Immunological memory to SARS-CoV-2 assessed for up to 8 months after infection
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
https://science.sciencemag.org/content/early/2021/01/06/science.abf4063.full
Abstract
Understanding immune memory to SARS-CoV-2 is critical for improving diagnostics and vaccines, and for assessing the likely future course of the COVID-19 pandemic. We analyzed multiple compartments of circulating immune memory to SARS-CoV-2 in 254 samples from 188 COVID-19 cases, including 43 samples at ≥ 6 months post-infection. IgG to the Spike protein was relatively stable over 6+ months. Spike-specific memory B cells were more abundant at 6 months than at 1 month post symptom onset. SARS-CoV-2-specific CD4+ T cells and CD8+ T cells declined with a half-life of 3-5 months. By studying antibody, memory B cell, CD4+ T cell, and CD8+ T cell memory to SARS-CoV-2 in an integrated manner, we observed that each component of SARS-CoV-2 immune memory exhibited distinct kinetics.https://science.sciencemag.org/content/early/2021/01/06/science.abf4063.full
Re: Immunological memory to SARS-CoV-2 assessed for up to 8 months after infection
Sjećam se da je o ovome(memorija stanice) jednom prilikom na TV govorio prof. Primorac.
Re: Immunological memory to SARS-CoV-2 assessed for up to 8 months after infection
Ja sam jučer dva puta objavio ovaj isti link a ti otvaraš zasebnu temu za to
Lijepo.AssadNaPodmornici wrote:Ja sam jučer dva puta objavio ovaj isti link a ti otvaraš zasebnu temu za to
Nisam bio pozoran. No, neka je i 3x, neće naškoditi.
Neke smeta križ i tamjan, a tebe ovakva tema...
Meni ne smeta ako nisi primijetio zadnjh godinu dana upravo ja i mutavi smo smatrali da će taj imunitet pobijediti covid 19 dok si ti više puta promjenio mišljenje nego Đikić
Ništa ja nisam promijenio.AssadNaPodmornici wrote:Meni ne smeta ako nisi primijetio zadnjh godinu dana upravo ja i mutavi smo smatrali da će taj imunitet pobijediti covid 19 dok si ti više puta promjenio mišljenje nego Đikić
Ako bi se držali tvog i i Mutavinog prijedloga bi Hrvatska samo u mjesecu Ožujku ima 24,000 umrlih od COVID-19.
Vas dvojica bi to kao rezultat, bez da bi trepno okon, prihavtili, ali mi ostali (izz moralnih razloga) ipak ne.
mislim da su mnogi razočarani ovim.
Još ako naprave istraživanje di je nestala gripa...
I tuberkuloza je nestala, i velike i male boginje...cijepili se i to je to.mutava baštarda wrote:mislim da su mnogi razočarani ovim.
Protiv gripe se ove godine cijepilo 3x više ljudi nego prošlih godina.
Nestat će i korona ako se budemo uredno cijepili. Svi, pa i ti.
bogami ne znam da se itko cijepio protiv gripe. imaš li link gdje tvrdiš da se cijepilo 3x više i koliki je to postotak populacije?
Jel bre bosanski Srbine iz Slovenije, nisi nam nikad pojasnija kak to da se ove vakcine sad prave u tak kratkim rokovima? Pri je tribalo puno više vrimena.Eroo wrote:I tuberkuloza je nestala, i velike i male boginje...cijepili se i to je to.mutava baštarda wrote:mislim da su mnogi razočarani ovim.
Za Sloveniju znam, a za HR link ti može dati Kaya, ona je to spominjala u jednom svom komentaru.AssadNaPodmornici wrote:bogami ne znam da se itko cijepio protiv gripe. imaš li link gdje tvrdiš da se cijepilo 3x više i koliki je to postotak populacije?
Neukima to nije jednostavno za objasniti. Njima ni 100 godina ne bi bilo dovoljno za napravit kašiku. Zatoi i jedu prstima, jebiga.AlfaOmega wrote:Jel bre bosanski Srbine iz Slovenije, nisi nam nikad pojasnija kak to da se ove vakcine sad prave u tak kratkim rokovima? Pri je tribalo puno više vrimena.Eroo wrote:I tuberkuloza je nestala, i velike i male boginje...cijepili se i to je to.mutava baštarda wrote:mislim da su mnogi razočarani ovim.
Inače, za njih je macola, najlakše ih imuniziraš na takav način.
idem googlatiEroo wrote:Za Sloveniju znam, a za HR link ti može dati Kaya, ona je to spominjala u jednom svom komentaru.AssadNaPodmornici wrote:bogami ne znam da se itko cijepio protiv gripe. imaš li link gdje tvrdiš da se cijepilo 3x više i koliki je to postotak populacije?
evo.. googlam..
uglavnom da zbog porasta i rekordne zainteresiranosti nabavljeno je gotovo(dakle manje) od 600 000 doza cijepiva
neka se sve doze iskoriste, i u odnosu na cijelu populaciju(3.9milijuna ljudi), to je manje od 16% populacije..
dakle po tvojoj logici dovoljno je da se 16% ljudi cijepe protiv korone i ona nestaje?..
