Putin: Na rakete Kalibr možda ćemo stavljati nuklearne bojeve glave
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Putin: Na rakete Kalibr možda ćemo stavljati nuklearne bojeve glave
NA POMOLU JE ESKALACIJA KATAKLIZMIČKIH RAZMJERA
[size=35]BRUTALAN NAPAD: Rusi iz podmornice u Sredozemlju raketama ‘Kalibr’ gađali položaje ISLAMSKE DRŽAVE! (VIDEO)[/size]
Autor: Zoran MeterSrijeda, 09. Prosinac 2015. u 08:05
„Nadam se da nam u borbi s teroristima neće biti potrebno osnažiti ih (rakete „Kalibr“, op.a.) nuklearnim bojevim glavama“, izjavio je ruski predsjednik Putin.
+AAA-
[size=35]BRUTALAN NAPAD: Rusi iz podmornice u Sredozemlju raketama ‘Kalibr’ gađali položaje ISLAMSKE DRŽAVE! (VIDEO)[/size]
Autor: Zoran MeterSrijeda, 09. Prosinac 2015. u 08:05
„Nadam se da nam u borbi s teroristima neće biti potrebno osnažiti ih (rakete „Kalibr“, op.a.) nuklearnim bojevim glavama“, izjavio je ruski predsjednik Putin.
Kriza u Siriji ubrzano ide prema eskalaciji kataklizmičkih razmjera. Igra je to u kojoj Rusija neće popustiti iz sasvim jednostavnog razloga: stješnjena uza zid američkom iracionalnom politikom posljednje dvije godine, ona više niti nema prostora za uzmak. A da je to upravo tako, najbolje svjedoči i sljedeća vijest:
U utorak navečer, oko 22 sata, ruska podmornica „Rostov na Donu“ iz akvatorija Sredozemnog mora po prvi put je bojno djelovala po pozicijama „Islamske države“ u Siriji s krilnim raketama „Kalibr“ – istih onih koji su s udaljenosti većoj od 1500 kilometara prije oko mjesec dana ispaljene s brodova ruske Kaspijske flotile bazirane u istoimenom jezeru (ili moru). Uništena su dva velika objekta „Islamske države“.
O napadu je ruskog predsjednika Putina izvijestio osobno ministar obrane Sergej Šojgu, a vijest je objavila agencija TASS.
Prema ministrovim riječima, rakete su uništile tvornicu za proizvodnju mina i skladište oružja na tertoriju sirijske istočne regije Rakka. „S uvjerenjem tvrdim kako su rakete nanjele značajne štete borcima (ISIL-a, op.a.). Mi smo udarili i po naftnoj infrastrukturi“, izjavio je Šojgu.
Predsjednik Putin izrazio je nadu kako neće biti potrebno koristiti iste rakete s nuklearnim bojevim glavama, riječima: „Krilne rakete tipa „Kalibr“ i „A-101“ (vrsta podmornice s koje je izvršen napad i na koje se proteklih mjeseci ubrzano postavljaju navedene rakete, op.a.) odlično su se prestavile. Nadam se da nam u borbi s teroristima neće biti potrebno osnažiti ih nuklearnim bojevim glavama.“
To su do sada sigurno najsnažnije vojne riječi koje je predsjednik Putin ikada upotrijebio u svojem dugogodišnjem predsjedničkom mandatu na čelu Rusije i one o mnogočemu govore, ali prije svega ih se mora shvatiti kao upozorenje na što je sve Rusija spremna ukoliko se na sirijskom tlu stvari pokušaju rješavati bez njezinog prethodnog odobrenja ili suglasnosti. Upozorenje se jednako odnosi i na Tursku ali, sasvim sigurno, i na ostale glavne bliskoistočne igrače iz arapskog svijeta kao i same SAD.
