Spasenje i kršćanska moralnost
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Spasenje i kršćanska moralnost
Već sam se umorio od odgovaranja na takva pitanja...da, jesam i ima.zanstr wrote:Jesi li onda uopće kršćanin?von_Starhemberg wrote:Pa ako si pratio moje upise, znaš da me Stari zavjet uopće ne zanima, čak ga smatram izopačenim i moralno nakaradnim. Evanđelja (sva, ne samo ova službena 4) su već druga priča.
Ima li koja kršćanska denominacija koja priznaje samo novi zavjet?
U evanđeljima također stoji pravilo o spasenju koje sam naveo na početku teme i za koje tvrdim da je krajnje nemoralno.
Na koje to pravilo o spasenju misliš?
Guest- Guest
Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Guest- Guest
zanstr wrote:Što kažu kršćani o spasenju.
Onaj koji prihvati Isusa kao spasitelja, boga, kao onog koji je ustao iz mrtvih, biti će "spašen" odnosno zagarantirano mu je mjesto u raju.
Ako si griješio, moraš priznati svoje grijehe i prihvatiti Isusa, i ideš u raj.
Znači, prihvačanje Isusa i iskreno pokajanje su jedini uvjeti za ulazak u raj.
Što se događa sa onima koji ne prihvate Isusa?
Unaprijed su osuđeni na viječne muke.
Tu spadaju svi koji nisu kršteni i koji nisu rekli da prihvaćaju Isusa.
Znači, nekrštene bebe, djeca, svi nekršteni ljudi neovisno o "grijesima" u životu.
Dok s druge strane, u raj (po Bibliji) može ući masovni ubojica i silovatelj koji se prije smrti iskreno pokajao i prihvatio Isusa kao spasitelja.
Poslanica Rimljanima - Rim 10,9 - 13
9Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. 10Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spašava. 11Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti.
12Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. 13Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.
Evanđelje po Ivanu - Iv 1,12
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
Evanđelje po Ivanu - Iv 3,16 - 18
16Uistinu, Bog je tako ljubio svijet
te je dao svoga Sina Jedinorođenca
da nijedan koji u njega vjeruje
ne propadne,
nego da ima život vječni.
17Ta Bog nije poslao Sina na svijet
da sudi svijetu,
nego da se svijet spasi po njemu.
18Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se;
a tko ne vjeruje, već je osuđen
što nije vjerovao
u ime jedinorođenoga Sina Božjega.
Prva Ivanova poslanica - 1 Iv 1,9
9Ako priznamo grijehe svoje,
vjeran je on i pravedan:
otpustit će nam grijehe
i očistiti nas od svake nepravde.
Mene zanima, kako zdravi odrasli ljudi mogu vjerovati da je takvo biće pojam ljubavi i izvor ljudske moralnosti?
PS. nisam ni dotaknuo biblijske genocide, inceste i slične grozote. Ovo se tiče samo spasenja
Pa mogu, čak su i ponosni na to.
Mad_Vlad-
2014-05-02
pa potrebno je znati a znamo to odavno da si je jedan Židov umislio da je Bog i da osuđuje na vječnu propast one koji ne vjeruju u njegove tvrdnje bez dokaza da je on doista Bog i Sin Božji i da mu je tako Bog naredio. Ćitajući Tanah nigdje nema takve Božje odredbe. Ama baš nigdje. Tko ju otkrije plaćam gajbu pive.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ok, ali kaj kad ljudi koji vjeruju u to počnu učiti djecu da je to izvor ljudske moralnosti, da bez toga nemamo morala. Istu tu djecu uče da ignoriraju činjenice koje se kose sa biblijskimi pravilima. Kada takvi ljudi dođu u vrh države i na temelju takve "moralnosti" donose svakakve odluke.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Tipičan primjer je SAD u vrijeme zadnjeg Busha. Da ne nabrajam razne muslimanske zemlje.
Tu je naravno riječ o ekstremistima. Ali tim ekstremistima idu na ruku umjereni vjerniici koji jednostavno prihvaćaju sve što piše u bibliji samo kaj loše stvari tumače na svoj način.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
2014-04-30
aben wrote:jesi li ti strzane srbin?
A kakvo je sad ovo pitanje?
Ili je ideja uvrede na nacionalnoj osnovi?
