ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Građanski neposluh u Splitu

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Građanski neposluh u Splitu Empty Građanski neposluh u Splitu

Post by RayMabus 30/11/2020, 19:25

Građanski neposluh u Splitu 099a267b-4386-4081-bb49-ee17c5658492

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=magazin&id=2234901

Bura pokidala traku koju je civilna zaštita stavila preko stolova vani da ljudi ne sidnu popit kavu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Građanski neposluh u Splitu Empty Re: Građanski neposluh u Splitu

Post by n_razbojnik 30/11/2020, 19:28

Je je bura...pa nestavlja se neka labava traka, to yoda po noci izlazi iz podruma i pravi pizdarije

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/11/2020, 19:29

Građanski neposluh u Splitu 252f24e0-563f-4bc1-9197-b51f7841865a

lol!

Seru se po HDZ stožeru.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 30/11/2020, 19:33

da ljudi stvarno misle da je ovo njima ozbiljna bolest, zaključali bi se svi u podrum (kao ja) i jeli konzerve iduće 2godine..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. 30/11/2020, 19:41

Tko se čuva, ne izlazi među ljude bez prijeke potrebe, nosi masku, dezinficira ruke itd., ne može se zaraziti...
Zato ne razumijem one iz ove grupe koji zamjeraju drugima koji se ne čuvaju, zazivaju kažnjavanje i represiju...
Šta ih se tiče hoće li se neki neodgovorni pojedinac zaraziti?
U čemu je problem s tim ljudima?

2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 30/11/2020, 20:08

T. wrote:Tko se čuva, ne izlazi među ljude bez prijeke potrebe, nosi masku, dezinficira ruke itd., ne može se zaraziti...
Zato ne razumijem one iz ove grupe koji zamjeraju drugima koji se ne čuvaju, zazivaju kažnjavanje i represiju...
točno to. ja u podrumu i neman straha. i jebe me se šta će drugi.
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kaya 30/11/2020, 20:23

AssadNaPodmornici wrote:da ljudi stvarno misle da je ovo njima ozbiljna bolest, zaključali bi se svi u podrum (kao ja) i jeli konzerve iduće 2godine..
Od gripe je prošle godine umrlo negdje 100 ljudi, u cijeloj sezoni gripe.
Samo danas od korone skoro 80. U jednom danu.
Ljudi kao ljudi, glupi ko kurac, u pararelnoj stvarnosti. Osvjestiti će se kada im netko blizak završi u bolnici pa mu jave ujutro da je umro.
kaya
kaya

2015-08-15

IL Risorto likes this post

Back to top Go down

Post by kaya 30/11/2020, 20:24

T. wrote:Tko se čuva, ne izlazi među ljude bez prijeke potrebe, nosi masku, dezinficira ruke itd., ne može se zaraziti...
U tome da neodgovorni pojedinac ide dalje i širi zarazu.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2020, 20:40

AssadNaPodmornici wrote:da ljudi stvarno misle da je ovo njima ozbiljna bolest, zaključali bi se svi u podrum (kao ja) i jeli konzerve iduće 2godine..

to što će sve više ljudi imati teške i kobne posljedice to tebe i rvacke kafedžije boli kurac? al dobro, to su tako i tako starčad pa ko im jebe mater jer mi smo mladi i nećemo nikada ostariti. je, kako da ne. yoda i ti budeš ostario pa te bude neki šmrkavac šutnuo nogom u glavu i zatukao te da ti uzme zadnji euro koji imaš jer mu treba za dop još ako si zaražen reć če ti krepaj jebo ti bog mater hrvatsku starudijo šugava... hrvat je hrvatu najveći neprijatelj evo dokazali ste sada i bezbroj puta kroz povijest. jebeš mi sve ja bi vam ukinuo državu i dekretom zabranio da ju ikada imate. stavio bi vam njemce i japance za gospodare ima da krvavi znoj pišate jedino batine vi slušate.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 30/11/2020, 20:57

