ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac - Page 6 Empty Re: Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac

Post by Eroo 31/5/2021, 19:16

niels wrote:Hrvatska je ovom nabavim promijenila odnos snaga na Balkanu, dugoročno na svačiju štetu. Počinje utrka u naoružavanju.

Hrvatska nije EU miljenica, dapače. Hrvatska je uz Bugarsku najzaostalija i najproblematičnija članica koja je ušla jer su je ugurale SAD. Bez toga, i sad bi bili izvan Unije.

Daje imala barem ovo oružje koje sad ima ne bi imala pola države porušene i turizam uništen skoro 10 godine.
I poslednju kunu je potrošila na obnovu porušenog.Po čemu je to problematična, baš bi volio čuti?
Veliš da ju je SAD ugurale u EU? Dakle, ipak je imala moćnog saveznika. U gornjem tekstu si tvrdio nešto
sasvim drugo. Je li tebi dobro da je u EU ili bi ti bolje bilo da nije?

Predstavnici Njemačke i Francuske su 19.12.2011. demonstrativno potpisali Ugovor o pristupanju RH Ugovorima o osnivanju europskih zajednica, ali zasebno, te su poslali niže službenike na potpisivanje.

Potpisali su svi, do zadnje države, inače od ulaska u EU ne bi bilo ništa.

1.7.2013. kad je Hrvatska službeno i ušla u EU, Angela Merkel nije došla na ceremoniju. Ako itko misli da je Merkel ikad čula za Perkovića i Mustaća, vara se. Obama ju je par sati “uvjeravao” u siječnju 2011 da odblokira pregovore, nakon što je Hillary Clinton divljački “ugostila” Samuela Žbogara. No, naravno da Slovenija ne bi blokirala Hrvatsku bez podrške Berlina i Pariza. Kao mjera odmazde, prisluškivani su članovi slovenskog tima i član arbitraže posred Haaga. Tko misli da smo mi to učinili, ima previsoko mišljenje o našoj obavještajnoj zajednici.

Sve se ti je zbrkalo. Na ceremoniju su došli oni koji su bili pozvani i oni po službenoj dužnosti.

Hrvatska u EU ima status američkog vazala.

Partner. To se vidi po svemu.
Uostalom, USA ne ovisi o hrvatskim uslugama. Misliš na sudjelovanje  u vojnim mislijama?
Tako bi se morale ponašati sve članice NATO-a. I  ubuduće hoće. USA za vojsku izdvaja
cca 4% GDP-a, a jedna Njemačka 0.8% (možda  je sad povećala, ne znam).
USA traži od članica da izdvajaju barem 2%. Siromaška HR će već s kupovinommRafalea
postići zahtjevanih 2%.

Nabava oružja, sama po sebi, ne čini međudržavne odnose, pa i Srbija bi prodala oružje Hrvatskoj da zaradi. U pitanju je koje oružje i kontekst, na to sam referirao.
Oružje za koje smtra da joj je najpotrebnije. Sve u skladu s NATO standardima i planovima.
Ako nešto od toga smeta nekome u regionu- neka smeta, što se tu može.
Mislim da primjedbe dolaze od onih koji imaju nečasne namjere. Kako ono ide: Dogodine u Kninu!
jocolor

Dakle, treba promatrati i ovu odluku cjelovito, Hrvatska je u cijelom postupku pokazala otvorenost da posluje i sa Izraelom i Francuskom, i mislim da je ta diversifikacija dobra.
...i Njemačkom, i USA, uskoro i sa Švedskom.

Čekaju nas pregovori oko Schengena i OECD-a.

Za "miljenicu" je to već riješena stvar. :)

Ero

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac - Page 6 Empty Re: Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac

Post by marcellus 31/5/2021, 19:24

niels wrote:Hrvatska je ovom nabavim promijenila odnos snaga na Balkanu, dugoročno na svačiju štetu. Počinje utrka u naoružavanju.

nema utrke u naoružanju jer Srbi ne mogu nabaviti ništa bolje od starog miga 29, jedini ruski avion koji bi se mogao s rafaleom mjeriti - uz veliko ako - je su 57, a izvoz kreće tek za jedno deset godina, a srbija nije na listi kupaca ionako, dakle ne bi ga mogli dobit idućih petnaestak godina da ga sad naruče, a nemaju para ionako za to.

"Ryan Bauer, a defence analyst, said:“Despite continued Russian efforts to sell the aircraft, it is unlikely that a fully developed and full production–ready Su-57 will be available for sale before the late 2020s. Even fully developed, the Su-57 will likely have attributes of another modernized fourth-generation heavy fighter bomber, the F-15EX, lacking in the LO features of the F-35 but having an all azimuth sensing capacity of that fifth-generation combat aircraft.”

