01.01.2023. Hrvatska ulazi u euro zonu
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: 01.01.2023. Hrvatska ulazi u euro zonu
Nepromišljeno ulaženje vlade HDZ u eurozonu
http://www.nsz.hr/novosti-i-obavijesti/sindikalne-vijesti-i-socijalno-partnerstvo/ne-samo-hrvatska-vec-i-eurozona-nije-spremna-za-nas/
Plenkovic je potpuno medijski marginisira ovu temu tako da se o njoj šta manje govori u narodu a u međuvremenu oni rade sve šta treba da se to uvede na prepad 2023.
Plenkovicu je osigurana fotelja u Briselu jer kao bivši premijer jedne članice EU ima pravo na to ako izgubi izbore. Vidili smo već da se radi o bahatom eu autokratu i on će ovo napravit. Jednom kad se to napravi nazad nema. Tema je gotova.
http://www.nsz.hr/novosti-i-obavijesti/sindikalne-vijesti-i-socijalno-partnerstvo/ne-samo-hrvatska-vec-i-eurozona-nije-spremna-za-nas/
Plenkovic je potpuno medijski marginisira ovu temu tako da se o njoj šta manje govori u narodu a u međuvremenu oni rade sve šta treba da se to uvede na prepad 2023.
Plenkovicu je osigurana fotelja u Briselu jer kao bivši premijer jedne članice EU ima pravo na to ako izgubi izbore. Vidili smo već da se radi o bahatom eu autokratu i on će ovo napravit. Jednom kad se to napravi nazad nema. Tema je gotova.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pišat ćete krv iduće četiri godine kad vam ovo uvede. Ja san to doživija u Italiji i odlično znam o čemu pričam.
Prisveslat će vas. Vratit će vas po plaćama četiri godine unatrag najamnje. Dok se vi snađete i vama preračunaju plaće i mirovine u omjeru 1:1 a trgovci samo dignu po desetak centi svaki proizvod i uslugu šta znači da ćete vi za istu količinu para moč kupit manje i dok to skužite proći če od tri mjeseca do pola godine a možda i godinu dana ako se poklopi turistička sezona pa će ovi namjerno ostavit veće cijene.
Vi ćete popušit a niste ni svjesni kako. U međuvremenu će se buniti ovi na državnoj sisi i onda će njima dignit plaće a u osnovi će im samo sve dovest približno na nivo kao prije npr ako je ukupno poskupljenje 15% njima će 15% dignit plaće dakle samo će ih vratit na omjer prije uvođenja eura i to će napraviti tek kad dignu bunu.
Penzioneri i ovi šta rade kod privatnika , oni će svi popušit i spakirat će se i ovo šta nisu vanka.
Ovo ti je rasulo živo.
Prisveslat će vas. Vratit će vas po plaćama četiri godine unatrag najamnje. Dok se vi snađete i vama preračunaju plaće i mirovine u omjeru 1:1 a trgovci samo dignu po desetak centi svaki proizvod i uslugu šta znači da ćete vi za istu količinu para moč kupit manje i dok to skužite proći če od tri mjeseca do pola godine a možda i godinu dana ako se poklopi turistička sezona pa će ovi namjerno ostavit veće cijene.
Vi ćete popušit a niste ni svjesni kako. U međuvremenu će se buniti ovi na državnoj sisi i onda će njima dignit plaće a u osnovi će im samo sve dovest približno na nivo kao prije npr ako je ukupno poskupljenje 15% njima će 15% dignit plaće dakle samo će ih vratit na omjer prije uvođenja eura i to će napraviti tek kad dignu bunu.
Penzioneri i ovi šta rade kod privatnika , oni će svi popušit i spakirat će se i ovo šta nisu vanka.
Ovo ti je rasulo živo.
2014-04-11
Ako vam nije jasno o čemu pričam dat ću vam primjer , recimo da radite kod privatnika a može i na državnoj sisi i plaća vam je 5 000 kuna.
To će vam se preračunat u eure i vi ćete u omjeru 1:1 toliko eura dobiti.
