Ostaria Siciliana
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Ostaria Siciliana
Venus wrote:@kic da ne kvotam sad tvoja dva posta zajedno..razumijem o čemu pričaš jer su se komunikacijski failovi meni znali često dešavati prije, neću se hvaliti haha. A onda sam otkrila koliko su komunikacijske interpersonalne vještine neophodne za svakog čovjeka, da sam se čudila zašto nismo komunikacijskim vještinama podučavani od malih nogu, npr. zašto to nije obavezan predmet u školi. Što se tiče primjene naučenog, stvar je vježbe kao i kod vožnje auta nakon položenog ispita. Učenje je kroz vožnju, tj. kroz konverzaciju s različitim ljudima, reagiranje u različitim prilikama. No, ono što me je totalno usrećilo je bila spoznaja kad sam osjetila neku svoju cjelovitost i da mogu biti ja-ja to što jesam, tek je tad počela ona prava komunikacija koja je potpuno iz duše, a koja podrazumijeva poštovanje i ljubav prema sugovorniku. Komunikacijski flow teče kao rijeka, sasvim spontano i prirodno.
drago mi je :)
"Prijateljima", Primo Levi
Dragi prijatelji — prijatelji
u širokom smislu te riječi:
supruge, sestre i braćo, suputnici,
rodbino,
školski drugovi i drugarice,
ljudi, koje smo samo jednom sreli
ili s kojima smo cijeli život imali posla —
ako se među nama, za samo jedan trenutak
prostro zajednički dio puta,
jedna jasno podešena struna.
Kažem da se za vas, pratiocima zajedničkog puta
kroz šipražje, ne bez muke,
i takođe za vas, koji su dušu
izgubili, i duh i volju:
ko god — niko ili neko
ili samo jedan ili ti,
koji me čita: sjeti se vremena,
prije nego se vosak stvrdnuo,
dok je svako poput pečata bio.
Svako od nas nosi otisak
prijatelja, koga je na putu sreo;
u svakome je trag svakoga.
Za dobro ili zlo
u mudrosti ili ludilu —
svako od svakoga skovan.
Sada, jer se vrijeme sve više sužava,
i velike avanture su prošle,
svima vama tiho želim:
jesen dugu i blagu.
Mene je također veselio totalno opuštajući vikend ispod dekice, uz meditaciju, čitanje, slušanje, pospremanje...relax prije ovog tjedna koji počinje (već ga vidim).
Jutros sam čitala neki članak koji mi je generalno bio dosadan, al' sam uhvatila nešto zanimljivo:
"Religija je za ljude koji se boje otići u pakao. Duhovnost je za ljude koji su tamo već bili."
Jutros sam čitala neki članak koji mi je generalno bio dosadan, al' sam uhvatila nešto zanimljivo:
"Religija je za ljude koji se boje otići u pakao. Duhovnost je za ljude koji su tamo već bili."
Guest- Guest
da te ne teroriziraju komarci... zaboravih negaciju metnit..
ne mislim da je podjela religioznosti i duhovnosti nužna..
Nisam vam nista odgovorila na prethodne upise jer mislim da su nekako dovrseni. :) Ne trebam nesto dodatno komentirati da bih, eto, tek nesto napisala.
Guest- Guest
Inace, raspi*dio me je onaj neki Ero s Ozbiljne korona teme. Kakve on ima fasisticke izjave. :kolutaocima:
I nitko nije ni trepnuo na to.
I nitko nije ni trepnuo na to.
Guest- Guest
ero je utjelovljena ideologija
Chimborazo's summit is also the farthest point on the Earth's surface from the Earth's center given that it is located along the planet's equatorial bulge. Chimborazo's summit, however, is not higher than the summit of Mount Everest, as elevation is measured from sea level.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chimborazo
Da se ne referiram na svaki post posebno..ne grizu me komarci jer pazim da mi se ne zavuku po stanu i drugo jer mackam kožu da se ne posušim, valjda im to nije privlačno.
Neke forumaše samo preletim i ne čitam, vrlo jednostavno, zbog vlastitog mira. U današnjem hektičnom svijetu, imati osobnu oazu u koje puštaš one koji su ti dragi i kojima si ti drag, je poželjno. Isto važi i za forum. Ulaženje u bitke je izbor, zato bitke treba pažljivo birati da se ne desi uzaludna potrošnja energije koja nema konkretnu svrhu, osim cijeđenja vlastite persone. Svrha bitke može biti vlastiti osobni rast, naravno, to je onda svjesni izbor. :)
Neke forumaše samo preletim i ne čitam, vrlo jednostavno, zbog vlastitog mira. U današnjem hektičnom svijetu, imati osobnu oazu u koje puštaš one koji su ti dragi i kojima si ti drag, je poželjno. Isto važi i za forum. Ulaženje u bitke je izbor, zato bitke treba pažljivo birati da se ne desi uzaludna potrošnja energije koja nema konkretnu svrhu, osim cijeđenja vlastite persone. Svrha bitke može biti vlastiti osobni rast, naravno, to je onda svjesni izbor. :)
Guest- Guest
Kad se nadjes svjedokom huskaske atmosfere, onda reagiras. To jest 'bitka koju bi izabrala', makar bilo obicno rasipanje energije.
