Kafić Tri majmuna : HDZ-ovcima ulaz zabranjen
Page 5 of 11
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Kafić Tri majmuna : HDZ-ovcima ulaz zabranjen
država medijski napada vlasnika lokala jer je rekao dao su pripadnici vladajuće stranke nepoželjni, u vremenj kad su lokali ionako zatvoreni
ovo je teatar apsurda, kazalište ne zna smislit ovako nešto
Jasno.Takvih gnjilih "karaktera" se moze vidjeti i dan danas,posvuda,u malo drugacijoj obleci i malo drugacijem drustvenom okruzju,ali su ipak tu.Cinkju rezimu nasitno,za neke sitne benefite svojoj Partijikaya wrote:Člankolisci bez karaktera. Dobro si ih nazvao. Tako je moj deda jednom na sljemenu provalio povodom nekog grabeža oko graha da su ustaše za ove bili gospoda.Hartmann wrote:Da,imali su i svoj naziv-Dousnici,obicno clanovi komunisticke partije,kao omladinci..kaya wrote:Takvi su kažu osluškivali ljude u kafiću gdje bi se tobož družili s njima, na poslu i doma.Hartmann wrote:
Beskarakterni i oportuni clankolisci.Obicno cijenim i postivam ljude u pristojnom izrazaju,i to mi je dovoljno za normalnu komunikaciju,ali ovom kolegi Epikuru,niti to ne pomaze,previse je..ljudi bi trebali imati kicmu.
Kao dobar je s tobom a onda u stanicu
- druže komandiru , miro mirić priča da komunizam ne valja i protiv vlasti. A njegova žena je rekla da je tito budala.To nije u redu!
I za par sati došla mu milicija doma.
Imao nekog epikura u društvu.
Jbg
Covjek bi se sad trebao preko velikog jumbo plakata"ispricati" nanesenoj "steti" odredjenoj politckoj skupini,i pozvati da TRI NAJVECA HDZovca mogu u svako doba doci na kavicu
https://domovinskirat.hr/2021/02/23/moja-cetiri-sina-i-zet-darovali-su-svoje-zivote-za-slobodu-i-obranu-svoje-domovine-hrvatske-rodena-kata- soljic /? fbclid = IwAR2uMRGCROfzAwpccDWgDyq-zBk5Z98ZhOpd9pTIr6IaTQ9gLASKv8_Wuxs
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Čovjek je idiot a Rijeka je grad slučaj.Hartmann wrote:Covjek bi se sad trebao preko velikog jumbo plakata"ispricati" nanesenoj "steti" odredjenoj politckoj skupini,i pozvati da TRI NAJVECA HDZovca mogu u svako doba doci na kavicu
Ljevica se razmeće političkom korektnošću, inkluzivnim društvom. Doslovce prisvojili su tu moralnu prodiku i pravne mehanizme.
Institucije su to liberalne demokracije, pa dobro. Učinimo ih općim.
Ok, ja nisam član HDZ-a ali podržavam HDZ i uvijek sam.
Današnji konformizam je stati u stampedo medijske harange i biti ovca, lavež najnižih, bez trunke odgovornosti i za što.
Rasuta stoka!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Uopće fenomen je ovakvo mišljenje javnosti i ovakva javnost, prebrzo nam se dogodio ovaj skok gdje svi govore sve i na svaki način i u svačije uši.
Cenzura kao dobra tekovina je nestala, odgoj je cenzura, pristojnost je cenzura, kultura je cenzura....
Mi smo doslovce otvorili vrata svakovrsnom korovu..
Cenzura kao dobra tekovina je nestala, odgoj je cenzura, pristojnost je cenzura, kultura je cenzura....
