Gotovo 1.500 ljudi jučer potražilo pomoć u sarajevskim COVID ambulantama
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Gotovo 1.500 ljudi jučer potražilo pomoć u sarajevskim COVID ambulantama
https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminuo-poznati-bh-trener-skijanja-miro-colic-cola/210304160
Instruktor skijanja u Sarajevu.
RIP
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mom frendu djeca dofurala iz škole.
malim žoharima nikaj. frend tri dana povišena temperatura žena 28 dana i još je kilava a preboljela prije nove godine.
kod moje male u školi pol razreda zarazilo roditelje, njima nikaj. roditelji na aparatima.
dio populacije očito je prijemčljiviji na virus. i vidimo da nema nekog pravila.
malim žoharima nikaj. frend tri dana povišena temperatura žena 28 dana i još je kilava a preboljela prije nove godine.
kod moje male u školi pol razreda zarazilo roditelje, njima nikaj. roditelji na aparatima.
dio populacije očito je prijemčljiviji na virus. i vidimo da nema nekog pravila.
2014-12-30
Zbog ovog instruktora skijanja sve mi se čini da im se širi virus po tim skijalištima i druženjima. A nek rade šta oče al ako ne uvedu neke mjere očito je da će im se širit. Masovna okupljanja , druženje , to se odma proširi.
2014-04-11
RayMabus wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminuo-poznati-bh-trener-skijanja-miro-colic-cola/210304160
RIP
31-godišnji estonski spasilac preminuo nakon primanja vakcine AstraZeneca
RIP
vidi ga?minimum 50 kila viška.takve i triba korona pobit.jer prije ili kasnije će koštat zdrastveno na stotine iljada i onog poreznika koji se ispravno hrani i giba.tu mi je samo žao onih koji ostaju iza njega...RayMabus wrote:
RIP
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Meni je ove korone odavno puna kapa. Da je to neki virus pa ono 10% i više smrtnosti pa prođe , ostavi pustoš i to je to nego sve nešto na peci bokune , otvori zatvori , nemoj vako nako .....izludiš samo kad slušaš instrukcije.
2014-04-11
E da je to tako nego ostavi posljedice i na totalno zdrave ljude pa onda se i oni vuču po bolnicama cijeli život. Prati malo. Svi su u kolapsu nakon toga.max123 wrote:vidi ga?minimum 50 kila viška.takve i triba korona pobit.jer prije ili kasnije će koštat zdrastveno na stotine iljada i onog poreznika koji se ispravno hrani i giba.tu mi je samo žao onih koji ostaju iza njega...RayMabus wrote:
RIP
2014-04-11
Bitna je ova procjepljenost evropskog stanovništva a ona je sad kad se gleda EU 5,3% pa iz dana u dan se cijepi još više pa kad na 40% onda ima taj učinak da smanjuje prenos virusa tj njegovu zaraznost i onda opada broj zaraženi a samim tim i mrtvi. Iduća tri mjeseca do pola godine je cijepljenje. Nema druge nego tako.
2014-04-11
mutava baštarda wrote:očito ti je frend imao nekakav problem koji mu je spustio imunitet. možda stres...jasambrend wrote:AssadNaPodmornici wrote:pa ironično je da za osobu ispod 40godina, korona rijetko ali baš extremno rijetko izazove šta jače od prehlade.. (što ne znači da ne ubija ta bolest ubija).mutava baštarda wrote:AssadNaPodmornici wrote:mutava baštarda wrote: mene slali iz sinjske Hitne ( bila subota ) da idem u Split u covid bolnicu jer imam visoku temperaturu.
nisam poludio da s temperaturom 39.5 odem i pokupim bonus koronu pa će pričati eno mlad i zdrav, a korona ga rasturila. izdrža sam 2 dana u visokoj fibri, dobio antibiotik usput se testira, negativan.
točno to, baš bi ti se to i desilo.. bilo "mlad zdrav, bez ikakvih bolesti korona ga poslala na drugi svijet, zaključaj sve, uništite tisuće firmi itd"
iskreno, mislio sam da postoji mogućnost i da bi mogla biti korona, visoka fibra, bol u leđima. ali onda opet i ako je, najbolje je priležati kao gripu. žena nije išla na posa, a dica u školu dok nije došao nalaz da sam negativan.
i jebaji ga, ništa od mog imuniteta
Frend mi 42 godine, zdrav, odlična kondicija, ni kil viška, nikakve kronične bolesti, a skoro na respiratoru završija s fibrom preko 40 danima... izgubija 8 kila u deset dana... 37-ogodišnjak iz bliže okolice s običnom astmom nije bija te sriće, jebi ga...:( Nastavimo banalizirati...
rodica mi također zdrava, ispod 50, rasturilo je. Ali ostala živa.