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/5/2021, 19:35

Kad stizu dva zamjenska rafala?
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/5/2021, 19:37

...ili posudjena dok ne dobijemo svoje..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 31/5/2021, 20:21

kaya wrote:
Serbinho-3 wrote:

Radio se projekat u Beogradu od strane nasih ljudi a sklapao bi se u Mostaru. Naravno da pripada nama, jer se zemlja raspala a ti ljudi su iz Beograda, gde se sve i ispitivalo. Rafale se pojavio dosta nakon Novog Aviona, izasao godinu i po nakon "projekta". Da li su ga skinuli od naseg, ne zna se, dok su verovatno i nasi skinuli od njih ili nekog, jer su Francuzi slicne avione konstruisali.
Ma ja ipak mislim da su francuzi ukrali projekt za rafale od vas. Nisu znali da samo vi polažete pravo na njega. 
A ameri su vam maznuli projekt apollo i letjelicu za mjesec orao. Izdalo ih ime. Kao vaš orao na zastavi. To znamo svi. 
Još nešto što se nije znalo, niel armstrong je bio srbin, pravog imena noviša armstrong, baka radojka iz živinica mu dala ime. 
Sad nastavi ti..
 Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac - Page 6 1f603  Rafali su tu jer Hrvatska ne dopušta da Vučićeva Srbija bude regionalni policajac - Page 6 1f602

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Slovoslagar 31/5/2021, 20:22

Ne znam kako je Hrvatska ovdje išta započela niti tko se s kim utrkuje. Hrvatsko zrakoplovstvo je na umoru i nova akvizicija je jedina alternativa potpunom gašenju borbene avijacije. A gašenje borbene avijacije mogu napraviti samo države sa suicidalnim namjerama, pogotovo kada živiš na trusnom području kao mi. A kad se već kupuje, nema razloga ne kupiti kvalitetno.

Treba također nabaviti i dobar PZO i po mogućnosti pokrenuti vlastitu proizvodnju dronova, naravno i barutanu.

Ali ako baš inzistiraš da stvari promatramo u kontekstu nekakve "utrke", a onda je valjda Srbija ta koja je započela utrku. Oni su se ubrzano krenuli naoružavati prije nas.

Međutim, ja generalno mislim da je dobro da se sve države u ovom dijelu svijeta solidno naoružaju u idućim godinama (Hrvatska, Srbija, CG, Makedonija, Bugarska, Rumunjska). To će mujagama dati malo materijala za razmišljanje i pritom ne mislim samo na bosansko cvijeće i kosovske vehabije. Tu mislim prvenstveno na "mentore" s one strane Bospora. Turska prijetnja raste i što će biti za 10-20 godina možemo samo nagađati. Nije posve svejedno hoćemo li svi skupa zbrojeni imati 150 dobrih aviona ili 50 aviona u poluraspadu.

Pa upravo je zato važno graditi nekakve gospodarsko-političke veze s igračima unutar EU. Ne možemo dovijeka ovako.
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 20:29

Dobro, krećemo u krug.

Naravno da Hrvatska ima SAD u svojem zaleđu, i prije i danas, tko zna što nosi sutra.

Ali to nije zdrav odnos, niti može biti. Zemlje niti su niti mogu biti ravnopravne.

Za Hrvatsku bi bilo korisnike da sa svim susjedima ima dobre odnose i čiste račune nego da se guši u jednoj neprirodnoj, toksičnoj vezi. I da, Hrvatska je država-klijent SAD-u, vazal. Partner SAD-u nije i ne može biti. Pa to nisu zemlje kao Njemačka, Turska ili Japan.

No, nije da Hrvatska nema zaleđe, nema ga u EU. Nijedna velika zemlja EU (Njemačka, Francuska, Španjolska, Italija, Poljska) s Hrvatskom nema posebno dobre odnose. Hrvatska se nije uspjela pozicionirati ni u jednom bloku zemalja. Pale sam na svijetu.

O tome što je diplomatska kurtoazija, a što šamar na fino lijepo govore ta dva ključna momenta. Morali su nas primiti, a nisu željeli, pa kad nova članica ulazi na ceremoniji su šefovi država i vlada. Nova članica znači novi glasovi i u krupnim stvarima pravo veta. Nedolazak pokazuje prijezir i ogorčenje zbog poniženja.

Hrvatska u Schengenu i OECD-u? To su nam naši “partneri” u prosincu rekli za vize i već pola godine nisu mrdnuli. Niti je EU recipročno odgovorio uvođenjem viza sa sve američke državljane za područje EU. Što svakako bi da zavlače Nizozemsku, a SAD bi se konačno sabrale i ubrzale.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 20:31

marcellus wrote:

nema utrke u naoružanju jer Srbi ne mogu nabaviti ništa bolje od starog miga 29, jedini ruski avion koji bi se mogao s rafaleom mjeriti - uz veliko ako - je su 57, a izvoz kreće tek za jedno deset godina, a srbija nije na listi kupaca ionako, dakle ne bi ga mogli dobit idućih petnaestak godina da ga sad naruče, a nemaju para ionako za to.

"Ryan Bauer, a defence analyst, said:“Despite continued Russian efforts to sell the aircraft, it is unlikely that a fully developed and full production–ready Su-57 will be available for sale before the late 2020s. Even fully developed, the Su-57 will likely have attributes of another modernized fourth-generation heavy fighter bomber, the F-15EX, lacking in the LO features of the F-35 but having an all azimuth sensing capacity of that fifth-generation combat aircraft.”

Nisu borbeni zrakoplovi jedino što se može kupiti.

Postoje i gore stvari. Puno gore.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Slovoslagar 31/5/2021, 20:38

niels wrote:Za Hrvatsku bi bilo korisnike da sa svim susjedima ima dobre odnose i čiste račune nego da se guši u jednoj neprirodnoj, toksičnoj vezi.
Baš smo zli, zar ne :coffee

Svi bi na lepo, a mi ovako ...
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 20:44

Slovoslagar wrote:
Ne znam kako je Hrvatska ovdje išta započela niti tko se s kim utrkuje. Hrvatsko zrakoplovstvo je na umoru i nova akvizicija je jedina alternativa potpunom gašenju borbene avijacije. A gašenje borbene avijacije mogu napraviti samo države sa suicidalnim namjerama, pogotovo kada živiš na trusnom području kao mi. A kad se već kupuje, nema razloga ne kupiti kvalitetno.

Treba također nabaviti i dobar PZO i po mogućnosti pokrenuti vlastitu proizvodnju dronova, naravno i barutanu.

Ali ako baš inzistiraš da stvari promatramo u kontekstu nekakve "utrke", a onda je valjda Srbija ta koja je započela utrku. Oni su se ubrzano krenuli naoružavati prije nas.

Međutim, ja generalno mislim da je dobro da se sve države u ovom dijelu svijeta solidno naoružaju u idućim godinama (Hrvatska, Srbija, CG, Makedonija, Bugarska, Rumunjska). To će mujagama dati malo materijala za razmišljanje i pritom ne mislim samo na bosansko cvijeće i kosovske vehabije. Tu mislim prvenstveno na "mentore" s one strane Bospora. Turska prijetnja raste i što će biti za 10-20 godina možemo samo nagađati. Nije posve svejedno hoćemo li svi skupa zbrojeni imati 150 dobrih aviona ili 50 aviona u poluraspadu.

Pa upravo je zato važno graditi nekakve gospodarsko-političke veze s igračima unutar EU. Ne možemo dovijeka ovako.

Mogu se složiti s tobom, ali ima jedan moment:

Hrvatska momentalno ima nekoliko MIG-21bis.

S toga, mi kupujemo najjači zrakoplov od Francuske do Rusije, 12 njih. To je kao da prodaš malo nabrijanijeg Opel Kadetta i dođeš sa Ferrari 812. Što će zemlji od 56.563 kvadratna kilometra i 3,5 milijuna stanovnika (ako!), tako rijedak borbeni zrakoplov takvih performansi takve cijene i takvih troškova održavanja?

Bio sam uopće iznenađen što se Dassault uopće javio, jer su nedavno doslovce odbili Grčkoj prodati Rafale, i ne zna se što će biti, nedavno su umalo zaratili s Turskom.

Navodno Dassault ima financijskih problema ali Rafale su sada uzeli Katar, Egipat, Indija…

Hrvatska je prva NATO zemlja, ako se ne varam, koja je ugovorila Rafale s Francuskom. Ne razumijem kako to ne podiže obrve.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Guest 31/5/2021, 20:44

niels wrote:
Za Hrvatsku bi bilo korisnike da sa svim susjedima ima dobre odnose i čiste račune nego da se guši u jednoj neprirodnoj, toksičnoj vezi.

