Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara
nevjerujem da su igdje konobari otišli jer , na zapadu ne rade niti kafići niti restorani.
sada će krenuti turistička sezona i ovi će ubirati lovu. znam hrpu konobara koji ljeti mjesečno lupaju između 15 000- 25 000kn ...
naravno nemože svaka budala ljeti zarađivat 20 000kn, trebaš imati ako ne školu, onda barem par godina iskustva, biti spretan sa tacnom, znati hranu, jela, okretan, radišan, to je jebeno težak posao u sezoni, e da, dva strana jezika minimalno trebaju znati pričati.. engleski + još jedan..(talijanski, nejmački, španjolski , francuski, ruski, kineski, japanski sve to je bitno) + ostale jezike natucati barem.
nije to posao za svakoga, ali lova je brutalna, barem u ovim restoranima koje ja ljeti obilazim sa svojim gostima... u restoranima na palmižani hvar(viongradišće uvala točnije) tamo konobari izlaze i sa 30 000kn mjesečno
sada će krenuti turistička sezona i ovi će ubirati lovu. znam hrpu konobara koji ljeti mjesečno lupaju između 15 000- 25 000kn ...
naravno nemože svaka budala ljeti zarađivat 20 000kn, trebaš imati ako ne školu, onda barem par godina iskustva, biti spretan sa tacnom, znati hranu, jela, okretan, radišan, to je jebeno težak posao u sezoni, e da, dva strana jezika minimalno trebaju znati pričati.. engleski + još jedan..(talijanski, nejmački, španjolski , francuski, ruski, kineski, japanski sve to je bitno) + ostale jezike natucati barem.
nije to posao za svakoga, ali lova je brutalna, barem u ovim restoranima koje ja ljeti obilazim sa svojim gostima... u restoranima na palmižani hvar(viongradišće uvala točnije) tamo konobari izlaze i sa 30 000kn mjesečno
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara
ti sigurno nemaju problema sa osobljem,ali ima kojekakvih slučajaAssadNaPodmornici wrote:nevjerujem da su igdje konobari otišli jer , na zapadu ne rade niti kafići niti restorani.
vili40-
2015-08-02
Pa da. E sad što bi oni došli iz drugog dijela hrvatske ili regije, pa bi još da ne moraju platiti smještaj, pa bi još i plaćen puni pansion pa bi još i dva soma eura ( predsjednik države ima 2,5 soma eura) , pa slobodan vikend pa slobodno posljepodne za kupanje. Uza sve to iskustvo nula. Jebiga...nema toga. Možda im netko to i obeća ali realno, onda bi taj što ima lokal zatvorio i otišao raditi kao konobar prvi.RayMabus wrote:Normalno. Uostalom takav poslodavac je u prekršaju jer mu je to zakonski gledano podstanar kojeg nije prijavio.kaya wrote:Pa zašto bi im uopće plaćali smještaj, imaju plaću , ako se mogu u okviru toga smjestiti i hraniti ok.vili40 wrote:
pa nek traže profi osoblje koje govori bar dva jezika i koje može sa jednom pauzom odraditi deset sati na dan bez slobodnog dana u mjesecu koji ionako ne trebaju jer ih smjeste po šest u sobu za sedam tisuća kuna a od toga pola moraju potrošit na hranu i ostale potrepštine.
Pa njima poslodavac uopće ne treba platiti smještaj a bogme ni hraniti ih.
Jedino isplatiti plaću. To je drugo što njih vabe smještajem, ovim, onim. Sami neka se smjeste .
Drugo smjene u ugostiteljstvu jesu takve, dvokratno, noćno, deset sati, malo slobodnih dana, u sezoni. E onda nastupa odmor. Od 6 mjeseci.
Zato i je sezonski rad.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
To je posebna priča, njima su gosti jahtaši i vjerojatno im prebace po računu 100 eura bez problema.AssadNaPodmornici wrote:u restoranima na palmižani hvar(viongradišće uvala točnije) tamo konobari izlaze i sa 30 000kn mjesečno
Ali to im nije plaća. Sigurno nitko konobara ne plaća 5000 eura kako vili misli da je normalno. To je plaća vrhunskih kuhara u restoranima sa michelinovim zvjezdicama za 17 kulinarskih škola.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:Pa da. E sad što bi oni došli iz drugog dijela hrvatske ili regije, pa bi još da ne moraju platiti smještaj, pa bi još i plaćen puni pansion pa bi još i dva soma eura ( predsjednik države ima 2,5 soma eura) , pa slobodan vikend pa slobodno posljepodne za kupanje. Uza sve to iskustvo nula. Jebiga...nema toga. Možda im netko to i obeća ali realno, onda bi taj što ima lokal zatvorio i otišao raditi kao konobar prvi.RayMabus wrote:Normalno. Uostalom takav poslodavac je u prekršaju jer mu je to zakonski gledano podstanar kojeg nije prijavio.kaya wrote:Pa zašto bi im uopće plaćali smještaj, imaju plaću , ako se mogu u okviru toga smjestiti i hraniti ok.vili40 wrote:
pa nek traže profi osoblje koje govori bar dva jezika i koje može sa jednom pauzom odraditi deset sati na dan bez slobodnog dana u mjesecu koji ionako ne trebaju jer ih smjeste po šest u sobu za sedam tisuća kuna a od toga pola moraju potrošit na hranu i ostale potrepštine.
