Da remiziram...vol II.
Page 36 of 50
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
Evo, sad smo se približili i sa Rt! Razlika je tek pišljivih 2.4%. Mislim oni za toliko falivaju.Eroo wrote:11.06.2021
14 dnevna incidenca : 68.1/100k stanovnika i pad -57.7 %
7 dnevna incidenca : 29.1/100k stanovnika i pad -25.2 %.
Prosjek od 7 proteklih dana : 169/dan, iliti 42/1M st./na dan.
Postotak procijepljenosti odrasle populacije: barem s jednom dozom 42.3% i od toga s dvije doze 20.0%.
Utrošeno 2,042,889 doza cjepiva , što u postotku populacije iznosi 50.0%.
Reprodukcijski faktor širenja virusa : Rt=0.748 (očekivani porast)
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
joda, ne kužiš.AssadNaPodmornici wrote:Picku još vodite rasprave sa ovim luđakom
mi smo ekološki osvješteni pa ne idemo u lov i ne ubijamo srne i prepelice.
mi malo igramo zrende, a safet je zaglavio u svojim oksimoronima da to nije za bilivit.
a, toliko je kvaran, loš i mizeran.
točno se vidi da je udbaško govno koje samog sebe demantira i kao da se to nikad nije desilo.
na jordanovcu 40% oboljelih od raka pluća prohodalo koronu.
moj stari je ušao u dobrovoljno istraživanje unutar primanja terapije.
ionako za pametni lijek dva dana prije mora izvaditi krv koja se šalje na analizu, markeri u njemačku i u četvrtak dolazi lijek.
točno po njegovoj krvnoj slici.
pa mu onda nije problem dati još dvije ampule krvi za testiranje.
veli da 80% pacijenata sudjeluje u tome.
pitanje je da li je rak odjebao covid kod ovih 40% koji nisu ni znali za covid ili je neka komponenta lijeka koja to spriječava.
veber-
2014-12-30
https://covid19-country-overviews.ecdc.europa.eu/#10_Denmark
2016-07-22
U jednom od sljedećih komentara ću pokušati objasniti zašto je ovo gore jako važna informacija.
Evo još jedne dobre stranice na kojoj će se (predpostavljam) moći pratiti epidemiološko stanje po županijama.
Na prikazanoj mapi s klikom miške na županiju dobijete nekoliko ključnih podataka, a boje se odnose na jedan
najznačajniji a to je "14 dnevna incidenca", čije su boje definirane upravo glede tih brojeva. Ako otvorite link,
negdje na desnoj strani imate mjesto na kojem možete otvoriti "Objašnjenje":
https://www.croatiacovid19.info/
Na prikazanoj mapi s klikom miške na županiju dobijete nekoliko ključnih podataka, a boje se odnose na jedan
najznačajniji a to je "14 dnevna incidenca", čije su boje definirane upravo glede tih brojeva. Ako otvorite link,
negdje na desnoj strani imate mjesto na kojem možete otvoriti "Objašnjenje":
2016-07-22
PS:
Njemačka je već za vrijeme prvoga vala definirala "značenje boja", a kako vidim ni
za vrijeme "usklađivanja" s drugim državama uglavnom nije odstupila od svojih kriterija.
Naime, u prvom valu je za 14 dnevnu incidencu (kumulativna 14 dnevna zaraza na 100,000
stanovnika) bilo rečeno:
- nad 50/100k st. = crvena zona
- od 25-50/100k st. = žuta zona
- ispod 25/100k st. = zelena zona ....preporuka njemačkim turistima, jelte!
Sad su kao olabavili kriterije, ali su uveli dodatne: +/- 4% pozitivnih od broja testiranih.
Vratit ćemo se nazad na sadržaj onog linka gore, od "ecdc", gdje se svakih tjedan dana
objavlju podatci o 14 dnevnim incidencama, kao i o postotcima novozaraženih, ovisno
o broju testiranih + još ponešto.
Njemačka je već za vrijeme prvoga vala definirala "značenje boja", a kako vidim ni
za vrijeme "usklađivanja" s drugim državama uglavnom nije odstupila od svojih kriterija.
Naime, u prvom valu je za 14 dnevnu incidencu (kumulativna 14 dnevna zaraza na 100,000
stanovnika) bilo rečeno:
- nad 50/100k st. = crvena zona
- od 25-50/100k st. = žuta zona
- ispod 25/100k st. = zelena zona ....preporuka njemačkim turistima, jelte!
Sad su kao olabavili kriterije, ali su uveli dodatne: +/- 4% pozitivnih od broja testiranih.
