ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HDZ napustio i gradonačelnik Trilja

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

HDZ napustio i gradonačelnik Trilja - Page 3 Empty Re: HDZ napustio i gradonačelnik Trilja

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:24

Osvojit će je desnica al će HDZ s Plenkovicem doživit potop. On je sad uspija se provuć kroz ušicu igle jer je Sdp ima katastrofalno lošeg kandidata i jer je HDZ namistija da budu izbori prije korona kolapsa i onda je malo ljudi izašlo a njihova mašinerija je sva izašla.

To neće biti slučaj na idučim parlamentarnim izborima štaviše napustit će ih dosta njihovih članova.

No ljevica se isto vraća pa je jedina desna koalicija onda moguća s Mostom dakle nema HDZ + DP a Plenky ostaje jer Škoro popušta nego Plenky leti.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

HDZ napustio i gradonačelnik Trilja - Page 3 Empty Re: HDZ napustio i gradonačelnik Trilja

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:27

RayMabus wrote:Pa normalno da neće. To je Mostu i u interesu da ovi padnu do idući izbora , Plenky dobije pedalu a onda za formiranje bilo kakve desne koalicije trebat će i glasovi Mosta za 76 ruku.

Jedino tako Most ulazi u vladu a ne da sad skine Plenkya. Neka drugarice Plenkovic još na vlasti. Kad bude rejting ispod 25% , to je to.
Ne valjaju ti kalkulacije.Skoro svi predsjednički izbori od 2000 pa do danas,najbolji su pokazatelj javnog mnijenja,svjetonazorskog omjera snaga i društvenog raspoloženja,jer se cijela država tretira kao jedna izborna jedinica.
Kolinda e na jedvite jade pobjedila Josipovića i to zahvaljujući mobilizacijiu Mostaru.
Znači,koliko god desna koalicija ima potencijala za formiranje vlasti,isto tako ima lijevo-liberalna.Što je HDZ radikalniji,to je njegova popularnost manja a bez HDZ nema desne koalicije na vlasti.
Vi Mostovci ste sjebali Karamarka,a samim tim i posljednju priliku za Orbanizaciju Hrvatske.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:30

Pustiš im malo imigranata i odma glasaju desno.

Ne zamaraj se. Daleko su idući parlamentarni iako ćemo ga skinit godinu dana prije da ne uvede euro na silu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:34

RayMabus wrote:Osvojit će je desnica al...

Uvjeren sam da neće.
Mislim da sam posljednjih nekoliko izbornih ciklusa približno dobro predvidio ishod rezultata.Zato mislim kako su ovi lokalni izbori i pobjeda u Zagrebu ključni,za predstojeće parlamentarne.
Ako SDP i Možemo formiraju većinu u Zagrebu,to će bit početak dekrkanizacije ostatka države.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:38

RayMabus wrote:Pustiš im malo imigranata i odma glasaju desno.

Ne zamaraj se. Daleko su idući parlamentarni iako ćemo ga skinit godinu dana prije da ne uvede euro na silu.
Meni je potpuno svejedno hoće li premijer bit Plenkovic ili Grbin,u svakom slučaju europske procesi ići će svojim tokom.
Što se tiče zamaranja,naprotiv,već sad treba počet preslagivat i postavit stvari tako da idu u željenom smijeru.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:39

Ako Sdp i Možemo osvoje dosta glasova na idućim izborima a Možemo bude prva stranka tu opet će im trebati dosta koalicijski partnera jer problem sa tom socijaldemokracijom su u tome šta im biračko tijelo izumire , radnička i ostala srednja klasa je razočarana njima a tu je i navijanje za ilegalnu imigraciju tako da ni u najboljem slučaju oni ne mogu kreirati vlast bez široke koalicije.

Teško izvedivo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:44

RayMabus wrote:Ako Sdp i Možemo osvoje dosta glasova na idućim izborima a Možemo bude prva stranka tu opet će im trebati dosta koalicijski partnera jer problem sa tom socijaldemokracijom su u tome šta im biračko tijelo izumire , radnička i ostala srednja klasa je razočarana njima a tu je i navijanje za ilegalnu imigraciju tako da ni u najboljem slučaju oni ne mogu kreirati vlast bez široke koalicije.

Teško izvedivo.
Profilirat će se i politička opcija centra,koja bi mogla uzeti dio umjerenog desno biračkog tijela.Uglavnom,za razliku od predsjedničkih izbora,parlamentarni ovise i o umjeću pregovaranja.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:46

Zagreb je ključan,on će odrediti putanju za ostatak države.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:47

IL Risorto wrote:
RayMabus wrote:Ako Sdp i Možemo osvoje dosta glasova na idućim izborima a Možemo bude prva stranka tu opet će im trebati dosta koalicijski partnera jer problem sa tom socijaldemokracijom su u tome šta im biračko tijelo izumire , radnička i ostala srednja klasa je razočarana njima a tu je i navijanje za ilegalnu imigraciju tako da ni u najboljem slučaju oni ne mogu kreirati vlast bez široke koalicije.