I za Izraelce i Palestince bi bilo korisnije da imaju međusobne dobre odnose i čiste račune, ali avaj...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 20:45

Slovoslagar wrote:
niels wrote:Za Hrvatsku bi bilo korisnike da sa svim susjedima ima dobre odnose i čiste račune nego da se guši u jednoj neprirodnoj, toksičnoj vezi.
Baš smo zli, zar ne :coffee

Svi bi na lepo, a mi ovako ...

To je idealni scenarij.

Veli Sovak da susjede ne biramo. Ne biramo, ali nismo ni mi cvjećke. O tome kad dođe vrijeme i tema.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 20:51

kaya wrote:
Serbinho-3 wrote:

Radio se projekat u Beogradu od strane nasih ljudi a sklapao bi se u Mostaru. Naravno da pripada nama, jer se zemlja raspala a ti ljudi su iz Beograda, gde se sve i ispitivalo. Rafale se pojavio dosta nakon Novog Aviona, izasao godinu i po nakon "projekta". Da li su ga skinuli od naseg, ne zna se, dok su verovatno i nasi skinuli od njih ili nekog, jer su Francuzi slicne avione konstruisali.
Ma ja ipak mislim da su francuzi ukrali projekt za rafale od vas. Nisu znali da samo vi polažete pravo na njega. 
A ameri su vam maznuli projekt apollo i letjelicu za mjesec orao. Izdalo ih ime. Kao vaš orao na zastavi. To znamo svi. 
Još nešto što se nije znalo, niel armstrong je bio srbin, pravog imena noviša armstrong, baka radojka iz živinica mu dala ime. 
Sad nastavi ti..

Ššš, to je tajna.

Još ćeš i napisati i o onoj bazi “Nikola Pašić” u sazviježđu…ovoga, ništa, zaboravi.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Eroo 31/5/2021, 21:14

niels wrote:
marcellus wrote:

Nisu borbeni zrakoplovi jedino što se može kupiti.

Postoje i gore stvari. Puno gore.
 Tebi se sve svodi  na odnos HR sa zemljama u "regijonu", a to je  zadnje o čemu se u NATO-u razmišlja.
Niti će Srbija napasti HR, niti  će HR s rafalei bombardirati Niš. Pa ne da neće uz rafale dobiti i takav paket
oružja koji bi joj to čak i omogućio. Uostalom, već srednjeročno gledano, ni Srbija neće moći ostati otok
u NATO moru. Ostale države, bez vrijeđanja ikoga, itako ne predstavljaju iole značajniju opsanost za bilo koga.
Inače NATO ima sve što mu treba, ništa ne mora kupovati od "Puno gorih" stvari. Može eventualno samo prodati.
I to tvoje "Postoje i gore stvar.Puno gore" implicira da su borbeni avioni loša stvar pa kao postoje i gore.
Sve ozbiljne države imaju borbeno zrakoplovstvo. Rumunija, Bugarska i Grčaka upravo nabavljaju pozamašne
količine najmodernijih borbenih zrakoplova. Hrvatska čak  i kasni s nabavom...ali bolje ikad nego nikad.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 31/5/2021, 21:18

Slovoslagar wrote:

:tu :tu :tu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 31/5/2021, 21:36

niels wrote:
Slovoslagar wrote:

Mogu se složiti s tobom, ali ima jedan moment:

Hrvatska momentalno ima nekoliko MIG-21bis.

S toga, mi kupujemo najjači zrakoplov od Francuske do Rusije, 12 njih. To je kao da prodaš malo nabrijanijeg Opel Kadetta i dođeš sa Ferrari 812. Što će zemlji od 56.563 kvadratna kilometra i 3,5 milijuna stanovnika (ako!), tako rijedak borbeni zrakoplov takvih performansi takve cijene i takvih troškova održavanja?

Bio sam uopće iznenađen što se Dassault uopće javio, jer su nedavno doslovce odbili Grčkoj prodati Rafale, i ne zna se što će biti, nedavno su umalo zaratili s Turskom.

Navodno Dassault ima financijskih problema ali Rafale su sada uzeli Katar, Egipat, Indija…

Hrvatska je prva NATO zemlja, ako se ne varam, koja je ugovorila Rafale s Francuskom. Ne razumijem kako to ne podiže obrve.

Trebala je, po tvom, kupiti f16 block 70 za 2x više novca ili xskuplji C/D Gripen sranje?
Zašto? A to da komšije ne bi dizale obrve i pitale se kao što će to Hrvatskoj, koga to misle napadat i  slično?
Srbiji treba moćna vojska. Kad to kažem ne šalim se, ja vrlo dobro znam o čemu pričam.Srpska politička elita samo
mora skratit jezik, jer nema potrebe dizati obrve kad u HR spomenu nabavljanje, na primjer MLRS 270.
Hrvatska zbog svoje pozicije ne može kupovati Pantsir kao Srbija, ali  može MLRS 270.

