Hrvatska odlucila kupiti zrakoplove.Objava 30.5 na dan drzavnosti koji smo kupili
Page 6 of 19
Page 6 of 19 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19
Re: Hrvatska odlucila kupiti zrakoplove.Objava 30.5 na dan drzavnosti koji smo kupili
RayMabus wrote:To su gluposti. Riječ je o avionima 4 generacije i nećemo mi ratovat s time sa Srbijom.AssadNaPodmornici wrote:daj link od te njegove izjavevuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Ne 4 nego 4++. u neki elementima i pete.
Dakle jak AI, jaki senzori, niska zamjetnost na radarima,...
Last edited by Hektorović on 20/5/2021, 21:30; edited 1 time in total
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Hrvatska odlucila kupiti zrakoplove.Objava 30.5 na dan drzavnosti koji smo kupili
Speare Shaker wrote:Sovak wrote:vuksadinare wrote:Ajd fala kurcu da i ta trakavica zavrsi
Čekaj malo ... nije gotovo dok nije gotovo.
Gotovo je.
Kad doletiju u HR zračni prostor.
Do tada ... MIG-21.
Guest- Guest
Znam. Nisan tija u detalje pošto malo tko ovdje i kuži šta je to avion četvrte generacije a kamo li 4,5Hektorović wrote:RayMabus wrote:To su gluposti. Riječ je o avionima 4 generacije i nećemo mi ratovat s time sa Srbijom.AssadNaPodmornici wrote:daj link od te njegove izjavevuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Ne 4 nego 4++
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Ni to im ne bi pomoglo jer Rusija još nema niti jedan borbeni lovac sa ugrađenim AESA radarom koji bi operativno funkcionirao.
Dakle, za Srbiju nema pomoći ukoliko ne poprave odnose sa NATO paktom odnosno ako ne postanu članica, a to je ekstremno malo vjerojatno, ali ujedno i jedini realan način da se dokopaju nekog funkcionalnog borbenog lovca sa tako naprednom tehnologijom.
Guest- Guest
Niti Rusi niti Ameri nemaju nešto kao Rafale, F-35 je znatno skuplji za održavanje i manjih performansi, F-15EX skup i ogroman, Su-30SM i Su-35 su skupi i preveliki.
2018-04-10
Sovak wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:vuksadinare wrote:Ajd fala kurcu da i ta trakavica zavrsi
Gotovo je.
Do tada ... MIG-21.
Ne cjepidlači. Gotovo je.
Guest- Guest
Hektorović wrote:Niti Rusi niti Ameri nemaju nešto kao Rafale, F-35 je znatno skuplji za održavanje i manjih performansi, F-15EX skup i ogroman, Su-30SM i Su-35 su skupi i preveliki.
Rafale je za nas optimalan izbor.
Guest- Guest
u zg imam 800 i kusur programa. garant bi se našao i taj pink.Serbinho-3 wrote:vuksadinare wrote:dao je pinku tvAssadNaPodmornici wrote:daj link od te njegove izjavevuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Gledas i TV Pink
Nisam znao da se vidi i u Zagrebu.
jednom sam stavio tv da vrti svakih 5sec program.
imam i tv kragujevac.
koristim 60ak.
antene odavno služe pticama kao sletna pista.
veber-
2014-12-30
Hektorović wrote:Su-30SM i Su-35 su skupi i preveliki.
I nemaju ugrađen AESA radar.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Ni to im ne bi pomoglo jer Rusija još nema niti jedan borbeni lovac sa ugrađenim AESA radarom koji bi operativno funkcionirao.
Dakle, za Srbiju nema pomoći ukoliko ne poprave odnose sa NATO paktom odnosno ako ne postanu članica, a to je ekstremno malo vjerojatno, ali ujedno i jedini realan način da se dokopaju nekog funkcionalnog borbenog lovca sa tako naprednom tehnologijom.
Su-35 ima hibrid PESA na razini AESA.
2018-04-10
Brige me šta će uzeti samo nek su mašine novijeg datuma da pokrijemo vremenski period od 25 - 30 godina koji je pred nama.
Tko zna oćel uopće za 25 godina bit pilota u tim avionima.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:Sovak wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:vuksadinare wrote:Ajd fala kurcu da i ta trakavica zavrsi
Gotovo je.
Do tada ... MIG-21.
Ne cjepidlači. Gotovo je.
Niš ja ne cjepidlačim.
Dok naši dečki ne sjednu u Rafalee s hrvatskim rondelima to je samo papir.
Guest- Guest
Hektorović wrote:Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Nije to ista razina.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Brige me šta će uzeti samo nek su mašine novijeg datuma da pokrijemo vremenski period od 25 - 30 godina koji je pred nama.
Hoće. Razvoj naprednih dronova ide puno sporije nego se uobičajeno misli, a neke odluke može donijeti samo čovjek i to još vrhunski istreniran.