2015-08-06
Vrh.sitting_bull wrote:
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
daj malo zabrenzaj pa se pitaj koliko dugo bi trpjeli ovakvo ponižavanje i besramnu pljačku državljani neke druge naprednije,demokratičnije i razvijenije države?Prodali su i razbucali sve,raselili a za svoju korist i što je ostalo?I sad ti nešto o cenzuri,sretni bi trebali biti što gaze tako ponizan narod bez ikakvog straha.epikur37 wrote:Uopće fenomen je ovakvo mišljenje javnosti i ovakva javnost, prebrzo nam se dogodio ovaj skok gdje svi govore sve i na svaki način i u svačije uši.
vili40-
2015-08-02
ne smiješ više zucnuti ni k od korupcije a već se sve sile dižu na zadnje noge
vili40-
2015-08-02
Školski prijatelj Ressleru: Pretvorio si se u gorljivog branitelja korupcije
DANAS je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovjek".
Odgovor "Ne, ja sam član HDZ-a" vodio je ovdje.
Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, koji za goste ne želi HDZ-ovce.
Šeksov posinak, mladi HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler, na Facebooku je reako da je to "degutantno i sramotno!", dodavši kako je riječ o "dehumaniziranju i nastavku trovanja hrvatskog društva kojem bi se svatko tko Hrvatskoj želi dobro morao čvrsto suprotstaviti".
Ispod statusa se u nekoliko sati pojavilo gotovo 600 komentara koji su uglavnom kritički nastrojeni prema Ressleru i stranci koju predstavlja.
"Ne, Karlo!
Bravo za Matija Babić i novinarsku britkost njegovog najčitanijeg društvenog portala.
Teror političke i pred hrvatskim sudom osuđene stranke čiji si član i politički predstavnik je taj koji truje našu zemlju i zaslužuje svaku osudu i suprotstavljanje na svim razinama.
Jako dobro znaš što smo sve skupa prošli pa dopusti mi kao svom prijatelju još iz srednjoškolskih klupa da te još jednom podsjetim kako si mi znao reći da se sistem mijenja političkim djelovanjem iz sistema i da je to motivacija tvog političkog djelovanja, no uvjeren sam da gledam suprotan film u kojem je sistem promijenio tebe, te da je kvalitetnog, inteligentnog i obrazovanog zagrebačkog dečka pretvorio u gorljivog branitelja korupcije i kriminala vladajuće stranke", piše Antolić u komentaru.
DANAS je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovjek".
Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, koji za goste ne želi HDZ-ovce.
Šeksov posinak, mladi HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler, na Facebooku je reako da je to "degutantno i sramotno!", dodavši kako je riječ o "dehumaniziranju i nastavku trovanja hrvatskog društva kojem bi se svatko tko Hrvatskoj želi dobro morao čvrsto suprotstaviti".
Ispod statusa se u nekoliko sati pojavilo gotovo 600 komentara koji su uglavnom kritički nastrojeni prema Ressleru i stranci koju predstavlja.
"Sistem te promijenio"
Među gomilom komentara u kojima se izražava podrška baru Three Monkeys i Indexu jedan od njih se posebno izdvaja. Javno ga je objavio Hrvoje Antolić."Ne, Karlo!
Bravo za Matija Babić i novinarsku britkost njegovog najčitanijeg društvenog portala.
Teror političke i pred hrvatskim sudom osuđene stranke čiji si član i politički predstavnik je taj koji truje našu zemlju i zaslužuje svaku osudu i suprotstavljanje na svim razinama.
Jako dobro znaš što smo sve skupa prošli pa dopusti mi kao svom prijatelju još iz srednjoškolskih klupa da te još jednom podsjetim kako si mi znao reći da se sistem mijenja političkim djelovanjem iz sistema i da je to motivacija tvog političkog djelovanja, no uvjeren sam da gledam suprotan film u kojem je sistem promijenio tebe, te da je kvalitetnog, inteligentnog i obrazovanog zagrebačkog dečka pretvorio u gorljivog branitelja korupcije i kriminala vladajuće stranke", piše Antolić u komentaru.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:ne smiješ više zucnuti ni k od korupcije a već se sve sile dižu na zadnje noge
Naravno da smiješ....ali ne ovakva sranja i spirine za prasad.
