Ruska rublja govno od valute
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ruska rublja govno od valute
Imali su 70 godina tkzv realnog socijalizma koji nema veze sa ekonomskom logikom.
Revolucija, gradjanski rat, unistavajuca njemacka invazija
Ali hajde, ipak su nesto i postigli
A onda 10 godina u kojima je Rusijom vladala Peta Kolona koja je Rusiju skoro unistila i rasformirala. Malo je falilo da prestanu postojati
Sve to treba uzeti u obzir
Znam jedno - Rusi nikada ali nikada i nikada vise ne smiju bilo sta vjerovati takozvanome Zapadu
Revolucija, gradjanski rat, unistavajuca njemacka invazija
Ali hajde, ipak su nesto i postigli
A onda 10 godina u kojima je Rusijom vladala Peta Kolona koja je Rusiju skoro unistila i rasformirala. Malo je falilo da prestanu postojati
Sve to treba uzeti u obzir
Znam jedno - Rusi nikada ali nikada i nikada vise ne smiju bilo sta vjerovati takozvanome Zapadu
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Dobro, ne da.mi se raspravljati.
Ako ti mislis da Rusija, samodostatna vojna, energetska i svemirska sila moze biti gora of Italije, Kanade, Koreje ili Spanjolske...nek ti bude
Ako ti mislis da Rusija, samodostatna vojna, energetska i svemirska sila moze biti gora of Italije, Kanade, Koreje ili Spanjolske...nek ti bude
2015-09-24
Ja san radija u Italiji pa znam da su tamo kvadrati skupi ko suvo zlato a i država lupa poreze na sve i svašta a nisu im plaće ko u Njemačkoj pa uvik sve nešto u knap na kraj mjeseca.
A u Rusiji nafta jeftina , porezi nisu visoki , hrana skoro pa mukte , kvadrat ako nije u centru Moskve pičkin dim cijena.
I onda normalno da je po tome Rusija šesta a Italija 12 al po industrojskoj proizvodnji je obrnuto.
A u Rusiji nafta jeftina , porezi nisu visoki , hrana skoro pa mukte , kvadrat ako nije u centru Moskve pičkin dim cijena.
I onda normalno da je po tome Rusija šesta a Italija 12 al po industrojskoj proizvodnji je obrnuto.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Manje proizvode od njih. To je činjenica. Jednostavno same tvornice nisu tamo koncetirane i to je sve.Ringo10 wrote:Dobro, ne da.mi se raspravljati.
Ne , ne mislim kad bi sve uspoređivali dakle sve resurse Rusija ispod Italije. Al po industrijskoj proizvodnji jesu.
2014-04-11
Taj problem slabe industrije ( za nekog tko želi biti ekonomska sila ) te prevelika ovisnost o izvozu nafte u takvoj ukupnoj ekonomiji čini im valutu nepouzdanom i ovisnom o kretanju cijena nafte.
Zato su oni ekonomski patuljak.
Zato su oni ekonomski patuljak.
2014-04-11
Rublja nije niti među prvih 20 valuta u svijetu u koje se isplati ulagat
https://fxssi.com/best-currency-to-invest-in
Ono kupiš ih pa će im cijena porast u odnosu na ostale.
Ne može ona bit kad oscilira kako cijene nafte skaču i padaju.
https://fxssi.com/best-currency-to-invest-in
Ono kupiš ih pa će im cijena porast u odnosu na ostale.
Ne može ona bit kad oscilira kako cijene nafte skaču i padaju.
2014-04-11
Lavrov nešto poziva Kineze da se udruže protiv dolara a Kina i Indija neće da čuju za rusku rublju.
Imaš je u ruci i onda neke oscilacije na tržištu nafte i ostaneš bez 15% vrijednosti a ništa nisi napravija nego si kupija rublju i čuva je u sefu.
Biže ka vrag od tamjana od trgovanja u ruskim rubljama.