Kad budete išli nešto kupovat onda kruh koji danas košta npr 5 kuna neće biti tih pet kuna pa koliko eura u omjeru 1:1 nego će biti u omjeru 1: 1,15 dakle 15% skuplji.
Vi to nećete skužit odma. To ti je pad standarda za 15% jednim potezom.
Dakle prevedeno ako vam je plaća sad 5000 kuna onda ide pretvorba 1:1 pa toliko eura al će sve okolo poskupit za najmanje 15% a u početku i više pošto se još niste snašli.
Dakle pad standarda za 15%
To znači da će vaši 5000 kuna kad postanu euri vrijedit kupovno u praksi ko da ste dobili plaću od 4250 kuna.
Zato san van ja da otkaz nakon šest mjeseci nakon šta su u Italiji uveli euro i vratija san se doma.
Kad budete išli nešto kupovat onda kruh koji danas košta npr 5 kuna neće biti tih pet kuna pa koliko eura u omjeru 1:1 nego će biti u omjeru 1: 1,15 dakle 15% skuplji.
Dakle prevedeno ako vam je plaća sad 5000 kuna onda ide pretvorba 1:1 pa toliko eura al će sve okolo poskupit za najmanje 15% a u početku i više pošto se još niste snašli.
To znači da će vaši 5000 kuna kad postanu euri vrijedit kupovno u praksi ko da ste dobili plaću od 4250 kuna.
Zato san van ja da otkaz nakon šest mjeseci nakon šta su u Italiji uveli euro i vratija san se doma.
2014-04-11
Dakle priko noći jednim potezom vi ćete past s plaće od 5000 kuna na plaću od 4250 kuna.
Onda će se ovi na državnoj sisi buniti pa će povuci potegni njima nešto dignit plaće a dignit će im točno za 15% no u međuvremenu u ovi par mjeseci će vlada zaradit na razlici.
Pa će pensionerima nešto dignit da se oni ne bune al i njih će držat pola godine na čekanju tako da i tu zarade na razlici.
Privatni sektor ? Ništa. Imaš 4250 kuna. Uzmi il ostavi. Ako ti ne paše Austrija ti je odmah do.
Novi val iseljavanja.
Onda će se ovi na državnoj sisi buniti pa će povuci potegni njima nešto dignit plaće a dignit će im točno za 15% no u međuvremenu u ovi par mjeseci će vlada zaradit na razlici.
Pa će pensionerima nešto dignit da se oni ne bune al i njih će držat pola godine na čekanju tako da i tu zarade na razlici.
Privatni sektor ? Ništa. Imaš 4250 kuna. Uzmi il ostavi. Ako ti ne paše Austrija ti je odmah do.
Novi val iseljavanja.
2014-04-11
Vi ćete toliki udar na kućni proračun dobit da nećete uopće svatit di je problem.
Sad zamisli obitelj s malom djecom , roditelji rade i pretvorba 1:1 njihovih plaća al pretvorba po dućanima aj šta ima to veze digni to malo za svaki slučaj da ne budemo u gubitku i tv koji sad košta 1000 kuna koštat še 1150 kuna u eurima.
I tako sve.
Na dvi plaće od 5000 kuna ta obitelj ostala bez 1500 kuna prihoda a da ništa nisu napravili nego im je saml plaća pretvorena u eure.
Aj ća.
Sad zamisli obitelj s malom djecom , roditelji rade i pretvorba 1:1 njihovih plaća al pretvorba po dućanima aj šta ima to veze digni to malo za svaki slučaj da ne budemo u gubitku i tv koji sad košta 1000 kuna koštat še 1150 kuna u eurima.
I tako sve.
Na dvi plaće od 5000 kuna ta obitelj ostala bez 1500 kuna prihoda a da ništa nisu napravili nego im je saml plaća pretvorena u eure.
Aj ća.
2014-04-11
I sad zamisli kad meni dođe jedan ljevičar čiji bi posao triba bit da stane iz radnika i penzionera tj malog čovjeka i skače od sreće šta ćemo se riješiti ustaške kune.