2015-08-06
ljudi izražavaju nezadovoljstvo na razne načine ali velim da su vrlo blagi i civilizirani obzirom na okolnosti.epikur37 wrote:vili40 wrote:ne smiješ više zucnuti ni k od korupcije a već se sve sile dižu na zadnje noge
Naravno da smiješ....ali ne ovakva sranja i spirine za prasad.
vili40-
2015-08-02
Kud će suza neg na oko!epikur37 wrote:
Cenzura kao dobra tekovina je nestala,
Fali mu cenzura. I verbalni delikt jelda?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Niste u toku. Cenzure ima itekako, samo što je monopol na istinu pomaknut iz ruku države na medijske korporacije.kaya wrote:Kud će suza neg na oko!epikur37 wrote:
kaya wrote:Kud će suza neg na oko!epikur37 wrote:
Prizemna si.
Govorim odgoju, a odgoj je cenzura, govorim o kulturi koja je isto to.
Smisao odgoja je da se protežira bolje a bira najbolje. Tako se razvija društvo, bolje reć nacija.
Ovako se pretvaramo u anarhičnu svjetinu koja sama ne nosi svoju glavu, gdje svaka luda može zajahati val.
Naši kriteriji su jako spali, refleksni luk našeg promišljanja se spustio na nivo leđne moždine.
Gdje silažu bacaju raznorazni mediji a gladna, neodgovorna i kukavička masa igra gumno. Ni svjesna da će sutra stradati u blatu istog gumna.
Pokušajte napraviti distancu, barem vi koji imate umnu sposobnost.
2015-08-06
Odvjetnica Alaburić: Kritika vladajućeg HDZ-a nije govor mržnje, nego sloboda govora
HDZ je danas Indexovu podršku riječkom kafiću Three Monkeys, koji ne želi uslužiti HDZ-ovce, nazvao izljevom mržnje te najavio pravne korake.
Podsjetimo, danas je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovjek".
> HDZ: Poduzet ćemo pravne korake protiv Indexa, ovo što rade je zabranjeno
"Ovo apsolutno nije govor mržnje. Ovaj pop-up spada u kategoriju političkog komentara aktualne vlasti, nikako se ne može smatrati govorom mržnje, niti je to diskriminatorni govor mržnje, odnosno rasistički govor, u klasičnom pravnom značenju tog pojma. Smatram da se zbog tog pop-upa protiv Indexa ne može osnovano pokrenuti nikakav sudski postupak. Dakle, to je jedan od načina izražavanja kritike vlasti koji je zaštićen pravom na slobodu govora u svakoj demokratskoj zemlji", kaže Alaburić.
Kritika vlasti i vladajuće stranke se ne može smatrati govorom mržnje i spada u slobodu govora, kaže odvjetnica.
"Govor mržnje je mrzilački govor prema određenim ranjivim društvenim skupinama, koje karakterizira neka objektivna značajka poput rase, vjere, etničkog podrijetla, nacionalne pripadnosti, rodne pripadnosti, spolne orijentacije ili bilo kakvog drugog sličnog obilježja. Dakle, govorom mržnje se ne može nikada smatrati kritika vladajuće stranke, kritika vlasti, ma kako grubim, pa čak i mrzilačkim tvrdnjama ta kritika bila izražena. Govor mržnje, u ovom smislu kako sam ga definirala, naziva se i rasistički govor, a razno-razni oblici izražavanja nevoljenja, mržnje ili kritike prema aktualnoj vlasti spadaju u set zaštićenog prava na slobodu govora, kritičkoj javnog dijaloga i prava na kritiku vlasti."