2014-04-29
obično, izravno pitanje
nisan zna da je biti srbin uvreda, ti si onaj..kako ih ono zovu..šovinist?
nisan zna da je biti srbin uvreda, ti si onaj..kako ih ono zovu..šovinist?
2014-04-16
ne, ne, fašist!
fašist pokriva puno više terena.
2014-04-16
aben wrote:ne, ne, fašist!
Ti si pitao da li je srbin što uopće ne vidim razlog pitanju. Čak i da je, ne vidim smisao pitanju.... po čemu sam onda ja fašist?
2014-04-29
Koliko puta tebi mora biti rečeno da ste za Isusa i njegov nauk ti, tvoje tvrdnje i tvoj judaizam nebitni?Mad_Vlad wrote:pa potrebno je znati a znamo to odavno da si je jedan Židov umislio da je Bog i da osuđuje na vječnu propast one koji ne vjeruju u njegove tvrdnje bez dokaza da je on doista Bog i Sin Božji i da mu je tako Bog naredio. Ćitajući Tanah nigdje nema takve Božje odredbe. Ama baš nigdje. Tko ju otkrije plaćam gajbu pive.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Guest- Guest
Ekstremisti ipak nisu većina, i nisu reprezentativni primjerak. Pa naravno da danas nitko normalan neće zlostavljati žene samo zato što je "sveti" Pavao rekao da to nije ništa loše.zanstr wrote:Ok, ali kaj kad ljudi koji vjeruju u to počnu učiti djecu da je to izvor ljudske moralnosti, da bez toga nemamo morala. Istu tu djecu uče da ignoriraju činjenice koje se kose sa biblijskimi pravilima. Kada takvi ljudi dođu u vrh države i na temelju takve "moralnosti" donose svakakve odluke.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Tipičan primjer je SAD u vrijeme zadnjeg Busha. Da ne nabrajam razne muslimanske zemlje.
Tu je naravno riječ o ekstremistima. Ali tim ekstremistima idu na ruku umjereni vjerniici koji jednostavno prihvaćaju sve što piše u bibliji samo kaj loše stvari tumače na svoj način.
Guest- Guest
U SAD-u oko 40% ljudi (cca 120 milijuna) vjeruje u biblijski kreacionizam. Oko 30% (cca 95 milijuna) vjeruje da je Zemlja stara 10000 godina.von_Starhemberg wrote:Ekstremisti ipak nisu većina, i nisu reprezentativni primjerak. Pa naravno da danas nitko normalan neće zlostavljati žene samo zato što je "sveti" Pavao rekao da to nije ništa loše.zanstr wrote:Ok, ali kaj kad ljudi koji vjeruju u to počnu učiti djecu da je to izvor ljudske moralnosti, da bez toga nemamo morala. Istu tu djecu uče da ignoriraju činjenice koje se kose sa biblijskimi pravilima. Kada takvi ljudi dođu u vrh države i na temelju takve "moralnosti" donose svakakve odluke.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Tu spadaju političari, profesori, doktori, sudci, poslovnjaci itd. I što je najgore imaju ogromnu financijsku podršku.
A na kraju krajeva, to su sve ljudi koji doslovno shvaćaju bibliju kao što muslimanski ekstremisti shvaćaju kuran.
U tako utjecajnoj zemlji toliki broj ljudi sa iskrivljenom predodžbom morala su sve samo ne bezopasni.
