Papa Franjo ekskomunicirao svećenika koji je podržavao gay brakove
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Iz Australije nam dolazi vijest koja će vjerojatno izazvati začuđenost, ako ne i blagu šizofreniju, među sekularnim medijima i liberalnim katolicima koji su nedavni razgovor s papom Franjom objavljen u isusovačkim magazinima (koji Bitno.net od danas objavljuje u više dijelova) doživjeli kao pravu “prekretnicu” u povijesti Katoličke crkve. Isti taj Papa za kojega takvi komentatori tvrde kako će, pa skoro, ubrzo promijeniti katolički nauk o homoseksualcima, u svibnju je ekskomunicirao svećenika Grega Reynoldsa iz Melbournea jer je ovaj davao otvorenu potporu homoseksualnim brakovima i zaređenju žena.
Kako piše australski The Age, Reyndols je ekskomuniciran u svibnju ove godine (a vijest o tome objavljena je prekjučer), a dokument o toj odluci došao je izravno iz Vatikana, čak niti na zahtjev lokalnog biskupa, nego su ga nadležna tijela Svete Stolice sama izdala. Naravno, takvu odluku bi bilo nemoguće donijeti bez Papina znanja, što jednostavno znači da za Franju nema dilema – svećenik koji uči ono što je suprotno od katoličke doktrine, mora biti kažnjen kako bi promislio svoja djela i eventualno se pokajao i vratio u Crkvu, što i jest smisao ove kazne ekskomunikacije. Reyndols nije htio odustati od svojih stavova i očito je da Crkvi nije preostalo ništa drugo nego da ga kazni.
To da se, eto, papa Franjo ponaša kao katolik, to će začuditi liberalne komentatore koji su ovih dana ispisali gomile kartica teksta o pravoj “revoluciji” koju je Papa donio svojim izjavama, poput one da “Crkva ne može govoriti samo o gayevima i abortusu”. To što Papa cijelo to vrijeme, na jedan pristupačan i karakterističan način, samo ponavlja sve ono što Crkva uči oduvijek i to što poziva na preispitivanje katolika o načinu na koji naviještaju Radosnu Vijest u današnjem svijetu, njih ne zanima, a niti sprječava da njegove misli vade iz konteksta i koriste ih za svoje političke agende.
https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/franjo-ekskomunicirao-svecenika-koji-je-podrzavao-gay-brakove/?fbclid=IwAR1IzAawtvObQrKg0LDVuyw4RYGlAuHLh0WUCECCulfZwTpKisAjK0QJnJs
..........................
Sve i sve, ali RKC neće odstupit od života i temeljnih vrijednosti i zato i jeste sidro.
Čestritka Papi na ovom potezu!
Australski svećenik Greg Reyndols ekskomuniciran je u svibnju, a dokument o toj kazni dobio je izravno iz Vatikana
Iz Australije nam dolazi vijest koja će vjerojatno izazvati začuđenost, ako ne i blagu šizofreniju, među sekularnim medijima i liberalnim katolicima koji su nedavni razgovor s papom Franjom objavljen u isusovačkim magazinima (koji Bitno.net od danas objavljuje u više dijelova) doživjeli kao pravu “prekretnicu” u povijesti Katoličke crkve. Isti taj Papa za kojega takvi komentatori tvrde kako će, pa skoro, ubrzo promijeniti katolički nauk o homoseksualcima, u svibnju je ekskomunicirao svećenika Grega Reynoldsa iz Melbournea jer je ovaj davao otvorenu potporu homoseksualnim brakovima i zaređenju žena.
Kako piše australski The Age, Reyndols je ekskomuniciran u svibnju ove godine (a vijest o tome objavljena je prekjučer), a dokument o toj odluci došao je izravno iz Vatikana, čak niti na zahtjev lokalnog biskupa, nego su ga nadležna tijela Svete Stolice sama izdala. Naravno, takvu odluku bi bilo nemoguće donijeti bez Papina znanja, što jednostavno znači da za Franju nema dilema – svećenik koji uči ono što je suprotno od katoličke doktrine, mora biti kažnjen kako bi promislio svoja djela i eventualno se pokajao i vratio u Crkvu, što i jest smisao ove kazne ekskomunikacije. Reyndols nije htio odustati od svojih stavova i očito je da Crkvi nije preostalo ništa drugo nego da ga kazni.
To da se, eto, papa Franjo ponaša kao katolik, to će začuditi liberalne komentatore koji su ovih dana ispisali gomile kartica teksta o pravoj “revoluciji” koju je Papa donio svojim izjavama, poput one da “Crkva ne može govoriti samo o gayevima i abortusu”. To što Papa cijelo to vrijeme, na jedan pristupačan i karakterističan način, samo ponavlja sve ono što Crkva uči oduvijek i to što poziva na preispitivanje katolika o načinu na koji naviještaju Radosnu Vijest u današnjem svijetu, njih ne zanima, a niti sprječava da njegove misli vade iz konteksta i koriste ih za svoje političke agende.
https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/franjo-ekskomunicirao-svecenika-koji-je-podrzavao-gay-brakove/?fbclid=IwAR1IzAawtvObQrKg0LDVuyw4RYGlAuHLh0WUCECCulfZwTpKisAjK0QJnJs
..........................
Sve i sve, ali RKC neće odstupit od života i temeljnih vrijednosti i zato i jeste sidro.