Gnječ wrote:

to što će sve više ljudi imati teške i kobne posljedice to tebe i rvacke kafedžije boli kurac? al dobro, to su tako i tako starčad pa ko im jebe mater jer mi smo mladi i nećemo nikada ostariti. je, kako da ne. yoda i ti budeš ostario pa te bude neki šmrkavac šutnuo nogom u glavu i zatukao te da ti uzme zadnji euro koji imaš jer mu treba za dop još ako si zaražen reć če ti krepaj jebo ti bog mater hrvatsku starudijo šugava...   hrvat je hrvatu najveći neprijatelj evo dokazali ste sada i bezbroj puta kroz povijest. jebeš mi sve ja bi vam ukinuo državu i dekretom zabranio da ju ikada imate. stavio bi vam njemce i japance za gospodare ima da krvavi znoj pišate jedino batine vi slušate.
ne znam zasto mene trpaš u koš sa ovima, ja ne visim po kafićima, drugo neman vremena visiti po kafićima, itd
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by aben 30/11/2020, 21:20

Gnječ wrote:

to što će sve više ljudi imati teške i kobne posljedice to tebe i rvacke kafedžije boli kurac? al dobro, to su tako i tako starčad pa ko im jebe mater jer mi smo mladi i nećemo nikada ostariti. je, kako da ne. yoda i ti budeš ostario pa te bude neki šmrkavac šutnuo nogom u glavu i zatukao te da ti uzme zadnji euro koji imaš jer mu treba za dop još ako si zaražen reć če ti krepaj jebo ti bog mater hrvatsku starudijo šugava...   hrvat je hrvatu najveći neprijatelj evo dokazali ste sada i bezbroj puta kroz povijest. jebeš mi sve ja bi vam ukinuo državu i dekretom zabranio da ju ikada imate. stavio bi vam njemce i japance za gospodare ima da krvavi znoj pišate jedino batine vi slušate.
valjda srbe

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by debotoijusto 30/11/2020, 21:29

tvrdoglavu lakomislenost nazivati gradjanski neposluh , sto je sljedece ?
kad stigne cjepivo plenkovic proglasi pobjedu a HDZ na 47% ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2020, 21:32

AssadNaPodmornici wrote:
Gnječ wrote:

ne znam zasto mene trpaš u koš sa ovima, ja ne visim po kafićima, drugo neman vremena visiti po kafićima,  itd
tebe tebe... ja ako poživim i preživim kad dođem dolje ima da te ustrijelim za primjer... :)), ti si ljetos i jesenas pobio više hrvata nego četnici 1991
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2020, 21:34

kaya wrote:
U tome da neodgovorni pojedinac ide dalje i širi zarazu.
to se ne broji... u njih je računica valjda da su svi neodgovorni u stvari samci koji nemaju ni kučeta ni mačeta...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Trinity 30/11/2020, 21:50

kaya wrote:Od gripe je prošle godine umrlo negdje 100 ljudi, u cijeloj sezoni gripe.

Teško je reći koliko stvarno osoba umre od gripe izravno ili, što je češće, neizravno (kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse).

Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umire do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/gripa-u-hrvatskoj-u-sezoni-2017-2018-15-4-2018/

Osvjestiti će se kada im netko blizak završi u bolnici pa mu jave ujutro da je umro.

Neki ne žive u iluziji da im nitko blizak nikad neće umrijeti, pogotovo stariji od 70 godina. To se i ne izenadiš kad jave da je umro. Usput pitaš od čega je i kad je sahrana.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 30/11/2020, 21:53

AssadNaPodmornici wrote:
točno to. ja u podrumu i neman straha. i jebe me se šta će drugi.
Normalno. Ko hoće piti kavu vani, neka pije.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Ra 30/11/2020, 22:01

Triny wrote:
kaya wrote:Od gripe je prošle godine umrlo negdje 100 ljudi, u cijeloj sezoni gripe.