Već sam ranije kroz kolumnu „Sirijski ratni dnevnik“ pisao o tome kako Rusija može značajno proširiti svoj vojni kontingent u Siriji, a poglavito nakon rušenja njezinog bombardera od strane turskog lovačkog zrakoplova u sirijskom zračnom prostoru. Osim instaliranja PZO i PRO sustava S-400 pokraj Latakije, i izjava ministra obrane Šojgua od 20. studenog (prije rušenja njezinog zrakoplova) da će Rusija povećati broj zrakoplova na 69, vojni izvori govore i o dislociranju ruskih snaga na još jednu sirijsku zrakoplovnu vojnu bazu u unutrašnjosti zemlje, „Shayrat“, smještenu 25 kilometara od strateški važnog grada Homsa. Budući da je nedaleko od Homsa i vrlo aktivna bojišnica između vladinih snaga i ISIL-ovih postrojbi, razvidno je kako Rusi na tom području žele pružiti intenzivnu zračnu potporu sirijskoj vojsci u zoni Kariatena i Tadmora (Palmira) u regiji Homs. U takvoj varijanti odvijanja vojnih planova, smatra se da bi broj ruskih zrakoplova u Siriji mogao porasti na 100 do čak 150 letjelica.
Rusi na vrijeme upozorili vlasti SAD-a i Izraela o svom napadu
U svezi samog napada iz ruske podmornice u Sredozemnom moru, ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je kako su oni ranije izvjestili vlade SAD-a i Izraela o raketnom napadu iz podmornice u Sredozemnom moru. Rusija time ostavlja prostor za suradnju sa Zapadom barem po pitanju izbjegavanja opasnih incidentnih situacija, kada su već minirani svi napori za uspostavu jedinstvene vojne fronte (koalicije) za borbu protiv terorizma i „IS“.
Rusko MO objavilo je na Twitteru i video snimku samog raketnog napada
http://www.dnevno.hr/geopolitika/brutalan-napad-rusi-iz-podmornice-u-sredozemlju-raketama-kalibr-gadali-polozaje-islamske-drzave-video-867665
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Putin: Na rakete Kalibr možda ćemo stavljati nuklearne bojeve glave
Tako se to radi, car, bog i idol :)
Istambul, Washington i Rijad na aparatima:D
Last edited by epikur37 on 9/12/2015, 13:34; edited 1 time in total
2015-08-06
Kerry najavio hitan posjet Moskvi :D
2015-08-06
Inače na primjeru Japana 1945. se vidjelo kakvo umijeće ratovanja su neki imali, pa kad nije išlo onda su udarili po onima koji s ratom nisu imali nikakve veze.
Rusi daleko veći legitimitet od toga imaju za upotrijebiti to što imaju na par država.
Rusi daleko veći legitimitet od toga imaju za upotrijebiti to što imaju na par država.
Guest- Guest
pa neka roknu.
ja sam za.
ja sam za.
2014-12-30
Upotreba njukova je početak kraja svijeta. Iako kada se gleda omjer onog što se ulaže i gubi isplativije bi bilo par gljiva uz sredinu toka Eufrata nego dugogodišnje mrcvarenje uz veći broj stradalih i neizvjesan ishod.epikur37 wrote:[size=41]Nadam se da nam u borbi s teroristima neće biti potrebno osnažiti ih nuklearnim bojevim glavama.“[/size]To su do sada sigurno najsnažnije vojne riječi koje je predsjednik Putin ikada upotrijebio u svojem dugogodišnjem predsjedničkom mandatu
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Koliko ja znam moji nadređeni iz Galaktičke federacije kažu da toga nece biti u buducnosti ove planete.
Putin u osnovi ovom demonstracijom gađanja iz podmornica iz sirijskog akvatorija šalje poruku Turskoj tj Erdoganu šta bi se moglo desit ako bi se odlucili zatvorit Bospor za rusku mornaricu a onda to još nadolijeva sa ovim da to mogu biti i nuklearne bojne glave.
To je sve.
Putin u osnovi ovom demonstracijom gađanja iz podmornica iz sirijskog akvatorija šalje poruku Turskoj tj Erdoganu šta bi se moglo desit ako bi se odlucili zatvorit Bospor za rusku mornaricu a onda to još nadolijeva sa ovim da to mogu biti i nuklearne bojne glave.
To je sve.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sada se lakše diše. Samo pitanje je može li galaktička federacija kontrolirati Putina ako se on naljuti i poželi proširiti ulaz u Crno more. :)RayMabus wrote:Koliko ja znam moji nadređeni iz Galaktičke federacije kažu da toga nece biti u buducnosti ove planete.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
koliko je meni poznato oni za sad bas i ne mare za ovim nasim djelom galaksije...ljudi su, na zalost njihov najveci promasaj a kad se ponovno vrate jednog dana ceka nas kompetno ciscenje planeta i popravljanje greske zvane covjek...samo kaj onda nece pogrijesiti i ostaviti nam izbor i slobodnu volju!!RayMabus wrote:Koliko ja znam moji nadređeni iz Galaktičke federacije kažu da toga nece biti u buducnosti ove planete.