E sad, kako to da netko preboli a da to ne zna, a netko skoro umre.
možda jednom i saznamo. sada možemo samo nagađati.
Mene strišalo da sam ima dan i po temperaturu, tri dana nisam kužija što mumam i jedino što nakon 8 navečer nisam desetak dana moga oči držat otvorene, a noćna ptica sam od kad praktički znam za sebe... znakovita je samo neka čudna nemoć koju organizam osjeća, nakon gripe obično popusti poslije tjedan dana, a meni se vuklo tjednima, a reka bi čovik, ništa, bez simptoma praktički proša, žena slično, osim što je dulje vukla temperaturu i kašalj, osobno ni zakašlja nisam recimo...uglavnom, nimalo ugodan osjećaj ni kod blažih simptoma.
darth_vader-
2014-04-17
Kacila savjetovao građane: Primite onu vakcinu do koje prvo dođete
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/03/05/1453144/thumbs/873x400.jpg][/url]
Član Odbora za zdravstvo i zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH Mirsad Kacila kazao je u današnjem obraćanju članova Kriznog štaba FBiH da se ovaj odbor uključio u pitanje nabavke vakcina.
- Puni su kapaciteti bolnica u Sarajevu, kako ćemo i šta ćemo dalje. Pacijenti leže po hodnicima.
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/03/05/1453144/thumbs/873x400.jpg][/url]
Član Odbora za zdravstvo i zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH Mirsad Kacila kazao je u današnjem obraćanju članova Kriznog štaba FBiH da se ovaj odbor uključio u pitanje nabavke vakcina.
- Puni su kapaciteti bolnica u Sarajevu, kako ćemo i šta ćemo dalje. Pacijenti leže po hodnicima.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Dodik nakon sastanka s Pahorom: Slovenija donira 4.800 doza vakcina "AstraZenece" BiH
Proširenje EU na zapadni Balkan je ultimativno geopolitičko pitanje i važno je za mir, sigurnost naroda zapadnog Balkana kao i za države u EU, rekao je Pahor
Proširenje EU na zapadni Balkan je ultimativno geopolitičko pitanje i važno je za mir, sigurnost naroda zapadnog Balkana kao i za države u EU, rekao je Pahor
2018-04-10
Prizori ispred covid ambulanti opravdavaju komentar: "Dođeš kao negativan, odeš kao pozitivan"
Samo kroz Covid centar na Saraj-Polju u toku jednog dana prođe oko 500 pacijenata
A. K. prije 40 minuta
NA LICU MJESTA Prizori ispred covid ambulanti opravdavaju komentar: "Dođeš kao negativan, odeš kao pozitivan"
1/9
Gužve ispred sarajevskih domova zdravljaFOTO: E. HASIĆ
[size]
Sarajlije znaju, ironično, reći da pacijent koji negativan na koronavirus dođe u jednu od covid ambulanti da se testira, zasigurno se vraća kao pozitivan.
Distanca među pacijentima se ne održava, a maske se često skidaju.
Samo kroz Covid centar na Saraj-Polju u toku jednog dana prođe oko 500 pacijenata. Posjetili smo Covid centar na Saraj-Polju i covid ambulante koje se nalaze kod domova zdravlja "Vrazova" i "Omer Maslić", a prizor koji smo zatekli opravdava gore spomenuti komentar.
Pogledajte galeriju fotografija s lica mjesta.[/size]
Samo kroz Covid centar na Saraj-Polju u toku jednog dana prođe oko 500 pacijenata
A. K. prije 40 minuta
NA LICU MJESTA Prizori ispred covid ambulanti opravdavaju komentar: "Dođeš kao negativan, odeš kao pozitivan"
1/9
Gužve ispred sarajevskih domova zdravljaFOTO: E. HASIĆ
[size]
Sarajlije znaju, ironično, reći da pacijent koji negativan na koronavirus dođe u jednu od covid ambulanti da se testira, zasigurno se vraća kao pozitivan.
Distanca među pacijentima se ne održava, a maske se često skidaju.
Samo kroz Covid centar na Saraj-Polju u toku jednog dana prođe oko 500 pacijenata. Posjetili smo Covid centar na Saraj-Polju i covid ambulante koje se nalaze kod domova zdravlja "Vrazova" i "Omer Maslić", a prizor koji smo zatekli opravdava gore spomenuti komentar.
Pogledajte galeriju fotografija s lica mjesta.[/size]
2018-04-10
Velika gužva ispred Doma zdravlja Saraj-Polje, građani se žale zbog nepostojanja sistema
Ispred Doma zdravlja Saraj-Polje u Sarajevu jutros je pravi haos. Ljudi stoje bez ikakvog reda, u velikoj gužvi. Zajedno stoje i zaraženi koronavirusom i oni koji to nisu.