Vratit ćemo se nazad na sadržaj onog linka gore, od "ecdc", gdje se svakih tjedan dana
objavlju podatci o 14 dnevnim incidencama, kao i o postotcima novozaraženih, ovisno
o broju testiranih + još ponešto.
2016-07-22
Cjepljenje: jučer, zapravo već prekjučer cca +56,000. Veoma odgovorni su i stožer i populacija, moram priznati.
2016-07-22
Eroo wrote:11.06.2021
14 dnevna incidenca : 68.1/100k stanovnika i pad -57.7 %
7 dnevna incidenca : 29.1/100k stanovnika i pad -25.2 %.
Prosjek od 7 proteklih dana : 169/dan, iliti 42/1M st./na dan.
Postotak procijepljenosti odrasle populacije: barem s jednom dozom 42.3% i od toga s dvije doze 20.0%.
Utrošeno 2,042,889 doza cjepiva , što u postotku populacije iznosi 50.0%.
Reprodukcijski faktor širenja virusa(po moje!) : Rt=0.748 (očekivani porast)
U sljedeći par dana će se i krivulja Rt od WHO biti bliže 0.8 nego 0.7, što, je i moja procjena.
Za 7 dana ne mislim da bi išla preko 0.8. Nije ovo najbolje, ali je sve bolje nego da prijeđe preko 1.0.
2016-07-22
12.06.2021
14 dnevna incidenca : 62.8/100k stanovnika i pad -57.8 %
7 dnevna incidenca : 27.0/100k stanovnika i pad -24.6%.
Prosjek od 7 proteklih dana : 157/dan, iliti 39/1M st./na dan.
Postotak procijepljenosti odrasle populacije: barem s jednom dozom 42.7% i od toga s dvije doze 20.9%.
Utrošeno 2,087,157 doza cjepiva , što u postotku populacije iznosi 51.3%.
Reprodukcijski faktor širenja virusa(po moje!) : Rt=0.754 (očekivani porast)
Prvi cilj je smanjiti 14 dnevnu incidencu pod 50/100k stanovnika > "žuta zona" po njemačkim kriterijima.
Drugi cilj jepostići pad ispod 25/100k stanovnika, što je po navedenim kriterijima "zelena zona".
Ako bi se držali mjera ove brojke bi se mogle postići za 10.-ak dana.
14 dnevna incidenca : 62.8/100k stanovnika i pad -57.8 %
7 dnevna incidenca : 27.0/100k stanovnika i pad -24.6%.
Prosjek od 7 proteklih dana : 157/dan, iliti 39/1M st./na dan.
Postotak procijepljenosti odrasle populacije: barem s jednom dozom 42.7% i od toga s dvije doze 20.9%.
Utrošeno 2,087,157 doza cjepiva , što u postotku populacije iznosi 51.3%.
Reprodukcijski faktor širenja virusa(po moje!) : Rt=0.754 (očekivani porast)
Prvi cilj je smanjiti 14 dnevnu incidencu pod 50/100k stanovnika > "žuta zona" po njemačkim kriterijima.
Drugi cilj jepostići pad ispod 25/100k stanovnika, što je po navedenim kriterijima "zelena zona".
Ako bi se držali mjera ove brojke bi se mogle postići za 10.-ak dana.
2016-07-22
PS:
Od dalmatinskih županija u problemima su:
- Zadarska ž. sa 91/100k st.
- Šibensko-kninska ž. sa 106/100k st.
- Ličko -senjska ž. sa 61/100k st.
Od dalmatinskih županija u problemima su:
- Zadarska ž. sa 91/100k st.
- Šibensko-kninska ž. sa 106/100k st.
- Ličko -senjska ž. sa 61/100k st.
2016-07-22
Beroš o sankcijama za osobe koje se ne žele cijepiti:
''Kada to bude nužno onda ih moramo i uvesti. No u ovom trenutku situacija ide na bolje"
Piše S. Ke., 12. lipnja. 2021., 16:43
Ministar zdravstva Vili Beroš je kazao u Karlovcu kako i dalje postoje ljudi koji ne vjeruju struci i negiraju problem koronavirusa.
''Nažalost, u svakom društvu, u svakoj državi na svijetu postoje ljudi koji ne vjeruju struci, znanosti, medicini, negiraju ovo što se događa oko nas i to nije dobro. Više od 8000 naših sugrađana preminulo je od ove teške bolesti. Cijepljenjem to možemo spriječiti'', istaknuo je Beroš.
Cijepio je dio Karlovčana drugom dozom AstraZenece, a onima koji se ne žele cijepiti je poručio da se svatko može zaraziti i da nismo sami na svijetu.