I ja ga gledam.
I ja ga gledam.
2014-04-11
Taj ljevičar misli da je to bitno šta se valuta zove kuna. Mogla se zvati i žifafa , totalno nebitno.
Onda kad ja kažem da mi nemamo standard da to uvodimo i d triba odgodit pet godina a u međuvremenu svima dignit plaće i mirovine za 20% pa će plaća bit 6000 kuna pa kad ovo i uvedeš ja ću imat plaću po kupovnoj moći od 5 tisuća kuna
A ne od 4250 kuna s kojom se mogu obisit u Hrvatskoj jer sam bankrot.
On to ne kuži.
To je teško skužit.
To je već sad ono znanstvena fantastika za prosjećnog Hrvata.
Jel vam je ?
Amo uvest ćemo euro 2023 kad ste već tako navalili.
Namaste.
Onda kad ja kažem da mi nemamo standard da to uvodimo i d triba odgodit pet godina a u međuvremenu svima dignit plaće i mirovine za 20% pa će plaća bit 6000 kuna pa kad ovo i uvedeš ja ću imat plaću po kupovnoj moći od 5 tisuća kuna
On to ne kuži.
To je teško skužit.
To je već sad ono znanstvena fantastika za prosjećnog Hrvata.
Jel vam je ?
Amo uvest ćemo euro 2023 kad ste već tako navalili.
Namaste.
2014-04-11
Prvi koji će kukat za tom ustaškom kunom su upravo ti isti ljevičari. To vam garaniran jer obično se tu radi ili o pensionerima ili o ljudima koji rade u privatnom sektoru dakle nisu se uvalili nigdje nego su obična nekakva srednja klasa koja živi od plaće u privatnom sektoru.
Oni će prvi počet plakat kad dobiju plaću u eurima onda odu u dućan pa na kraju mjeseca skuže da imaju manje nego kad su tu istu plaću primali u kunama.
U to budi siguran. Oni će prvi za njim plakat.
Ja neću. Ne radim nit imam namjeru , odma ću podstanarima dignit 15% više jer tolika je razlika svugdje po trgovimama usluga i dobara.
Ako podstanar neće a ok izađi , ima tko oće.
Oni će prvi počet plakat kad dobiju plaću u eurima onda odu u dućan pa na kraju mjeseca skuže da imaju manje nego kad su tu istu plaću primali u kunama.
U to budi siguran. Oni će prvi za njim plakat.
Ja neću. Ne radim nit imam namjeru , odma ću podstanarima dignit 15% više jer tolika je razlika svugdje po trgovimama usluga i dobara.
Ako podstanar neće a ok izađi , ima tko oće.
2014-04-11
Računajte poskupljenje usluga i roba kad se uvede euro od 15% do 30%
30% će vam dignit oni koji na račun ljudske naivnosti žele okrenit zaradu a 15% će vam dignit svi ostali od straja da ne budu u minusu i jer kuže da će i svi ostali isto to napravit iz istog razloga i da će svaka usluga i roba sad bit najmanje 15% skuplja a negdje u početku i 30%
Neće nitko tko nešto prodaje bilo da je riječ o uslugama ili robi ostat na omjeru 1:1
U to budi siguran
Osigurat će se najmanje s 15% dakle omjer je 1:1,15
30% će vam dignit oni koji na račun ljudske naivnosti žele okrenit zaradu a 15% će vam dignit svi ostali od straja da ne budu u minusu i jer kuže da će i svi ostali isto to napravit iz istog razloga i da će svaka usluga i roba sad bit najmanje 15% skuplja a negdje u početku i 30%
Neće nitko tko nešto prodaje bilo da je riječ o uslugama ili robi ostat na omjeru 1:1
U to budi siguran
Osigurat će se najmanje s 15% dakle omjer je 1:1,15
2014-04-11
Te priče šta vam priča Plenkovic , Marić , Vujčić ....pa nemojte biti naivni.