To je sve.
2014-04-20
Ne kad su tri stvari u pitanju : nuklearno oružje i nuklearna opasnost , život na Zemlji tj klimatske promjene .....i negativni vanzemaljci.Onlinehero wrote:koliko je meni poznato oni za sad bas i ne mare za ovim nasim djelom galaksije...ljudi su, na zalost njihov najveci promasaj a kad se ponovno vrate jednog dana ceka nas kompetno ciscenje planeta i popravljanje greske zvane covjek...samo kaj onda nece pogrijesiti i ostaviti nam izbor i slobodnu volju!!RayMabus wrote:Koliko ja znam moji nadređeni iz Galaktičke federacije kažu da toga nece biti u buducnosti ove planete.
To je sve.
Ja sam odjel za negativne vanzemljce.
2014-04-11
...da, bas...vidli smo njihovu brigu kad su nuklearke padale na Nagasaki i Hirosimu...nas rok trajanja blizi se kraju, ako reset ne naprave Oni...napravice zemlja sama... ;)RayMabus wrote:Ne kad su tri stvari u pitanju : nuklearno oružje i nuklearna opasnost , život na Zemlji tj klimatske promjene .....i negativni vanzemaljci.Onlinehero wrote:koliko je meni poznato oni za sad bas i ne mare za ovim nasim djelom galaksije...ljudi su, na zalost njihov najveci promasaj a kad se ponovno vrate jednog dana ceka nas kompetno ciscenje planeta i popravljanje greske zvane covjek...samo kaj onda nece pogrijesiti i ostaviti nam izbor i slobodnu volju!!RayMabus wrote:Koliko ja znam moji nadređeni iz Galaktičke federacije kažu da toga nece biti u buducnosti ove planete.
To je sve.
2014-04-20
NIsu bili ovdje tada. Odjel za nuklearnu opasnost je došao nakon toga. Do tada niste imali atomsku bombu pa nisu ni bili prisutni.
Odjel za nuklearnu opasnost u operaciji skupljanja nuklearne radioaktivne prašine velikim usisima u unutrašnjost broda i onda odlete u svemir visoko i puste u svemir i tako smanjuju opasnost od radioaktivnog zagađenja. To su napravili i kad je Ćernobil zaribao pa su usisavali radiokativne oblake u brodove i ispuštali ih gore u svemiru daleko van zemljine atmosfere.
Odjel za nuklearnu opasnost u operaciji skupljanja nuklearne radioaktivne prašine velikim usisima u unutrašnjost broda i onda odlete u svemir visoko i puste u svemir i tako smanjuju opasnost od radioaktivnog zagađenja. To su napravili i kad je Ćernobil zaribao pa su usisavali radiokativne oblake u brodove i ispuštali ih gore u svemiru daleko van zemljine atmosfere.
2014-04-11
...ko ti je sef?RayMabu wrote:
2014-04-20
Onlinehero wrote:...ko ti je sef?RayMabu wrote:
Ja sam tajni agent koji pripada jednoj tajnoj organizaciji koja je toliko tajna da niti sami njezini clanovi ne znaju da joj pripadaju.
'We have let you enter here because you are of noble character and well-known on the Surface World, Admiral.' Surface World, I half-gasp under my breath! 'Yes," the Master replies with a smile, 'you are in the domain of the Arianni, the Inner World of the Earth.
1135 Hours- Our radio crackles and a voice comes through in English with what perhaps is a slight Nordic or Germanic accent! The message is: 'Welcome, Admiral, to our domain. We shall land you in exactly seven minutes! Relax, Admiral, you are in good hands.' I note the engines of our plane have stopped running! The aircraft is under some strange control and is now turning itself. The controls are useless.
http://www.v-j-enterprises.com/byrdiar.html
Poruka je važnija od poštara.
2014-04-11
Dolaze od nekud ocito.
