Bošnjački iredentistički dokumentarac: Kršćani su otimali zemlju autohtonim muslimanskim narodima Europe, pola Hrvatske je Bosansko
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Bošnjački iredentistički dokumentarac: Kršćani su otimali zemlju autohtonim muslimanskim narodima Europe, pola Hrvatske je Bosansko
Branio sam 4 godine Sarajevo od Srba
6. 11. 1993 su nas Muslimani zarobili i vodili na teske radove i na brdu Zuc sam bio tesko povrijedjen od udara granate ..
U noci izmedju 13. i 14. 01. 1994. Bila je pravoslavna Nova Godina.
Nisam nikad ratovao protiv muslimana. Nisam ni mogao....nisam ni bio u prilici
U proljece 1994 nam je vracena brigada ali pod njihovim zapovjednistvom.
Znam dobro kako se razvijalo to njihovo nacionalisticko ludilo i mitomanija o kojoj niko u Hrvatskoj pojma nema.
Divljacka srpska agresija i zlocini potpuno su I nepovratno poremetili svijest i mentalni sklop BiH muslimana.
To je sad potpuno drukciji narod u odnosu na predratno vrijeme.
Bilo je ideologa i prije rata koji su furali tu ideologiju ali nije to imalo sireg odjeka. SDA se i raskolila pred rat jer nije prihvacala bosnjastvo kao ideju Tunje Filipovica i onoga Zulfikarpasica. Alija je gurao fundamentalisticku ideju iz Islamske Deklaracije da muslimani nemaju nacije
Kasnije su to pragmaticno prihvatili jer su procijenili da im je to potrebno kako bi proklamirali pravo na cijelu BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka koji su kao temeljni narod.
Mislim da ce Hrvati imati mnogo problema sa njima i to ne samo BiH Hrvati.
6. 11. 1993 su nas Muslimani zarobili i vodili na teske radove i na brdu Zuc sam bio tesko povrijedjen od udara granate ..
U noci izmedju 13. i 14. 01. 1994. Bila je pravoslavna Nova Godina.
Nisam nikad ratovao protiv muslimana. Nisam ni mogao....nisam ni bio u prilici
U proljece 1994 nam je vracena brigada ali pod njihovim zapovjednistvom.
Znam dobro kako se razvijalo to njihovo nacionalisticko ludilo i mitomanija o kojoj niko u Hrvatskoj pojma nema.
Divljacka srpska agresija i zlocini potpuno su I nepovratno poremetili svijest i mentalni sklop BiH muslimana.
To je sad potpuno drukciji narod u odnosu na predratno vrijeme.
Bilo je ideologa i prije rata koji su furali tu ideologiju ali nije to imalo sireg odjeka. SDA se i raskolila pred rat jer nije prihvacala bosnjastvo kao ideju Tunje Filipovica i onoga Zulfikarpasica. Alija je gurao fundamentalisticku ideju iz Islamske Deklaracije da muslimani nemaju nacije
Kasnije su to pragmaticno prihvatili jer su procijenili da im je to potrebno kako bi proklamirali pravo na cijelu BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka koji su kao temeljni narod.
Mislim da ce Hrvati imati mnogo problema sa njima i to ne samo BiH Hrvati.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Maggie19 likes this post
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Bošnjački iredentistički dokumentarac: Kršćani su otimali zemlju autohtonim muslimanskim narodima Europe, pola Hrvatske je Bosansko
vuksadinare wrote:To su 'akademici' kao i ja..jedini njihov pravi akademik je bio tunjo filipovic koji se valjda smije odozgor na ovaj uradak...nije mi bio drag iz politickih razloga ali nije bar falsificirao toliko povijest kao ovi...pa cak ni alija ne bi to kao ovi..ovi su bas otisli u debilnu krajnost
Pa ubacio je i rahmetli Tunju, ovo je baš njihov intelektualni i ideološki vrh.
