koga je zdrmalo
Page 31 of 52
Page 31 of 52 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 41 ... 52
Re: koga je zdrmalo
koji si ti nepismeni i lažljivi kreten, to nije normalno.Eroo wrote:Noor wrote:pogledajte ovo razdvajanje...epicentar
https://www.facebook.com/53917407605/posts/10158176549252606/
Efekt poznat u fizici...ako se sjećaš onaj eksperiment sa 5-6 kugli obješenih u red o špagi.
Povučeš prvu - zadnja odskoči. Na foto jasno možemo vidjeti smjer djelovanja potresa.
Pozadina je jednostavno odbacila krutu cestu. Slično se događa kad neki prizidak prilipiš uz veći i viši objekat.
Kod potresa je prizidak uvijek odbačen. A i mi se odlučimo nepovezati ga s objektom, zbog razlike u posjedanju.
to je newtonovo klatno.
nije bitno da li je dvije ili petstotina kuglica.
stvar je u energiji.
ekipa kao što si ti, pa razni novinari, fizičari teoretičari bulaznite.
koji su vektori sila kada se sudare dva auta iste mase, iste brzine.
koliko je u trenutku zero?
ili kretenčino nepismena ako auti idu istom smjeru a onaj iza ima 100kg više i 10km vozi brže, kaj bu se desilo.
ili debilčino potpuno nepismena tvoja toyota s tobom i moja astra samnom. teoretska brzina je ista. tvoja toyota ima 1500kg, ali moja astra ima 2800kg. što će biti u trenutku sudara?
kreten nepismeni
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Barem neka se povežu nosivi zidovi tamo di se križaju i u uglovima.aben wrote:Eroo wrote:aben wrote:za ote store kuće sun užo čuti da su dosta fleksibilne upravo jer stene nosivih zidova nisu kruto vezane, i jer su podi i krovi od driva,Eroo wrote:
Stari ljudi su gradili jednostavne tlocrte, bez prevelikog izmišljanja.
Ono, okolo nosivi zidovi, po sredini obzidan hodnik, a livo i desno sobe,
također podiljene zidon. Često moižeš vidit fotografije nakon potresa
di neke kuće stoje neoštećene,a okolo nji porušene. Najčešći je uzork
asimetrično postavljeni zidovi, a predjelni su umjesto njih kanuf izveden
ili opečni nenosivi zidovi.
Važno je i da su stropovi armiranobetonski, jer oni raspoređuju
potresne sile na nosive zidove.
moždanje to glupost, ali tako se govori.
ali za obične obiteljske kuće, čigovi kantuni su vodoravni i okomiti izliveni i spojeni is pločami, a krovići lagani, ne razumin ča njima potres more učiniti...
Katastrofa.
ako je tako, unda je za većinu naših kuć dovoljan potresić.
to su obično katnice iz 1920 -40 (nakon ča su počeli dolaziti prvi dolari od iseljeničkog vala u merike), i porušit će se gore nego u toliji ono prije par godin...
Tribalo bi interpolirati i armiranobetonske ploče.
To bi bilo skoro pa sasvim dovoljno u tvom kraju.
dao sam ti onaj link i nigdje nema spominjana o takvim brojkama. jedino ako se nešto nije promjenilo. mislim da ta studija od Noorke ne postoji, ako postoji rado bih je pročitao. mislim valjda ti to znaš, to ti je valjda struka, ja sam to tek googla sada predvečer uz laptop uz pauzuEroo wrote:Nisu, Od 0.24g-do, ako se ne varam 0.30g.AssadNaPodmornici wrote:gledam za Zagreb piše 0.12-0.14 za kratki periodEroo wrote:@aben,
U Zadru baš i nemate nešto previše očekivane jače potrese.
Vršno ubrzanje tla kategorije A vam je 0.16g, a Zagreb,
ako se ne varam, blizu ili čak 0.30g. Ako ti je kuća
još i na stini temeljena onda nemaš straja...
U svakom sluču, kad budeš rekonstruirao, unajmi Dijagram i Noor,
da bude sve po zakonu i pravilima struke, ili bar približno.
Split čak i manje
odakle ti 0.30? jesu li to novi podaci?
Po sjećanju iz jedne studije, koju je ovdje dala Noor.
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
Otvori treću zavjesicu, livo u donjem kutu.AssadNaPodmornici wrote:dao sam ti onaj link i nigdje nema spominjana o takvim brojkama. jedino ako se nešto nije promjenilo. mislim da ta studija od Noorke ne postoji, ako postoji rado bih je pročitao. mislim valjda ti to znaš, to ti je valjda struka, ja sam to tek googla sada predvečer uz laptop uz pauzuEroo wrote:Nisu, Od 0.24g-do, ako se ne varam 0.30g.AssadNaPodmornici wrote:gledam za Zagreb piše 0.12-0.14 za kratki periodEroo wrote:@aben,
U Zadru baš i nemate nešto previše očekivane jače potrese.
