Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/medved-u-zadnje-cetiri-godine-umrlo-je-15000-veterana-domovinskog-rata/2261819.aspx
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
Ruska kopnena vojska ima 350.000 vojnika :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Sačić se pozvao na izjavu predsjednika Tuđmana da je Domovinski rat izvojevalo oko 33.500 veterana, a danas ih je preko 504.000.
Najvise ih je nastalo dok je jaca drmala ministarstvo branitelja i bila predsjednica vlade..djelila sakom i kapom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
Kojekakvih zapovjednika i casnika je barem 100 000.
dijagram-
2015-08-09
darth_vader likes this post
dosta branitelja je umrlo, neki će glasati za Škoru pa je potrebno podjeliti još nešto statusa.
Operacija Oluja
...
Hrvatska vojska
...
Mobilizirano: više od 100.000 ljudi
Ukupno vojnika u Oluji: 150.000-200.000
Pričuva za slučaj napada iz istočne Slavonije ili Srbije: 70.000 vojnika
https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Oluja
...
Hrvatska vojska
...
Mobilizirano: više od 100.000 ljudi
Ukupno vojnika u Oluji: 150.000-200.000
Pričuva za slučaj napada iz istočne Slavonije ili Srbije: 70.000 vojnika
https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Oluja
Guest- Guest
dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
vili40-
2015-08-02
jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
sada nažalost ima toliko "branitelja" , da se svaka budala naziva branitelj, svaki lopov se naziva domoljub, što obezvrijeđuje prave branitelje.. koji su prvi trebali ustati protiv ovih prevaranata
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
otprilike ti je dobro rekaoAssadNaPodmornici wrote:jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:otprilike ti je dobro rekaoAssadNaPodmornici wrote:jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
ni mu dobro reko.
rat se nojmanje dobivo na bojištu, tote je samo nojveći teret.
2014-04-16
dobro istina je da rat dobija logistika/ekonomija
međutim , .,, bez krvi nema ničega
međutim , .,, bez krvi nema ničega
na bojistu se ratuje i o tome je riječ, tko je ratovaoaben wrote:dijagram wrote:otprilike ti je dobro rekaoAssadNaPodmornici wrote:jedan iskusniji vojnik mi i je i negdje davno rekao da je realno par desetaka tisuća ljudi u RH ratovalo maskimalno. to su ekipa koja je išla u napadačke akcije, diverzije, proboje, ili obranu na prvoj crti. takvih je bilo par destaka tisuća i oni su dobili rat. naravno i drugi koji su mobilizirani po potrebi i stajali na rezervnim položajima su bitni, ali tamo se nije niti približno stradalo, niti su takvi ključni za dobiit rat(bez ovih prvih nema pravog rata).dijagram wrote:Ae, 30 000 nas je ratovalo, ginulo.
ni mu dobro reko.
rat se nojmanje dobivo na bojištu, tote je samo nojveći teret.
gdje i kako su drugi ratovali izvan bojista je nesto sasvim drugo, druga tema
dijagram-
2015-08-09
u širen smislu, branitelji su oni ki su se stavili ili su stavljeni u funkciju obrane. naravski da ni isto kuvati na bojištu, i nabavljati spizu za bojište. ali ni isto i tući se na svin bojištima. jo uvika tvrdin da sun sudjelovo u domovinskon ratu jer su po meni padale granate. ča bi drugo tribo reći?
pa ni valjo pod 500 iljod braniteljov da se misli da su nosili kalašnjikov i pucali?
pa ni valjo pod 500 iljod braniteljov da se misli da su nosili kalašnjikov i pucali?
2014-04-16
pa misle oni koji nemaju pojma, oni mogu misliti svasta ako im se ne razjasni:)aben wrote:u širen smislu, branitelji su oni ki su se stavili ili su stavljeni u funkciju obrane. naravski da ni isto kuvati na bojištu, i nabavljati spizu za bojište. ali ni isto i tući se na svin bojištima. jo uvika tvrdin da sun sudjelovo u domovinskon ratu jer su po meni padale granate. ča bi drugo tribo reći?
a pojma nema barem preostalih 3 500 000 pucana lipe nase:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:pa misle oni koji nemaju pojma, oni mogu misliti svasta ako im se ne razjasni:)aben wrote:u širen smislu, branitelji su oni ki su se stavili ili su stavljeni u funkciju obrane. naravski da ni isto kuvati na bojištu, i nabavljati spizu za bojište. ali ni isto i tući se na svin bojištima. jo uvika tvrdin da sun sudjelovo u domovinskon ratu jer su po meni padale granate. ča bi drugo tribo reći?
ako nas je uopće 3500 000 nakon epi-skakavaca i ostalo..