2014-04-30
Blento,,lažljivi,,citiraj ,gdje je to Pavao rekao?von_Starhemberg wrote:Ekstremisti ipak nisu većina, i nisu reprezentativni primjerak. Pa naravno da danas nitko normalan neće zlostavljati žene samo zato što je "sveti" Pavao rekao da to nije ništa loše.zanstr wrote:Ok, ali kaj kad ljudi koji vjeruju u to počnu učiti djecu da je to izvor ljudske moralnosti, da bez toga nemamo morala. Istu tu djecu uče da ignoriraju činjenice koje se kose sa biblijskimi pravilima. Kada takvi ljudi dođu u vrh države i na temelju takve "moralnosti" donose svakakve odluke.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Povratak gnoze
Gnostičke ideje i njihove svete knjige predstavljaju okosnicu literature New agea, od Redfieldovih Celestinskih proročanstava, preko Coelhovog Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala, pa sve do najnovijeg Brownovog Da Vincijevog koda. Pri navođenju odlomaka iz gnostičkih djela, koja su širokoj javnosti posve nepoznata, autori s područja New agea služe se jednostranom selekcijom, izabirući tek one odlomke koji potkrepljuju njihove teorije. Više puta citirano Tomino evanđelje, kao Brownov argument u prilog kulta Boginje i "svete ženstvenosti" u ranom kršćanstvu, sadrži još jedan odlomak koji nije naveden u knjizi Da Vincijev kod, a koji je usmjeren protiv spomenute teorije. (usp. Dekodirani da Vincijev kod, str. 74)
Gnostičke ideje i njihove svete knjige predstavljaju okosnicu literature New agea, od Redfieldovih Celestinskih proročanstava, preko Coelhovog Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala, pa sve do najnovijeg Brownovog Da Vincijevog koda. Pri navođenju odlomaka iz gnostičkih djela, koja su širokoj javnosti posve nepoznata, autori s područja New agea služe se jednostranom selekcijom, izabirući tek one odlomke koji potkrepljuju njihove teorije. Više puta citirano Tomino evanđelje, kao Brownov argument u prilog kulta Boginje i "svete ženstvenosti" u ranom kršćanstvu, sadrži još jedan odlomak koji nije naveden u knjizi Da Vincijev kod, a koji je usmjeren protiv spomenute teorije. (usp. Dekodirani da Vincijev kod, str. 74)
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
sefirot wrote:
po čemu sam onda ja fašist?
zato što misliš da je biti srbin uvreda
2014-04-16
Čitaj poslanice, rasuta je svuda njegova mrznja prema zenama. Tip nije bio samo zenomrzac, nego prikriveni mizantrop, baš mračna i odbojna figura pod plaštom dobrohotne slatkorječivosti.Patriot_1 wrote:Blento,,lažljivi,,citiraj ,gdje je to Pavao rekao?von_Starhemberg wrote:Ekstremisti ipak nisu većina, i nisu reprezentativni primjerak. Pa naravno da danas nitko normalan neće zlostavljati žene samo zato što je "sveti" Pavao rekao da to nije ništa loše.zanstr wrote:Ok, ali kaj kad ljudi koji vjeruju u to počnu učiti djecu da je to izvor ljudske moralnosti, da bez toga nemamo morala. Istu tu djecu uče da ignoriraju činjenice koje se kose sa biblijskimi pravilima. Kada takvi ljudi dođu u vrh države i na temelju takve "moralnosti" donose svakakve odluke.von_Starhemberg wrote:Pa tko vjeruje u to, toga će se držati. Tko ne vjeruje, to mu ionako nije potrebno, kako god okreneš.zanstr wrote:Na ova koja sam naveo u prvom upisu.
Eh, da, blento te takvog nesretnog na svijet donio.
Guest- Guest
aben wrote:sefirot wrote:
uopće ne mislim da je srbin uvreda, ali ti si pitao da li je srbin što je aludiralo na uvredljivost...
2014-04-29
Patriot_1 wrote:Povratak gnoze
http://www.veritas.hr/arhiv/ver2004/ver09_04/vodenjak.htm
Opet kršćanske nebuloze. Navedeno je stvarno glupavo, no to se ne može ni gnosticizmom prozvati...
opet patriot fulao ceo fudbal...
2014-04-29
to je isto koda ja tebi rečen da si, kad si me pita po čemu si fašist, aludira na uvredljivost...Sefirot wrote:aben wrote:sefirot wrote:
uopće ne mislim da je srbin uvreda, ali ti si pitao da li je srbin što je aludiralo na uvredljivost...
zvučiš malo pravovjerno fundamentalistički i anacionalno globalistički
2014-04-16
Okretanje pile naopako, New Age, možeš misliti...Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Povratak gnoze
http://www.veritas.hr/arhiv/ver2004/ver09_04/vodenjak.htm
Opet kršćanske nebuloze. Navedeno je stvarno glupavo, no to se ne može ni gnosticizmom prozvati...
opet patriot fulao ceo fudbal...
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Spasenje (po djelima ili po milosti Božjoj!)
» Evo zašto je spasenje samo u Kristu...
» Krscanska kultura.........
» Gnom tvrdi da je IK duboko kršćanska
» kršćanska filozofija u kratkoj slici....
» Evo zašto je spasenje samo u Kristu...
» Krscanska kultura.........
» Gnom tvrdi da je IK duboko kršćanska
» kršćanska filozofija u kratkoj slici....
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 4