uvijek ista božićna tema...
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
uvijek ista božićna tema...
maločas zove neka gospođa iz rijeke, nudi nekakve udžbenike 'superpovoljno', gratis još jedna knjiga itd., nebitno, te mi na koncu kurtoazno zaželi sretne i ugodne blagdane, na što joj ja uzvraćam s 'čestit božić'.
žena se primjetno razveseli te mi uzvrati istom čestitkom, pa si nešto smatram, zašto mi odmah nije zaželjela čestit/sretan/blagoslovljen božić već trabunja o nekakvim blagdanima.
koliko znam, jedini je blagdan idućih dana božić, nema nikakvih drugih, jer nova godina nije blagdan nego neradni dan...
jel se ljude tjera da čestitaju tzv. blagdane, radi li se o nekakvoj autocenzuri, usiljenoj političkoj korektnosti ili čemu već? tko je tu lud ?
ili kad se s dalekoglednice oglasi netko iz bivše vladajuće koalcijije pa čestita božić 'onima koji ga slave'?!
pa što ne čestita i novu godinu onima koji je slave, jer sigurno svi ne slave novu godinu, kao ni božić, ali je božić kao i nova godina, činjenica, slavio ga ili ne te smatram da se nikoga ne može uvrijediti ako mu se čestita taj, jedan od najvećih kršćanskih blagdana u državi s 94% kršćana, a s druge strane čestitanjem tzv. blagdana ne želeći ga nazvati njegovim imenom, vrijeđa se baš te kršćane...
navodno je ovih dana i židovski blagdan hanuka, pa reko baš ću pratiti medije da vidim hoće li im se čestitati njihov blagdan njegovim imenom ili općenito, kao tzv. blagdan...
žena se primjetno razveseli te mi uzvrati istom čestitkom, pa si nešto smatram, zašto mi odmah nije zaželjela čestit/sretan/blagoslovljen božić već trabunja o nekakvim blagdanima.
koliko znam, jedini je blagdan idućih dana božić, nema nikakvih drugih, jer nova godina nije blagdan nego neradni dan...
jel se ljude tjera da čestitaju tzv. blagdane, radi li se o nekakvoj autocenzuri, usiljenoj političkoj korektnosti ili čemu već? tko je tu lud ?
ili kad se s dalekoglednice oglasi netko iz bivše vladajuće koalcijije pa čestita božić 'onima koji ga slave'?!
pa što ne čestita i novu godinu onima koji je slave, jer sigurno svi ne slave novu godinu, kao ni božić, ali je božić kao i nova godina, činjenica, slavio ga ili ne te smatram da se nikoga ne može uvrijediti ako mu se čestita taj, jedan od najvećih kršćanskih blagdana u državi s 94% kršćana, a s druge strane čestitanjem tzv. blagdana ne želeći ga nazvati njegovim imenom, vrijeđa se baš te kršćane...
navodno je ovih dana i židovski blagdan hanuka, pa reko baš ću pratiti medije da vidim hoće li im se čestitati njihov blagdan njegovim imenom ili općenito, kao tzv. blagdan...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Re: uvijek ista božićna tema...
Gamad antifašistička! Sve je to zlo doniela politička korektnost.
Žena je obuhvatila hrvacki Božić, srpski, Novu godinu, tri kralja, četiri kralja u jednoj riječi "blagdani". Kako bi se onda Maja Blagdan trebala zvat?
Zna se što ide kad, kad se što čestita, neću valjda danas nekom čestita Novu godinu. Maja bi se trebala zvati Svibanjka.udba wrote:Žena je obuhvatila hrvacki Božić, srpski, Novu godinu, tri kralja, četiri kralja u jednoj riječi "blagdani". Kako bi se onda Maja Blagdan trebala zvat?
