Denkverbot
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Denkverbot
Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
Govoru ljudi da unatoč tomu ča se ne izbudiš, da kad projde auto ili sličan zvuk, telo odradi sve pripremne radnje pumpanja adrenalina i spremno je za reakciju.
Zoto se valjda na selu lipše spi.
Govoru ljudi da unatoč tomu ča se ne izbudiš, da kad projde auto ili sličan zvuk, telo odradi sve pripremne radnje pumpanja adrenalina i spremno je za reakciju.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
aben wrote:Noor wrote:raj rofix510 nije predviđen da bude zadnji sloj, na njega ide još i završni. šta mu se sve može desiti ako ga ne zatvoriš s nekom završnom žbukom, ne znam....najbolje da pitaš proizvođača.aben wrote:Noor wrote:Kuzim, al onda v4 (jesi vario preklope?) podvuci 30 cm visoko pod fasadu...aben wrote:Velin, to ko mene nemo smisla jer jo nemun sloj pod 1,2,3,4,5 i 6, to su stene na steni a love za injektiranje ili pilanje temelja nemun
A odakle dolje u rovu ta ljepenka krece?
Morala bi se i zastititi od mehanickog ostecenja čepastom folijom..
Pretpostavljam da unutra imas kondenzat, jer ti vruc zrak ulazi unutra kad otvarate vrata...a zidovi 200 godina stari (koja debljina?) su iznutra hladni i otuda kondenzat
Je, zavoreno je, dumboko je oko 40cm jer je doli omoh škrila.
Ih, da čepasta folija, betonski zid od 15cm sun sali:)
Jo samo pretpostavljan da postoji kondenzat, jer je iznutro knauf i nemun više pojma ča se dogodjo. Moja preokupacija je oće li rofix 510 poremetiti neku ravnotežu vlage u smislu da će:
Zarobiti vlagu, ne dati zidu da diše, ili
Navločiti vlagu iz okoline na sebe zbog puno japna u smjesi...?
ako pretpostavljaš da se radi o kondenzatu (nisi napisao što te potaknulo na tu pretpostavku), izradom visoke unutrašnje kade (ispod knaufa?) vlagu si već i sam zarobio, jedino ako si postavio i parnu branu.
inače, u dobroj praksi, nikakve izolacije se ne izvode na unutrašnjoj strani vanjskih zidova, osim ako nema druge mogućnosti.
A, je baš jo poznivun proizvodjače:)
Da, zarobi sun je, ali sa more izojti iznad di oće...
Ok, okurožila si me, rofix, pa lipilo, pa ča bude da bude!
pa ja ti dam kontakt, samo ne smiš pričati bodulski :)
U principu, jo njima ne verujen.Noor wrote:aben wrote:Noor wrote:raj rofix510 nije predviđen da bude zadnji sloj, na njega ide još i završni. šta mu se sve može desiti ako ga ne zatvoriš s nekom završnom žbukom, ne znam....najbolje da pitaš proizvođača.aben wrote:Noor wrote:Kuzim, al onda v4 (jesi vario preklope?) podvuci 30 cm visoko pod fasadu...aben wrote:Velin, to ko mene nemo smisla jer jo nemun sloj pod 1,2,3,4,5 i 6, to su stene na steni a love za injektiranje ili pilanje temelja nemun
Pretpostavljam da unutra imas kondenzat, jer ti vruc zrak ulazi unutra kad otvarate vrata...a zidovi 200 godina stari (koja debljina?) su iznutra hladni i otuda kondenzat
Jo samo pretpostavljan da postoji kondenzat, jer je iznutro knauf i nemun više pojma ča se dogodjo. Moja preokupacija je oće li rofix 510 poremetiti neku ravnotežu vlage u smislu da će:
ako pretpostavljaš da se radi o kondenzatu (nisi napisao što te potaknulo na tu pretpostavku), izradom visoke unutrašnje kade (ispod knaufa?) vlagu si već i sam zarobio, jedino ako si postavio i parnu branu.
inače, u dobroj praksi, nikakve izolacije se ne izvode na unutrašnjoj strani vanjskih zidova, osim ako nema druge mogućnosti.
Tako sun i svrši is rofixom; isko sun samoborku v50, a ona meni da nema ali evo ti rofix 510-to ti je isto, i jo uze bez da provjerin...