2018-04-10
Tunjo je vise gurao bosnjacku liniju nego vjersku...kao nekakvu zamjenu za jugoslavenstvo..on je dosta manje gurao tu vjersku..i sto se tice vjerskih pitanja i povijesti muslimana tu je bio dosta objektivniji nego muslimansko ekstremni intelektualci zato se razisao sa alijom i tom ekipom..u pogledu i vjerskih pitanja ali jos vise politickih gdje je gurao jugoslavenizaciju bh-a odnosno bosnjizaciju..i u pogledu bosnjizacije vecina njehovih stavova su uvazena..ali ne svi..jer tunjo je vise bio jugoslavenski i lijevo orjentiranHektorović wrote:vuksadinare wrote:To su 'akademici' kao i ja..jedini njihov pravi akademik je bio tunjo filipovic koji se valjda smije odozgor na ovaj uradak...nije mi bio drag iz politickih razloga ali nije bar falsificirao toliko povijest kao ovi...pa cak ni alija ne bi to kao ovi..ovi su bas otisli u debilnu krajnost
Pa ubacio je i rahmetli Tunju, ovo je baš njihov intelektualni i ideološki vrh.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hektorović wrote:Speare Shaker wrote:
Približava im se kraj pa forsiraju svoju propagandu dok još mogu.
Zanimljivo je to njihovo forsiranje fascinacije Jadranom
pa nisu jedini, zna se da je to motiv i srbljima
2:25
Redaju se izljevi podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosni i Hercegovini.
Kada bi zdravom čovjeku toliko puta rekli „Bit će sve u redu s tobom“ znao bi da umire.
......
Odličan Tvtko Milović.
Kada bi zdravom čovjeku toliko puta rekli „Bit će sve u redu s tobom“ znao bi da umire.
......
Odličan Tvtko Milović.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Major Bauk se malo ne snalazi u prostoru, nije bio u školi kad su se učile strane svijeta pa je krenio gonit ustaše na istok a ne na jug. Dok se on snašao već je dotjerao ustaše do beograda gdje im se gubi svaki trag ali major ih i dalje neumorno traži i jebati će im kevu na kamaru čim ih se dočepa!!Noor wrote:Hektorović wrote:Speare Shaker wrote:
Približava im se kraj pa forsiraju svoju propagandu dok još mogu.
Zanimljivo je to njihovo forsiranje fascinacije Jadranom
pa nisu jedini, zna se da je to motiv i srbljima
2:25
...inace koliko vidim pod tim uradcima tipa 'pracovjek je imao islamski gen'..to gura ova novija generacija ekstrema..kojima su ovi stariji extremi postali 'preliberalni i tolerantni'..u kreiranju bosnjacke i islamske povijesti na ovim prostorima..dakle ucenik zeli nadmasiti ucitelja ocito...
2015-09-08
Major Bauk
Koji su to ludjaci bili...kreteni
I onda palamude o tome ko je sjebao Jugovinu i zasto se sve razjebalo
Samo imbecil moze smatrati da sa tim budalama moze biti suzivot
Ja ih gledam I slusam i danas... njihov nacionalizam je posebno destruktivan
A steta ... jer u prosjeku kao ljudi nisu oni losi...Ali ovakav nacionalizam in jednostavno onemogucava za normalnu komunikaciju
Ja pa ja pa ja pa ja..
Mi Srbi mi pa mi pa mi pa mi samo mi najveci najbolji
Nesnosno je sa njima
A steta ... jer u prosjeku kao ljudi nisu oni losi...Ali ovakav nacionalizam in jednostavno onemogucava za normalnu komunikaciju
Ja pa ja pa ja pa ja..
Nesnosno je sa njima
2015-09-24
jel tebi dobro?Ringo10 wrote:Major Bauk
Ja pa ja pa ja pa ja..
Nesnosno je sa njima
Sandore, samo ti jebi ovce i koze a poslije njih svoju strinu
2015-09-24
...gle da su bili pametni..pa pristali na zahtjeve a kad gledas realno oni nisu neki megalomaski poput toga da hrvati biraju svog predsjednika..da postuju izborne dogovore do kraja..pa da su i pristali na treci entitet mozda bi se u bh-a situacija danas nesto drugacije razvijala..ali mora se rec da je tu kumovala dobrim djelom i medjun.zajednica pogotovo brisel i amerika rajcajuci sarajevo da ostanu pri svom..a u biti i njima su djelom fige drzali ispod stola mada ovi to ne kuze..sad su poceli nesto kuzit nakon prevelikih ocekivanja od bidena i brisela..no sad ove more mnogo veci problemi pa im je sarajevo manje vise nebitno i nemaju vremena za njih...uglavnom zapetljali su se do ibera pa sad ljuti na sve..a samo da su pristali da se promjeni izborni zakon..al jbgRingo10 wrote:Major Bauk
Koji su to luđaci bili ... kreteni
I onda palamude o tome koje je sjebao Jugovinu i zašto se sve razjebalo
Samo imbecil može smatrati da sa tim budalama može biti suzivot
Ja ih gledam I slušam i danas ... njihov nacionalizam je posebno destruktivan
A steta ... jer u prosjeku kao ljudi nisu oni losi ... Ali ovakav nacionalizam u jednostavno onemogućava za normalnu komunikaciju
Ja pa ja pa ja pa ja ..
Mi Srbi mi pa mi pa mi pa mi samo mi
najveći najbolji Nesnosno je sa njima
2015-09-08
epikur37 wrote:Redaju se izljevi podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosni i Hercegovini.
......
Odličan Tvtko Milović.
:D :D
2018-04-10
pa dva tri ustaška posta si napisao pa zaključujem da te prebacilo a nije još ni petak!! Da nije kakav praznik sada tamo pa ti spojio s vikendom a?Ringo10 wrote:Sandore, samo ti jebi ovce i koze a poslije njih svoju strinu
mi mislili kako samo srbi umeju da lažu
2014-04-16
Treba im reper, tako je to uvijek kod zakašnjelo i nepotpuno formiranih naroda.
Oni se čak ni međusobno još nisu pomirili, bauljaju lijevo desno, sad su građani,
a minut poslije su najokorjeliji islamisti. Prijašnji res je javno izjavljivao da su oni Turci i da im je
Turska majka. Sad će vam tvrditi suprotno da ne trepne okom.
Ne trebamo im služiti za reper, samo im okreneš leđa i pomlatit će se međusobno.
Oni se čak ni međusobno još nisu pomirili, bauljaju lijevo desno, sad su građani,
a minut poslije su najokorjeliji islamisti. Prijašnji res je javno izjavljivao da su oni Turci i da im je
Turska majka. Sad će vam tvrditi suprotno da ne trepne okom.
Ne trebamo im služiti za reper, samo im okreneš leđa i pomlatit će se međusobno.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Sandore, prvi dan moj rodjendan, onda Uskrs kod prijatelja, morao sam biti korektan, on Srbin zena mu muslimanka, drugi dan Uskrsa kod prijatelja Makedonaca, treci dan Uskrsa kod prijatelja Grkokatolika koji je iz Hrvatske, on Rusin zena mu Ukrajinka. Oboje Grkokatolici
Popilo se i pojelo prilicno...
2015-09-24
Ringo10 wrote:Sandore, prvi dan moj rodjendan, onda Uskrs kod prijatelja, morao sam biti korektan, on Srbin zena mu muslimanka, drugi dan Uskrsa kod prijatelja Makedonaca, treci dan Uskrsa kod prijatelja Grkokatolika koji je iz Hrvatske, on Rusin zena mu Ukrajinka. Oboje Grkokatolici
U svakom slučaju vidi se da te malo prebacilo :)
treba ih vratiti na granice prije navale turaka na kršćansko tlo !!!!!!!!!!!!!!!Hektorović wrote:
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Europska unija postaje prijetnja narodima Europe
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
» Komšiluk huška: Hoće li Milorad Pupovac od Hrvatske učiniti zemlju-slučaj?
» Srpsko-kosovski odnosi tiču se u velikoj mjeri Hrvatske, budućnosti Europe
» Jedino rješenje za bosansko pitanje
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
» Komšiluk huška: Hoće li Milorad Pupovac od Hrvatske učiniti zemlju-slučaj?
» Srpsko-kosovski odnosi tiču se u velikoj mjeri Hrvatske, budućnosti Europe
» Jedino rješenje za bosansko pitanje
Page 2 of 2