pa zapravo i ja mislim da je ovo istina.. 50ak% mlađih i zdravijih će preboliti ovaj virus, i neka se 20ak% ljudi ugroženih cijepi i to je to.. i zato i ja osobno navijam za cijepljenje, samo ja se cijepiti neću... cijepite se svi vi ostali i da završimo sa ovim virusom..
inače ako se rizične skupine nebudu cijepile, znači da prije nego dosegnemo cca 70-80% imuniteta krda(mislim da smo tek 40-50% trenutno, to će usporiti virus i usporilo ga je, to vidimo, ali ga neće zaustaviti totalno).. dakle ako se ugrožene populacije ne cijepe, može umrijeti još koja tisuća ljudi.. stoga cijepite se
ovi što su se cijepili kontra gripe će i kontra korone.Eroo wrote:I tuberkuloza je nestala, i velike i male boginje...cijepili se i to je to.mutava baštarda wrote:mislim da su mnogi razočarani ovim.
što je u tom slučaju s interferencijom.
samo dajte, prestanite zavrtati civilizaciji ruke, budite napredni i cijepite se.
Kriva ti je računica. Nisam ništa rekao o prokuženosti populacije starije od 60 godina.AssadNaPodmornici wrote:idem googlatiEroo wrote:Za Sloveniju znam, a za HR link ti može dati Kaya, ona je to spominjala u jednom svom komentaru.AssadNaPodmornici wrote:bogami ne znam da se itko cijepio protiv gripe. imaš li link gdje tvrdiš da se cijepilo 3x više i koliki je to postotak populacije?
evo.. googlam..
uglavnom da zbog porasta i rekordne zainteresiranosti nabavljeno je gotovo(dakle manje) od 600 000 doza cijepiva
neka se sve doze iskoriste, i u odnosu na cijelu populaciju(3.9milijuna ljudi), to je manje od 16% populacije..
dakle po tvojoj logici dovoljno je da se 16% ljudi cijepe protiv korone i ona nestaje?..
pa zapravo i ja mislim da je ovo istina.. 50ak% mlađih i zdravijih će preboliti ovaj virus, i neka se 20ak% ljudi ugroženih cijepi i to je to.. i zato i ja osobno navijam za cijepljenje, samo ja se cijepiti neću... cijepite se svi vi ostali i da završimo sa ovim virusom..
inače ako se rizične skupine nebudu cijepile, znači da prije nego dosegnemo cca 70-80% imuniteta krda(mislim da smo tek 40-50% trenutno, to će usporiti virus i usporilo ga je, to vidimo, ali ga neće zaustaviti totalno).. dakle ako se ugrožene populacije ne cijepe, može umrijeti još koja tisuća ljudi.. stoga cijepite se
Ta se protiv gripe najviše i cijepila. Pokušaj saznati koliko se ljudi kod vas cijepilo
protiv gripe prošle godine. Poslije ćemo to na'prste proračunati i ti ćeš konačno razumjeti
sve što se danas događa u svijeti i s kojim ciljevima.
Naravno da ćemo se cijepiti, ali ćete i vi, ravnozemljaši.mutava baštarda wrote:ovi što su se cijepili kontra gripe će i kontra korone.Eroo wrote:I tuberkuloza je nestala, i velike i male boginje...cijepili se i to je to.mutava baštarda wrote:mislim da su mnogi razočarani ovim.
što je u tom slučaju s interferencijom.
samo dajte, prestanite zavrtati civilizaciji ruke, budite napredni i cijepite se.
Nemate pravo raznositi boleštinu kroz populaciju.
gubiš se opet..
Ne moraš, ali računaj s ograničenjima kretanja među svijetom.AssadNaPodmornici wrote:
ja osobno navijam za cijepljenje, samo ja se cijepiti neću...
Nećeš moći ulaziti nigdje di dolazi zdrav svijet.
AssadNaPodmornici wrote:gubiš se opet..
To su ti najnoviji podaci švedskog krda.
Imaš i nacrtano - najveći prenosioci korona-boleštine po starosti.
Cijepite se, jebote!
ako je proslava rođendana mom junioru ugroza za život nečijeg bake i djeda i zbog toga je zabranjena, zašto bi me se tjeralo da se cijepim kad je veća šansa da ću imati štetu od eksperimentalnog cijepiva kontra korone, negonego od same zaraze koju sam možda i imao samo nisam znao.Eroo wrote:AssadNaPodmornici wrote:gubiš se opet..
To su ti najnoviji podaci švedskog krda.
Imaš i nacrtano - najveći prenosioci korona-boleštine po starosti.
Cijepite se, jebote!
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Italy raises the Alarm: data-say a second wave of Infection for the autumn advance
» A walk down memory lane ~
» Externi hard disk INTENSO Memory Station 1 TB 2,5 (Germany)
» Pfizer CEO to Israeli TV: World should be back to near-normal in ‘a few months’
» Wakeboarder's missing finger turns up 3 months later in a trout
» A walk down memory lane ~
» Externi hard disk INTENSO Memory Station 1 TB 2,5 (Germany)
» Pfizer CEO to Israeli TV: World should be back to near-normal in ‘a few months’
» Wakeboarder's missing finger turns up 3 months later in a trout
Page 1 of 3