Teško izvedivo.
Profilirat će se i politička opcija centra,koja bi mogla uzeti dio umjerenog desno biračkog tijela.Uglavnom,za razliku od predsjedničkih izbora,parlamentarni ovise i o umjeću pregovaranja.
Pa zato mi je bitno da Plenky bude na vlasti bar još iduću godinu kako bi se još više onih desnih HDZ ovaca odvojilo i prešlo u DP il tako nešto.

Nema on koristi od glasova centra ako mu s druge strane bježe njegovi. To je ispod 25% podrške.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:48

IL Risorto wrote:Zagreb je ključan,on će odrediti putanju za ostatak države.
Neće. Da je to tako Bandič bi imao uspjeha na parlamentarnim izborima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:50

U svakom slučaju,ako negdje zaškripi,uvijek možemo primjeniti američki model detrumpizacije. :rasta
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:51

Iskreno teško mi je pričat o parlamentarnim izborima koji će biti za tri godine.

Objasnio sam ti taktiku Mosta u iduće dvije godine.

Plenky ispod 25% podrške.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:53

RayMabus wrote:
IL Risorto wrote:Zagreb je ključan,on će odrediti putanju za ostatak države.
Neće. Da je to tako Bandič bi imao uspjeha na parlamentarnim izborima.
Bandić je nešto drugo,nešto kao vaš Kerum,može bit simpatičan na lokalnoj,ali ne i na državnoj razini.
Osvajanje Zagreba za Možemo,bilo bi ključno za daljnje grananje logistike i infrastrukture,a to što ti smatraš kako socijaldemokratsko biračko tijelo izumire,zaboravljaš kako najveće iseljavanje iz države događa se u krajevima gdje su jake domoljubne opcije.
Odseliše vam čak i HercegBosanci,koji su tradicionalno uz desne političke opcije. :rasta
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 22:56

Most i Dp imaju neke slične ciljeve no ipak ima razlike. Dp želi zavući rukicu u kasu i doć na vlast. Most ne može doć na vlast pa im odgovara taj sukob i da šta više samih HDZ ovaca odbije biti Plenkijev poslušnik i da njemu pada popularnost a ti glasovi odu Dp itd.

Ukratko , nama ne odgovara Plenkijev pad u idući godinu i pol dana nego samo raspad podrške njegovom HDZu.

Last edited by RayMabus on 9/3/2021, 22:58; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 22:56

RayMabus wrote:Iskreno teško mi je pričat o parlamentarnim izborima koji će biti za tri godine.

Mislim kako je jedina taktika Mosta,da opstanu kao parlamentarna politička stranka,ne bitno bili na vlasti ili u oporbi,te da im se ne dogodi sudbina Živog Zida ali i nekih drugih stranki s puno dužim političkim stažom,kao primjerice HSP.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 23:00

IL Risorto wrote:
RayMabus wrote:Iskreno teško mi je pričat o parlamentarnim izborima koji će biti za tri godine.

Mislim kako je jedina taktika Mosta,da opstanu kao parlamentarna politička stranka,ne bitno bili na vlasti ili u oporbi,te da im se ne dogodi sudbina Živog Zida ali i nekih drugih stranki s puno dužim političkim stažom,kao primjerice HSP.
A čuj , oni se svakako moraju boriti za opstanak al nije im to jedini cilj. To je glupa konstatacija.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 9/3/2021, 23:05

RayMabus wrote:
IL Risorto wrote:

A čuj , oni se svakako moraju boriti za opstanak al nije im to jedini cilj. To je glupa konstatacija.
Upravu si,moja greška,nije im jedini,ali svakako im je primarni.Najvažnije im je opstati u parlamentu,pa ako usput još ušićare nešto dodatno,tim bolje.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 23:08

A čuj ako ćeš tako gledat onda je svakoj stranci cilj ući u državni parlament osim ako se ne radi o stranci satelitu neke veće stranke pa onda je ima samo na lokalnim izborima poput npr Akcije mladih koja je neka vrsta mladeža mladih Sdp-a a pravi se da nije ničija kako bi dobila širu podršku mladih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 23:14

Šta se tiče Živog zida , glasao na županijskoj listi prošli put al nisu prešli izborni prag pa ću ovaj put na sigurno a to mi je ovdje Most tako da mi glas ne propadne i glasao za Sinčića u Eu parlament no oni su se nakon one svađe u Saboru sami uništili.

Njihovi glasovi sad će ići drugamo. Teško da će oni prelazit igdje izborni prag osim u nekoj općini di su iz nekog razloga jači.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 23:18

Šta se tiče tog Možemo , to nije moja politkčka opcija ( čak radnička fronts jest al oni nisu ) tako da eto sad imaju bitku za glavni grad eventualno Rijeku al to je to.

Njihovo biračko tijelo je u osnovi urbana ljevica a to me ne zanima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2021, 23:30

Taj Možemo koalicija je na parlamentarnim izborima osvojila 7 mandata a od toga pet u Zagrebu , jedan u Rijeci , Rada Borić i jedan u Istri Katarina Peović

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/neke-znate-neke-cete-tek-upoznati-ovo-su-ljudi-koje-ste-izabrali-u-sabor-specijal-85-20200706

Dakle u suštini samo Zagreb

Nemaju oni potencijal da na državnoj razini pređu Sdp
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics