ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 46 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 13/8/2021, 11:46

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.

Govoru ljudi da unatoč tomu ča se ne izbudiš, da kad projde auto ili sličan zvuk, telo odradi sve pripremne radnje pumpanja adrenalina i spremno je za reakciju.

Zoto se valjda na selu lipše spi.

zanimljivo..

ajme jadni ljudi u Baniji, bila je strka oko nabave tih kontejnera, na kraju je život u njima očajan, nema vode, zimi su hladne, ljeti su peći, jbmti sve

Jo sebi gljedun uzesti kontejner za živiti, pa klima to zagrije ili ohlodi učas

“Pozdrav iz jako ranjene Petrinje. Kako smo? Teško. Živimo u kontejnerima, suprug i ja živimo u kontejneru koji nema sanitarni čvor ni vodu, nema osnovne higijenske uvjete”, rekla je Marijana.

-- Porezni obveznici se ni u životnoj ugrozi - ne mogu uzdati u državu koja im uzima više od 50% svojih prihoda...

''Nemamo gdje skuhati ručak. Kontejner nije predviđen za stanovanje nego za neku radionu ili neki mali obrt. Čovjek je to dovezao odmah prvi dan i ostavio da se poslužimo i kako onda, tako i sada, nismo dobili ništa”, objasnila je.

“Zima je bila hladna, grijalica zagrije, ali ne smije se ugasiti ni na kratko jer se sve ohladi. Kad je došlo ljeto, prije mjesec dana smo dobili klimu, unutra je bilo neizdrživo, 39 stupnjeva je bilo. Vani hlada nemamo, a bojimo se zime, što će biti s nama ako budemo morali plaćati struju? Jedna plaća neće biti dovoljna da bi podmirila te troškove”, kazala je, dodajući da je to veliki problem.

https://hr.n1info.com/vijesti/petrinjka-o-zivotu-u-kontejneru-nemamo-vodu-niti-gdje-skuhati-rucak/
A doli sun in brodske konterjere? Još jedun dobar argumenat protiv države. tribali su oblipiti stiropor izvunka i gips iznutra, bilo bi in puno ugodnije.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 11:50

violator wrote:
aben wrote:
violator wrote:
kic wrote:
znači pričao kao s uvođenjem štednih žaruljica, neće bit za kupit staru robu..

ali ovaj drugi dio rečenice mi nije jasan, kako sam pročitao drugdje, ako sad kupiš "običnu peć" do 2022 (lol to je za 4mj već) - moći ćeš je koristiti poslije naravno, samo neće bit za kupit više

Zapravo, ne vidim u cemu je problem, Kic?

Kupi si novu pec, ako se zelis grijati na drva, ona ima veci stupanj iskoristivosti, dakle trebat ce ti i manje drva, a smanjuje i emisiju CO2. Ako imas staru pec, opet dobro. Moci ces je koristiti samo sto neces kupovati vlazne cjepanice pa ces time takodjer smanjivati emisiju CO2.
Pa problijem je u rečenici da ako sa kupiš peć, da ćeš je moći koristiti samo do nove godine, zoč bi inače tribo biti careful? 

[size=60] so be careful not to buy an appliance now that you can only enjoy for a short time.

[/size]

Onda sam pogresan tekst citirala, imala sam ih nekoliko otvorenih dok sam trazila info o tim tvojim navodima iz dokumentarca. Nije mi jasno, zapravo, kako se vas dvojica niste dosjetili malo potraziti tekstove, clanke o toj navodnoj zabrani peci na drva vec ste odmah krenuli s narativom o eko-fasistima!? Valjda treba nekako opravdati vase postojanje ovdje. Ako su Gnjec i Eb za vas Lolek i Bolek, vas ste dvojica definitivno Pat i Mat
Veliš, iskala si navod ki ti odgovoro? 

Zoč bi biloča isko? Jo znun da će fašisti fašizirati, inače ne bi bili fašisti. Da su novi špaheri bolji, unda bi ih ljudi kupovali somi isto kako ča više niko ne kupuje katodne televizije. Čemu zabrane, osim da fašistii fašiziraju?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 11:55

kic wrote:
aben je samo napisao da se zabranjuju obične peći na drva, što je reducirano ali istina-

to je samo bi usputni komentor u emisiji o interijer dizajnu, ču sun dvi riči-špaher, zabrana i omoh logički spoji to u zaključak-fašizam. Jer, ako ako se planiro nešto zabroniti u vezi is špaherima, riječ je o fašizmu. Izazivun bilokoga da složi neki hipotetski navod o zabrani špahera ku ne bi bi fašistički.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 11:58

violator wrote:
aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.