2014-04-16
Imaš V50 u Peveca i u Maraša... nemoj u bodulima kupovat, lihvari su ti to... : )
darth_vader-
2014-04-17
aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
zanimljivo..
ajme jadni ljudi u Baniji, bila je strka oko nabave tih kontejnera, na kraju je život u njima očajan, nema vode, zimi su hladne, ljeti su peći, jbmti sve
kic wrote:
znači pričao kao s uvođenjem štednih žaruljica, neće bit za kupit staru robu..
ali ovaj drugi dio rečenice mi nije jasan, kako sam pročitao drugdje, ako sad kupiš "običnu peć" do 2022 (lol to je za 4mj već) - moći ćeš je koristiti poslije naravno, samo neće bit za kupit više
Zapravo, ne vidim u cemu je problem, Kic?
Kupi si novu pec, ako se zelis grijati na drva, ona ima veci stupanj iskoristivosti, dakle trebat ce ti i manje drva, a smanjuje i emisiju CO2. Ako imas staru pec, opet dobro. Moci ces je koristiti samo sto neces kupovati vlazne cjepanice pa ces time takodjer smanjivati emisiju CO2.
Guest- Guest
Uze sun ponudu i u maraša, ali na kraju sve uze u tegule jer ti inače kamijoncin jebe mater ako imo puno stanica..jasambrend wrote:Imaš V50 u Peveca i u Maraša... nemoj u bodulima kupovat, lihvari su ti to... : )
2014-04-16
?kic wrote:aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
zanimljivo..
ajme jadni ljudi u Baniji, bila je strka oko nabave tih kontejnera, na kraju je život u njima očajan, nema vode, zimi su hladne, ljeti su peći, jbmti sve
Jo sebi gljedun uzesti kontejner za živiti, pa klima to zagrije ili ohlodi učas
2014-04-16
Pa problijem je u rečenici da ako sa kupiš peć, da ćeš je moći koristiti samo do nove godine, zoč bi inače tribo biti careful?violator wrote:kic wrote:
ali ovaj drugi dio rečenice mi nije jasan, kako sam pročitao drugdje, ako sad kupiš "običnu peć" do 2022 (lol to je za 4mj već) - moći ćeš je koristiti poslije naravno, samo neće bit za kupit više
Kupi si novu pec, ako se zelis grijati na drva, ona ima veci stupanj iskoristivosti, dakle trebat ce ti i manje drva, a smanjuje i emisiju CO2. Ako imas staru pec, opet dobro. Moci ces je koristiti samo sto neces kupovati vlazne cjepanice pa ces time takodjer smanjivati emisiju CO2.
so be careful not to buy an appliance now that you can only enjoy for a short time.
2014-04-16
ne znam tko kupuje vlažne cjepanice, to baš ne gori i dimi-
ne vidim problem ako je tako, ako su samo dobri benefiti, bio sam dojma da se ljudima opet oduzima opcija izbora, ok sad će kućanstva u Irskoj smanjiti emisije co2, dok je zapravo cijela planeta jedan eko-bio-sistem i ostatak svijeta to anulira brzo, dojma sam.. ali dobro, valjda treba krenuti od nečeg, mada osjećam da će eko-fašizam brzo postati poluga vanjske politike Zapada..
kic wrote:
ne znam tko kupuje vlažne cjepanice, to baš ne gori i dimi-
ne vidim problem ako je tako, ako su samo dobri benefiti, bio sam dojma da se ljudima opet oduzima opcija izbora, ok sad će kućanstva u Irskoj smanjiti emisije co2, dok je zapravo cijela planeta jedan eko-bio-sistem i ostatak svijeta to anulira brzo, dojma sam.. ali dobro, valjda treba krenuti od nečeg, mada osjećam da će eko-fašizam brzo postati poluga vanjske politike Zapada..
Stvor je jednostavna,
Imoš dvi pećice u peveca, jena je iljadu kun i učinkovitost joj je 30%, i druga, 4 iljade kun, i učinkovita je 50%. Država uliće i potiče da izabereš, dosa je subvencijonirala ovu skupu sa iljadu kun, tako da bogati ki bi ionako kupili skupu imaju koristi, a sa potpuno zabranjuju jeftine tako da siromasi više nemaju izbora.
