dajte mu jer njemu treba
Page 1 of 1
dajte mu jer njemu treba
Kontroverzni svećenik iz Sali na Dugom otoku, don Tomislav Vlahović, proglašen je jučer na Općinskom sudu u Zadru krivim zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti prije tri godine kada je, kao policijski kapelan i župnik u Perušiću kod Benkovca, zaustavio auto s četvoricom lokalnih mladića lažno se predstavljajući kao policajac PU šibensko-kninske.
Nakon što je neko vrijeme vozio iza njih i blicao im, pretekao ih je i zaustavio mašući policijskom palicom te drskim tonom tražio da mu pokažu dokumente i ponašaju u skladu s njegovim naredbama. Mladići su ga prijavili policiji, a postupak je pokrenut pošto je cijela priča završila u medijima.
Iako je Vlahović proglašen krivim jer kao kapelan nije imao ovlasti zaustavljati i legitimirati svoje župljane, oslobođen je kazne jer njegovo djelo nema ni žrtve niti posljedice.
"U ovom slučaju, moralna osuda je puno veća od one koju propisuje zakon. Tomislav Vlahović nije obična osoba nego svećenik kojega sluša velik broj ljudi i kao takav bi posebno trebao voditi računa da njegovo ponašanje bude besprijekorno. Tužiteljstvo je za ovo djelo tražilo iznimno visoku kaznu od šest mjeseci zatvora, na dvije godine uvjetno.
Takva je kazna dosad izricana za počinitelje puno težih kaznenih djela, poput nasilja u obitelji, a ovo kazneno djelo nema oštećenike, odnosno žrtve, a posljedice su moralne naravi", obrazložila je presudu sutkinja Ana Zrilić.
Odvjetnik mladog svećenika Boris Radman najavio je žalbu jer presudom nisu zadovoljni. Don Tomislav jučer je ostao pri stavu da nije kriv i branio se šutnjom, ali se zato slušao tonski zapis njegove obrane iz svibnja 2018. kada je za optužbe kazao da su "sulude i neistinite".
"Ja sam tu bio u neznanju jer su stvari nedorečene. Kad me MUP kao svećenika imenovao policijskim kapelanom, dobio sam službenu odoru i oznake, što je u kontradikciji s time da nemam ovlaštenja", kazao je Vlahović.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/svecenik-koji-se-lazno-predstavljao-kao-policajac-proglasen-krivim-zanimljivo-je-kako-se-branio-15035075
Nakon što je neko vrijeme vozio iza njih i blicao im, pretekao ih je i zaustavio mašući policijskom palicom te drskim tonom tražio da mu pokažu dokumente i ponašaju u skladu s njegovim naredbama. Mladići su ga prijavili policiji, a postupak je pokrenut pošto je cijela priča završila u medijima.
Iako je Vlahović proglašen krivim jer kao kapelan nije imao ovlasti zaustavljati i legitimirati svoje župljane, oslobođen je kazne jer njegovo djelo nema ni žrtve niti posljedice.
"U ovom slučaju, moralna osuda je puno veća od one koju propisuje zakon. Tomislav Vlahović nije obična osoba nego svećenik kojega sluša velik broj ljudi i kao takav bi posebno trebao voditi računa da njegovo ponašanje bude besprijekorno. Tužiteljstvo je za ovo djelo tražilo iznimno visoku kaznu od šest mjeseci zatvora, na dvije godine uvjetno.
Takva je kazna dosad izricana za počinitelje puno težih kaznenih djela, poput nasilja u obitelji, a ovo kazneno djelo nema oštećenike, odnosno žrtve, a posljedice su moralne naravi", obrazložila je presudu sutkinja Ana Zrilić.
Odvjetnik mladog svećenika Boris Radman najavio je žalbu jer presudom nisu zadovoljni. Don Tomislav jučer je ostao pri stavu da nije kriv i branio se šutnjom, ali se zato slušao tonski zapis njegove obrane iz svibnja 2018. kada je za optužbe kazao da su "sulude i neistinite".
"Ja sam tu bio u neznanju jer su stvari nedorečene. Kad me MUP kao svećenika imenovao policijskim kapelanom, dobio sam službenu odoru i oznake, što je u kontradikciji s time da nemam ovlaštenja", kazao je Vlahović.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/svecenik-koji-se-lazno-predstavljao-kao-policajac-proglasen-krivim-zanimljivo-je-kako-se-branio-15035075
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: dajte mu jer njemu treba
Kad me MUP kao svećenika imenovao policijskim kapelanom, dobio sam službenu odoru i oznake, što je u kontradikciji s time da nemam ovlaštenja
2014-04-12
Pa ima smisla...