"Po mom mišljenju to nije diskriminacija. Taj status gospodina Kovačevića ima otprilike 35 redaka i počinje i završava na način da je potpuno jasno da on izražava žestoku kritiku aktualne vlasti i njezine politike u vrijeme pandemije, posebno prema ugostiteljima. Vidite da je čovjek totalno razočaran time, vjerojatno je bio na rubu bankrota i tko zna u kakvim je dugovima zbog takve politike i sve što je rekao je zapravo kritika vlasti. Za ovaj izričaj da HDZ-ovci nisu dobrodošli je iz konteksta potpuno jasno da se radi o kritici vlasti, a ne o nekoj ozbiljnoj misli da se zabrani nekom građaninu da dođe u kafić i uzme što god želi. Ne radi se o nikakvoj zabrani dolaska. Za mene je ovo kritika vlasti", kazala je Vesna Alaburić.
HDZ je danas Indexovu podršku riječkom kafiću Three Monkeys, koji ne želi uslužiti HDZ-ovce, nazvao izljevom mržnje te najavio pravne korake.
Podsjetimo, danas je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovjek".
> HDZ: Poduzet ćemo pravne korake protiv Indexa, ovo što rade je zabranjeno
Alaburić: Ovo apsolutno nije govor mržnje
Za komentar svega toga obratili smo se uglednoj odvjetnici Vesni Alaburić, dobroj poznavateljici medijskog zakonodavstva u Europskoj uniji."Ovo apsolutno nije govor mržnje. Ovaj pop-up spada u kategoriju političkog komentara aktualne vlasti, nikako se ne može smatrati govorom mržnje, niti je to diskriminatorni govor mržnje, odnosno rasistički govor, u klasičnom pravnom značenju tog pojma. Smatram da se zbog tog pop-upa protiv Indexa ne može osnovano pokrenuti nikakav sudski postupak. Dakle, to je jedan od načina izražavanja kritike vlasti koji je zaštićen pravom na slobodu govora u svakoj demokratskoj zemlji", kaže Alaburić.
Kritika vlasti i vladajuće stranke se ne može smatrati govorom mržnje i spada u slobodu govora, kaže odvjetnica.
"Govor mržnje je mrzilački govor prema određenim ranjivim društvenim skupinama, koje karakterizira neka objektivna značajka poput rase, vjere, etničkog podrijetla, nacionalne pripadnosti, rodne pripadnosti, spolne orijentacije ili bilo kakvog drugog sličnog obilježja. Dakle, govorom mržnje se ne može nikada smatrati kritika vladajuće stranke, kritika vlasti, ma kako grubim, pa čak i mrzilačkim tvrdnjama ta kritika bila izražena. Govor mržnje, u ovom smislu kako sam ga definirala, naziva se i rasistički govor, a razno-razni oblici izražavanja nevoljenja, mržnje ili kritike prema aktualnoj vlasti spadaju u set zaštićenog prava na slobodu govora, kritičkoj javnog dijaloga i prava na kritiku vlasti."
"Status riječkog ugostitelja nije diskriminacija HDZ-ovaca"
Status Tomislava Kovačevića, vlasnika kafića Three Monkeys, u kojoj kaže da HDZ-ovci nisu dobrodošli u njegov objekt, nije diskriminacija, kaže Alaburić. Objasnila je i zašto smatra da se u ovom slučaju radi o kritici vlasti:"Po mom mišljenju to nije diskriminacija. Taj status gospodina Kovačevića ima otprilike 35 redaka i počinje i završava na način da je potpuno jasno da on izražava žestoku kritiku aktualne vlasti i njezine politike u vrijeme pandemije, posebno prema ugostiteljima. Vidite da je čovjek totalno razočaran time, vjerojatno je bio na rubu bankrota i tko zna u kakvim je dugovima zbog takve politike i sve što je rekao je zapravo kritika vlasti. Za ovaj izričaj da HDZ-ovci nisu dobrodošli je iz konteksta potpuno jasno da se radi o kritici vlasti, a ne o nekoj ozbiljnoj misli da se zabrani nekom građaninu da dođe u kafić i uzme što god želi. Ne radi se o nikakvoj zabrani dolaska. Za mene je ovo kritika vlasti", kazala je Vesna Alaburić.
vili40-
2015-08-02
Strašno kako svjetina, država, ulazi u kolo besprizornog indexa i njegovih extenzija...
laku noć Hrvatska
laku noć Hrvatska
2015-08-06
To o čemu govoriš se ne zove odgoj i kultura nego autocenzura. Krajnji oblik cenzure.epikur37 wrote:kaya wrote:Kud će suza neg na oko!epikur37 wrote:
Prizemna si.