Teško je reći koliko stvarno osoba umre od gripe izravno ili, što je češće, neizravno (kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse).

Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umire do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/gripa-u-hrvatskoj-u-sezoni-2017-2018-15-4-2018/

Osvjestiti će se kada im netko blizak završi u bolnici pa mu jave ujutro da je umro.

Neki ne žive u iluziji da im nitko blizak nikad neće umrijeti, pogotovo stariji od 70 godina. To se i ne izenadiš kad jave da je umro. Usput pitaš od čega je i kad je sahrana.
Tebi je normalno da  u današnje vrijeme ljudi stari 70 godina umiru?

Veliš usput pitaš? 
Aj kad ti umru roditelji pitaj usput kad je sahrana i od čega su odapeli, pa ako ne budeš imala pametnijeg posla svrati. Barem na karmine.

E pa svašta.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Trinity 30/11/2020, 22:19

Ra wrote:
Triny wrote:

Tebi je normalno da  u današnje vrijeme ljudi stari 70 godina umiru?

Veliš usput pitaš? 
Aj kad ti umru roditelji pitaj usput kad je sahrana i od čega su odapeli, pa ako ne budeš imala pametnijeg posla svrati. Barem na karmine.

E pa svašta.
Normalno je da umiru i mlađi i stariji od 70 godina. Pa i djeca.
Ne uzrujavam se previše ako umre neki daljnji rod ili susjed.
A moji su roditelji već umrli i to relativno mladi, to je uvijek šok, ali neke stvari ne možemo imati pod kontrolom, naprosto se s njima treba nositi.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 30/11/2020, 22:23

građanski neposluh ilit kako splićani vole reći, dišpet, bio bi da mjesec dana odjebu ta ispijanja kavice u birtiji.

ovo je blagorečeno neodgovornost.

ono kaj nemate džezvicu/lonac/automat doma?

moram čakulat.  pa imaš jebeni mobitel.
ionako svi hodaju ko zombiji i kada sjednu u birtiju prvo izvade mobitel pa malo wappaju, viberarju i onda se bune na zabranu.

ista situacija je u zg.

kavu možeš popiti i doma. ili pivo ili vino ili kaj god već.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Ra 30/11/2020, 22:27

Zagovarate slobodu pojedinaca (koji se ne mogu ni par dana odreći svog komoditeta na pišljiva 2 tjedna), a koji tom svojom slobodom ugrožavaju slobodu i pravo drugih, ne da piju kavu, nego da prežive. 

Ta razmažena stoka koja pijucka kavu na terasi i cijeli dan šklanca okolo, možda ima doma dijete koje ide u vrtić ili školu, koje će zaraziti tetu, a ona sve svoje ukućane, a vjerojatno i ponekog u javnom prijevozu jer mora nekako doći na posao. I neće biti svjesna da je širitelj zaraze barem 10 dana i zarazit će još puno ljudi usput (u trgovini, u ambulanti, ljekarni).

Susjed je danima bio zaključan doma, otišao je samo jednom u zadnjih mjesec dana na poštu i pokupio je Covid. Dezinfekcija, maska itd. sve je bilo regularno. 

I nema veze što i sama mislim da zaključavanje sad kad je sve izmaklo kontroli nema nikakvog smisla, može li se barem dva tjedna biti solidaran s nekim tko već mjesecima uopće ne smije vani, jer bi mu jebeni virus presudio? 
Može li se barem dva tjedna biti čovjek i ne biti hladnokrvno sebično đubre kome je stalo samo do vlastite ugode i komoditeta, koje cvili zbog kave koju ne može popiti u omiljenom lokalu, a kojeg boli briga što će netko umrijeti i što mu smo mu možda i sami pripomogli u tome? 

Da stvarno, sad se i ja pitam u čemu je problem s nama? 
U manjini smo. U tome je problem.
Ra
Ra

2020-06-01

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top