Govoru ljudi da unatoč tomu ča se ne izbudiš, da kad projde auto ili sličan zvuk, telo odradi sve pripremne radnje pumpanja adrenalina i spremno je za reakciju.

zanimljivo..

ajme jadni ljudi u Baniji, bila je strka oko nabave tih kontejnera, na kraju je život u njima očajan, nema vode, zimi su hladne, ljeti su peći, jbmti sve

:facepalm

Stabla su hipersenzibilna bica naspram tebe.
Jo jes hioersenzibilan, ne morin gljedati horore, plačin na romantične komedije, ko onaj brendon kad ne more pogljedati u suton bez da zacmizdri... ali to nemo veze is grijaanjen konzejnerov

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 13/8/2021, 12:11

aben wrote:
violator wrote:
aben wrote:
violator wrote:
kic wrote:

ali ovaj drugi dio rečenice mi nije jasan, kako sam pročitao drugdje, ako sad kupiš "običnu peć" do 2022 (lol to je za 4mj već) - moći ćeš je koristiti poslije naravno, samo neće bit za kupit više

Kupi si novu pec, ako se zelis grijati na drva, ona ima veci stupanj iskoristivosti, dakle trebat ce ti i manje drva, a smanjuje i emisiju CO2. Ako imas staru pec, opet dobro. Moci ces je koristiti samo sto neces kupovati vlazne cjepanice pa ces time takodjer smanjivati emisiju CO2.
Pa problijem je u rečenici da ako sa kupiš peć, da ćeš je moći koristiti samo do nove godine, zoč bi inače tribo biti careful? 

[size=66] so be careful not to buy an appliance now that you can only enjoy for a short time.

[/size]

Onda sam pogresan tekst citirala, imala sam ih nekoliko otvorenih dok sam trazila info o tim tvojim navodima iz dokumentarca. Nije mi jasno, zapravo, kako se vas dvojica niste dosjetili malo potraziti tekstove, clanke o toj navodnoj zabrani peci na drva vec ste odmah krenuli s narativom o eko-fasistima!? Valjda treba nekako opravdati vase postojanje ovdje. Ako su Gnjec i Eb za vas Lolek i Bolek, vas ste dvojica definitivno Pat i Mat

Zoč bi biloča isko? Jo znun da će fašisti fašizirati, inače ne bi bili fašisti. Da su novi špaheri bolji, unda bi ih ljudi kupovali somi isto kako ča više niko ne kupuje katodne televizije. Čemu zabrane, osim da fašistii fašiziraju?

Sto mi to tocno odgovara da trazim tekst koji mi odgovara!? Grijem se na drva citav svoj dosadasnji zivot, naravno da sam provjeravala istinitost tvojih rijeci koje su, gle, neobicnosti, ispale neistinite. :)

Jest, fasisti fasiziraju, zbroj unutarnjih kuteva trokuta je uvijek 180 elementarne +euklidske) geometrije, ali kakve veze imaju semanticke, analiticke istine s tvojim krivim navodom?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 12:16

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 13/8/2021, 12:20

kic wrote:
aben je samo napisao da se zabranjuju obične peći na drva, što je reducirano ali istina-

Daj ne izvlaci se na tako glup nacin. Moze? Je li tesko reci, okej pogrijesili smo?

I sto to vama obojici znaci da se od sljedece godine prodaju peci na drva novije generacije koje su, zapravo, poboljsanw verzije sadasnjih. Te "obicne" peci ionako cete nabavljati kao dosad, iz druge ruke...

Vise ne mogu nabaviti ni obicne mlince za kavu, one rucne. Fasisti!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/8/2021, 12:23

aben wrote:
kic wrote:

to je samo bi usputni komentor u emisiji o interijer dizajnu, ču sun dvi riči-špaher, zabrana i omoh logički spoji to u zaključak-fašizam. Jer, ako ako se planiro nešto zabroniti u vezi is špaherima, riječ je o fašizmu. Izazivun bilokoga da složi neki hipotetski navod o zabrani špahera ku ne bi bi fašistički.

Aha, sada idemo malo prema strawmanu . Zijev.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/8/2021, 12:27

aben wrote:
violator wrote:
aben wrote:
kic wrote:

zanimljivo..

Jo jes hioersenzibilan, ne morin gljedati horore, plačin na romantične komedije, ko onaj brendon kad ne more pogljedati u suton bez da zacmizdri... ali to nemo veze is grijaanjen konzejnerov

Da, samo ima veze s cinjenicom da si Kicov spomen o tegobnom zivotu ljudi u stambenim kontejnerima mudro okolisno "rijesio" zakljuckom u stilu "neka si nabave klimu".  Se*onjo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 12:58

violator wrote:
kic wrote:

Daj ne izvlaci se na tako glup nacin. Moze? Je li tesko reci, okej pogrijesili smo?

I sto to vama obojici znaci da se od sljedece godine prodaju peci na drva novije generacije koje su, zapravo, poboljsanw verzije sadasnjih. Te "obicne" peci ionako cete nabavljati kao dosad, iz druge ruke...