Čemu odora ako uz nju ne idu i ovlasti?
cemu odora sveceniku koji vec posjeduje odoru , kao prvoT. wrote:Pa ima smisla...
sto je sljedece ? vojni kapelan s maljutkom pod rukom ?...eto njemu treba
2014-04-12
Gle, policija je ionako kadrovski i materijalno podkapacitirana...
Šta je loše u tome da policijski kapelan pripomogne u smislu sigurnosti prometa na cestama?
Šta je loše u tome da policijski kapelan pripomogne u smislu sigurnosti prometa na cestama?
materijalno da no brojem djelatnika medju 3 prve zemlje EU ako se dobro spominjemT. wrote:Gle, policija je ionako kadrovski i materijalno podkapacitirana...
to sto policjota vidis samo s lizalicom iza grma pokraj ceste je druga prica
ovo necu komentirat jer vrijedja inteligenciju
2014-04-12
nasao , cetvrti
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-je-po-broju-policajaca-u-europskom-vrhu-a-na-ulicama-ih-fali-zasto/2084246.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-je-po-broju-policajaca-u-europskom-vrhu-a-na-ulicama-ih-fali-zasto/2084246.aspx
2014-04-12
Pa jel ti znaš da se u hrvatskoj za postati policajac završava tečaj i 6 mj. prakse...debotoijusto wrote:materijalno da no brojem djelatnika medju 3 prve zemlje EU ako se dobro spominjemT. wrote:Gle, policija je ionako kadrovski i materijalno podkapacitirana...
to sto policjota vidis samo s lizalicom iza grma pokraj ceste je druga prica
ovo necu komentirat jer vrijedja inteligenciju
To su mladci 18-19 godina...
A predmetni je kapelan čovjek u zrelim godinama, s neusporedivo većim životnim i prometnim iskustvom...
Uopće ne vidim zapreke da pripomogne mladim i neiskusnim djelatnicima u reguliranju prometa i zaštiti sigurnosti na cestama...
Plus mu je MUP dodijelio zvanje i policijsku uniformu...
Moguće je palicu nabavio sam...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Ovo je samo jedan od segmenata koji potvrđuje da je CUH u Hrvatskoj apsolutni gospodar svega.
Čak ni komunisti u Jugoslaviji nisu bili ovako nedodirljivi,jer bi svako malo neki bio izbačen iz Partije,smijenjen,lišen funkcija,pa i zatvoren. Kako one sitne ribe,tako i najviši (Đilas,ranković, Koča itd itd).
CUH u Lijepoj Našoj vedri ,oblači i diktira,pače dirigira.
Čak ni komunisti u Jugoslaviji nisu bili ovako nedodirljivi,jer bi svako malo neki bio izbačen iz Partije,smijenjen,lišen funkcija,pa i zatvoren. Kako one sitne ribe,tako i najviši (Đilas,ranković, Koča itd itd).
CUH u Lijepoj Našoj vedri ,oblači i diktira,pače dirigira.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
melkior wrote:Uz Božju pomoć naplaćivanje kazni
Similar topics
» dajte coviku jer njemu treba
» Nećemo, valjda, mlatiti pse?! Nama Hrvatima malo treba, SRBE NAM DAJTE! VRBE NAM DAJTE!
» njemu treba jbg.
» Pupovac treba otiči u njemu susjednu Škabrnju i Nadin pa ako mu oni oproste i Srbima oprostit će i ostali Hrvati
» Do jucer je bio 'taj' od danas sumnjiv da je 'falsho roba':'Od 'dajte mi vlast' do 'dajte mi vremena'
» Nećemo, valjda, mlatiti pse?! Nama Hrvatima malo treba, SRBE NAM DAJTE! VRBE NAM DAJTE!
» njemu treba jbg.
» Pupovac treba otiči u njemu susjednu Škabrnju i Nadin pa ako mu oni oproste i Srbima oprostit će i ostali Hrvati
» Do jucer je bio 'taj' od danas sumnjiv da je 'falsho roba':'Od 'dajte mi vlast' do 'dajte mi vremena'
Page 1 of 1