Imaš je u ruci i onda neke oscilacije na tržištu nafte i ostaneš bez 15% vrijednosti a ništa nisi napravija nego si kupija rublju i čuva je u sefu.
Biže ka vrag od tamjana od trgovanja u ruskim rubljama.
2014-04-11
Kina je ekonomski jaka dok Rusija nije ni među prvih deset ekonomija + valuta nestabilna.
Kina će postepeno preć Japan i Britaniju kad je u pitanju količina novca u udijelu deviza.
Yuana trenutno i nema puno u svijetu al mic po mic činit će 10% ukupnog međunarodnog prometa.
Kina će postepeno preć Japan i Britaniju kad je u pitanju količina novca u udijelu deviza.
Yuana trenutno i nema puno u svijetu al mic po mic činit će 10% ukupnog međunarodnog prometa.
2014-04-11
Izračunao sam 20 valuta na ovoj mapi ako ne računamo Gruziju.
Na Kosovu i Cg je službena valuta euro iako je evropska banka protiv takvog uvođenja na svoju ruku.
U Andori , Vatikanu i ovim malim državicama koriste euro al nisu u eurozoni tj nemaju pravo odlučivanja oko valute.
Hrvatska kuna , bugarski lev i danska kruna su vezani fiksno uz euro.
Na Kosovu i Cg je službena valuta euro iako je evropska banka protiv takvog uvođenja na svoju ruku.
U Andori , Vatikanu i ovim malim državicama koriste euro al nisu u eurozoni tj nemaju pravo odlučivanja oko valute.
Hrvatska kuna , bugarski lev i danska kruna su vezani fiksno uz euro.
2014-04-11
Danci su na referendumu odbili da zamjene valutu al su ostali vezani uz tečaj eura
Sad su Bugarska i Hrvatska vezale svoje valute uz euro i gledaju uć u eurozonu.
Sad su Bugarska i Hrvatska vezale svoje valute uz euro i gledaju uć u eurozonu.
2014-04-11
Finska , Estonija , Litva i Latvija koriste euro tako da Rusi imaju i direktnog dodira s njima kad kupuju priko granice.
Eurozona kupuje ruske energente a to je u prevodu pomaže ruskoj ekonomiji pa samim time pomaže i rublju.
Eurozona kupuje ruske energente a to je u prevodu pomaže ruskoj ekonomiji pa samim time pomaže i rublju.
2014-04-11
Bez reinvestiranja prihoda
od gasa i nafte u industriju
i poljoprivredu nema kvalitetne
buducnosti.
od gasa i nafte u industriju
i poljoprivredu nema kvalitetne
buducnosti.
2020-04-21
RayMabus wrote:Uopće ne. Njemačka , Francuska i Italija imaju jaču ekonomiju od Rusije. Španjolska im je za vratom , neće ih prestić al nije puno slabija.Ringo10 wrote:
Sto se tice usporedbi ruske ekonomije sa spanjolskom i slicno, to su gluposti i budalastine.
Ruska ekonomija je slaba. Oni imaju površinu i potencijal al neiskorišteno.
Koju to ekonomiju Italija ima jacu?
Ovde imas kao Lombardiju sa 21% valjda, zatim Veneto,
dve, tri regije citava ekonomija.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Rublja je govno od valute al izgleda da je plan Rusije taj da se na prostoru od eurozone do juana u trgovini s Rusijom izbaci dolar i ako se već neće trgovat s Rusijom u rubljima e onda neće ni u dolarima nego u eurima i juanima koji su i onako najveći kupci ruskih energenata.
Pametno.
To je nešto kao : Ja nisam najveći baja u selu al nećeš ni ti bit nego će to biti Jure i Mate ( euro i juan ).
Pametno.
To je nešto kao : Ja nisam najveći baja u selu al nećeš ni ti bit nego će to biti Jure i Mate ( euro i juan ).
2014-04-11
Ja koliko znam da Rusi proizvode bukvalno sve. Sve.
