TITO Diktator:Za 24 sata - Srbija neće biti ista zemlja
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: TITO Diktator:Za 24 sata - Srbija neće biti ista zemlja
Ok projekt
https://www.klix.ba/vijesti/regija/gradi-se-brza-pruga-izmedju-beograda-i-sjeverne-makedonije-eu-daje-cak-700-miliona-eura/210428003
A čuj mora povezat Bugarsku , Makedoniju i Grčku šta bolje sa ostatkom EU. Ovo će se gradit godinama jer je dosta kilometar u pitanju.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/gradi-se-brza-pruga-izmedju-beograda-i-sjeverne-makedonije-eu-daje-cak-700-miliona-eura/210428003
A čuj mora povezat Bugarsku , Makedoniju i Grčku šta bolje sa ostatkom EU. Ovo će se gradit godinama jer je dosta kilometar u pitanju.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ni meni to nije jasno.
Zašto EU financira kineski projekt kojim će Kina ojačati globalnu dominaciju?
Možda zato što nisu u stanju spriječiti Kineze, a na ovaj način će ipak i EU ostati uključena?
Možda zato što nisu u stanju spriječiti Kineze, a na ovaj način će ipak i EU ostati uključena?
crvenkasti-
2014-04-17
204 kilometara će biti duga željeznička pruga od Beograda do Niša.
https://www.poslovni.hr/regija/za-prugu-od-beograda-do-sj-makedonije-eu-daje-600-mil-eura-4284212
Svi radovi trebali bi biti završeni do kraja 2025 ili početkom 2026 godine.
E a ima tu posla. Ipak 204 kilometra pruge itd itd imaš šta i lopatarit.
Navodno malo više od tri ure Beograd Skoplje vlakom. To u biti ubrzava sve i približava sve i to je to. Dat će EU 600-700 miljona eura i Srbija oko 1,2 miljarde eura a to će vjerojatno dignit kredit u Kineza opet i to se šlajfa i gotovo.
https://www.poslovni.hr/regija/za-prugu-od-beograda-do-sj-makedonije-eu-daje-600-mil-eura-4284212
Svi radovi trebali bi biti završeni do kraja 2025 ili početkom 2026 godine.
E a ima tu posla. Ipak 204 kilometra pruge itd itd imaš šta i lopatarit.
Navodno malo više od tri ure Beograd Skoplje vlakom. To u biti ubrzava sve i približava sve i to je to. Dat će EU 600-700 miljona eura i Srbija oko 1,2 miljarde eura a to će vjerojatno dignit kredit u Kineza opet i to se šlajfa i gotovo.
2014-04-11
Pa nije to kineski put nego unutrašnja putna infrastruktura u Europi. Kakvi kineski put ? To šta su oni kupili luku Pirej ne čini taj put kineskim.crvenkasti wrote:Ni meni to nije jasno.
2014-04-11
Mogli bi to i ovako gledat znaš. Pa di su tu Kinezi ?
2014-04-11
Glavni željesnički koridori u Srbiji :
2014-04-11
Pričamo o tome ko da je riječ o svemirskom brodu a ne pruzi. Raspadom Jugoslavije i pojavom novih državnih granica te ratom i padom ekonomije dakle i robnog prometa željesnički promet na prostoru eks Juge je umrtvljen i sad nakon xy godina ide modernizacija i ujedno obnova glavnih prometnih željesnički pravaca i to je cila priča oko toga.
Nije to nikakvi svemirski brod. To je vanka normalno da se voziš željesnicom od grada do grada.
Nije to nikakvi svemirski brod. To je vanka normalno da se voziš željesnicom od grada do grada.
2014-04-11
RayMabus wrote:Mogli bi to i ovako gledat znaš. Pa di su tu Kinezi ?
Možda zato što su Kinezi i izfinancirali brzu progu Beograd - Budimpešta, a ne Beograd - Zagreb.
