesto uživanja i opuštanja, postaju sve češće bojno polje na kojem se s jedne strane potežu prijetnje i uvrede, a s druge Zakon o pomorskom dobru i Pravilnik o koncesijskom odobrenju.
Nadasve neugodnu situaciju doživjeli su 25-godišnji Darko Bilandžija i njegova obitelj, koja već 20 godina ljetuje u Tučepima. U nevjerici su nam prepričali subotnje jutro kada su se našli na meti salvi uvreda i psovki jer su pomaknuli praznu ležaljku, a kada su verbalnom nasilniku kazali da su ga prijavili, on im je odgovorio: ”J**e me se!”
- Taj gospodin, ako ga mogu tako nazvati, poredao je ležaljke duž cijele obale te zauzeo čitav hlad da bi turisti bili primorani platiti ih. Nakon što smo sklonuli jednu ležaljku u stranu da bismo spustili svoje stvari, on je počeo galamiti i prijetiti mojoj obitelji, iako mi nismo učinili ništa što zakonom nije dopušteno.Zakon o pomorskom dobru kaže da nije dopušteno ograničenje korištenja plaže bez koncesije koju ovaj gospodin nema. Žalili smo se i u Općini Tučepi, ali to nije ništa promijenilo jer izgleda da oni ne žele riješiti ovaj problem. Ovo je sramota što rade prelijepoj hrvatskoj obali i jednom predivnom mjestu kao sto su Tučepi.
Nadam se da ćete uspjeti skrenuti pažnju na ovaj užas koji vlada Jadranom - javio se našoj redakciji ogorčeni gost koji je odsjeo u privatnom smještaju u Tučepima.
POVIŠENI TONOVI
Kako doznajemo od njega, došlo ih je šestero, supruga i on iz Essena te njegovi roditelji i još dva odrasla člana obitelji iz Tuzle.- U subotu ujutro došli smo oko 5 sati da bismo ostavili stvari i pomaknuli smo jednu ležaljku od cijelog niza koje su tu već bile posložene. Nije prošlo puno kada je došao muškarac i povišenim nam tonom kazao: ”Ovo vam je zadnji put da dirate ležaljke, ajde da vas vidim sutra!”
Zatim je mom ocu, čovjeku u godinama, kazao: “Da vidim hoćeš imat m**a da pomjeriš ležaljke!” Moj otac mu je na to rekao da zove policiju ako misli da je u pravu - priča nam Darko.
Nakon toga je Darkova 59-godišnja majka otišla na infopult i u Općinu i žalila se. To su rekli i nasilniku koji im je “odrezao”: ”J**e mi se za vas i Općinu!”
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/u-tucepima-u-zoru-pocinje-bespostedni-rat-za-komad-mjesta-u-hladu-turisti-su-zgrozeni-navili-smo-sat-u-4-30-i-krenuli-na-plazu-ali-vec-je-sve-bilo-okupirano-1111946?fbclid=IwAR0YwaZS6_uXvNaQQvSwr4zSMVmL-ijpqeTm4y0eayRBH9DfiN7KXjTveIE
----------------------------
Borba, pobjeđuju smo najjači...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Krenuli su u zoru, 4:30, ali već je bilo okupirano!
ah, tuzla
nista novog:)
nista novog:)
dijagram-
2015-08-09
imaju kilometre i kilometre plaža na makarskoj rivijeri, a oni bi baš na ta 2 metra plaže gdje domaći čovjek krvavo hoće zaraditi za koricu kruha...
kad vidim guzvu na plazi dodje mi se vratiti kuci:)T. wrote:imaju kilometre i kilometre plaža na makarskoj rivijeri, a oni bi baš na ta 2 metra plaže gdje domaći čovjek krvavo hoće zaraditi za koricu kruha...
dijagram-
2015-08-09
darth_vader likes this post
pa normalno, tko bi se uopće htio kupati na takvoj plaži...dijagram wrote:kad vidim guzvu na plazi dodje mi se vratiti kuci:)T. wrote:imaju kilometre i kilometre plaža na makarskoj rivijeri, a oni bi baš na ta 2 metra plaže gdje domaći čovjek krvavo hoće zaraditi za koricu kruha...
zato se ode malo dalje, izvan mjesta, ni kupača ni ležaljki ni ku*ca-palca...
ali šta znaju bosanci o plaži...
glavno da su uredno vakcinisani...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
svi po dvije s nestrpljivim iscekivanjem kakve specijalne treceT. wrote:pa normalno, tko bi se uopće htio kupati na takvoj plaži...dijagram wrote:kad vidim guzvu na plazi dodje mi se vratiti kuci:)T. wrote:imaju kilometre i kilometre plaža na makarskoj rivijeri, a oni bi baš na ta 2 metra plaže gdje domaći čovjek krvavo hoće zaraditi za koricu kruha...