Guest- Guest
Eno sve u pp-uviolator wrote:
A gle je! Uopce, ali uopce nisam vidjela vase upise. Otvaram vecinom one nesretne pitalice i yt pa sam ogranicene percepcije za ostale teme.
Jucer sam navecer pomislila na tebe, zasto te nema citav tjedan, ali utjesila sam se mislju da te je posao zaokupio, kao i uzici. Bas mi je zao da ti se to dogodilo. :( Zadaje li onaj s mjehuricem probleme?
(Evo, rijeseno pa pisi.)
Sjor Brend se pritajio jer mora stanovnike jednog mjestasca osloboditi zmaja, motri njegove zivotne navike, glanca oklop i priprema koplje.
Nadam se da je koplje već pogodilo metu, a on odahnuo. Ono, iz dubine duše. I da su mu i svi ukućani dobro. :)
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
:)kic wrote:
Chimborazo's summit is also the farthest point on the Earth's surface from the Earth's center given that it is located along the planet's equatorial bulge. Chimborazo's summit, however, is not higher than the summit of Mount Everest, as elevation is measured from sea level.
Mene je također nervirao... dok sam čitala njegove upise. A onda sam došla pameti..
Što je ovo? Opiturao si pojedine zidove u narančasto? To je zbog sjećanja na Iskon ili...?
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
kic wrote:
Sto te je privuklo ovome? Razmisljas o alpinizmu?
Guest- Guest
razmišljam uzeti ruksak i šetati po svijetu, od sjevernog pola, pa kroz cijelu ameriku do juga, baš sam završio jednu lijepu knjigu o ameroindijancima i njihovom doprinosima čovječanstvu, prilično zdravo za gotovo ih uzimamo-
ma kako sam se sad naljutio na poslu da bih najradije se skupio odmah-
Ra wrote::)kic wrote:
Mene je također nervirao... dok sam čitala njegove upise. A onda sam došla pameti..
Što je ovo? Opiturao si pojedine zidove u narančasto? To je zbog sjećanja na Iskon ili...?
Doticni sad vec izlazi s upisima dostojnim nekog SSovca a to mi savjest ne nalaze preskociti. I ne znam kakvo ce opravdanje netko pronaci za njegovo ponasanje i kakvu ce tuznu zivotnu pricu izvuci, ali No pasarán!
----
Ispod "log in/out", imas tipkicu s izborom tema "select a theme". Ondje si mozes izabrati niz boja kojima ces opiturat' forum. Moguce je da si slucajno pritisnula narancastu. :)
Guest- Guest
kic wrote:
razmišljam uzeti ruksak i šetati po svijetu, od sjevernog pola, pa kroz cijelu ameriku do juga, baš sam završio jednu lijepu knjigu o ameroindijancima i njihovom doprinosima čovječanstvu, prilično zdravo za gotovo ih uzimamo-
To je lijep cilj. :) Kreni prvo s kracim dionicama. :) Moj je bratic motorom krenuo Juznom Amerikom s jos jednim prijateljem. :) To putovanje, nazalost, nije dovrsio (bedaq), ali njegov drugar jest.. :)
Guest- Guest
Ra wrote:Eno sve u pp-uviolator wrote:
A gle je! Uopce, ali uopce nisam vidjela vase upise. Otvaram vecinom one nesretne pitalice i yt pa sam ogranicene percepcije za ostale teme.
Jucer sam navecer pomislila na tebe, zasto te nema citav tjedan, ali utjesila sam se mislju da te je posao zaokupio, kao i uzici. Bas mi je zao da ti se to dogodilo. :( Zadaje li onaj s mjehuricem probleme?
(Evo, rijeseno pa pisi.)
Sjor Brend se pritajio jer mora stanovnike jednog mjestasca osloboditi zmaja, motri njegove zivotne navike, glanca oklop i priprema koplje.
Nadam se da je koplje već pogodilo metu, a on odahnuo. Ono, iz dubine duše. I da su mu i svi ukućani dobro. :)
Evo, procitam pa odgovorim. :)
Kad bude postavio neku poveznicu na YT, znat cemo. Ma bit ce oni dobro, uopce ne sumnjam. :)
Guest- Guest
violator wrote:kic wrote:
To je lijep cilj. :) Kreni prvo s kracim dionicama. :) Moj je bratic motorom krenuo Juznom Amerikom s jos jednim prijateljem. :) To putovanje, nazalost, nije dovrsio (bedaq), ali njegov drugar jest.. :)
jebiga.
Zato, Kic, nemoj da i tebi bude "jbg" pa kreni vec danas razmisljeti gdje, kada, kako i, mozda, s kime... :)
Guest- Guest
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Page 43 of 50