Vršno ubrzanje tla kategorije A vam je 0.16g, a Zagreb,
ako se ne varam, blizu ili čak 0.30g. Ako ti je kuća
još i na stini temeljena onda nemaš straja...
U svakom sluču, kad budeš rekonstruirao, unajmi Dijagram i Noor,
da bude sve po zakonu i pravilima struke, ili bar približno.
Split čak i manje
odakle ti 0.30? jesu li to novi podaci?
Po sjećanju iz jedne studije, koju je ovdje dala Noor.
Toliko se vidi...radi se o karti za vršna ubrzanja tal (kvalitet A) za povratni perio 475 godina.
ja sam socijalno osvješten.aben wrote:čuj, jo bi baš obrnuto, ali, tvoja stvor.veber wrote:ne potražujem ništa što je od društvene koristi. ako je izgrađena cesta, vodovod, škola.aben wrote:deri banduveber wrote:
ja znam, jer se desilo mojoj obitelji.
i famozni zakon od tri dana.
pa u djedovoj vili živi neki lik s bradicom, natečenog nosa, a ni konjak mu nije stran.
faktor je u stanci.
samo je problem kaj smo u eu, kaj me boli kurac za lovu i to kaj se njemu sviđa.
pa je sve u strassbourgu.
možda neću ja doživjet, ali će porezni obveznici masno platiti antifašizam, tita, partiju, tuđmana, odojka i ostalu bratiju.
ali sve što je komercijalno, vrati.
ne interesira me zemlja na kojoj je škola i igralište, ali ako je na mojoj zemlj zgrada, vrati ju.
zemlju.
zgradu nosi.
bum koze uzgajao.
mome patrijotu za otimanje zemlje na kin je sa bulevar, kolodvor, neboderi, država nudi 16 kn po kvadratu.
ti ki mu to nudu su dica ovih ča su mu ih oteli
nama bandić velikodušno ponudio 75kn/m2 a crkvi dao zamjensko na ksaveru za onu rugobu.
pa sam predložio da neka i nama dadu zemljište pokraj, ne smeta me crkva po istom paritetu.
nasnifani je otišao.
ima jedno zemljište u stenjevcu, pa popovi stenju jer nisam u kristuastigospe njima prepustio.
moja slobodna procjena je nekih 5000€/m2
nakon primopredaje, slobodno neka crkvu odfuraju.
ili plate najam
ili otkupe.
big deal.
2014-12-30
a taj period od 475godina. a tako znači.
socijalno osviješten?veber wrote:ja sam socijalno osvješten.aben wrote:čuj, jo bi baš obrnuto, ali, tvoja stvor.veber wrote:ne potražujem ništa što je od društvene koristi. ako je izgrađena cesta, vodovod, škola.aben wrote:
deri bandu
ne interesira me zemlja na kojoj je škola i igralište, ali ako je na mojoj zemlj zgrada, vrati ju.
zemlju.
zgradu nosi.
bum koze uzgajao.
mome patrijotu za otimanje zemlje na kin je sa bulevar, kolodvor, neboderi, država nudi 16 kn po kvadratu.
nama bandić velikodušno ponudio 75kn/m2 a crkvi dao zamjensko na ksaveru za onu rugobu.
pa sam predložio da neka i nama dadu zemljište pokraj, ne smeta me crkva po istom paritetu.
nasnifani je otišao.
ima jedno zemljište u stenjevcu, pa popovi stenju jer nisam u kristuastigospe njima prepustio.
ili plate najam
ili otkupe.
big deal.
jel to na na purgerskon reći socijalist?
2014-04-16
Radi se osnovnim projektnim ubrzanjima. Ako ti je kuća na terenu kategorije B onda to množiš sa 1.2 .AssadNaPodmornici wrote:a taj period od 475godina. a tako znači.