Guest- Guest
Dobro samo kažem. Poanta je da se to razvija tako brzo da je 25 godina puno. Pa avioni su se pojavili tek prije nekih sto godina a vidi razlike prije i danas.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Brige me šta će uzeti samo nek su mašine novijeg datuma da pokrijemo vremenski period od 25 - 30 godina koji je pred nama.
Hoće. Razvoj naprednih dronova ide puno sporije nego se uobičajeno misli, a neke odluke može donijeti samo čovjek i to još vrhunski istreniran.
2014-04-11
veber wrote:u zg imam 800 i kusur programa. garant bi se našao i taj pink.Serbinho-3 wrote:vuksadinare wrote:dao je pinku tvAssadNaPodmornici wrote:daj link od te njegove izjavevuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Gledas i TV Pink
imam i tv kragujevac.
koristim 60ak.
Kablovska?
TV mora da ima antenu, jedina stvar u tehnologiji, koja nije
napredovala.
Nema bezicni senzor kao slusalice.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
RayMabus wrote:Dobro samo kažem. Poanta je da se to razvija tako brzo da je 25 godina puno. Pa avioni su se pojavili tek prije nekih sto godina a vidi razlike prije i danas.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Brige me šta će uzeti samo nek su mašine novijeg datuma da pokrijemo vremenski period od 25 - 30 godina koji je pred nama.
Razvoj danas ipak ide puno sporije nego u nekim herojskim vremenima borbenog zrakoplovstva pa i zrakoplovstva općenito. Potrebno je puno više vremena i novca za nekakav mali napredak.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Hektorović wrote:
Nije to ista razina.
Irbis-E je navodno bolji od Rafaleove AESA-e zbog jake snage i veličine.
2018-04-10
Hektorović wrote:Speare Shaker wrote:Hektorović wrote:
Nije to ista razina.
Irbis-E je navodno bolji od Rafaleove AESA-e zbog jake snage i veličine.
Je, navodno. Realno ipak nije, odnosno to nije tehnologija iste razine.
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:veber wrote:u zg imam 800 i kusur programa. garant bi se našao i taj pink.Serbinho-3 wrote:vuksadinare wrote:dao je pinku tvAssadNaPodmornici wrote:daj link od te njegove izjavevuksadinare wrote:Lazanski posteno...rekao je da treba priznat da je hrvatska ako je kupila rafale stekla nadmoc na regionskom nebu jer mig 29 iskreno ne moze se nositi sa rafaleom i da bi srbija trebala razmisljati o zamjeni migova sa suhojima ali oni su skupi
Gledas i TV Pink
imam i tv kragujevac.
koristim 60ak.
Kablovska?
TV mora da ima antenu, jedina stvar u tehnologiji, koja nije
napredovala.
Nema bezicni senzor kao slusalice.
garant na antenu.
antenu nemam 30 godina.
optika.
više me jebe wi fi unutar kućanstva kada se svi spoje.
tv direktno povezani s routerom. zbog količine uređaja i vikend-nasilja splitao sam na dva routera.
nema više kablova i sl pizdarija.
doduše u blagavaonici sam ostavio sve žično.
zaboravio sam da imam fiksni telefon i fiksni broj.
panasonic bežični, jebote.
kada se sjetim iskrinog telefona i žice od 3 metra.
to su bila vremena.
veber-
2014-12-30
Suhoj je i dimenzijama i performansama ogroman avion dizajniran da preleti one prostorno velike ruske tajge. Nije to za Srbiju. Imaju oni Mig nova linija i to im je dovoljno.
A šta će im više od toga na Balkanu ? Ako ih napadne NATO neće im pomoć ništa.
A šta će im više od toga na Balkanu ? Ako ih napadne NATO neće im pomoć ništa.
2014-04-11
Page 6 of 19 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19
Similar topics
» IVO LUČIĆ: Hrvatska vlast je (po ko zna koji put) nasjela
» Izraelci odgovorili Srbiji:'Hrvatska je kupila zrakoplove i..točka'
» Cijela Hrvatska skupljala novac za životnu operaciju. Sve su izmislili, kupili Golf 7
» Zbog terorista koji su kupili oružje na crno EU želi potpuno ograničiti prodaju oružja
» ZA OVAKVU DRŽAVU JE POGINUO BLAGO ZADRO: Hrvatska plaća čovjeka koji savjetuje Komšića, koji bi rušio Pelješki i čiji fanovi prijete silovanjem RH predsjednici
» Izraelci odgovorili Srbiji:'Hrvatska je kupila zrakoplove i..točka'
» Cijela Hrvatska skupljala novac za životnu operaciju. Sve su izmislili, kupili Golf 7
» Zbog terorista koji su kupili oružje na crno EU želi potpuno ograničiti prodaju oružja
» ZA OVAKVU DRŽAVU JE POGINUO BLAGO ZADRO: Hrvatska plaća čovjeka koji savjetuje Komšića, koji bi rušio Pelješki i čiji fanovi prijete silovanjem RH predsjednici
Page 6 of 19