zato se ode malo dalje, izvan mjesta, ni kupača ni ležaljki ni ku*ca-palca...
ali šta znaju bosanci o plaži...
glavno da su uredno vakcinisani...
dijagram-
2015-08-09
zato treba ići tamo gdje nema pedijatrije i gerijatrije, u skrovite tirkizne uvalice između stijena :)dijagram wrote:kad vidim guzvu na plazi dodje mi se vratiti kuci:)T. wrote:imaju kilometre i kilometre plaža na makarskoj rivijeri, a oni bi baš na ta 2 metra plaže gdje domaći čovjek krvavo hoće zaraditi za koricu kruha...
Meni stvarno nije jasno kako ovi turisti uđu u frku .
Ja u životu nisam maknula nekom ležaljku tko ima koncesiju na plaži.
Ili ju iznajmiš ili si potražiš drugo mjesto. Pa nemamo mi jednu plažu.
Dok za ove koji ostave ručnik po noći ili posljepodne nemam puno razumijavanja.
To uredno pomaknem dva metra dalje i stavim svoj gdje mi se sviđa
Ja u životu nisam maknula nekom ležaljku tko ima koncesiju na plaži.
Ili ju iznajmiš ili si potražiš drugo mjesto. Pa nemamo mi jednu plažu.
Dok za ove koji ostave ručnik po noći ili posljepodne nemam puno razumijavanja.
To uredno pomaknem dva metra dalje i stavim svoj gdje mi se sviđa
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
epikur37 wrote:
Dakle ... na ovoj plaži ovako nakrcatoj ne bih bil da mi platiju.
Moja kobra i ja kad idemo na more na ''plagi'' ne trpimo nikoga bliže od nekih pedeset metri.
Guest- Guest
Imas nudisticku veliku plazu u Tucepima, plus gomilu ovakvih ka Podgori. Uglavnom Bosanci tu dolaze, deru lubenicu. Imas i garmu, mozes ispod cetinara biti, skocis 7 metara, eto te u moru. Nije frka, mozes ih i na finjaka skloniti.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Čemu frka, u Neumu nikom ne smeta...
U pola pet ujutru na plažu zbog mesta? Koje ludilo i maltretiranje. Ja ne bih ni išao na plažu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kupat ću se kad svi odu :D
2015-08-06
I kada im uzmeš pare pre nego što odu.epikur37 wrote:Kupat ću se kad svi odu :D
2014-04-19
epikur37 wrote:Kupat ću se kad svi odu :D
Rujan ... post sezona ... moje vrijeme.
Guest- Guest
točno takodzango wrote:I kada im uzmeš pare pre nego što odu.epikur37 wrote:Kupat ću se kad svi odu :D
osjećaj odrađene sezone i mira u bablje ljeto
još ću uzeti rujan ili/i listopad porodiljni
imam pravo na to još
2015-08-06
Sovak wrote:epikur37 wrote:Kupat ću se kad svi odu :D
Rujan ... post sezona ... moje vrijeme.
lipanj i rujan najbolje :)
2015-08-06
More je malo i pretoplo 27
2015-08-06
I ja idem u septembru na odmor. Taman da nema gužve i ludila. U pola pet na plažu? Ma kako da ne. Jebali te i plaža i more.epikur37 wrote:točno takodzango wrote:I kada im uzmeš pare pre nego što odu.epikur37 wrote:Kupat ću se kad svi odu :D
osjećaj odrađene sezone i mira u bablje ljeto
još ću uzeti rujan ili/i listopad porodiljni
imam pravo na to još
2014-04-19
Pa nitko normalan i ne ide na plažu u ta doba, ovo su bosanci...dzango wrote:U pola pet ujutru na plažu zbog mesta? Koje ludilo i maltretiranje. Ja ne bih ni išao na plažu.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ŠTA BI BILO KAD BI BILO Kako bi izgledala Jugoslavija ako bi se danas OBNOVILA? (VIDEO)
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» Kako je bilo to bilo prije točno 28 godina nakon pobjede HDZ-a na prvim izborima!Utisci iz revije START
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» Velika pobjeda Sirije u Deir Ez Zoru
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» Kako je bilo to bilo prije točno 28 godina nakon pobjede HDZ-a na prvim izborima!Utisci iz revije START
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» Velika pobjeda Sirije u Deir Ez Zoru
Page 1 of 2