------------------------------------
A new technique has been used to filter out noise in data to reveal that Tau Ceti may have one or two habitable planets. Tau Ceti is only 12 light years away (70 Trillion miles) and is the second nearest star that closely resembles our own sun. Recently, the closest star to resemble our Sun in the Alpha Centauri system was found to have an Earth sized planet. Tau Ceti is slightly smaller, cooler, and less bright than our own Sun, which means that the habitable zone is closer to Tau Ceti. The two planets that could be habitable are Tau Ceti e and f, with e being at the near edge of the habitable zone and f being at the outer edge of the habitable zone. The discovery of yet another star that is similar to the Sun having planets in the habitable zone reinforces our chances of ultimately finding another planet to settle that is like our own.
While these planets may be habitable, mostly meaning that water could exist in liquid form, these are not planets like Earth. Tau Ceti e has a year that is only 168 days long and more importantly, it is about 4.3 times the mass of Earth. While this could be a rocky or water world, the excess mass means that it would likely have a much greater gravity at the surface. Tau Ceti f is farther out with a year that is 642 days long. It has a greater mass of 6.67 times that of Earth and it may be much cooler as it roughly orbits in the same area that Mars orbits in our own solar system. While these higher mass planets might suggest unfriendly conditions, it is possible that they could be larger and less dense which could allow for similar gravity at the surface. There is always the possibility of moons around these planets that could even be Earth sized, although current techniques do not allow for the detection of moons. (Tau Ceti is yellow star near the bottom of the picture on left)
Tau Ceti is similar to our Sun but there are some interesting differences between the Tau Ceti system as a whole and our solar system. The amount of dust, gases, and material seems to be about 10 times greater in the Tau Ceti system than our own. This could mean that they have a much larger amount of asteroids and comets. While this could mean that the planets are under continuous bombardment, it could also mean that it is likely that comets have spread water to any planet that can support it. The Tau Ceti system seems to have a lower metallicity than our own system. Lower metallicity means that the original gas cloud that the system formed from contained less heavy elements like Iron, Nickel, Lead, and Uranium and more light elements like Hydrogen, Helium, Oxygen, and Carbon. This lower metallicity could mean both lower density of planets and a greater abundance of water. The age of Tau Ceti is 5.8 Billion years, which is about 1.3 Billion years older than our own sun. Hopefully, this means that the early bombardment of planets by comets and asteroids is over and everything has reached some sort of stable equilibrium.
The amount of planets being found continues to rise. The total at this point is 854 confirmed planets, with many more unconfirmed planets needing only more data for confirmation. Not all of these planets are in the habitable zone of the star, yet recent discoveries finding water on the Moon and Mercury could provide many places we could live that aren’t in the habitable zone as long as we have the help of technology. Tau Ceti is the closest system discovered that could have habitable planets and that could one day mean that we could colonize it. Even so, we have a long way to go with establishing colonies in our own solar system and learning to travel the vast distances between stars in a reasonable amount of time.
------------
Tau Ceti su vrlo humana rasa. Imaju velike kolonije u Epsilon Eradanus zvezdanom sistemu. Jače su građeni, visoki oko 1.70 m. Posvećeni su uništavanju Drakoa i njihovih slugu, Rigela i Zeta.
Nekada davno Rigeli su pripremali Tau Ceti za invaziju Drakoa. Otimali su im decu i uzimali im krv i hormone. Tau Ceti su ih pobedili i oterali.
Ovde na Zemlju su došli tako što su pratili Rigele.
------------------------------------
Close Sun-like Star Tau Ceti Could Have Two Habitable Planets | Out Of This World Weekly
A new technique has been used to filter out noise in data to reveal that Tau Ceti may have one or two habitable planets. Tau Ceti is only 12 light years away (70 Trillion miles) and is the second nearest star that closely resembles our own sun. Recently, the closest star to resemble our Sun in the Alpha Centauri system was found to have an Earth sized planet. Tau Ceti is slightly smaller, cooler, and less bright than our own Sun, which means that the habitable zone is closer to Tau Ceti. The two planets that could be habitable are Tau Ceti e and f, with e being at the near edge of the habitable zone and f being at the outer edge of the habitable zone. The discovery of yet another star that is similar to the Sun having planets in the habitable zone reinforces our chances of ultimately finding another planet to settle that is like our own.
------------
Tau Ceti su vrlo humana rasa. Imaju velike kolonije u Epsilon Eradanus zvezdanom sistemu. Jače su građeni, visoki oko 1.70 m. Posvećeni su uništavanju Drakoa i njihovih slugu, Rigela i Zeta.