Regoč wrote:Zna se što ide kad, kad se što čestita, neću valjda danas nekom čestita Novu godinu. Maja bi se trebala zvati Svibanjka.udba wrote:Žena je obuhvatila hrvacki Božić, srpski, Novu godinu, tri kralja, četiri kralja u jednoj riječi "blagdani". Kako bi se onda Maja Blagdan trebala zvat?
na duhovit način si ga poučio da postoji razlika između imena i prezimena....
2014-04-14
Nećeš ni Božić ako ćemo po PS-u. Ništa unaprijed. Zato je žena rekla, eo sretno ti bilo pa šta god slavijo i obuhvatila 2-3 tjedna u jednoj rečenici.Regoč wrote:Zna se što ide kad, kad se što čestita, neću valjda danas nekom čestita Novu godinu. Maja bi se trebala zvati Svibanjka.udba wrote:Žena je obuhvatila hrvacki Božić, srpski, Novu godinu, tri kralja, četiri kralja u jednoj riječi "blagdani". Kako bi se onda Maja Blagdan trebala zvat?
Zašto onda unapried dva, tri tjedna? Čestitaš unapried ako se s tom osobom nećeš vidjeti.udba wrote:Nećeš ni Božić ako ćemo po PS-u. Ništa unaprijed. Zato je žena rekla, eo sretno ti bilo pa šta god slavijo i obuhvatila 2-3 tjedna u jednoj rečenici.Regoč wrote:Zna se što ide kad, kad se što čestita, neću valjda danas nekom čestita Novu godinu. Maja bi se trebala zvati Svibanjka.udba wrote:Žena je obuhvatila hrvacki Božić, srpski, Novu godinu, tri kralja, četiri kralja u jednoj riječi "blagdani". Kako bi se onda Maja Blagdan trebala zvat?
neznam, ja koga god susretnem sretan božić, to pičkice idu sa tim blagdanima..
Guest- Guest
[size=36]Ove dve reči nikada ne treba izgovarati u Njujorku[/size]
Turista Met Jang podelio je sa čitaocima sajta News.com.au svoje neprijatno iskustvo prilikom posete ovom gradu.
Praznici se bliže, a slavljenje Božića u Njujorku predstavlja naročito, divno iskustvo. Naviknuti na zapadnjačku tradiciju, mnogi stanovnici Evrope i Australije poželeće drugima srećan Božič.
Međutim, reči “Merry Christmas“ mnoge turiste mogu dovesti u vrlo neugodnu situaciju.
“Nažalost, to sam saznao na teži način. Kada sam prilikom posete Njujorku 2014. godine jednom taksisti poželeo srećan Božić, on se okrenuo i počeo da mi sasipa uvrede u lice. Bio sam šokiran! Kako tako uobičajena fraza može da bude tako uvredljiva? Prijatelj mi je kasnije objasnio da se izgovaranje ovih reči tamo smatra politički nekorektnim. Umesto toga, drugima bi trebalo da poželite srećne praznike“, kaže Jang.
Prema navodima ABC njuza, Božić je vreme “zimskog kulturološkog rata” i “pomešanih osećanja”: “Svaki pokušaj da u ovaj hrišćanski praznik uključite pripadnike drugih veroispovesti može razbesneti one koji Hrista smatraju centralnom tačkom praznične sezone. To se ponekad može pretvoriti u pravu političku bitku.”
Turista Met Jang podelio je sa čitaocima sajta News.com.au svoje neprijatno iskustvo prilikom posete ovom gradu.
Praznici se bliže, a slavljenje Božića u Njujorku predstavlja naročito, divno iskustvo. Naviknuti na zapadnjačku tradiciju, mnogi stanovnici Evrope i Australije poželeće drugima srećan Božič.
Međutim, reči “Merry Christmas“ mnoge turiste mogu dovesti u vrlo neugodnu situaciju.
“Nažalost, to sam saznao na teži način. Kada sam prilikom posete Njujorku 2014. godine jednom taksisti poželeo srećan Božić, on se okrenuo i počeo da mi sasipa uvrede u lice. Bio sam šokiran! Kako tako uobičajena fraza može da bude tako uvredljiva? Prijatelj mi je kasnije objasnio da se izgovaranje ovih reči tamo smatra politički nekorektnim. Umesto toga, drugima bi trebalo da poželite srećne praznike“, kaže Jang.