Od straja da ne izgube svaki trgovac će se odma osigurati tako da će za 15% nanmanje dignit cijenu usluga i proizvoda i zato šta zna da će svi ostali vodit tom logikom da je bolje to malo dignit cijene da ne ispadne da smo na kraju mjeseca u minusu a tako će svi napraviti i to ti je jednostavno tako.
To ne možeš spriječiti. Prvo je straj od gubitka pa se osiguravaš tako da digneš 15% a onda će to svi napraviti i to če tako i ostati.
Od straja da ne izgube svaki trgovac će se odma osigurati tako da će za 15% nanmanje dignit cijenu usluga i proizvoda i zato šta zna da će svi ostali vodit tom logikom da je bolje to malo dignit cijene da ne ispadne da smo na kraju mjeseca u minusu a tako će svi napraviti i to ti je jednostavno tako.
To ne možeš spriječiti. Prvo je straj od gubitka pa se osiguravaš tako da digneš 15% a onda će to svi napraviti i to če tako i ostati.
2014-04-11
Ja nisam protiv uvođenj eura nego za to da se to uvede tek tamo 2017 a u međuvremenu plaće i mirovine dignu za 20% u odnosu na sadašnje cijene p ćete imat umjesto pet tisuća kuna šest tisuć kuna primanja pa kad i uvedu euro i sve poskupi 15 do 30 posto šta će na kraju doć na 15% da ne padnete na dno pa imate samo 4250 kuna nego će vam onda past sa šest n pet tisuća kuna kupovna moć a s time ćete moć ipak to prigrmit.
S ovakvim plaćama i mirovinama ovo poskupljenje od 15% koje će trgovci svi do jedan napraviti da ne budu u minusu i jer znaju da će tako svi napraviti vi možete samo il na prosijački štap ili odselit iz Hrvatske.
S ovakvim plaćama i mirovinama ovo poskupljenje od 15% koje će trgovci svi do jedan napraviti da ne budu u minusu i jer znaju da će tako svi napraviti vi možete samo il na prosijački štap ili odselit iz Hrvatske.
2014-04-11
Uostalom sve ovo šta ja sad ovdje pričam ako se uvede taj euro 2013 imat ćete priliku sami gledat.
Litra Jane u dućanu koja sad košta 10 kuna neće biti 1:1 kad se okrene u eurima
Ne ne gospodo draga , trgovci se boje da ne budu u minusu na kraju mjeseca a znaju da će svi ostali trgovci tako isto razmišljat i da se osigura
Jana = 11,5 kuna pretvoreno u euro
Uzmi il ostavi
15% skuplje
Boji se gubitka na kraju mjeseca i zna da če tom logikom svi se tako osigurat
To Plenkovic ne može spriječit ma koliko god on drvio.
Litra Jane u dućanu koja sad košta 10 kuna neće biti 1:1 kad se okrene u eurima
Ne ne gospodo draga , trgovci se boje da ne budu u minusu na kraju mjeseca a znaju da će svi ostali trgovci tako isto razmišljat i da se osigura
Jana = 11,5 kuna pretvoreno u euro
Uzmi il ostavi
15% skuplje
Boji se gubitka na kraju mjeseca i zna da če tom logikom svi se tako osigurat
To Plenkovic ne može spriječit ma koliko god on drvio.
2014-04-11
samo si lazne nade dajte...puca film a kad pukne..peta kolona i agentura u stanojkovom stilu 'biraj bandere levo ili desno'סמאל wrote:Samo vi kmečite,koliko ono sad imate po anketama.Uskoro će vas prestić Možemo i Most.vuksadinare wrote:agentura uvijek ne pobjegne..bolje mu je sad pobjec..kasnije ce biti kasno..RayMabus wrote:Hoće , regularni izbori su nam tek polovinom 2024 tako da je ovo namješteno da se uvede najkasnije pola godine prije istih pa ako Plenkovic i izgubi nema više nazad a on ima osiguranu fotelju u Briselu jer je bivši premijer neke eu članice ( takvi je zakon ).vuksadinare wrote:Moze on srat sto hoce ali njega nece vise biti 2023..tika taka..causesku sistem i prije 2023
Beznačajna politićka opcija koja daje sebe na važnosti,puno više nego jer realno.