PS: Troškovi održavanja i servisiranja Rafalea su u razredu Gripena, a daleko manji od f16 block 70.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 31/5/2021, 21:45

inače ovo je dobra odluka. ovi koji tvrde da je loša odluka nemaju niti jedan jebeni argument. jedna od rijetkih dobrih odluka ove države zadnjih 20godina doslovno.

dajte mi jedan jebeni argument zašto je ovo loše. iskreno da se mene pita bilo bi 24 aviona rafaelo, ali eto i 12 je ok. i meteor zrak-zrak rakete obavezno, neka se nađu u skladištu, i krstareće isto tako..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 21:48

Dobro Ero imaš argumente, ne sporim, neke stvari ne želiš razglabati na javnom forumu.

Opet, nije meni nipošto žao što Rafali dolaze u Hrvatsku. Žao mi je 999 milijuna eura + nismo Sadat da kupujemo kompletno zrakoplovstvo bez nadogradnje, dijelova, naoružanja…sve će to puno koštati, a pusti ostale troškove, ima velikih potreba ponajviše u PZO sektoru, dronovima i HRM-u.

Ne bih frktao na glanc nove Grippene, 6 komada, a ostatak sačuvati za gornje potrebe, domaće ako se može, licence ako se ne može.

Jedno je sigurno: piloti su navikli na MIG-ove, a ako su se pripremali od nabave Pilatesa su se pripremali za F-16. Ovo je vjerojatno šok za njih, ali profesionalci su, biće obuka, naviknuti će se.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 31/5/2021, 21:54

AssadNaPodmornici wrote:inače ovo je dobra odluka. ovi koji tvrde da je loša odluka nemaju niti jedan jebeni argument. jedna od rijetkih dobrih odluka ove države zadnjih 20godina doslovno.

dajte mi jedan jebeni argument zašto je ovo loše. iskreno da se mene pita bilo bi 24 aviona rafaelo, ali eto i 12 je ok. i meteor zrak-zrak rakete obavezno, neka se nađu u skladištu, i krstareće isto tako..

999 milijuna eura za 12 aviona, ne mlađih od 10 godina (trebati će produžiti životni ciklus i povećati broj dati leta).

Ne znam kad ćemo preuzeti zrakoplove, trebati će godine. Lovu ćemo morati dati do kraja 2024.

Remonti, dijelovi, obuka, nadogradnja, dijelovi, naoružanje…s godinama ćemo potrošiti barem još milijardu eura.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 31/5/2021, 21:57

niels wrote:

Opet, nije meni nipošto žao što Rafali dolaze u Hrvatsku. Žao mi je 999 milijuna eura + nismo Sadat da kupujemo kompletno zrakoplovstvo bez nadogradnje, dijelova, naoružanja…sve će to puno koštati, a pusti ostale troškove, ima velikih potreba ponajviše u PZO sektoru, dronovima i HRM-u.

Ne bih frktao na glanc nove Grippene, 6 komada, a ostatak sačuvati za gornje potrebe, domaće ako se može, licence ako se ne može.

Jedno je sigurno: piloti su navikli na MIG-ove, a ako su se pripremali od nabave Pilatesa su se pripremali za F-16. Ovo je vjerojatno šok za njih, ali profesionalci su, biće obuka, naviknuti će se.

999 milijuna € je pičkin dim za RH ekonomiju.. to samo ludi vuksadinare govori da "nema se para". hrvatska pliva u parama. turizam ti godišnje donese preko 9999€ milijuna eura. samo turizam.

ovo je jednokratna kupnja, nevjerujem da će godišnju trošak biti okoliko ono?

možeš izračunati... neka imamo 24 pilota, i svatko neka leti 150 sati.. 24*150 * trošak sata leta 15 000€ , dobiješ 54 milijuna € a imaš 24 vrhunski istrenirana pilota na jednom od najboljih aviona na svijetu.. (2 po avionu). za jebenih 54milijuna €, toliko HDZovci godišnje stuku janjetine po seoskim dernecima ili dokle dogovaraju koliko će jamiti.. ona Josipa Rimac je imala sama u planu da ukrade nekoliko milijardi kuna :D , para imamo ko blata.. malo će domoljubi manje krasti, i to je eto

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dzango 31/5/2021, 21:58

marcellus wrote:

O jebote.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics