Zeljko Bebek:'Otisao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati Ravna ti je Jugoslavija'
Page 1 of 1
Zeljko Bebek:'Otisao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati Ravna ti je Jugoslavija'
https://m.vecernji.hr/showbiz/bebek-otisao-sam-iz-dugmeta-jer-nisam-htio-pjevati-ravna-ti-je-jugoslavija-1472433
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Zeljko Bebek:'Otisao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati Ravna ti je Jugoslavija'
Jel on to možda hoće braniteljsku mirovinu?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Zeljko Bebek:'Otisao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati Ravna ti je Jugoslavija'
Nije smio, nije covjek znao kako ce se to u komitetu procijeniti. Sto ravna? Mislis dosadna? Objasni, ajde ajde..
omni-
2014-04-12
neka daju čoviku. još jednog glasača za HDZ nećemo ni osjetiti.kaya wrote:Jel on to možda hoće braniteljsku mirovinu?
Bebek i Bregovic su se razisli oko love i utjecaja...za razliku od bebeka bregovic je bio dobar menadzer i imao je siri krug poznanstava vaznih za financijsku opstojnost benda..i bebek je shvatio da nije imao vise utjecaja na clanove benda..onda je otisao..jer drugi clanovi benda ovisili su o breginim menadjerskim sposobnostima i procjenili da im je on vazniji za band nego bebek..
2015-09-08
bio sam na jednoj svadbi, onoj širokopojasnoj.omni wrote:Nije smio, nije covjek znao kako ce se to u komitetu procijeniti. Sto ravna? Mislis dosadna? Objasni, ajde ajde..
i bebek je bio kao gost, pozvan od nekog.
nitko nije znao da je tamo neki bebek dok ramo harmonikaš-cigo, poznati, nije došao do stola i zamolio bebeka da nekaj odpjeva za mladence.
sjećam se da su bili u pjesmi neki tamburaši s dunava.
ostao sam paf, na raspon glasa i muzikalnost, nemrem opisat.
zajebi tito partija-omladina akcija, lik ima sluh.
bio sam na pavarottijevom koncertu, bez nota, po sluhu savršeni pjev. nema tenora kao što je bio on. išao je od soprana pa skoro do basa.
bebek je 7/10 nevjerovatan a capella
2014-12-30
vuksadinare wrote:Bebek i Bregovic su se razisli oko love i utjecaja...za razliku od bebeka bregovic je bio dobar menadzer i imao je siri krug poznanstava vaznih za financijsku opstojnost benda..i bebek je shvatio da nije imao vise utjecaja na clanove benda..onda je otisao..jer drugi clanovi benda ovisili su o breginim menadjerskim sposobnostima i procjenili da im je on vazniji za band nego bebek..
Brega je znao da mu Bebek ne treba, jer onakvih čoban rok glasova ne fali
Bebek je u tom trenutku mislio kako je nezamjenjiv i kako zaslužuje više love
Brega je odjebao Bebeka, koji je ipak zadržao solidnu karijeru nakon toga.
Na kraju je za relativno situ lovu Bebek opet nastupao sa Dugmetom po ovim turnejama kad bi zatrebalo.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Slazem se..ali razlazu je kumovao razliciti financijski pogledi i bebeka i brege..brega je gledao dalje u buducnost i znao je da se nece samo od rocka nadrpat love da dolazi drugo vrijeme..da su bijelo dugme potisnuli novovalni bendovi i da bijelo dugme u tom pogledu trzisno gubi..i okrenuo se nekoj verziji etno-pop-rock glazbe i pogodio..album lipe cvatu su najtirazniji album bijelog dugmeta i cini mi se 1986 godine opcenito najprodavaniji album u tadasnjoj jugi te godine..bebek to nije razumio i otisao je..brega je morao hraniti clanove benda a i sam da dobro zaradi..zato je brega kotirao kao najbolji menadjer medju glazbenicimaHektorović wrote:vuksadinare wrote:Bebek i Bregović su se razvili oko ljubavi i utjecaja ... za razliku od bebeke bregović bio je dobar menadžer i imao je siri krug poznanstva vaznih za financijsku opskrbljenost benda..i bebek je shvatio da nije imao vise utjecaja na clanove benda..onda je otisao..jer drugi clanovi benda ovisili su o breginim menadjerskim sposobnostima i procjenili da im je on vazniji za bend nego bebek ..