Pa njima poslodavac uopće ne treba platiti smještaj a bogme ni hraniti ih.
Jedino isplatiti plaću. To je drugo što njih vabe smještajem, ovim, onim. Sami neka se smjeste .
Drugo smjene u ugostiteljstvu jesu takve, dvokratno, noćno, deset sati, malo slobodnih dana, u sezoni. E onda nastupa odmor. Od 6 mjeseci.
Zato i je sezonski rad.
precjednik ove mordorske rvacko-bosanske vukojebine ne radi apsolutno ništa. ja bi ukinuo plaću i da mu dvi prazne vriće neka ide pecat pet i alu ambalažu po kontejnerima i nek se druži sa građanima koji na takav način preživljavaju.
Guest- Guest
plaće im i nisu nešto.. rijetko kome plaća ide preko 2000€ , obično od 7000-10 000kn, a žive od manče..(napojnica)kaya wrote:To je posebna priča, njima su gosti jahtaši i vjerojatno im prebace po računu 100 eura bez problema.AssadNaPodmornici wrote:u restoranima na palmižani hvar(viongradišće uvala točnije) tamo konobari izlaze i sa 30 000kn mjesečno
Ali to im nije plaća. Sigurno nitko konobara ne plaća 5000 eura kako vili misli da je normalno. To je plaća vrhunskih kuhara u restoranima sa michelinovim zvjezdicama za 17 kulinarskih škola.
ono ja sam često večerava sa gostima i ostavlja im se nakon večere redovito 100-200kn.. računaj da za večeru svaki konobar obradi sigurno 4-6stolova, od čega će 3 dobiti napojnicu, plus ručkovi(tu je malo manja lova to kada sam vozio glisere onda sam vozio goste na ručak ali i oni ostave)..
plus ja idem u ove "osrednje restorane".. dakle ne idem u najskuplje, a neidem u rupe... u ovim najskupljim sam bio svega par puta, neman takvu klijentelu.. a u skupljim se već ostavlja od 50€ pa naviše..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
pretjeruješ "malo",uostalom nisam ja kriv što su neki poslodavci imali problema i prije epidemije.Nek tržište napravi svoje,kako je longi rekao kolko para tolko i muzike a ako nisu dobri hrvati neka uvoze srbe,šiptare i bosance,sa zapada im radnici sigurno neće doći.kaya wrote:To je posebna priča, njima su gosti jahtaši i vjerojatno im prebace po računu 100 eura bez problema.AssadNaPodmornici wrote:u restoranima na palmižani hvar(viongradišće uvala točnije) tamo konobari izlaze i sa 30 000kn mjesečno
vili40-
2015-08-02
ne može tu ni biti bolje kad su krkani uništili cijelu zemlju
vili40-
2015-08-02
vatron potira đavleRayMabus wrote:A Bobana.
Znan ga ja iz viđenja. Jeda put san ga i počastija. A svašta.
nego što nego je ispravan
2014-04-16
oni što nose petokraku su misliš malo manji krkanivili40 wrote:ne može tu ni biti bolje kad su krkani uništili cijelu zemlju
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ugostitelji u BiH u problemu : Većina ih otišla na primorje
» Lazanski:Ako Albanci dobiju americko oruzje u velikom smo problemu...
» Informer (Vučićev) : HRVATI U VELIKOM PROBLEMU: Posle Istre i RIJEKA BI MOGLA DA POŽELI OTCEPLJENJE?!
» Egzodus : Za pola godine BiH napustilo 85 tisuća mladih
» 400 tisuća Grka je napustilo svoju zemlju i ovaj puta prije svega odlaze mladi, pametni, obrazovani...
» Lazanski:Ako Albanci dobiju americko oruzje u velikom smo problemu...
» Informer (Vučićev) : HRVATI U VELIKOM PROBLEMU: Posle Istre i RIJEKA BI MOGLA DA POŽELI OTCEPLJENJE?!
» Egzodus : Za pola godine BiH napustilo 85 tisuća mladih
» 400 tisuća Grka je napustilo svoju zemlju i ovaj puta prije svega odlaze mladi, pametni, obrazovani...
Page 2 of 2