2014-04-16
da ok, to mi je bila prva misao..
svaka čast znanstvenicima, greenhouse effect se uči još u osnovnoj školi, ali sve više skepse imam prema njima, prema procjeni ljudskog utjecaja na planetarno zdravlje, da li smanjivanje emisija co2 razumijemo do čega će dovesti ako uspije npr?
inače Krka jedva puže, sad sam bio na rijeci, tako je slab vodostaj, priča mi jedna osoba kako su rijeke tako znale nestajati for good kad jednom presahnu..
On 9 February 2021, at the conclusion of his investigation, Ben Embarek said it was "extremely unlikely" that the virus leaked from a lab in Wuhan;[6] Ben Embarak later noted that Chinese officials pressured him to include this phrase in the report.[7] In a Danish documentary aired on August 12, 2021, Ben Embarak stated: "A lab employee infected in the field while collecting samples in a bat cave — such a scenario belongs both as a lab-leak hypothesis and as our first hypothesis of direct infection from bat to human. We’ve seen that hypothesis as a likely hypothesis".[
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Ben_Embarek
kic wrote:
da ok, to mi je bila prva misao..
svaka čast znanstvenicima, greenhouse effect se uči još u osnovnoj školi, ali sve više skepse imam prema njima, prema procjeni ljudskog utjecaja na planetarno zdravlje, da li smanjivanje emisija co2 razumijemo do čega će dovesti ako uspije npr?
inače Krka jedva puže, sad sam bio na rijeci, tako je slab vodostaj, priča mi jedna osoba kako su rijeke tako znale nestajati for good kad jednom presahnu..
Onaj sjedeći govor petersona je alfa i omega priče o klimi
2014-04-16
ne pricam o trgovcu, nego o proizvođaču.aben wrote:U principu, jo njima ne verujen.Noor wrote:aben wrote:Noor wrote:raj rofix510 nije predviđen da bude zadnji sloj, na njega ide još i završni. šta mu se sve može desiti ako ga ne zatvoriš s nekom završnom žbukom, ne znam....najbolje da pitaš proizvođača.aben wrote:Noor wrote:Kuzim, al onda v4 (jesi vario preklope?) podvuci 30 cm visoko pod fasadu...aben wrote:Velin, to ko mene nemo smisla jer jo nemun sloj pod 1,2,3,4,5 i 6, to su stene na steni a love za injektiranje ili pilanje temelja nemun
Tako sun i svrši is rofixom; isko sun samoborku v50, a ona meni da nema ali evo ti rofix 510-to ti je isto, i jo uze bez da provjerin...
on izdaje tehnički list proizvoda i izjavu o njegovim svojstvima, a te dokumente bi ti trgovac morao izdati na zahtjev. ako ih nema, dostupni su na web-u proizvođača, a on također ima i svoje tehnologe, koji su kupcu uvijek dostupni i pomognu kod svakog pitanja i problema.
ako budes opet u nekoj dilemi, spojit cu te.
Noor wrote:ne pricam o trgovcu, nego o proizvođaču.aben wrote:U principu, jo njima ne verujen.Noor wrote:aben wrote:Noor wrote:raj rofix510 nije predviđen da bude zadnji sloj, na njega ide još i završni. šta mu se sve može desiti ako ga ne zatvoriš s nekom završnom žbukom, ne znam....najbolje da pitaš proizvođača.aben wrote:Noor wrote:Kuzim, al onda v4 (jesi vario preklope?) podvuci 30 cm visoko pod fasadu...aben wrote:Velin, to ko mene nemo smisla jer jo nemun sloj pod 1,2,3,4,5 i 6, to su stene na steni a love za injektiranje ili pilanje temelja nemun
on izdaje tehnički list proizvoda i izjavu o njegovim svojstvima, a te dokumente bi ti trgovac morao izdati na zahtjev. ako ih nema, dostupni su na web-u proizvođača, a on također ima i svoje tehnologe, koji su kupcu uvijek dostupni i pomognu kod svakog pitanja i problema.
ako budes opet u nekoj dilemi, spojit cu te.
Ma,
meni obično triba riješiti neki konkretni problijem sa po vriće cimenta i ostatkon armature od prethodnog posla, a ne teoretsko imeginarni čigovo riješenje gusto karijolu šoldov... Vidin jo pitanja i odgovore na samoborkinoj stranici, premaži to s ovin, pa s onin.. Isusa mi, da imamo love, pa ne bi tipkali na samoborkinom savjetima, nego bi omoh zvoli majstore:)
2014-04-16
aben wrote:?kic wrote:aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
zanimljivo..