Bebek je u tom trenutku mislio kako je nezamjenjiv i kako zaslužuje više ljubavi
Na kraju je za relativno situ lovu Bebek opet nastupao sa Dugmetom po ovim turnejama kad bi zatrebalo.
2015-09-08
vuksadinare wrote:Slazem se..ali razlazu je kumovao razliciti financijski pogledi i bebeka i brege..brega je gledao dalje u buducnost i znao je da se nece samo od rocka nadrpat love da dolazi drugo vrijeme..da su bijelo dugme potisnuli novovalni bendovi i da bijelo dugme u tom pogledu trzisno gubi..i okrenuo se nekoj verziji etno-pop-rock glazbe i pogodio..album lipe cvatu su najtirazniji album bijelog dugmeta i cini mi se 1986 godine opcenito najprodavaniji album u tadasnjoj jugi te godine..bebek to nije razumio i otisao je..brega je morao hraniti clanove benda a i sam da dobro zaradi..zato je brega kotirao kao najbolji menadjer medju glazbenicimaHektorović wrote:
Bebek je u tom trenutku mislio kako je nezamjenjiv i kako zaslužuje više ljubavi
Brega je uvijek naginjao folku, lik je jednostavno znao "potrefiti" ukus širokoh narodnih masa. Nitko drugi u ex-yu rocku nije imao sličan talent.
Iako se u zadnje vrijeme se pogubio, počeo je pretjerivati, godine i životni stil su učinili svoje...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa kazem imao je nos za lovu..a lova je kod mase..pa jebote hitom djurdjevdan svi srbi i cigani mu kupise album..znas koja je to zaradaHektorović wrote:vuksadinare wrote:Slazem se..ali razlazu je kumovao razliciti financijski pogledi i bebeka i brege..brega je gledao dalje u buducnost i znao je da se nece samo od rocka nadrpat love da dolazi drugo vrijeme..da su bijelo dugme potisnuli novovalni bendovi i da bijelo dugme u tom pogledu trzisno gubi..i okrenuo se nekoj verziji etno-pop-rock glazbe i pogodio..album lipe cvatu su najtirazniji album bijelog dugmeta i cini mi se 1986 godine opcenito najprodavaniji album u tadasnjoj jugi te godine..bebek to nije razumio i otisao je..brega je morao hraniti clanove benda a i sam da dobro zaradi..zato je brega kotirao kao najbolji menadjer medju glazbenicimaHektorović wrote:
Brega je uvijek naginjao folku, lik je jednostavno znao "potrefiti" ukus širokoh narodnih masa. Nitko drugi u ex-yu rocku nije imao sličan talent.
Iako se u zadnje vrijeme se pogubio, počeo je pretjerivati, godine i životni stil su učinili svoje...
2015-09-08
bila je mračna jugoslavija.Hektorović wrote:vuksadinare wrote:Slazem se..ali razlazu je kumovao razliciti financijski pogledi i bebeka i brege..brega je gledao dalje u buducnost i znao je da se nece samo od rocka nadrpat love da dolazi drugo vrijeme..da su bijelo dugme potisnuli novovalni bendovi i da bijelo dugme u tom pogledu trzisno gubi..i okrenuo se nekoj verziji etno-pop-rock glazbe i pogodio..album lipe cvatu su najtirazniji album bijelog dugmeta i cini mi se 1986 godine opcenito najprodavaniji album u tadasnjoj jugi te godine..bebek to nije razumio i otisao je..brega je morao hraniti clanove benda a i sam da dobro zaradi..zato je brega kotirao kao najbolji menadjer medju glazbenicimaHektorović wrote:
nismo išli u austriju zimovat već su nas roditelji poslali u Zvečevo. bilo je to končarev hotel.
tada sam čuo za lipeeeeee cvatuuuuu i bosanski lelek. mislim da sam onda i doznao za bijelo dugme.
nejač, baš je izašao film flashdance i moj kum se sav zapalio na čkapi i poljevanje vodom.
pubertet.