"Gljedun onu irsku seriju o arhitekturi i dizajnu, pa veli da se od 2022 više doma ne će smiti koristiti obična peć na drva, zbog emisije co2... Sačuvaj bože da moreš nabrati drva i grijati familiju bez elektre"

to je sve šta je rekao, tako će sutra zabraniti auta na dizel i benzin, pa ćeš reći: e pa šta, imate bolja električna

koja si nitko ne može priuštiti, i isto koriste baterije i svi ti ostali popratni problemi, ugl država i superdržava odlučuju namjesto tebe individue, korak unazad u tom smislu.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 14:18

ne znam, ne idem za svaku izjavu odavlen provjeravati, factual je aben točan da starih šporeta više neće biti, ti si proširila priču zašto je to tako, i to je cool rasvjetljenje, ali i dalje ne poništava prvi fact zabrane starih uređaja, nego dobro, kome smeta njegov problem, tj moj ovaj put, samo konstatiram da živimo u sve užem tunelu stvarnosti u kojem se priroda i dimenzije tog tunela odlučuju negdje drugdje a ne u vlastitom životu rizika i odgovornosti
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:00

violator wrote:
aben wrote:
violator wrote:
aben wrote:
violator wrote:
kic wrote:

[size=66] so be careful not to buy an appliance now that you can only enjoy for a short time.

[/size]

Sto mi to tocno odgovara da trazim tekst koji mi odgovara!? Grijem se na drva citav svoj dosadasnji zivot, naravno da sam provjeravala istinitost tvojih rijeci koje su, gle, neobicnosti, ispale neistinite. :)

Jest, fasisti fasiziraju, zbroj unutarnjih kuteva trokuta je uvijek 180 elementarne +euklidske) geometrije, ali kakve veze imaju semanticke, analiticke istine s tvojim krivim navodom?
Pa iskala si, i kopirala pogrešan tekst. A pogrješan je valjda jer potvrdjuje ono ča sun reko, jel? 

Evo, i jo sun sa pošo viditi kako je to u eu, i oni govoru:

Cities and municipalities can reduce the impact of wood burning by local measures and thus improve urban air quality substantially:
● Quicker replacement or shutdown of old appliances: For instance, in Munich, old appliances already have to be replaced or shut down until the end of 2018. Like in the city of Aachen, further operation of these appliances is only allowed if they meet stricter emission limit values than the national legislation requires for old stoves.

Poanta je da se buniš na moje navode, namesto na otvoreni fašizam ki će te prije ili kasnije dojti grijanja.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:03

violator wrote:
kic wrote:

Proizvodjači mlincov za kafu su propali jer in to niko više ni hoti kupovati.

Proizvodjači špaherov će propasti radi fašizma, a patiti će i njihovi klijenti, ki će ako želu klasično grijanje sad morati postati kriminalci ki kupuju zabranjenu robu na crnom tržištu

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:06

violator wrote:
aben wrote:
kic wrote:

Aha, sada idemo malo prema strawmanu .  Zijev.
Ča ne bi za strawman tribo jo tebi imputirati da si nešto rekla i unda to opovrgavati? 

Mislin, ne moreš se razbacivati ocjenami, ča će ti to?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:08

violator wrote:
aben wrote:
violator wrote:
aben wrote:
kic wrote:

zanimljivo..

Da, samo ima veze s cinjenicom da si Kicov spomen o tegobnom zivotu ljudi u stambenim kontejnerima mudro okolisno  "rijesio" zakljuckom u stilu "neka si nabave klimu".  Se*onjo.
Točno, 
Ka je riječ o provin problijemima, jo ne plačin i ne prepušćun se osjećajima, nego omoh direktno na rješenja.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 15:22

Denkverbot - Page 46 20210811
Denkverbot - Page 46 20210812

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cerro_Rico

Amerindians..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:24

kic wrote:
Sićun se presude jednon merikuncu, tripu su ga uvatili kako krade mars bar, i treti put ga stavili 15-20godin u pržun, a ljudi u ninu, ka kopaju vrt, uvika ka naletu na neki antički artefakt, stavu ga u auto i brču negdi, jer ako jovu arheolozima, ovi in ogrodu vrto na petnajst godin:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 15:28

kic wrote:Denkverbot - Page 46 20210811
Denkverbot - Page 46 20210812

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cerro_Rico

Amerindians..
Eksproprijacija merikunskih indijuncov:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 13/8/2021, 16:05

https://www.airclim.org/acidnews/copenhagen-mayor-wants-ban-wood-burning-stoves

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 20:53

aben wrote:
kic wrote:
Sićun se presude jednon merikuncu, tripu su ga uvatili kako krade mars bar, i treti put ga stavili 15-20godin u pržun, a ljudi u ninu, ka kopaju vrt, uvika ka naletu na neki antički artefakt, stavu ga u auto i brču negdi, jer ako jovu arheolozima, ovi in ogrodu vrto na petnajst godin:)

kad se samo razmišlja o generalnoj prevenciji, propuste se brojne ljudske perspektive
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 13/8/2021, 20:55

Eksproprijacija merikunskih indijuncov:)

bad for the Ameridians

good for us against the Ottomans

jos jedna unintended posljedica
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content