Javljaju nam to čitatelji koji tvrde da je situacija na rubu incidenta.
"Nejasna uputstva na vratima su dovela do opće konfuzije, nekoliko puta se umalo dešavala tučnjava. Bez redara, ljudi zaobilaze ogradu i okupljaju se pred vratima. Impresivan rad Kriznog štaba, nema šta", kaže nam razočarani čitatelj.
U Kantonu Sarajevo svakim danom raste broj novozaraženih, a nadležni su jučer obećali da će maksimalno pojačati kontrole u poštivanju mjera i u funkcionisanju sistema.
Ipak, ako je suditi prema iskustvima građana, jutros na Saraj-Polju ni godinu od početka pandemije sistem ne funckionira najjasnije.
Ispred Doma zdravlja Saraj-Polje u Sarajevu jutros je pravi haos. Ljudi stoje bez ikakvog reda, u velikoj gužvi. Zajedno stoje i zaraženi koronavirusom i oni koji to nisu.
Javljaju nam to čitatelji koji tvrde da je situacija na rubu incidenta.
"Nejasna uputstva na vratima su dovela do opće konfuzije, nekoliko puta se umalo dešavala tučnjava. Bez redara, ljudi zaobilaze ogradu i okupljaju se pred vratima. Impresivan rad Kriznog štaba, nema šta", kaže nam razočarani čitatelj.
U Kantonu Sarajevo svakim danom raste broj novozaraženih, a nadležni su jučer obećali da će maksimalno pojačati kontrole u poštivanju mjera i u funkcionisanju sistema.
Ipak, ako je suditi prema iskustvima građana, jutros na Saraj-Polju ni godinu od početka pandemije sistem ne funckionira najjasnije.
2018-04-10
Novalić: Ukoliko novi priliv pacijenata ne budemo mogli podnijeti, idemo u lockdown
U ZDK, Tuzli i Mostaru se situacija drastično pogoršava, 8. mart je blizu i nikakva slavlja nisu prihvatljiva, rekao Čerkez
E. Halimić prije 1 sat > prije 20 minuta
Sa sastanka u Vladi Federacije
FOTO: AVAZ
U Vladi FBiH održan je sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i nabavi vakcina.
Nakon sastanka novinarima se obratio premijer FBiH Fadil Novalić.
- Imali smo sastanak koji je ličio na sjednicu Vlade FBiH. Bili su svi faktori koji su nadležni u FBiH. Može se prosuditi da imamo vanrednu situaciju imamo jak porast zaraženih. Raspravljali smo šta dalje. Dvije grupe su problema. Jedno su epidemiološke mjere, a drugo su vakcine - istakao je Novalić.
[ltr]
Dodao je da "entiteti idu sami u nabavku vakcine, a nakon što je država rekla da ne može zadovoljiti naše potrebe"
Zamjenik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazao je da je situacija dramatična.
- Nastavak nas vodi u scenario koji smo mogli gledati u Italiji. Žao mi je što smo došli i ovu situaciju. Trenutnu situaciju ne možemo povezivati s vakcinacijom. BiH je u drugom valu, a Srbija kao lider vakcinacije je u četvrtom. Zakazao je subjekt vlasti koji je za to bio nadležan. Nije to opravdanje, ali formirati ćemo jedno tijelo koje će nabavljati vakcine - istakao je Čerkez.
[/ltr]
U ZDK, Tuzli i Mostaru se situacija drastično pogoršava, 8. mart je blizu i nikakva slavlja nisu prihvatljiva, rekao Čerkez
E. Halimić prije 1 sat > prije 20 minuta
Sa sastanka u Vladi Federacije
FOTO: AVAZ
U Vladi FBiH održan je sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i nabavi vakcina.
Nakon sastanka novinarima se obratio premijer FBiH Fadil Novalić.
- Imali smo sastanak koji je ličio na sjednicu Vlade FBiH. Bili su svi faktori koji su nadležni u FBiH. Može se prosuditi da imamo vanrednu situaciju imamo jak porast zaraženih. Raspravljali smo šta dalje. Dvije grupe su problema. Jedno su epidemiološke mjere, a drugo su vakcine - istakao je Novalić.
[ltr]
Puni su kapaciteti bolnica
Dodao je da "entiteti idu sami u nabavku vakcine, a nakon što je država rekla da ne može zadovoljiti naše potrebe"
Zamjenik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazao je da je situacija dramatična.