Nekada davno Rigeli su pripremali Tau Ceti za invaziju Drakoa. Otimali su im decu i uzimali im krv i hormone. Tau Ceti su ih pobedili i oterali.
Ovde na Zemlju su došli tako što su pratili Rigele.
2014-04-11
..zacudo zagreb si izostavioepikur37 wrote:Tako se to radi, car, bog i idol :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...i sarajevo....vuksadinare wrote:..zacudo zagreb si izostavioepikur37 wrote:Tako se to radi, car, bog i idol :)
2015-09-08
Lov na crveni oktobar.
Crveni oktobar je nova sovjetska podmornica. Kada Amerikanci dobiju fotografije podmornice, žele znati zašto je posebna. Jack Ryan, analitičar CIA-e, savjetuje se s prijateljem koji kaže da je podmornica opremljena tihim motorom i da se tako može postaviti pred bilo koji obalni grad i ne upozorivši metu ispaliti projektile. Kapetan podmornice Marko Ramius ubije političara, spali njegove naredbe i zamijeni ih. Zatim kaže posadi da će testirati novi motor tako da se postave pred New Yorkom i ispale projektile. Ryana pozove šef da dođe na sastanak o Crvenom oktobru. Na sastanku otkriju da je Ramius poslao pismo Sovjetskim dužnosnicima, koji su se nakon pročitana pisma sastali s premijerom i poslali sovjetsku mornaricu da nađe podmornicu i potopi je. Ryan pretpostavlja da Ramius želi prebjeći. Savjetnik za nacionalnu sigurnost kaže Ryanu da ode istražiti ima li pravo. U isto vrijeme, u Crvenom Oktobru netko sazna da Ramius ne želi izvršiti svoj zadatak i želi ga spriječiti.
Crveni oktobar je nova sovjetska podmornica. Kada Amerikanci dobiju fotografije podmornice, žele znati zašto je posebna. Jack Ryan, analitičar CIA-e, savjetuje se s prijateljem koji kaže da je podmornica opremljena tihim motorom i da se tako može postaviti pred bilo koji obalni grad i ne upozorivši metu ispaliti projektile. Kapetan podmornice Marko Ramius ubije političara, spali njegove naredbe i zamijeni ih. Zatim kaže posadi da će testirati novi motor tako da se postave pred New Yorkom i ispale projektile. Ryana pozove šef da dođe na sastanak o Crvenom oktobru. Na sastanku otkriju da je Ramius poslao pismo Sovjetskim dužnosnicima, koji su se nakon pročitana pisma sastali s premijerom i poslali sovjetsku mornaricu da nađe podmornicu i potopi je. Ryan pretpostavlja da Ramius želi prebjeći. Savjetnik za nacionalnu sigurnost kaže Ryanu da ode istražiti ima li pravo. U isto vrijeme, u Crvenom Oktobru netko sazna da Ramius ne želi izvršiti svoj zadatak i želi ga spriječiti.
2014-04-11
vuksadinare wrote:...i sarajevo....vuksadinare wrote:..zacudo zagreb si izostavioepikur37 wrote:Tako se to radi, car, bog i idol :)
Khah čuj vi ste na strani turčadi ali sitni igrači....il navijate za kršćansku Rusiju? Ipak?
2015-08-06
Krivoslavci pa krscani...daj me mojme...sektaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:...i sarajevo....vuksadinare wrote:..zacudo zagreb si izostavioepikur37 wrote:Tako se to radi, car, bog i idol :)
Khah čuj vi ste na strani turčadi ali sitni igrači....il navijate za kršćansku Rusiju? Ipak?
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Užas: Njemačka ne želi nove američke nuklearne rakete
» SAD traži da im S. Koreja preda sve nuklearne glave, imaju rok od 6 mjeseci
» Užas: Rusi izveli test interkontinentalne rakete Bulava iz nuklearne podmornice
» Putin mozda zbog geostrategije i svoje politicke karizme mozda nece pasti ali bi mogao zbog - ekonomije
» Putin šalje nuklearne bombardere u JAR
» SAD traži da im S. Koreja preda sve nuklearne glave, imaju rok od 6 mjeseci
» Užas: Rusi izveli test interkontinentalne rakete Bulava iz nuklearne podmornice
» Putin mozda zbog geostrategije i svoje politicke karizme mozda nece pasti ali bi mogao zbog - ekonomije
» Putin šalje nuklearne bombardere u JAR
Page 1 of 2