Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
jo mislin da ne bi tribalo biti previše teško podiliti linije razgraničenja prema razbojnicima i klasificirati ih po zahtjevnosti. dakle, ako si bi u gospiću di su svi srbi oko tebe i jna te tuče, i smetaju ti plave kacige, ili si u vukovaru u okruženju, ili si dragovoljni vojni kuvar u splitu, plus posljedična radna nesposobnost;
i unda po toj klasifikaciji diliti porezne olakšice.
dakle, nemo muhte šoldov, nemo zapošljavanja preko reda i upisa na skule za dicu.
nemo smisla opteretiti poreznon opresijon ljude ke si hoti osloboditi od srbske opresije.
i unda po toj klasifikaciji diliti porezne olakšice.
dakle, nemo muhte šoldov, nemo zapošljavanja preko reda i upisa na skule za dicu.
nemo smisla opteretiti poreznon opresijon ljude ke si hoti osloboditi od srbske opresije.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Re: Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
Nije pošteno a niti normalno da npr. pravo na troškove sahrane i vojne počasti ima dragovoljac i mobilizirani branitelj...
Onaj kojieg je dakle država prisilila da sudjeluje u odbrani...
Onaj kojieg je dakle država prisilila da sudjeluje u odbrani...
ča oni i umiru besplatno?
2014-04-16
....recimo branitelj A kategorije je onaj koji se stavio na raspokaganje od samog pocetka..dakle ako kategoriziramo to su pripadnici prvog hrvatskog redarstvenika koji je bio jezgra buducih gardijskih brigada i postrojbi specijalne policije..zatim branitelji dragovoljci iz ljeta 1991..kad je bilo najteze..ti recimo na banovini pocetkom kolovoza 1991 imao si sveukupno oko 700 branitelja tj pripadnika zng-a,mup-a..a naspram njih je bilo oko 7000 pripadnika razlicitih srpskih paravojnih skupina..i pripadnika jna..dakle gotovo omjer 1:10 a o naoruzanju da se ne govori..AssadNaPodmornici wrote:jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
Kojekakvih zapovjednika i casnika je barem 100 000.
sada nažalost ima toliko "branitelja" , da se svaka budala naziva branitelj, svaki lopov se naziva domoljub, što obezvrijeđuje prave branitelje.. koji su prvi trebali ustati protiv ovih prevaranata
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
aben wrote:dijagram wrote:otprilike ti je dobro rekaoAssadNaPodmornici wrote:jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
ni mu dobro reko.
rat se nojmanje dobivo na bojištu, tote je samo nojveći teret.
Točno.
Posebno kada su u pitanju moderni ratovi, a Domovinski rat spada među takve.
Guest- Guest
vili40 wrote:dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
Da ... samo u ove gore podatke ne ulaze tijekom rata mobilizirani i kasnije demobilizirani branitelji (pričuva) koji su odradili šihtu od npr. šest mjeseci i nisu imali nikakva stradanja pa od svega imaju nekoliko udjela u BF.
Jedno je broj branitelja koji ostvaruju određena prava, a drugo je broj onih koji su prošli kroz OS.
Namjerno to dvoje spajate, a po ostvarenju prava su nespojivi.
Inače se slažem da mi ovi novi uvjeti omogućavanja statusa HB-a i HRVI-a nemaju "svrhu" jer ono ... sorry ... ak u ovih 25 godina nije riješil taj status, a bil je u fajtu, onda tim ljudima nekaj nije posloženo u vugla. Osobno znam jednog takvog ... tip je prirodno zakinut. Nema pomoći pa da mu daš ne znam kaj. Tip jambra, a kad ga pitaš - jesi išel tam i tam, on veli - ne, oni meni moraju to sami napraviti. I tak jambra prek dvadeset let. Je da, kak da ne.
Guest- Guest
dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
Pardon ... ali jedan prirodan slijed vojnika je ambicija za napredovanjem i preuzimanja odgovornosti ak se mene pita.
Biti u fajtu godinu, dvije, tri i više i biti vječiti prašinar ... nismo svi mogli biti tak neambiciozni.
Guest- Guest
Pa ne tvrdim suprotno.Sovak wrote:dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
Pardon ... ali jedan prirodan slijed vojnika je ambicija za napredovanjem i preuzimanja odgovornosti ak se mene pita.
Biti u fajtu godinu, dvije, tri i više i biti vječiti prašinar ... nismo svi mogli biti tak neambiciozni.
Jedan dio iz prve skupine nalazi se i medju drugom.
Jedan manji dio.
dijagram-
2015-08-09
treba te katapultiratiaben wrote:ča oni i umiru besplatno?
2014-04-16
mortal wrote:treba te katapultiratiaben wrote:ča oni i umiru besplatno?
svi ke znun da su in doli muhte šolde jer su se tuki is barbarima su ili umrli od alkohola ili su samo razorili svoje brakove.
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» General Sačić: Pravi neprijatelj je danas “unutrašnja bagra” poput Stazića i Beljaka, avioni tu neće pomoći
» Od Dušana silnog do danas..a mi zaboravili i domovinski rat.
» SJAJAN POTEZ PREDSJEDNICE: Uklonila Tita, a Tuđmana izvadila iz bunkera! Bista prvog hrvatskog predsjednika napokon na Pantovčaku
» ORBAN 'Bilo je i vrijeme da dođem u Zagreb, ja sam uvijek bio prijatelj predsjednika Tuđmana. Mađari su sentimentalan narod, cijene prijateljstvo'
» 'Umjetnost' po mjeri Ne-mozemo:'Gol pozvao predsjednika da ga poljubi u guzicu,odazvala se Urska Raukar.'
» Od Dušana silnog do danas..a mi zaboravili i domovinski rat.
» SJAJAN POTEZ PREDSJEDNICE: Uklonila Tita, a Tuđmana izvadila iz bunkera! Bista prvog hrvatskog predsjednika napokon na Pantovčaku
» ORBAN 'Bilo je i vrijeme da dođem u Zagreb, ja sam uvijek bio prijatelj predsjednika Tuđmana. Mađari su sentimentalan narod, cijene prijateljstvo'
» 'Umjetnost' po mjeri Ne-mozemo:'Gol pozvao predsjednika da ga poljubi u guzicu,odazvala se Urska Raukar.'
Page 2 of 2