''Ne možemo misliti da smo sami na svijetu i da će nas virus mimoilaziti u širokom luku. Svatko od nas može biti izložen virusu, može se zaraziti, može razviti bolest, može razviti i teški oblik bolesti. Cijepljenje je jedna metoda koja to onemogućava uz minimalne, gotovo nepostojeće rizike'', naglasio je ministar, prenosi Radio Mrežnica.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/moguce-sankcije-za-osobe-koje-se-ne-zele-cijepiti-beros-naglasio-kada-to-bude-nuzno-onda-ih-moramo-i-uvesti-ne-mozemo-misliti-da-smo-sami-na-svijetu---655485.html
''Kada to bude nužno onda ih moramo i uvesti. No u ovom trenutku situacija ide na bolje"
Piše S. Ke., 12. lipnja. 2021., 16:43
Ministar zdravstva Vili Beroš je kazao u Karlovcu kako i dalje postoje ljudi koji ne vjeruju struci i negiraju problem koronavirusa.
''Nažalost, u svakom društvu, u svakoj državi na svijetu postoje ljudi koji ne vjeruju struci, znanosti, medicini, negiraju ovo što se događa oko nas i to nije dobro. Više od 8000 naših sugrađana preminulo je od ove teške bolesti. Cijepljenjem to možemo spriječiti'', istaknuo je Beroš.
Cijepio je dio Karlovčana drugom dozom AstraZenece, a onima koji se ne žele cijepiti je poručio da se svatko može zaraziti i da nismo sami na svijetu.
''Ne možemo misliti da smo sami na svijetu i da će nas virus mimoilaziti u širokom luku. Svatko od nas može biti izložen virusu, može se zaraziti, može razviti bolest, može razviti i teški oblik bolesti. Cijepljenje je jedna metoda koja to onemogućava uz minimalne, gotovo nepostojeće rizike'', naglasio je ministar, prenosi Radio Mrežnica.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/moguce-sankcije-za-osobe-koje-se-ne-zele-cijepiti-beros-naglasio-kada-to-bude-nuzno-onda-ih-moramo-i-uvesti-ne-mozemo-misliti-da-smo-sami-na-svijetu---655485.html
Guest- Guest
Corona-free je nekoliko otoka (zadnjih 14 ili 7 dana).
Ostalomožete pogledati s klikom, na nasljedni mapi-linku:
Ostalomožete pogledati s klikom, na nasljedni mapi-linku:
2016-07-22
Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
Po mojim izračunima bi trebala biti u crvrnom.mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
2016-07-22
Nemoj mi reć da si dira kakve inox rukohvate...mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
Znaš da se virus na njima zadržava 14 dana?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
T. wrote:Nemoj mi reć da si dira kakve inox rukohvate...mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
Aktivni virus ili samo neaktivni fragmenti virusa?
Guest- Guest
Znam da je inox opasan. Tako smo se dobro dezinficirali da smo jedva pogodili rampu na trajektu.T. wrote:Nemoj mi reć da si dira kakve inox rukohvate...mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
jel na poliranima ili brušenima?T. wrote:Nemoj mi reć da si dira kakve inox rukohvate...mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
-pitam za sebe, išao sam u stan, hvatajući se za rukohvat, a preskako sam tri stepenice i rukohvat sam koristio kao uporište jer mi se pripišalo još u REWEu. onda sam penis izvadio s rukom koja je dirala rukohvat-lijeva.
onda me usred pišanja nazvala bivša pa sam čenđal držanje štefeka iz lijeve u desnu kako bi iz lijevog džepa izvadio mob.
pa sam ostavio štefeka da se druži sa školjkom, kako bi s desnim kažiprstom odgovorio na poziv jer je mob bio u lijevoj ruci.
-kaj radiš? (ex)
-baš mislim na tebe. i štefek se sav smežurao
-mrš, prije sam ti bila dobra(ex)
-prije, je bilo prije.
da skratim priću dok sam s ex spikal pojeo sam pola mjerice jagoda popio pivo, otrgnul komad kruha, koji sam uvaljao od jučerašnjeg pečenja.
i tako nakon 45 minuta gugutanja skužio sam da sam pojeo sve jagode, požderao komad šunke.
i da nisam oprao ruke od kada sam izašao iz auta.
jel covid prelazi na pimpač?
veber-
2014-12-30
Fala bogu na gps-u...mutava baštarda wrote:Znam da je inox opasan. Tako smo se dobro dezinficirali da smo jedva pogodili rampu na trajektu.T. wrote:Nemoj mi reć da si dira kakve inox rukohvate...mutava baštarda wrote:Šolta se žuti jer sam bio tamo prošle nedilje.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Page 36 of 50