Mađarska potpisala sa Kinom kredit za prugu Budimpešta - Beograd
Last edited by crvenkasti on Wed 28 Apr - 13:17; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
Misliš dali su vam kredit ?crvenkasti wrote:RayMabus wrote:Mogli bi to i ovako gledat znaš. Pa di su tu Kinezi ?
Možda zato što su Kinezi i izfinancirali brzu progu Beograd - Budimpešta, a ne Beograd - Zagreb.
EU vam daje 600 - 700 miljona eura kojih ne tribate vraćat. Vama Kinezi nikad nisu ništa isfinancirali nego su vam dali kredit. Skužit ćeš razliku kad ti isti dođe na naplatu.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bs/ho%25C4%2587e-li-crna-gora-luku-bar-morati-ustupiti-kinezima/a-57307564
2014-04-11
Europa je je brže-bolje uskočila: dajte da i mi nešto, makar i besplatno.
Nemojte da sve Kinezi.
Nemojte da sve Kinezi.
crvenkasti-
2014-04-17
Cijeli ovaj projekt košta blizu 2 miljarde eura.
Da si došao kod Kineza onda priča ide ovako ; evo ti kredit od 2 miljarde dolara ali moji radnici i moje firme rade tu , moj materijal i sve moje pošto te ja kreditiram. I on ti to napravi i ti imaš to al sutra ti kuca prva rata kredita od 2 miljarde eura.
Ne financira ti Kinez to nego ti.
A ovdje će sad EU dat 35% a Srbija ostatak. Kako Srbija nema para onda će opet trčat u Kineza al neće.2 nego 1,3 miljarde eura. Kinezu ćeš to morat vratit a ovih 600 - 700 eura EU ne moraš jer je bespovratno. To nije kredit nego poklon.
Da si došao kod Kineza onda priča ide ovako ; evo ti kredit od 2 miljarde dolara ali moji radnici i moje firme rade tu , moj materijal i sve moje pošto te ja kreditiram. I on ti to napravi i ti imaš to al sutra ti kuca prva rata kredita od 2 miljarde eura.
Ne financira ti Kinez to nego ti.
A ovdje će sad EU dat 35% a Srbija ostatak. Kako Srbija nema para onda će opet trčat u Kineza al neće.2 nego 1,3 miljarde eura. Kinezu ćeš to morat vratit a ovih 600 - 700 eura EU ne moraš jer je bespovratno. To nije kredit nego poklon.
2014-04-11
Vjerojatno po sistemu metroa u Beogradu pa će Francusi stavljat elektroniku a Kinesi bušiti rupe itd.crvenkasti wrote:Europa je je brže-bolje uskočila: dajte da i mi nešto, makar i besplatno.
Nemojte da sve Kinezi.
Logično da ovih 35% uključuje da to nešto od njih moraš kupit al očito onaj sofisticifani dio. No poklanjaju ti ga. Daju ti ga đabe. Poklon je , nije kredit.
2014-04-11
Vidim da je ta pruga Budimpešta Beograd duga 350 km a na Mađarsku otpada 150 km i oni će to otprilike platiti 1,3 miljarde eura a Srbija svoj dio oko 1,2 miljarde eura.
Uglavnom isto projekt negdje oko 2 miljarde eura , možda više. Nisam baš siguran jel ovaj mađarski dio 1,3 miljarde eura al je miljardu eura sigurno.
E sad to nema smisla ako nema i ovaj dio do Niša al 2 miljarde je Srbiji puno i onda rekla EU evo ti mi 35% besplatno i počmi radit i tu dionicu.
To je cila priča. Nema tu neke filozofije. Dobili ste pare gratis da taj projekt ne čeka nego da odma počmete.
U biti vas pruga košta 1,2 miljarde eura + 2 miljarde eura al pošto je EU vidila da ste sve napravili poviše a ujedno je ta dionica i Zagreb Sofija itd onda vam je poklonila 600 - 700 miljona eura da imate love da sve završite.