“Pozdrav iz jako ranjene Petrinje. Kako smo? Teško. Živimo u kontejnerima, suprug i ja živimo u kontejneru koji nema sanitarni čvor ni vodu, nema osnovne higijenske uvjete”, rekla je Marijana.
-- Porezni obveznici se ni u životnoj ugrozi - ne mogu uzdati u državu koja im uzima više od 50% svojih prihoda...
''Nemamo gdje skuhati ručak. Kontejner nije predviđen za stanovanje nego za neku radionu ili neki mali obrt. Čovjek je to dovezao odmah prvi dan i ostavio da se poslužimo i kako onda, tako i sada, nismo dobili ništa”, objasnila je.
“Zima je bila hladna, grijalica zagrije, ali ne smije se ugasiti ni na kratko jer se sve ohladi. Kad je došlo ljeto, prije mjesec dana smo dobili klimu, unutra je bilo neizdrživo, 39 stupnjeva je bilo. Vani hlada nemamo, a bojimo se zime, što će biti s nama ako budemo morali plaćati struju? Jedna plaća neće biti dovoljna da bi podmirila te troškove”, kazala je, dodajući da je to veliki problem.
https://hr.n1info.com/vijesti/petrinjka-o-zivotu-u-kontejneru-nemamo-vodu-niti-gdje-skuhati-rucak/
aben wrote:Pa problijem je u rečenici da ako sa kupiš peć, da ćeš je moći koristiti samo do nove godine, zoč bi inače tribo biti careful?violator wrote:kic wrote:
[size=60] so be careful not to buy an appliance now that you can only enjoy for a short time.
[/size]
Onda sam pogresan tekst citirala, imala sam ih nekoliko otvorenih dok sam trazila info o tim tvojim navodima iz dokumentarca. Nije mi jasno, zapravo, kako se vas dvojica niste dosjetili malo potraziti tekstove, clanke o toj navodnoj zabrani peci na drva vec ste odmah krenuli s narativom o eko-fasistima!? Valjda treba nekako opravdati vase postojanje ovdje. Ako su Gnjec i Eb za vas Lolek i Bolek, vas ste dvojica definitivno Pat i Mat
Guest- Guest
aben wrote:?kic wrote:aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
zanimljivo..
Stabla su hipersenzibilna bica naspram tebe.
Guest- Guest
aben je samo napisao da se zabranjuju obične peći na drva, što je reducirano ali istina-
A doli sun in brodske konterjere? Još jedun dobar argumenat protiv države. tribali su oblipiti stiropor izvunka i gips iznutra, bilo bi in puno ugodnije.kic wrote:aben wrote:?kic wrote:aben wrote:Prekučer su bile suze svetog lovre; izvoli sun se u vrto i zamoto džoint od lakta... Nijednu nis vidi, u jugoslaviji je bilo bolje, unda su uvika padale.
zanimljivo..
“Pozdrav iz jako ranjene Petrinje. Kako smo? Teško. Živimo u kontejnerima, suprug i ja živimo u kontejneru koji nema sanitarni čvor ni vodu, nema osnovne higijenske uvjete”, rekla je Marijana.
-- Porezni obveznici se ni u životnoj ugrozi - ne mogu uzdati u državu koja im uzima više od 50% svojih prihoda...
''Nemamo gdje skuhati ručak. Kontejner nije predviđen za stanovanje nego za neku radionu ili neki mali obrt. Čovjek je to dovezao odmah prvi dan i ostavio da se poslužimo i kako onda, tako i sada, nismo dobili ništa”, objasnila je.
“Zima je bila hladna, grijalica zagrije, ali ne smije se ugasiti ni na kratko jer se sve ohladi. Kad je došlo ljeto, prije mjesec dana smo dobili klimu, unutra je bilo neizdrživo, 39 stupnjeva je bilo. Vani hlada nemamo, a bojimo se zime, što će biti s nama ako budemo morali plaćati struju? Jedna plaća neće biti dovoljna da bi podmirila te troškove”, kazala je, dodajući da je to veliki problem.
https://hr.n1info.com/vijesti/petrinjka-o-zivotu-u-kontejneru-nemamo-vodu-niti-gdje-skuhati-rucak/
2014-04-16
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Page 45 of 50