Ako ode Plenkii,doći će Grbin ili neko sličan,a vi samo možete kmečat.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
RayMabus wrote:Taj ljevičar misli da je to bitno šta se valuta zove kuna. Mogla se zvati i žifafa , totalno nebitno.
.
a ti garantiraš da se u tih 5 godina cijene neće dizati, pa bi povećanje plaća imalo smisla za kupovnu moć nakon uvođenja eura?
veli plenki da njemu nije jasno zasto ima dijela naroda koji ne prihvacaju njegove 'briljantne' ideje i planove...a koje prizna i brisel
2015-09-08
Noor wrote:RayMabus wrote:Taj ljevičar misli da je to bitno šta se valuta zove kuna. Mogla se zvati i žifafa , totalno nebitno.
.
a ti garantiraš da se u tih 5 godina cijene neće dizati, pa bi povećanje plaća imalo smisla za kupovnu moć nakon uvođenja eura?
A ti se raspravljaš sa psihičkim bolesnikom, jebote!
Guest- Guest
RayMabus wrote:Ako vam nije jasno o čemu pričam dat ću vam primjer , recimo da radite kod privatnika a može i na državnoj sisi i plaća vam je 5 000 kuna.
znoči, naresti će mi standard 15%?
cool!
2014-04-16
Napisao sam gore u jednom postu da se moraju dignit 20% u odnosu na cijene u državi.Noor wrote:RayMabus wrote:Taj ljevičar misli da je to bitno šta se valuta zove kuna. Mogla se zvati i žifafa , totalno nebitno.
.
2014-04-11
Evo ovdje imaš to napisano :RayMabus wrote:Ja nisam protiv uvođenj eura nego za to da se to uvede tek tamo 2017 a u međuvremenu plaće i mirovine dignu za 20% u odnosu na sadašnje cijene p ćete imat umjesto pet tisuća kuna šest tisuć kuna primanja pa kad i uvedu euro i sve poskupi 15 do 30 posto šta će na kraju doć na 15% da ne padnete na dno pa imate samo 4250 kuna nego će vam onda past sa šest n pet tisuća kuna kupovna moć a s time ćete moć ipak to prigrmit.
a u međuvremenu plaće i mirovine dignu 20% u odnosu na sadašnje cijene
Doduše triba pisat na cijene u državi tj omjer plaća i mirovina u odnosu na cijene u državi.
Uglavnom drago mi je da si to primjetila , to znači da čitaš. Bit će nešto od tebe.
2014-04-11
ma nema od toga nista...tko zna kakve se sve promjene mogu desiti do 1.1.2003..ne samo kod nas...a oni tvde 'sigurno'...neizvjestan je nas ulazak u šengen a kamoli ovo...eu se sve vise drma i temelji se tresu...ovaj nas ludonja zivi u svijetu 'svijet je lopta šarena'...
2015-09-08
isprika...do 1.1.2023vuksadinare wrote:ma nema od toga nista...tko zna kakve se sve promjene mogu desiti do 1.1.2003..ne samo kod nas...a oni tvde 'sigurno'...neizvjestan je nas ulazak u šengen a kamoli ovo...eu se sve vise drma i temelji se tresu...ovaj nas ludonja zivi u svijetu 'svijet je lopta šarena'...
2015-09-08
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Hrvatska uvodi euro najranije do 2023 , objavljeno i po kojem tečaju
» Hrvati za ulazak u Euro zonu?!?
» Srbija 10.07 ulazi u zonu bescarinske trgovine s Rusijom
» S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH
» Hrvatska ulazi u Schengen
» Hrvati za ulazak u Euro zonu?!?
» Srbija 10.07 ulazi u zonu bescarinske trgovine s Rusijom
» S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH
» Hrvatska ulazi u Schengen
Page 4 of 6