Smisao odgoja je da se protežira bolje a bira najbolje. Tako se razvija društvo, bolje reć nacija.
Ovako se pretvaramo u anarhičnu svjetinu koja sama ne nosi svoju glavu, gdje svaka luda može zajahati val.
Naši kriteriji su jako spali, refleksni luk našeg promišljanja se spustio na nivo leđne moždine.
Gdje silažu bacaju raznorazni mediji a gladna, neodgovorna i kukavička masa igra gumno. Ni svjesna da će sutra stradati u blatu istog gumna.
Autor cenzurira sam sebe da ne napiše nešto nepoželjno. Pa više nitko ne treba brisati i kontrolirati.
To u odgoj i kulturu možeš zapakirati đuri iz đurđenovca.
Eto tome ti težiš al ne znaš kako se zove. Otkriveno odavno.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
to laku noć Hrvatska smo odavno rekli,sad smo tu gdje jesmo,u mraku na dnu.epikur37 wrote:Strašno kako svjetina, država, ulazi u kolo besprizornog indexa i njegovih extenzija...
laku noć Hrvatska
A index je samo taj koji donosi loše vijesti a znamo što se sa takvima radilo.
vili40-
2015-08-02
kaya wrote:To o čemu govoriš se ne zove odgoj i kultura nego autocenzura. Krajnji oblik cenzure.epikur37 wrote:kaya wrote:Kud će suza neg na oko!epikur37 wrote:
Prizemna si.
Autor cenzurira sam sebe da ne napiše nešto nepoželjno. Pa više nitko ne treba brisati i kontrolirati.
To u odgoj i kulturu možeš zapakirati đuri iz đurđenovca.
Eto tome ti težiš al ne znaš kako se zove. Otkriveno odavno.
Autocenzura je jedan od filtera civliziranog društva, pa i najvažniji.
Najvažnija je naša unutarnja cenzura koja dolazi od odgoja, usvojenih vrijednosti i granica.
Ali da bi imali autocenzuru moramo imati zajedničke vrijednosti ali kako ćemo ih imati ako nismo zajednica, ne može pojedinac imati autocenzuru..ali, ali....
najbolje da se sve ovo razbije kao porculan
2015-08-06
vili40 wrote:to laku noć Hrvatska smo odavno rekli,sad smo tu gdje jesmo,u mraku na dnu.epikur37 wrote:Strašno kako svjetina, država, ulazi u kolo besprizornog indexa i njegovih extenzija...
laku noć Hrvatska
A index je samo taj koji donosi loše vijesti a znamo što se sa takvima radilo.
Nisi u pravu vili
Republika je dobra, nismo ni u mraku ni na dnu...
Volio bih svakog od vas vidjeti na državničkoj poziciji, volio bih da svatko vidi kako odlučuje, kako se donose odluke, jer to je najteže.
Najlakše je srati iza šipražja...
Kritiku vlasti uputimo na konkretan potez, ovo što vidim su hajke, sumnjivih likova i krajnje sumnjivih motiva.
Ne prodajimo sve za lake emocije.
2015-08-06
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Restoran iz Imotskoga zabranio ulaz SDP-ovcima
» pederima ulaz zabranjen
» Hoće li ubuduće na vratima FFZG-a pisati ‘psima i katolicima ulaz zabranjen?
» Srbima zabranjen ulaz u Hrvatsku
» Karleuši ulaz zabranjen na fakultete diljem Srbije
» pederima ulaz zabranjen
» Hoće li ubuduće na vratima FFZG-a pisati ‘psima i katolicima ulaz zabranjen?
» Srbima zabranjen ulaz u Hrvatsku
» Karleuši ulaz zabranjen na fakultete diljem Srbije
Page 5 of 11