2014-04-16
e to ne znamaben wrote:dijagram wrote:pa misle oni koji nemaju pojma, oni mogu misliti svasta ako im se ne razjasni:)aben wrote:u širen smislu, branitelji su oni ki su se stavili ili su stavljeni u funkciju obrane. naravski da ni isto kuvati na bojištu, i nabavljati spizu za bojište. ali ni isto i tući se na svin bojištima. jo uvika tvrdin da sun sudjelovo u domovinskon ratu jer su po meni padale granate. ča bi drugo tribo reći?
ako nas je uopće 3500 000 nakon epi-skakavaca i ostalo..
sad se srblji popisati koliko je koga
plenki im odobrio da oni upisuju sto zele:)
dijagram-
2015-08-09
Ja mislim da je naziv branitelj nekako svojstvem mozda za 1991.a i to na određenim podrucjima.
Npr.cudno zvuci da su branitelji 95.usli u Grahovo,Knin ili Drvar,ili da su branitelji u ofanzivnoj akciji ovladali Dinarom.
U pocetku Dom.rata ih se nazivalo bòrcima,a danas bi bio prikladniji naziv veterani.
Npr.cudno zvuci da su branitelji 95.usli u Grahovo,Knin ili Drvar,ili da su branitelji u ofanzivnoj akciji ovladali Dinarom.
U pocetku Dom.rata ih se nazivalo bòrcima,a danas bi bio prikladniji naziv veterani.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Veterani je naziv prikladan za bivše sportaše, npr. veterani hajduka i sl. ...jastreb wrote:Ja mislim da je naziv branitelj nekako svojstvem mozda za 1991.a i to na određenim podrucjima.
Veterana ima i u politici i inače svugdje, to su ljudi koji su bivši ili su dugo vremena u nečemu...
A branitelji se zna što su i tko su i naziv je prikladan...
Do idućeg rata barem...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Druga je stvar što se ne čini razlika između dragovoljaca i ostalih branitelja...
Iako je zakon jasan u tome dijelu tko je dragovoljac a tko 'obični' branitelj...
Smatram da nije dovoljno vrednovana činjenica da je netko bio dragovoljac već se samo daje definicija...
Iako je zakon jasan u tome dijelu tko je dragovoljac a tko 'obični' branitelj...
Smatram da nije dovoljno vrednovana činjenica da je netko bio dragovoljac već se samo daje definicija...
jo mislin da ne bi tribalo biti previše teško podiliti linije razgraničenja prema razbojnicima i klasificirati ih po zahtjevnosti. dakle, ako si bi u gospiću di su svi srbi oko tebe i jna te tuče, i smetaju ti plave kacige, ili si u vukovaru u okruženju, ili si dragovoljni vojni kuvar u splitu, plus posljedična radna nesposobnost;
i unda po toj klasifikaciji diliti porezne olakšice.
dakle, nemo muhte šoldov, nemo zapošljavanja preko reda i upisa na skule za dicu.
nemo smisla opteretiti poreznon opresijon ljude ke si hoti osloboditi od srbske opresije.
i unda po toj klasifikaciji diliti porezne olakšice.
dakle, nemo muhte šoldov, nemo zapošljavanja preko reda i upisa na skule za dicu.
nemo smisla opteretiti poreznon opresijon ljude ke si hoti osloboditi od srbske opresije.
2014-04-16
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» General Sačić: Pravi neprijatelj je danas “unutrašnja bagra” poput Stazića i Beljaka, avioni tu neće pomoći
» Od Dušana silnog do danas..a mi zaboravili i domovinski rat.
» SJAJAN POTEZ PREDSJEDNICE: Uklonila Tita, a Tuđmana izvadila iz bunkera! Bista prvog hrvatskog predsjednika napokon na Pantovčaku
» ORBAN 'Bilo je i vrijeme da dođem u Zagreb, ja sam uvijek bio prijatelj predsjednika Tuđmana. Mađari su sentimentalan narod, cijene prijateljstvo'
» 'Umjetnost' po mjeri Ne-mozemo:'Gol pozvao predsjednika da ga poljubi u guzicu,odazvala se Urska Raukar.'
» Od Dušana silnog do danas..a mi zaboravili i domovinski rat.
» SJAJAN POTEZ PREDSJEDNICE: Uklonila Tita, a Tuđmana izvadila iz bunkera! Bista prvog hrvatskog predsjednika napokon na Pantovčaku
» ORBAN 'Bilo je i vrijeme da dođem u Zagreb, ja sam uvijek bio prijatelj predsjednika Tuđmana. Mađari su sentimentalan narod, cijene prijateljstvo'
» 'Umjetnost' po mjeri Ne-mozemo:'Gol pozvao predsjednika da ga poljubi u guzicu,odazvala se Urska Raukar.'
Page 1 of 2