Sad ponovo rade cak i civilne avione i avionske motore
A sad, drugo je pitanje pokrivaju li sa time sto proizvode svoje trziste ...
Problem je sto to ne ide na izvoz. Bar ne u znacajnim kolicinama.
Njihova privreda jeste diversificirana...Ali im izvoz nije diversificiran ...to je problem.
Sad ponovo rade cak i civilne avione i avionske motore
A sad, drugo je pitanje pokrivaju li sa time sto proizvode svoje trziste ...
Problem je sto to ne ide na izvoz. Bar ne u znacajnim kolicinama.
Njihova privreda jeste diversificirana...Ali im izvoz nije diversificiran ...to je problem.
2015-09-24
Ringo10 and Šandor Winnetou dislike this post
Ruska industrijska proizvodnja je ispod španjolske, a izvoz ruske industrije je manji od izvoza rumunjske
Dakle uopće ih nema smisla uspoređivati sa njemačkom
Dakle uopće ih nema smisla uspoređivati sa njemačkom
Koje gluposti ova budala lupeta da ne povjerujes.
Iako...Rusiji i nije lose sto ih se toliko podcjenjuje
Iako...Rusiji i nije lose sto ih se toliko podcjenjuje
2015-09-24
Gle ja ti govorim istinite podatke. Normalno da u Rusiji nije loše, standard im je u razini Hrvatske, vjerojatno i niži jer kod nas je puno jača siva ekonomija koja je ulazi u ekonomske brojke.
A zna se kolika je industrijska sila Hrvatska tolika je i Rusija, zapravo po glavi stanovnika Rusija čak i ima dosta manju industrijsku proizvodnju od Hrvatske a naša država ovisi u turizmu.
A zna se kolika je industrijska sila Hrvatska tolika je i Rusija, zapravo po glavi stanovnika Rusija čak i ima dosta manju industrijsku proizvodnju od Hrvatske a naša država ovisi u turizmu.
Dobro, sta konkretno Rusija NE PROIZVODI
Dobro, ne znam za mobilne telefone, ali to koliko znam ne proizvode ni Nijemci ili Englezi, Francuzi i Talijani
Dakle, sta Rusi NE PROIZVODE
Ako oni nesto NE IZVOZE ili ne izvoze u znatnim kolicinama to ne znaci da oni to NE PROIZVODE
Dobro, ne znam za mobilne telefone, ali to koliko znam ne proizvode ni Nijemci ili Englezi, Francuzi i Talijani
Dakle, sta Rusi NE PROIZVODE
Ako oni nesto NE IZVOZE ili ne izvoze u znatnim kolicinama to ne znaci da oni to NE PROIZVODE
2015-09-24
Pa to ti govorim izvoz Ruske industrije (da nije nafta i rude) je u razini Slovačke ako je i manje..
Međutim unutarnja proizvodnja im je oko španjolske industrije, to ti je to. Imaju dosta deviza od nafte pa sa time Putin kupuje mir u državi, naoružava se, itd
Međutim unutarnja proizvodnja im je oko španjolske industrije, to ti je to. Imaju dosta deviza od nafte pa sa time Putin kupuje mir u državi, naoružava se, itd
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Dolar - rublja
» Dramatičan sunovrat turske nacionalne valute, da li je ovo kraj?
» Devalvacija kineske valute, sedam juana za dolar prvi put u deceniji
» Ne zaustavlja se pad vrijednosti turske valute: Jedan dolar iznosi 10,5 lira
» Plenkovic predstavlja Prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute
» Dramatičan sunovrat turske nacionalne valute, da li je ovo kraj?
» Devalvacija kineske valute, sedam juana za dolar prvi put u deceniji
» Ne zaustavlja se pad vrijednosti turske valute: Jedan dolar iznosi 10,5 lira
» Plenkovic predstavlja Prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute
Page 2 of 5