Prema navodima ABC njuza, Božić je vreme “zimskog kulturološkog rata” i “pomešanih osećanja”: “Svaki pokušaj da u ovaj hrišćanski praznik uključite pripadnike drugih veroispovesti može razbesneti one koji Hrista smatraju centralnom tačkom praznične sezone. To se ponekad može pretvoriti u pravu političku bitku.”
veber-
2014-12-30
veće je pitanje kažete li u svakodnevnom govoru čestit ili sretan Božić.
Neoliberalni portugalac wrote:neznam, ja koga god susretnem sretan božić, to pičkice idu sa tim blagdanima..
nije problem u međusobnom čestitanju, već u ovom tzv. službenom, putem medija od strane trenutačnih obnašatelja funkcija političke vlasti, kao i u ovom službenom od strane određenih pravnih osoba, trgovačkih lanaca i tome sl. ...
iz čega je razvidno da se zapravo nameće izraz 'blagdani' kao zamjena za samo ime tog blagdana, što je božić, čime se vjerojatno hoće još više kršćanske vrijednosti zamijeniti novim tzv. vrijednostima...
2014-04-14
Glupost. Zašto nekome smeta ako mu poželiš lepe želje, čak iako ne slavi taj praznik?veber wrote:taksist je ziher bio multikulti arap ili sl.
šta mu dođe prevod za Merry? Marija?veber wrote:uvijek sretan.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Totenkopf wrote:Neoliberalni portugalac wrote:neznam, ja koga god susretnem sretan božić, to pičkice idu sa tim blagdanima..
nije problem u međusobnom čestitanju, već u ovom tzv. službenom, putem medija od strane trenutačnih obnašatelja funkcija političke vlasti, kao i u ovom službenom od strane određenih pravnih osoba, trgovačkih lanaca i tome sl. ...
iz čega je razvidno da se zapravo nameće izraz 'blagdani' kao zamjena za samo ime tog blagdana, što je božić, čime se vjerojatno hoće još više kršćanske vrijednosti zamijeniti novim tzv. vrijednostima...
ja susjedu ujutro kazem dobra ti sva doba dana
sto bih mu nabrajao jutro, podne, vecer...oma ispalim sve i to je pristojno i moderno
dobro jutro je prilicno seljacki, a tek dobar dan ili dobra vecer
dijagram-
2015-08-09
Zato što je kreten.dzango wrote:Glupost. Zašto nekome smeta ako mu poželiš lepe želje, čak iako ne slavi taj praznik?veber wrote:taksist je ziher bio multikulti arap ili sl.
Veseo. Marija je Mary.udba wrote:šta mu dođe prevod za Merry? Marija?veber wrote:uvijek sretan.
dijagram wrote:Totenkopf wrote:Neoliberalni portugalac wrote:neznam, ja koga god susretnem sretan božić, to pičkice idu sa tim blagdanima..
ja susjedu ujutro kazem dobra ti sva doba dana
sto bih mu nabrajao jutro, podne, vecer...oma ispalim sve i to je pristojno i moderno
dobro jutro je prilicno seljacki, a tek dobar dan ili dobra vecer
ne znam, ja obično pozdravljam s 'bog' ako nekoga viđam često, ili s 'di si, šta ima' ako nekoga vidim rjeđe, na što se odgovara 'a evo, ti ?' ili 'e, kako je' na što se odgovara s 'a evo, ti?'...
2014-04-14
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Božićna čestitka
» Božićna čestitka Predsjednice Republike Hrvatske
» Božićna nagradna igra
» Božićna čestitka Predsjednice Republike
» Božićna čestitka Ivana Pernara
» Božićna čestitka Predsjednice Republike Hrvatske
» Božićna nagradna igra
» Božićna čestitka Predsjednice Republike