2014-12-30
Sere ga i Bebek. Sad kao on bio protiv Juge... Pa zato kao otisao iz BD
Njega je iz BD najurio Bregovic.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Brega je preplovio Atlantik u jedrenjaku, a Bebek se vozikao samo po Jadranu.Ringo10 wrote:Sere ga i Bebek. Sad kao on bio protiv Juge... Pa zato kao otisao iz BD
2014-12-30
2014-12-30
Nije ga najurio..bebek je otisao...jednostavno bebek je bio rokerrolcina idealist..jednostavno nije mogao prepoznati da BD gubi trzisnu i koncertnu publiku od grupa 'novog vala'...BD tu nije imalo vise sto trazit..a nisu mogli svirat takav stil muzike..brega je volio novac i nije robovao toliko idealizmu kao bebek..koji to onda nije kuzio ali skuzio je malo kasnije..brega je trazio nesto novo gdje ce privuc publiku koja nije cisto rokenrolovska..i zato je poceo komponirati pjesme na etno pop rock sadrzaju za svakog ponesto i uglavnom pogodio..eto npr.kako se kriza na kosovu rasplamsavala on izbaci na trziste album 'lipe cvatu' sa slikom kosovke devojke te pjesmom djurjevdan i proda album u enormnoj kolicini..najprodavaniji album BD..kako se blizio raspad juge poceo je igrati na jugo sentiment pa je u sljedecem albumu igrao na to ali vec je bilo pomalo kasno i album nije pozeo takav uspjeh kao lipe cvatu..inace na tom posljednjem albumu jedna pjesma je napisana latinicom jedna cirilicom a napravljena je i pjesma u kojoj su miksani stihovi himni tadasnjih yu republika..raspali su se koncem 1989 godine kad je islamovic pukao kao i btega kad su na njihovim koncertima ovisno gdje su ih odrzavali pocela skandiranja po njima nacionalistickog sadrzaja..a zadnji koncert im je bio u derventi gdje su se potukli za vrijeme koncerta tamosnji hrvati i srbi.zapravo navijaci pripadnici torcide i bbb protiv tamosnjih delija i grobaraRingo10 wrote:Sere ga i Bebek. Sad kao on bio protiv Juge... Pa zato kao otisao iz BD
2015-09-08
Sigurno ne.kaya wrote:Jel on to možda hoće braniteljsku mirovinu?
Braniteljska udruga iz jednog dijela ZG ga optužuje za jugoslovena i sumnivca.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ali ti si besramno otišao u mirovinu, a da nisi navršio niti 50u.jastreb wrote:Sigurno ne.kaya wrote:Jel on to možda hoće braniteljsku mirovinu?
Braniteljska udruga iz jednog dijela ZG ga optužuje za jugoslovena i sumnivca.
2014-12-30
Similar topics
» Suljo o fotki iz Davosa:'Molili su me da sjednem u prvi red,nisam htio.Nisam jadnik..
» Tito i estrada:Tko mu je pjevao a tko mu nije htio pjevati
» Zeljko Bebek:Osjecao sam se ponizenim kad sam za Novu godinu pjevao pred Titom.Bregovic?Postujem njegov rad ali ga ne volim
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Slavni crnogorac:'Napadali su me,a ja nisam htio pljunuti na Zagreb'
» Tito i estrada:Tko mu je pjevao a tko mu nije htio pjevati
» Zeljko Bebek:Osjecao sam se ponizenim kad sam za Novu godinu pjevao pred Titom.Bregovic?Postujem njegov rad ali ga ne volim
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Slavni crnogorac:'Napadali su me,a ja nisam htio pljunuti na Zagreb'
Page 1 of 1