Uglavnom isto projekt negdje oko 2 miljarde eura , možda više. Nisam baš siguran jel ovaj mađarski dio 1,3 miljarde eura al je miljardu eura sigurno.
E sad to nema smisla ako nema i ovaj dio do Niša al 2 miljarde je Srbiji puno i onda rekla EU evo ti mi 35% besplatno i počmi radit i tu dionicu.
To je cila priča. Nema tu neke filozofije. Dobili ste pare gratis da taj projekt ne čeka nego da odma počmete.
U biti vas pruga košta 1,2 miljarde eura + 2 miljarde eura al pošto je EU vidila da ste sve napravili poviše a ujedno je ta dionica i Zagreb Sofija itd onda vam je poklonila 600 - 700 miljona eura da imate love da sve završite.
2014-04-11
To je sve ok. Meni je drago da je EU uskočila i da pomaže Srbiji a usput i sebi tako šta će vam ona platit 35% te pruge od Beograda do granice s Makedonijom.
Ide taj promet i priko Hrvatske a posebno ta ruta Sofija Zagreb al također i Skoplje Zagreb.
To je sve ok. Šteta šta nije i prije.
Ide taj promet i priko Hrvatske a posebno ta ruta Sofija Zagreb al također i Skoplje Zagreb.
To je sve ok. Šteta šta nije i prije.
2014-04-11
zg - split
zg- rijeka
vozi 160 ili ?
zg- rijeka
vozi 160 ili ?
2020-04-21
Ne znam za Rijeku al radi se i Rijeka - mađarska granica jer je to isto eu željesnički koridor. Split nije. Split je sporedni kolosjek.
https://www.google.com/amp/s/net.hr/danas/hrvatska/projekt-vrijedan-23-milijarde-kuna-krece-realizacija-nizinske-pruge-prema-rijeci-posao-koji-se-ceka-vec-desetljecima/amp/
Mi smo u EU pa nama daju 85% love bez vraćanja.
Split nije glavni koridor. Meni poviše polja prolazi ta pruga i to je pruga samo za diesel lokomotive jer tko će elektrificirat kroz onu Liku i Dalmaciju a nema tu nešto prometa.
Ide se na to da je jedna luka glavna i to ona koja je najbliža i onda to postaje terminal i na to se radi pruga. A ovo ostalo ništa. To su sporedni kolosjeci.
https://www.google.com/amp/s/net.hr/danas/hrvatska/projekt-vrijedan-23-milijarde-kuna-krece-realizacija-nizinske-pruge-prema-rijeci-posao-koji-se-ceka-vec-desetljecima/amp/
Mi smo u EU pa nama daju 85% love bez vraćanja.
Split nije glavni koridor. Meni poviše polja prolazi ta pruga i to je pruga samo za diesel lokomotive jer tko će elektrificirat kroz onu Liku i Dalmaciju a nema tu nešto prometa.
Ide se na to da je jedna luka glavna i to ona koja je najbliža i onda to postaje terminal i na to se radi pruga. A ovo ostalo ništa. To su sporedni kolosjeci.
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» TITO: Srbija je garant stabilnosti, ali neće biti džak za udaranje
» OD 2020. BIBLIJA VIŠE NEĆE BITI ISTA
» TITO: Nato ima rok 24 sata, ako ne reaguje, Srbija će reagovati
» Hrvatska od ponoći više nikad neće biti ista- SRETNA NOVA GODINA!
» I Srbija se buni,Vulin:Srbija ne može primiti neograničen broj izbjeglica i neće biti prihvatni centar'
» OD 2020. BIBLIJA VIŠE NEĆE BITI ISTA
» TITO: Nato ima rok 24 sata, ako ne reaguje, Srbija će reagovati
» Hrvatska od ponoći više nikad neće biti ista- SRETNA NOVA GODINA!
» I Srbija se buni,Vulin:Srbija ne može primiti neograničen broj izbjeglica i neće biti prihvatni centar'
Page 2 of 2