- Nastavak nas vodi u scenario koji smo mogli gledati u Italiji. Žao mi je što smo došli i ovu situaciju. Trenutnu situaciju ne možemo povezivati s vakcinacijom. BiH je u drugom valu, a Srbija kao lider vakcinacije je u četvrtom. Zakazao je subjekt vlasti koji je za to bio nadležan. Nije to opravdanje, ali formirati ćemo jedno tijelo koje će nabavljati vakcine - istakao je Čerkez.
[/ltr]
2018-04-10
Došla zimska skijaška sezona na naplatu...
2018-04-10
jasambrend wrote:
Frend mi 42 godine, zdrav, odlična kondicija, ni kil viška, nikakve kronične bolesti, a skoro na respiratoru završija s fibrom preko 40 danima... izgubija 8 kila u deset dana... 37-ogodišnjak iz bliže okolice s običnom astmom nije bija te sriće, jebi ga...:( Nastavimo banalizirati...
Pa evo masa je spominjala kako u Bosni nema nekih mjera pa je sve ok, i sad naravno totalni slom zdravstvenog sustava u Sarajevu...
2018-04-10
Hektorović wrote:jasambrend wrote:
Pa evo masa je spominjala kako u Bosni nema nekih mjera pa je sve ok, i sad naravno totalni slom zdravstvenog sustava u Sarajevu...
Stožer i njegove nekonzistentne mjere su daleko daleko najveći promašaji ove krize jer niti su piškiću/kakiću mjerama sačuvali zdravlje ljudi, a niti omogućili disanje gospodarstva, a svojim proizvoljnim tumačenjima mjera kako je odgovaralo dnevnopolitičkim okolnostima, samo su dolijevali vatru na postojeću krizu, a sustav je prije samo dva mjeseca bio u potpunom kolapsu i na koljenima jer de facto, nisu pripremili ništa za krizu, osim što su se non-stop naslikavali okolo sa kojekakvim starletama. Sramota.
darth_vader-
2014-04-17
upamtite mjere ne pomažu.
šta će ovi napraviti? mjere? gdje su mjere pomogle, može li jedan primjer na zapadu i istoku europe i americi.
ako se netko želi zaštiti neka se izolira od ljudi sam. šta će država napraviti? zabraniti ljudima da izlaze u parkove i kafiće, stisnuti cijelu familiju u 60m2 , i tako ako jedan i ima virus imat će ga cijela familija. to ne vodi nikamo.
šta će ovi napraviti? mjere? gdje su mjere pomogle, može li jedan primjer na zapadu i istoku europe i americi.
ako se netko želi zaštiti neka se izolira od ljudi sam. šta će država napraviti? zabraniti ljudima da izlaze u parkove i kafiće, stisnuti cijelu familiju u 60m2 , i tako ako jedan i ima virus imat će ga cijela familija. to ne vodi nikamo.
volio bi znati, a još nigdje nisam naletio na odgovor na to.
naime, pošto su 2009 izmjenjeni uvjeti za proglašenje pandemije/epidemije od strane mafijaške organizacije who, pitam se bi li se ovo što se sada događa prije 2009 zvalo pandemijom ili bi prošlo ispod radara.
naime, pošto su 2009 izmjenjeni uvjeti za proglašenje pandemije/epidemije od strane mafijaške organizacije who, pitam se bi li se ovo što se sada događa prije 2009 zvalo pandemijom ili bi prošlo ispod radara.
U Kantonu Sarajevo 550 novozaraženih, deset osoba preminulo
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/03/06/1453702/thumbs/873x400.jpg][/url]
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/03/06/1453702/thumbs/873x400.jpg][/url]
2018-04-10
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Do jučer nebitni ljudi, a danas odlučuju o svemu
» ''Jezivo proročanstvo starca Gavrila: ‘Ljudi će tražiti pomoć od izvanzemaljaca, ne znajući da su to zapravo – demoni!’ ''
» Dok glad prijeti 20 milijuna ljudi u najvećoj krizi u povijesti, Trump reže budžet za pomoć
» Peter Galbraith: Građanski rat u Siriji je gotov. Pomoć pobunjenicima samo bi ubila još više ljudi
» Kritika Milanovica!Jucer drug danas gospodin,jucer za Tita danas protiv
» ''Jezivo proročanstvo starca Gavrila: ‘Ljudi će tražiti pomoć od izvanzemaljaca, ne znajući da su to zapravo – demoni!’ ''
» Dok glad prijeti 20 milijuna ljudi u najvećoj krizi u povijesti, Trump reže budžet za pomoć
» Peter Galbraith: Građanski rat u Siriji je gotov. Pomoć pobunjenicima samo bi ubila još više ljudi
» Kritika Milanovica!Jucer drug danas gospodin,jucer za Tita danas protiv
Page 2 of 2