Pravoga dobiješ s množenjem 2.5x i djeljenjem s faktorom ponašanja konstrukcije q. Ovaj može biti
1.5 do 5,0, ovisno o tipu konstrukcije. Dalje, sve skupa možeš pomnožiti i sa faktorima koji obuhvaćaju
važnost objekta. Za barake 0.9, za stanovanjske objekte 1.0, za objekte od važnosti za državu 1.3 itd...
bumo to kada nam epi dofura spizu i vino.aben wrote:socijalno osviješten?veber wrote:ja sam socijalno osvješten.aben wrote:čuj, jo bi baš obrnuto, ali, tvoja stvor.veber wrote:
ne potražujem ništa što je od društvene koristi. ako je izgrađena cesta, vodovod, škola.
zemlju.
zgradu nosi.
bum koze uzgajao.
nasnifani je otišao.
ili plate najam
ili otkupe.
big deal.
jel to na na purgerskon reći socijalist?
ja bum vam pokazao da se more skurit 200l u jedan sat, bumo ekološki. 150l
epi plaća. ionako je na državnoj sisi
2014-12-30
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Nakon što si sveto odabrao ispravno, oslanjajući se na dugodišnje iskustvo, slijedi formiranjeEroo wrote:Radi se osnovnim projektnim ubrzanjima. Ako ti je kuća na terenu kategorije B onda to množiš sa 1.2 .AssadNaPodmornici wrote:a taj period od 475godina. a tako znači.
Pravoga dobiješ s množenjem 2.5x i djeljenjem s faktorom ponašanja konstrukcije q. Ovaj može biti
1.5 do 5,0, ovisno o tipu konstrukcije. Dalje, sve skupa možeš pomnožiti i sa faktorima koji obuhvaćaju
važnost objekta. Za barake 0.9, za stanovanjske objekte 1.0, za objekte od važnosti za državu 1.3 itd...
nosivih elemenata konstrukcije, ispravni odabir opterećenja...a nakon na formiranoj konstrukciji
izvršiš modalnu analizu objekta...nakon toga izvršiš konačni proračun s analizom adekvatnosti
odabranih elemenata i pristupiš izradi skica. Daš to crtačima da iscrtaju na autocad.
...i kad vidiš da sve dobro bi -odmoriš.
baš si odbačen od obitelji.Eroo wrote:Spiza i vino...a grah? a grah? A bivša?
odgovorio sam ti na drugoj temi.
ali obiteljsko druženje. sadašnja, bivša, djeca. od kćeri frendica.
2014-12-30
vili40 wrote:Ovako Petrinja izgleda večeras
Zaključak, treba napraviti nacionalni program statičke procjene svih zgrada starijih od 100 godina... obnovit što je vrijedno, ostalo porušit osim pročelja i napravit nanovo. Masu toga naseljava sirotinja koja bi bila presretna kakvim novim stančićem na periferiji. A zauzimaju lokacije u centrima naselja.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Jebiiga, ekipa ja se zatekao sa suzom u oku... gledam svoje dečke, susjede, sjedimo nasrenasred jebene ulice i svakih 20 minuta gledamo asfalt kako se ljulja.... hebote mi doslovno plivamo... evo sory, neam pojma šta prpričam...
2015-08-08
Poznam taj osjećaj. Doživio sam kao dječak jak potres već u Hercegovini....bubnjenje, klapanje crijepa na kući...itd.michaellcmacha wrote:Jebiiga, ekipa ja se zatekao sa suzom u oku... gledam svoje dečke, susjede, sjedimo nasrenasred jebene ulice i svakih 20 minuta gledamo asfalt kako se ljulja.... hebote mi doslovno plivamo... evo sory, neam pojma šta prpričam...
Samo sam jednom izletio iz kuće...Po noći ih je bilo puno manjih.
Išao sam spavat...i taman kad dođe san na oči trznem se, jer ono pomalo ljuljucka, ali nisam išao vanka.
I tako cijelu noć, jednu, dvije, tri...
Onda sam ih doživio još nekoliko jačih kao odrastao : U CG i Sloveniji. Struka mi je takva da sam imao obavezu
zadržavati se na tim područjima. Počeo sam na potrese gledati očima stručnjaka...pratio sam ponašanje
konstrukcije za vrijeme "ljuljanja". I, pazi, shvatio da je to najbolji način ponašanja za vrijeme potresa.
Ne trčat vanka dok se potres ne ustavi! Nikad! Prati što se događa oko tebe i riješio si veliki dio problema.
Poslije eventualnu prašinu po sebi otreseš i izađeš vanka kao gospodin.
@Hektorović
Jedna od tih kuća šta ih vidim na gornjim fotografijama, će sigurno doživjeti to o čemu pričaš.
Za ostalo nisam siguran. Kućama s autentičnim pročeljima (lokalna arhitektura)
se s jeklenim konstrukcijama fiksiraju fasadni zidovi, ponekad i svi obodni, a unutar se
onda izgradi za potres nosiva konstrukcija, s novim stropnim konsstrukcijama.
Na njih se "navežu" postojeći obodni zidovi, koji tako postanu tek balast za novi objekt.
Potresna analiza takvih objekata (zbog miješanja materijala) je veoma zahtjevna.
Za jednokatnice to još i ide, ali je problem za one s 3 i više spratova.
Nekad sam takve objekte iz ljubavi radio, ali danas i ne više...Malo je i statičara,
koji bi razumjeli stvar do kraja...a još manjeto to investitori razumiju.
Kad je tako, onda se i ja odričem takvih poslova...Nema para, nema muzike, jbga.
Jedna od tih kuća šta ih vidim na gornjim fotografijama, će sigurno doživjeti to o čemu pričaš.
Za ostalo nisam siguran. Kućama s autentičnim pročeljima (lokalna arhitektura)
se s jeklenim konstrukcijama fiksiraju fasadni zidovi, ponekad i svi obodni, a unutar se
onda izgradi za potres nosiva konstrukcija, s novim stropnim konsstrukcijama.
Na njih se "navežu" postojeći obodni zidovi, koji tako postanu tek balast za novi objekt.
Potresna analiza takvih objekata (zbog miješanja materijala) je veoma zahtjevna.
Za jednokatnice to još i ide, ali je problem za one s 3 i više spratova.
Nekad sam takve objekte iz ljubavi radio, ali danas i ne više...Malo je i statičara,
koji bi razumjeli stvar do kraja...a još manjeto to investitori razumiju.
Kad je tako, onda se i ja odričem takvih poslova...Nema para, nema muzike, jbga.
koje si ti govno lažljivo, četnik, smrad.Eroo wrote:Poznam taj osjećaj. Doživio sam kao dječak jak potres već u Hercegovini....bubnjenje, klapanje crijepa na kući...itd.michaellcmacha wrote:Jebiiga, ekipa ja se zatekao sa suzom u oku... gledam svoje dečke, susjede, sjedimo nasrenasred jebene ulice i svakih 20 minuta gledamo asfalt kako se ljulja.... hebote mi doslovno plivamo... evo sory, neam pojma šta prpričam...
Samo sam jednom izletio iz kuće...Po noći ih je bilo puno manjih.
Išao sam spavat...i taman kad dođe san na oči trznem se, jer ono pomalo ljuljucka, ali nisam išao vanka.
I tako cijelu noć, jednu, dvije, tri...
Onda sam ih doživio još nekoliko jačih kao odrastao : U CG i Sloveniji. Struka mi je takva da sam imao obavezu
zadržavati se na tim područjima. Počeo sam na potrese gledati očima stručnjaka...pratio sam ponašanje
konstrukcije za vrijeme "ljuljanja". I, pazi, shvatio da je to najbolji način ponašanja za vrijeme potresa.
Ne trčat vanka dok se potres ne ustavi! Nikad! Prati što se događa oko tebe i riješio si veliki dio problema.
Poslije eventualnu prašinu po sebi otreseš i izađeš vanka kao gospodin.
nazovi mihu, pa ga pitaj kako mu je?
mrš, govno udbaško.
ja sam se sada čuo s mihom.
mršš smradu.
2014-12-30
michaellcmacha wrote:Jebiiga, ekipa ja se zatekao sa suzom u oku... gledam svoje dečke, susjede, sjedimo nasrenasred jebene ulice i svakih 20 minuta gledamo asfalt kako se ljulja.... hebote mi doslovno plivamo... evo sory, neam pojma šta prpričam...
Danas je mene dobro prodrmao glavni, mogu mislit kako je tek tamo kod vas...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
nemreš kao ni govno udbaško.Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:Jebiiga, ekipa ja se zatekao sa suzom u oku... gledam svoje dečke, susjede, sjedimo nasrenasred jebene ulice i svakih 20 minuta gledamo asfalt kako se ljulja.... hebote mi doslovno plivamo... evo sory, neam pojma šta prpričam...
Danas je mene dobro prodrmao glavni, mogu mislit kako je tek tamo kod vas...
kod nas je treslo a kod njih je rušilo.
2014-12-30
aben wrote:rasipnici ne će u rajveber wrote:da si južnije reklo bi se broč, a možda i for.aben wrote:T. wrote:
Ovi je šteta rušit...
Moga bi vodit grupe u razgledanje i dobro zaradit...
Teško da su ovo vidili u svojim državama a da se još koristi...
da rušit:)
na otocima nemo bacanja
Ni škrci...
darth_vader-
2014-04-17
Page 31 of 52 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 41 ... 52
Similar topics
» Pazite koga komentirate
» Ne zna se tko tu koga
» Ima li koga da me zbrine
» EU izbori : Koga to briga ?
» Ko bre ovde koga LAŽE?!