Čestritka Papi na ovom potezu!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Papa Franjo ekskomunicirao svećenika koji je podržavao gay brakove
bravo vrane!triba sve bolesno
odstranit.samo lipo i bogu ugodno zaslužuje blagoslov i naklon pastve...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Vuksadinare? Što će reći?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ovdje blizu mene na jednoj Crkvi visi gay zastava već duže vrijeme i nitko ništa. Bas me bode u oči jer je na mjestu gdje joj nije mjesto. Tu crkvu ne posjecujem često jer nije naša. Ali kad vidim župnika odlučio sam ga pitati jel njemu to u redu? Ja ne znam ali ovakve stvari se mislim ne bi mogle dogoditi kod nas dolje, pa ni nacionalnoj zastavi nije mjesto na i u Crkvi a ne nekakvim seksualnim zajednicama...nevjerojatno.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
newuser wrote:Ovdje blizu mene na jednoj Crkvi visi gay zastava već duže vrijeme i nitko ništa. Bas me bode u oči jer je na mjestu gdje joj nije mjesto. Tu crkvu ne posjecujem često jer nije naša. Ali kad vidim župnika odlučio sam ga pitati jel njemu to u redu? Ja ne znam ali ovakve stvari se mislim ne bi mogle dogoditi kod nas dolje, pa ni nacionalnoj zastavi nije mjesto na i u Crkvi a ne nekakvim seksualnim zajednicama...nevjerojatno.
onda ti je taj župnik u kurcu i za prijavu biskupiji
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ne losa ideja.epikur37 wrote:newuser wrote:Ovdje blizu mene na jednoj Crkvi visi gay zastava već duže vrijeme i nitko ništa. Bas me bode u oči jer je na mjestu gdje joj nije mjesto. Tu crkvu ne posjecujem često jer nije naša. Ali kad vidim župnika odlučio sam ga pitati jel njemu to u redu? Ja ne znam ali ovakve stvari se mislim ne bi mogle dogoditi kod nas dolje, pa ni nacionalnoj zastavi nije mjesto na i u Crkvi a ne nekakvim seksualnim zajednicama...nevjerojatno.
onda ti je taj župnik u kurcu i za prijavu biskupiji
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
evo gamax123 wrote:bravo vrane!triba sve bolesno
digo se max iz groba ha
inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
Papa Franjo možda jeste politički diletant, ali se do sada u domeni vjere i vjerskog morala nije odmaknuo niti milimetra od službenog nauka KC.
Guest- Guest
Sora wrote:
samo ljubav
Što je ljubav?
Guest- Guest
i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
Speare Shaker wrote:Sora wrote:
samo ljubav
Što je ljubav?
da se ljudi vole bez obzira na razlike
a to će biti kad se ukinu razlike
ha ha
pa jasnoŠandor Winnetou wrote:i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
prije toga MEĐUGORJE pretvoriti u bolnicu i muzej
i ove iz zagreba vratit tamo u domaju
nek se bave povijesnim pričama o fratrima i partizanima , časnim sestrama tamo a ne da me tu dave već 30 godina
zašto bi mi Hrvate vratili a vas muje ostavili?Sora wrote:pa jasnoŠandor Winnetou wrote:i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
nek se bave povijesnim pričama o fratrima i partizanima , časnim sestrama tamo a ne da me tu dave već 30 godina
tebi je diletant jer si evropocentričan i kroatocentričanSpeare Shaker wrote:Papa Franjo možda jeste politički diletant, ali se do sada u domeni vjere i vjerskog morala nije odmaknuo niti milimetra od službenog nauka KC.
nije uopće
u pogledu stava o homosexualnim parovima , a e
podržavam to iskreno , ali te pitam šejki ovo
ako je homosexualnost privatna sfera ljudi, zašto nije i religija ?
po meni je to isto
ja vi vratila vas bedake nekamoŠandor Winnetou wrote:zašto bi mi Hrvate vratili a vas muje ostavili?Sora wrote:pa jasnoŠandor Winnetou wrote:i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
al vas ne bi nitko primio
Cestitke Papi sto je najurio tu pedercinu
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
zašto ti misliš da kao muslimanka imaš uopće pravo razmišljati o tome da bi u Hrvatskoj raseljavala Hrvate?Sora wrote:ja vi vratila vas bedake nekamoŠandor Winnetou wrote:zašto bi mi Hrvate vratili a vas muje ostavili?Sora wrote:pa jasnoŠandor Winnetou wrote:i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
ne se radi o raseljavanju hrvataŠandor Winnetou wrote:zašto ti misliš da kao muslimanka imaš uopće pravo razmišljati o tome da bi u Hrvatskoj raseljavala Hrvate?Sora wrote:ja vi vratila vas bedake nekamoŠandor Winnetou wrote:zašto bi mi Hrvate vratili a vas muje ostavili?Sora wrote:pa jasnoŠandor Winnetou wrote:i prema hercegovcima?Sora wrote:inače lijepo vam govorim
jeble vas zastave
sve zastave
sve crkve
sve granice
svi avijoni
samo ljubav
hercegovci su vlasko turskog podrijetla
velim ti da si bedak
Kad pogledaš, većina mladih gledaju na brak kao na nešto zastarilo.
A najglasnijiji zaštitnici braka su pederi i lezbe.
A najglasnijiji zaštitnici braka su pederi i lezbe.
melkior likes this post
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Papa Franjo hodočastio na grob svećenika partizana
» Papa Franjo osudio "zla i opačine" koji nas navode na odbacivanje migranata
» Papa Franjo:Ljudi koji uživaju u lažnim vijestima su ljubitelji izmeta
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo osudio "zla i opačine" koji nas navode na odbacivanje migranata
» Papa Franjo:Ljudi koji uživaju u lažnim vijestima su ljubitelji izmeta
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
Page 1 of 2